- 10 Nisan 2014
- 43.715
- 116.239
- 798
- Konu Sahibi gixxer_600
-
8 yıl bir muhabbet kuşuna baktım evladım gibi olmuştu. Ölünce çok ağladım. Nasıl biraz bakıp sokağa atıyorlar ya da başkasına veriyorlar anlamadım. Sonuna dek her koşulda bakabilecekler hayvan sahiplensin. Ben de kuşu istenmeyen bir evden almıştım pet Shop dan değil.Söz konusu hayvanlar olunca sanırım hayır diyemiyorum, bir de kalış süreleri kısa diye sorun olmayacağını düşündüm.
İş bulup gitse yine iyi adam ana babadan şanslı orda doğmuş büyümüşEl koyma diye bir şey yok, devlet el koyup ne yapacak muhabbet kuşunu satacak mı yieyecek mi çalıştırcak mı
veterinerden pasaport alması gerekiyor, pasaport aldıktan sonra kuş seyahat edebilir. Bir de her hayvan için bazı aşılar gerkiyor, bulunduğu ülkenin hayvan getirme sayfasına baksın kuşlar için olan aşıları öğrenip yaptırsın. Hayvanın gerekli aşıları yoksa tabi ki ülkeye almazlar. Googlea evcil hayvanla göçme yazınca hepsi çıkıyor kuzen bu kafayla iyi iş bulmuş gitmiş tebrik ediyorum. yasal işlerde o bunu dedi şu bunu söyledi olmaz adam gibi açıp devletin sayfalarına bakıcaksınız. Akraba da ayrıca bulutlarda uçuyor, şehir efsanesi üreten dayı takımından sanırım.
Miss kuş rolü yapsam senle Almanya ya gelebilirmiyim ki?El koyma diye bir şey yok, devlet el koyup ne yapacak muhabbet kuşunu satacak mı yieyecek mi çalıştırcak mı
veterinerden pasaport alması gerekiyor, pasaport aldıktan sonra kuş seyahat edebilir. Bir de her hayvan için bazı aşılar gerkiyor, bulunduğu ülkenin hayvan getirme sayfasına baksın kuşlar için olan aşıları öğrenip yaptırsın. Hayvanın gerekli aşıları yoksa tabi ki ülkeye almazlar. Googlea evcil hayvanla göçme yazınca hepsi çıkıyor kuzen bu kafayla iyi iş bulmuş gitmiş tebrik ediyorum. yasal işlerde o bunu dedi şu bunu söyledi olmaz adam gibi açıp devletin sayfalarına bakıcaksınız. Akraba da ayrıca bulutlarda uçuyor, şehir efsanesi üreten dayı takımından sanırım.
Açıkçası bana mantıksız geldi burdan kuş götürmesi, prosedürleri vs. geçtim zaten stresli hayvanlar seyahat iyice strese sokuyor ben 3 saatlik yola götürdüğümde bile neler çekiyordumYurtdışı diye gözünde büyütenler iyi okusun bu konuyu. Buradan Almanya’ya muhabbet kuşu gidiyor anlayın gurbetçilerin çilesini
Açıkçası bana mantıksız geldi burdan kuş götürmesi, prosedürleri vs. geçtim zaten stresli hayvanlar seyahat iyice strese sokuyor ben 3 saatlik yola götürdüğümde bile neler çekiyordum
Pasaport veya uçuş sertifikası gerekiyormuş sanırımAdresinin bagli olduğu tarim ilce müdürlüğü ile gorussun, onlar gerekli evraklari soyler.
Uçakla götüremesem bile arabayla geldiğimde götürürüm kafasına girmiş hemenBir veteriner ile görüşmelisiniz. Gideceği ülkenin istediği evraklar vardır,pasaporttur,uçuş sertifikasıdır vs. Onları veteriner veriyor diye biliyorum,hiç götürmedim tabii. Ben anca kendimi götürebiliyorum. O yol stresine bir de hayvan ortak edemem.
Kuş sahiplenene de anlam veremedim. Tatildesin abi belli yani,götürmen sorun olacak birsürü evrak zırıltı toplanacak. Şaşırmış iyice.
Değişik adammış, aylarca size bırakacak yani. Düşüncesizlik bence.Uçakla götüremesem bile arabayla geldiğimde götürürüm kafasına girmiş hemen
Herkesin hayvanını neden kabul ettiniz? Kediye alerjiniz de varmış. Olmasa bile bakımları zordur kuş hariç. Ben kabul etmezdim
Pasaport gerekli, veterinerin pasaportun saglikli olduguna ait kismi doldurmasi gerekli, o pasaportla ve hayvanla ilc tarim müdürlüğüne gidiyosunuz, kuslara cip takiliyor mu, titrasyon uygulaniyor mu bilmiyorum, en iyisi bilgiyi ordan almak.Pasaport veya uçuş sertifikası gerekiyormuş sanırım
Çok teşekkürlerPasaport gerekli, veterinerin pasaportun saglikli olduguna ait kismi doldurmasi gerekli, o pasaportla ve hayvanla ilc tarim müdürlüğüne gidiyosunuz, kuslara cip takiliyor mu, titrasyon uygulaniyor mu bilmiyorum, en iyisi bilgiyi ordan almak.
Rica ederim, kedi olsa cok hakimim konuya, kuşa bu kadar yardim edebildimÇok teşekkürler
Kafes şeklinde olmayan kuş çantasıyla götürebilir benceİyi günler herkese hanımlar,
Kuzenimin oğlu Almanya’da yaşıyor. Türkiye’ye tatile geldiğinde 2 tane muhabbet kuşu sahiplendi. Kasım sonunda ülkesine dönecek ve giderken kuşlarını da götürecek haliyle. Uçacağı uçuş firmasını arayıp sorduk bir sorun olmayacağını ama uçuş öncesi kendilerini arayıp durumu mutlaka bildirmesi gerektiğini,uçuş şartlarını (kafes ölçüsü vs.) söylediler.
Ama Almanya’da yaşayan başka bir akraba kuşların Almanya’ya girişte sorun olacağını hatta el koyulabileceğini söylemiş….
Öyle bir durum olursa kuşlar mecburen bende kalacak kendisi bir daha anca Mart gibi arabayla gelip götürebilirmiş, bende de zaten 3 tane kuş var ve ev şu an cidden Nuh’un gemisi gibi oldu…Arkadaşım memleketine gitti giderken yavru kedisini bana bıraktı, alerjim de var maskeyle kıpkırmızı sulu gözlerle dolaşıyorum, komşum tatile giderken balıklarını ve su kaplumbağasını bıraktı. Yani evde bi köpek eksik, her türden hayvan varBir de bu kuşlar kalıcı olarak eklenirse naparım bilmiyorum…
Daha önce kedi köpek değil de kuş götüreniniz oldu mu acaba? Bir sorun çıkıyor mu yardımcı olursanız çok sevinirim
Ölmezler de aşırı stresli hayvanlar onlar için stresli bir süreç olur. Ben rahmetli kuşumu İstanbul’dan Ankara’ya götürmüştüm uçakla bir sorun olmamıştı. Akşam uçuşuydu zaten örtüsünü örtünce uyumuştu.Buradan oraya nasil gidecek ya, ölmesin? Mekan degisikligi ile cok cabuk strese giriyorlar. ayakkabi kutusuna koyup, otobüs bagajinda tasindiklarini görmüştüm ama ucakta artan basinc onlari etkilemez mi acaba?
Kuş da zor bence.
Tüyler sürekli etrafta.
Temizlik çok sıkıntı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?