Yurtdışına Muhabbet Kuşu Götürmek

Söz konusu hayvanlar olunca sanırım hayır diyemiyorum, bir de kalış süreleri kısa diye sorun olmayacağını düşündüm.
8 yıl bir muhabbet kuşuna baktım evladım gibi olmuştu. Ölünce çok ağladım. Nasıl biraz bakıp sokağa atıyorlar ya da başkasına veriyorlar anlamadım. Sonuna dek her koşulda bakabilecekler hayvan sahiplensin. Ben de kuşu istenmeyen bir evden almıştım pet Shop dan değil.

El koyma diye bir şey yok, devlet el koyup ne yapacak muhabbet kuşunu satacak mı yieyecek mi çalıştırcak mı

veterinerden pasaport alması gerekiyor, pasaport aldıktan sonra kuş seyahat edebilir. Bir de her hayvan için bazı aşılar gerkiyor, bulunduğu ülkenin hayvan getirme sayfasına baksın kuşlar için olan aşıları öğrenip yaptırsın. Hayvanın gerekli aşıları yoksa tabi ki ülkeye almazlar. Googlea evcil hayvanla göçme yazınca hepsi çıkıyor kuzen bu kafayla iyi iş bulmuş gitmiş tebrik ediyorum . yasal işlerde o bunu dedi şu bunu söyledi olmaz adam gibi açıp devletin sayfalarına bakıcaksınız. Akraba da ayrıca bulutlarda uçuyor, şehir efsanesi üreten dayı takımından sanırım.

Yurtdışı diye gözünde büyütenler iyi okusun bu konuyu. Buradan Almanya’ya muhabbet kuşu gidiyor anlayın gurbetçilerin çilesini

İş bulup gitse yine iyi adam ana babadan şanslı orda doğmuş büyümüş kuşların adları da Hans ve Haydar
Bilgilendirme için teşekkür ederim

Miss kuş rolü yapsam senle Almanya ya gelebilirmiyim ki?

Yurtdışı diye gözünde büyütenler iyi okusun bu konuyu. Buradan Almanya’ya muhabbet kuşu gidiyor anlayın gurbetçilerin çilesini
Açıkçası bana mantıksız geldi burdan kuş götürmesi, prosedürleri vs. geçtim zaten stresli hayvanlar seyahat iyice strese sokuyor ben 3 saatlik yola götürdüğümde bile neler çekiyordum

Açıkçası bana mantıksız geldi burdan kuş götürmesi, prosedürleri vs. geçtim zaten stresli hayvanlar seyahat iyice strese sokuyor ben 3 saatlik yola götürdüğümde bile neler çekiyordum

Yani orayı ben de anlamadım, Almanyada kuş yok mu .. burda da barınak var, evsiz kalmış hayvanlar var. Göç etmeden önce beslediğin hayvan vardır, ayrılamazsın, getirmek için uğraşırsın anlarım. Ama tatilde hayvan sahiplenip ona uğraşmayı gerçekten anlayamıyorum tonla kağıt işi

Bir veteriner ile görüşmelisiniz. Gideceği ülkenin istediği evraklar vardır,pasaporttur,uçuş sertifikasıdır vs. Onları veteriner veriyor diye biliyorum,hiç götürmedim tabii. Ben anca kendimi götürebiliyorum. O yol stresine bir de hayvan ortak edemem.

Kuş sahiplenene de anlam veremedim. Tatildesin abi belli yani,götürmen sorun olacak birsürü evrak zırıltı toplanacak. Şaşırmış iyice.

Uçakla götüremesem bile arabayla geldiğimde götürürüm kafasına girmiş hemen

Herkesin hayvanını neden kabul ettiniz? Kediye alerjiniz de varmış. Olmasa bile bakımları zordur kuş hariç. Ben kabul etmezdim

Evet herkes yapmaz.
Ben yakinimda oturan gorumceme gel 2 gun de bir sadece kontrol et mama koy diyemedim. Hatta bunu yapmak için yorulmasin taksiyle gelsin gitsin diye dusunduk yol parasini da verecektik. Ama yapmak zorunda degil neticede.

Kedi bakicisi da bulunur parayla ama evi bilmedigimiz insana birakamadim. Guvenilir ve bakmak isteyen biri olsa yeter ki bedavaya işimi gordureyim derdim de yok bakici ucreti verirdim.
Annemler geldiklerinde onlara atacagiz kediyi. İnsanin annesi gibi yok.

Son düzenleme:
Pasaport veya uçuş sertifikası gerekiyormuş sanırım
Pasaport gerekli, veterinerin pasaportun saglikli olduguna ait kismi doldurmasi gerekli, o pasaportla ve hayvanla ilc tarim müdürlüğüne gidiyosunuz, kuslara cip takiliyor mu, titrasyon uygulaniyor mu bilmiyorum, en iyisi bilgiyi ordan almak.

Buradan oraya nasil gidecek ya, ölmesin? Mekan degisikligi ile cok cabuk strese giriyorlar. ayakkabi kutusuna koyup, otobüs bagajinda tasindiklarini görmüştüm ama ucakta artan basinc onlari etkilemez mi acaba?

Kafes şeklinde olmayan kuş çantasıyla götürebilir bence

Buradan oraya nasil gidecek ya, ölmesin? Mekan degisikligi ile cok cabuk strese giriyorlar. ayakkabi kutusuna koyup, otobüs bagajinda tasindiklarini görmüştüm ama ucakta artan basinc onlari etkilemez mi acaba?
Ölmezler de aşırı stresli hayvanlar onlar için stresli bir süreç olur. Ben rahmetli kuşumu İstanbul’dan Ankara’ya götürmüştüm uçakla bir sorun olmamıştı. Akşam uçuşuydu zaten örtüsünü örtünce uyumuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…