Yurtdışına Muhabbet Kuşu Götürmek

gixxer_600

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2018
3.775
7.573
108
İyi günler herkese hanımlar,
Kuzenimin oğlu Almanya’da yaşıyor. Türkiye’ye tatile geldiğinde 2 tane muhabbet kuşu sahiplendi. Kasım sonunda ülkesine dönecek ve giderken kuşlarını da götürecek haliyle. Uçacağı uçuş firmasını arayıp sorduk bir sorun olmayacağını ama uçuş öncesi kendilerini arayıp durumu mutlaka bildirmesi gerektiğini,uçuş şartlarını (kafes ölçüsü vs.) söylediler.
Ama Almanya’da yaşayan başka bir akraba kuşların Almanya’ya girişte sorun olacağını hatta el koyulabileceğini söylemiş….
Öyle bir durum olursa kuşlar mecburen bende kalacak kendisi bir daha anca Mart gibi arabayla gelip götürebilirmiş, bende de zaten 3 tane kuş var ve ev şu an cidden Nuh’un gemisi gibi oldu…Arkadaşım memleketine gitti giderken yavru kedisini bana bıraktı, alerjim de var maskeyle kıpkırmızı sulu gözlerle dolaşıyorum, komşum tatile giderken balıklarını ve su kaplumbağasını bıraktı. Yani evde bi köpek eksik, her türden hayvan var Bir de bu kuşlar kalıcı olarak eklenirse naparım bilmiyorum…
Daha önce kedi köpek değil de kuş götüreniniz oldu mu acaba? Bir sorun çıkıyor mu yardımcı olursanız çok sevinirim

Nasıl oluyor bilmiyorum ama kuzeninizin sahiplenmeden önce tüm ihtimalleri öğrenerek hareket etmesi gerekmez miydi?
Buradaki arkadaşı sahiplendirmiş, millet kedi köpek götürüyor kuşa kim ne diyecek falan demiş. Veterinere götürüp bir rapor alınıyormuş sanırım kimsede bir şey demiyormuş…Zaten o “Bu sefer götüremesem bile arabayla gelince götürürüm” kafasında girmiş bu işe,tabi arabayla gelene kadar ki süreçte kime güvendiğini söylememe gerek yok sanırım

Herkesin hayvanını neden kabul ettiniz? Kediye alerjiniz de varmış. Olmasa bile bakımları zordur kuş hariç. Ben kabul etmezdim
Arkadaşım da komşum da anahtar bırakmayı teklif etti ama çekindim açıkçası…Evlerinden bir şey kaybolsa zan altında kalmak istemediğim için bir de kedi 2 hafta kalacak dayanabilirim diye bende dursun dedim

Bir bilgim yok da siz de iyi sabırlıymışsınız.
Rahatsızlığınız varken neden tüm bu hayvanları kabul ettiniz ki?
Söz konusu hayvanlar olunca sanırım hayır diyemiyorum, bir de kalış süreleri kısa diye sorun olmayacağını düşündüm.

Yeni nesil Adile Naşit gibi göründünüz gözüme.
Muhabbet kuşu sahiplenmek nasıl oluyor o kısmı anlamadım.
Sokakta buldu desem hadi bir tane bulunur, bunlar bir de çift.
Bizim yan dairede komşunun kuşları var ve 24 saat ötüyorlar. Ciddi tahammül gerek.
Umarım bilenler yardımcı olur size.

Kuş da zor bence.
Tüyler sürekli etrafta.
Temizlik çok sıkıntı.
Bizimkileri sadece durdukları odada salıyorum oyun parkları var kafesin üstüne monte edilen kakaları ve tüyleri yine kafese düşüyor. Bir de 3-5 tüyle toplu iğne ucu kadar birkaç kaka oluyor yerde bence fazla bir zahmeti yok,kafeslerini düzenli temizleyince de kirlenmiyor etraf fazla.

Öyledir.
Ben mi çok üşengecim bilemedim.

Aslında haklısınız…Benimkilerin odası belli,o yüzden kafeslerinin kapısı hep açık,kafesin tepesinde oyun parkları var diledikleri gibi girip çıkıyorlar. Genelde uyumaya yem yemeye giriyorlar kafese.

Aynen katılıyorum. Türlerinden dolayı dışarıda da yaşayamazlar kesinlikle üretimleri de satışları da yasaklanmalı.

Konu sahibi veterinerden Pasaportlarını alabilirseniz yurtdışina rahatlıkla çıkarabilir. Sizi en iyisi Veteriner yönlendirir.

Bunları kuzenimin arkadaşına komşusu getirmiş. Torununa almışlar, tabi bakamayınca hemen başkasına paslamışlar

O merdane bana değil, değil mi
Ben masumum.
Ay yok estağfurullah çoluk çocuklarına gönül eğlencesi olarak hayvan alan sorumsuz insanlara…Geçelerde Çeşme’ye düştü yolum, sokakta kaç cins köpek saydığımı hatırlamıyorum…Yani bildiğiniz evde beslenen cins köpekleri atmışlar sokaklara…Simit satan bir amcayla konusu açıldı “Yazlıkçılar yapıyor,gelip burda alıyorlar tatil bitince götürmek zor geliyor salıyorlar.” dedi. Bunların böyle kuş versiyonlarıda var ne yazık ki…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…