- Konu Sahibi nymphedoraa
Her çeşidi yok malesefBaktım Türk sitelerde var gözüküyor![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Her çeşidi yok malesefBaktım Türk sitelerde var gözüküyor![]()
Tahmin ediyorum ama dediğim gibi kesin bilgi almaya çalışın. TL üzerinden düşünüp iyi para demeyin. Münih te küçücük evlerin kirası zaten 1000 Euro dan başlıyor.çoğu şirket taşınma yardımı veriyormuş bakalm gülüm ya hayırlısı![]()
Simdi de %60da rakamlarla oynuyola diyolla:)Yalnış hatırlıyorsun Cherry, 90 ların enflasyonları %60 ları geçiyordu. Babamın çalışlanları olduğu için hatırlıyorum, sene içinde %100 zam alıyorlardı, çünkü TL eriyip gidiyordu.
Almanya gezip gördüğüm her ülkeden daha ucuzdu. Özellikle marketler muhteşem ucuzlukta. Türkiye ile karşılaştırması bile yapılamaz. İstanbulda yaşarken berlini görünce dedim ki nasıl hayatta kalmışız biz bunca zaman. Elinize geçecek 2000 tl ile 2000euro arasında delicesine alım gücü farkı olacak. Diş macunu taşıyasım geldi berlin rossmandan o derece. Türkiyeden gidebiliyorsanız mutlaka gidin derim. Türkiyedeki şartlarınızla yaşarsanız elinizde para bile kalır. Burada antrikot 60 tl orada 9 euro çünkü..yani senior olduğu için biraz daha yüksek olacak maaşı ama evet araştırdığıma göre münih pahalı lakin düşününce Türkiye daha pahalı 1500 kira veriyorum doğalgaz elektrik artı su fatura kısmıda nasılsın 1500 tutuyor. almanyada sıcak soğuk hepsi bir baktığım evler 1500 civarı türkiyede bu saydıkları dan sonra elimize 3 bin kalıyor onlara bez mama evin gıdası vs ki bunlar türkiyede çok pahalı gerisini siz düşünün artk
Maşallah sizeBende avrupada yaşıyorum ( çok yeni 3 aydır:) )..Master için geldim.. Buraya gelmeden önce ayda ne kadar ile geçinebilirimi baya baya aylarca araştırdım, çok az bir birikimim vardı ve aileminde desteği o kadar fazla olamayacaktı.
Dürüst olayım, ancak aylık 700 euro (herşey dahil :/ )sağlayabiliyordum kendim için. herkes bir ay sonra dönersin geçinemezsin, imkansız diyip durdu.
Amagözümü kararttım geldim. 3 ay oldu işte, 350 euro ya bir oda tuttum ( güvenli bi yerde standart bir oda), sabahları bir kahve bir kruvasan toplam 2 euro veriyorum, öğlen okulun ordaki bardan sandviç ve bira alıyorum, 4.5 euro. Akşamda evde bişeyler yapıyorum...Haftasonlarıda etkinliklere katılıyorum, Bir şekilde geçiniyorum gayet, ama en önemlisi, içtiğim kahvenin yediğim ekmeğin tadını alıyorum, bir huzur hissediyorum içimde, temiz sokaklar, tarihi binalar, düzenli hayat, saygılı insanlar varken etrafımda zevk alıyorum yaşamaktan.. hiç koşuşturmuyorum, biryerlere yetişme birşeyler yetiştirme kaygım yok, trafik yok, gürültü yok, toplum baskısı yok. havalar soğumasın ben şortumu göbeği açık tişörtlerimi bırakmak istemiyorum hatta
Eğitim çok güzel...Hatta bişey anlatayım,okulda ilk ay bittikten sonra bölüm direktörü beni odasına çağırdı (herkesi tek tek çağırmış sonra), nasılsın, okul ile ilgili bir problemin var mı, bu bölüme geldin ve başlangıç aşamasında beklentilerini karşıladı mı, yeni önerilerin var mı bizim için.. Falan diye muhabbet etti. Şok oldum tabi azcık. Aylık bu tarz görüşmeler yapacakmışız.
Neyse uzun lafın kısası, türkiye'de çalışıyordum, maaşım 5.500 dü mutsuzdum, burada sadece 700 eurom var mutluyum!! :)
Herşey senin beklentilerine göre değişir..
Buarada söylemeden geçemeyeceğim, dediğim gibi gelmeden önce aylarca araştırdım ne ne kadar para tutar vs. diye, fcb grupları bazı forumlar derken fikir almaya çalıştım.. Ama insanları anlamak imkansız, özellikle de yurtdışında yaşayan bazı türkleri. Yok işte gelme, sana rahat mı batıyoor, türkiye sıcaak, ailen ordaaa, türkiye burdan iyiii, huzurluuu, burda mutsuz olacaksıııın, geçinemeyeceksiiin, kimse sana iş vermeyeceeek, buranın dilini bilmiyorsun ingilizce yetmeeez, insanlar çok soğuuk burda, okul derslerini geçemezsin buranın eğitimi oraya benzemeeez, aç kalıcaksıııın...!!
İyi misiniz siz ya? Dönün türkiye'ye o zaman? ne geziyosunuz orda? türkiye çok güzel, yaşam, gelenek, kazanç, insanlar da çok sıcak, hadi gitsenize geri türkiye'ye niye orda duruyorsunuz?
Objektif olmayı deneyin biraz.
Buarada söylemeden geçemeyeceğim, dediğim gibi gelmeden önce aylarca araştırdım ne ne kadar para tutar vs. diye, fcb grupları bazı forumlar derken fikir almaya çalıştım.. Ama insanları anlamak imkansız, özellikle de yurtdışında yaşayan bazı türkleri. Yok işte gelme, sana rahat mı batıyoor, türkiye sıcaak, ailen ordaaa, türkiye burdan iyiii, huzurluuu, burda mutsuz olacaksıııın, geçinemeyeceksiiin, kimse sana iş vermeyeceeek, buranın dilini bilmiyorsun ingilizce yetmeeez, insanlar çok soğuuk burda, okul derslerini geçemezsin buranın eğitimi oraya benzemeeez, aç kalıcaksıııın...!!
İyi misiniz siz ya? Dönün türkiye'ye o zaman? ne geziyosunuz orda? türkiye çok güzel, yaşam, gelenek, kazanç, insanlar da çok sıcak, hadi gitsenize geri türkiye'ye niye orda duruyorsunuz?
gerçekten tebrik ediyorum sizi umarm bizde sizin kadar başarılı oluruzBende avrupada yaşıyorum ( çok yeni 3 aydır:) )..Master için geldim.. Buraya gelmeden önce ayda ne kadar ile geçinebilirimi baya baya aylarca araştırdım, çok az bir birikimim vardı ve aileminde desteği o kadar fazla olamayacaktı.
Dürüst olayım, ancak aylık 700 euro (herşey dahil :/ )sağlayabiliyordum kendim için. herkes bir ay sonra dönersin geçinemezsin, imkansız diyip durdu.
Amagözümü kararttım geldim. 3 ay oldu işte, 350 euro ya bir oda tuttum ( güvenli bi yerde standart bir oda), sabahları bir kahve bir kruvasan toplam 2 euro veriyorum, öğlen okulun ordaki bardan sandviç ve bira alıyorum, 4.5 euro. Akşamda evde bişeyler yapıyorum...Haftasonlarıda etkinliklere katılıyorum, Bir şekilde geçiniyorum gayet, ama en önemlisi, içtiğim kahvenin yediğim ekmeğin tadını alıyorum, bir huzur hissediyorum içimde, temiz sokaklar, tarihi binalar, düzenli hayat, saygılı insanlar varken etrafımda zevk alıyorum yaşamaktan.. hiç koşuşturmuyorum, biryerlere yetişme birşeyler yetiştirme kaygım yok, trafik yok, gürültü yok, toplum baskısı yok. havalar soğumasın ben şortumu göbeği açık tişörtlerimi bırakmak istemiyorum hatta
Eğitim çok güzel...Hatta bişey anlatayım,okulda ilk ay bittikten sonra bölüm direktörü beni odasına çağırdı (herkesi tek tek çağırmış sonra), nasılsın, okul ile ilgili bir problemin var mı, bu bölüme geldin ve başlangıç aşamasında beklentilerini karşıladı mı, yeni önerilerin var mı bizim için.. Falan diye muhabbet etti. Şok oldum tabi azcık. Aylık bu tarz görüşmeler yapacakmışız.
Neyse uzun lafın kısası, türkiye'de çalışıyordum, maaşım 5.500 dü mutsuzdum, burada sadece 700 eurom var mutluyum!! :)
Yaa ben de şuan aynı maaşı alıyorum tr de ama çok mutsuzum.master ile nasıl gittiniz acaba,orada kalmayı mi düşünüyorsunuzBende avrupada yaşıyorum ( çok yeni 3 aydır:) )..Master için geldim.. Buraya gelmeden önce ayda ne kadar ile geçinebilirimi baya baya aylarca araştırdım, çok az bir birikimim vardı ve aileminde desteği o kadar fazla olamayacaktı.
bakıyor henüz net bişi yok
Ya çalışmak icin vizeyi nasıl alıyorsunuz, bilgilendirin lutfenGeçen yıl göçtük biz. İyi ki gelmişiz. Zaten Türkiye'de tam bir alman gibi yaşıyormuşuz. Minimal yaşayıp, alışveriş yapmayıp, çöpleri ayrıştırıp, herkese günaydın deyip selam verip, avm yerine ormana doğaya koşan, asosyal bir çiftiz biz. Geldiğimiz şehir küçük bir şehir. Sadece eşim çalışıyor şimdilik, ben almanca kursuna gidiyorum. Şu ana kadar ırkçılık yada kaba bir davranışla karşılaşmadık. Aksine nereye gitsek yeni almanca öğreniyoruz dediğimizde çok sıcak karşılayıp hiç problem değil deyip yardımcı oluyorlar. Bu heryerde aynı değildir belki bizim bulunduğumuz şehirden, karşılaştığımız insanlardan kaynaklanıyor olabilir.
Olumsuz tavır ve motivasyon kırma yaşdık yalan olmasın yaşamadık değil ama onu da burada yaşayan Türklerden duyduk. Sonra öğrendik uzak kalmamız gerektiğini.
Kendi kendimize yetiyoruz biz. Haftasonları bisikletimize binip nehir kenarına iniyoruz. Evde bişeyler hazırlayıp termoslarımıza kahvemizi alıp Göl kenarına inip güneşin tadını çıkarıyoruz. Yakın şehirleri keşfediyoruz. Dil zor olabilir ama imkansız değil, hayat zor olabilir ama doğa çok güzel. Geçen yıl sonbahara hayran kalmıştım geldi yine. Bu kadar ağacın birarada değişimi bu kadar yeşil İstanbul'da saatlerce yol katedip ormana girmeden görmek mümkün olmuyordu.
Ama ikimizde böyle bir hayattan keyif almasak daha sosyal yada ailelerimize çok bağlı olsak zorlanırdık.
Merhaba canım ben almanyadan geldim türkiyeye 10 yaşlarındayken temelli. Şu an evliyim ve evlenmemiş olsam tekrar almanyaya giderdim her türlü imkan var çocugunu rahatça büyütebilirsin orada gözün kapalı daha güzel bir hayatın olur kesinlikle ama alışma sürecin sürebilir ben orada doğup büyüdüğüm için nasıl biryer oldugunu biliyorum ama emin ol çok güzel bir ülkeMerhaba arkadaşlar, eşim yazılım mühendisi ve İngilizcesi vs çok iyi şuan Almanyaya gitmeyi düşünüyoruz bir kaç şirketle görüşüyor lakin süreç uzun biraz neyse almanyada yaşayan zorluklarını ve yaşam şartlarını anlatabilecek olanlar konuya yorum yapabilirmi? 1. 5 yaşında kızım var biraz korkuyorum açıkçası yapabilir miyim orda bilmiyorum
Almanya da değilim ama komşu ülkesinde yaşıyorum.Biz herşeyden önce çocuğumuz için 30lu yaşlarımızda buraya göçtük.Önceliğimiz çocuğumuz olduğu için onun eğitiminin kalitesini, güvenli bir şekilde büyüdüğünü görmek bize azim ve güç veriyor açıkçası.Tatilde Trye gittiğimizde birkaç hafta sonra "bu kadar kaldık yeterli" diyoruz.peki kızımın geleceği eğitimi?
Bazı okullara başvurdum internetten araştırıp, ve kabul aldım çoğundan. Aralarından birini seçtim ve geldim:).Yaa ben de şuan aynı maaşı alıyorum tr de ama çok mutsuzum.master ile nasıl gittiniz acaba,orada kalmayı mi düşünüyorsunuz
ordan bakıyor zaten şuan bir firmayla görüşüyor task verdiler onu yaptı en son teknik görüşme oldu bu hafta dönecekler :)Glassdoor'da Ingilizce is ilanlari oluyor tavsiye ederim. Almanya tutmazsa benzer bir ulke de Hollanda oraya da bakin derim. Bol sanslar umarim gonlunuzce olur.
Teşekkür ederim cevabınız için :) ben zaten okul sonrası çalışma hayatı daha sonra evlilik derken yaklaşık 7 senedir evden uzağım şuan bulunduğum yerdede Bi tanıdığım vs yok çocuk oluncada çok sosyalleşemedim şuan küçük Almanya olursa orda entegrasyon kursuna gitmeyi kızımı da yarım gün kreşe vermeyi istiyorum bakalm hayırlısı.. çünkü şuanki durum biraz sıkıntılı eşim 6 bin alıyor 6 ay öncesine kadar iyiydi ama 6 aydır düzensiz eksik ve çok zorlanıyoruz yani özel sektörde olsn devlette olsn şuan para dönmüyor bakalm.. bir diğer sebepte cidden kızım özgür kendine güvenen iyi bir eğitim almış güzel yerlere gelmiş en azından insancıl şartları olan Bi yerde yaşasın istiyorum evet kimse inkar etmesin Türkiye de kadının adı yok kaç kadın öldürüldü vahşice ve hala devam ediyor neyse susayım.Almanya da değilim ama komşu ülkesinde yaşıyorum.Biz herşeyden önce çocuğumuz için 30lu yaşlarımızda buraya göçtük.Önceliğimiz çocuğumuz olduğu için onun eğitiminin kalitesini, güvenli bir şekilde büyüdüğünü görmek bize azim ve güç veriyor açıkçası.Tatilde Trye gittiğimizde birkaç hafta sonra "bu kadar kaldık yeterli" diyoruz.
Sizin önceliğiniz ne önemli olan o ya da karakteriniz nasıl? Mesela ben ailemden hep ayrı gibiydim, 18imden sonra üniversiteye gittim, iş, evlilik derken bir daha da aile evine dönmedim.Ailemi çok özlüyorum burdayken orası ayrı ama hiçbir zaman depresyona girip, hüngür hüngür ağlamadım gurbetteyim diye.Kimisi 6 ay sonra depresyona girip dönmek istiyor, dili zor geliyor ya da cansız ruhsuz geliyor yurtdışı.
Mali açıdan da yurtdışı çok iyi geldi bize.Trdeyken kendi evimizde oturmamıza rağmen zor geçiniyorduk burda kirada oturuyoruz ama sıkıntı yaşamıyoruz.
Umarım fikir verebilmişimdir, bir de dil öğrenmeye şimdiden başlamanızı tavsiye ederim. Maalesef sadece İngilizce yeterli değil özellikle sosyalleşmek ve çocuğunuzun eğitimi için de lazım olacak.Hakkınızda hayırlısı olsun.
Teşekkür ederim cevabınız için :) ben zaten okul sonrası çalışma hayatı daha sonra evlilik derken yaklaşık 7 senedir evden uzağım şuan bulunduğum yerdede Bi tanıdığım vs yok çocuk oluncada çok sosyalleşemedim şuan küçük Almanya olursa orda entegrasyon kursuna gitmeyi kızımı da yarım gün kreşe vermeyi istiyorum bakalm hayırlısı.. çünkü şuanki durum biraz sıkıntılı eşim 6 bin alıyor 6 ay öncesine kadar iyiydi ama 6 aydır düzensiz eksik ve çok zorlanıyoruz yani özel sektörde olsn devlette olsn şuan para dönmüyor bakalm.. bir diğer sebepte cidden kızım özgür kendine güvenen iyi bir eğitim almış güzel yerlere gelmiş en azından insancıl şartları olan Bi yerde yaşasın istiyorum evet kimse inkar etmesin Türkiye de kadının adı yok kaç kadın öldürüldü vahşice ve hala devam ediyor neyse susayım.Almanya da değilim ama komşu ülkesinde yaşıyorum.Biz herşeyden önce çocuğumuz için 30lu yaşlarımızda buraya göçtük.Önceliğimiz çocuğumuz olduğu için onun eğitiminin kalitesini, güvenli bir şekilde büyüdüğünü görmek bize azim ve güç veriyor açıkçası.Tatilde Trye gittiğimizde birkaç hafta sonra "bu kadar kaldık yeterli" diyoruz.
Sizin önceliğiniz ne önemli olan o ya da karakteriniz nasıl? Mesela ben ailemden hep ayrı gibiydim, 18imden sonra üniversiteye gittim, iş, evlilik derken bir daha da aile evine dönmedim.Ailemi çok özlüyorum burdayken orası ayrı ama hiçbir zaman depresyona girip, hüngür hüngür ağlamadım gurbetteyim diye.Kimisi 6 ay sonra depresyona girip dönmek istiyor, dili zor geliyor ya da cansız ruhsuz geliyor yurtdışı.
Mali açıdan da yurtdışı çok iyi geldi bize.Trdeyken kendi evimizde oturmamıza rağmen zor geçiniyorduk burda kirada oturuyoruz ama sıkıntı yaşamıyoruz.
Umarım fikir verebilmişimdir, bir de dil öğrenmeye şimdiden başlamanızı tavsiye ederim. Maalesef sadece İngilizce yeterli değil özellikle sosyalleşmek ve çocuğunuzun eğitimi için de lazım olacak.Hakkınızda hayırlısı olsun.