Yurtdisinda egitim imkanlari

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
Merhabalar
Ben lise son sinif ogrencisiyim lys ve ygsye hazirlaniyorum bu sene
Ama benim kucuklugumden beri hayalim olan sey yurtdisinda okumak oralarda tecrube edinmek vb..
hep yabanci kulturlere ulkere ve dillere falan ilgim vardi zaten
Yani bir anlik heves degil ve oradaki zorluklari tahmin edebiliyorum
Bu konuda bana yardimci olabilecek var mi
Yurtdisindaki bir universiteye nasil girebilirim
Ben en cok kanada falan istiyordum tercihen ingilizce konusulan yerler ama bildiginiz ulkelerdeki egitim sistemini universiteye giris islemlerini falan anlatabilir misiniz ?
Not ortalamasina bakiyorlar diye duymustum malesef ben lise hayatim boyunca sadece sinavdan onceki tenefus en fazla onceki gun ders calismis biriyim ve not ortalamam cok da parlak degil yani ilk 3 yil ortamam 66 69 82 yani 72 felan oluyor oyle 90 larda falan degilim
Ortalamam kotuyse hic mi sansim yok? Ve cok mu pahali bu universteler ?
Yardimci olursaniz cok sevinirim :))

ben yurt disinda okuyorum sana pek tavsiye etmem..

ama türkiyede okulu bitirp master amacli gelirsen senin icin daha faydali olacagini düsünüyorum

ayrica not ortalamasi degilde üniversiteyi kazanmis olman gerek...

bilmiyorum hangi ülke icin bu dedigin gecerli ama benim oldugum yerde üniversite kazanmalisin,

önce iki yilliklarida aliyorlardi ama uzun süredir kalkti..

Son düzenleme:
ben yurt disinda okuyorum sana pek tavsiye etmem..

ama türkiyede okulu bitirp master amacli gelirsen senin icin daha faydali olacagini düsünüyorum

Master isinin cok zor oldugunu duydum ingilizce notlar falan cok onemlimdegilmis tanidik olmaliymis falan diye duydum :( peki siz neden memnun degilsiniz?

Nerede okumak istiyorsunuz, ne okumak istiyorsunuz, dil seviyeniz nedir?

Son düzenleme:
Nerede okumak istiyorsunuz, ne okumak istiyorsunuz, dil seviyeniz nedir?

Kanada en cok istedigim yer
Turkiyede dis hekimligi istiyorum ama yurtdisinda durum degisebilir
Dilim okula gore iyi fakat yurtdisi universite egitimi icin yeterliolmadagini dusunuyorum yani intermediate - begginer advanced arasi diyebilirim toefl a girmem gerekiyor sanirim

Kanada da ki okullar hakkında maalesef bir bilgim yok. ama 3.5 üstü bir diploma ortalaması ve toefl dan iyi bir skor istediklerini biliyorum. Amerika da tıp genellikle pahalıdır ama Kanadayı bilemiyorum dediğim gibi.. siz Kanada da ki üniversitelerin websitesine bir bakın derim..

Canim ben de amerikada okuyorum su an. Lisans icin gelmek istiyorsun ama ailenin durumu nasil? 4 yil boyunca senin hem okul parani hem aylik masrafarini karsilayabilirler mi??

Ben donemde 3 ders aliyorum ve her donem 8000$ tutuyor okul harcim (devlete bagli bir universite oldugu icin harcim cog universiteden daha dusuk!). Bekar bir kiz ogrenci olarak da biriyle ev paylasirsan aylik 1500-1600$ harclik ancak yeter sana ki bu aylik eger cok buyuk bir sehirde yasamayacaksan. (NewYork, chicago, California gibi) Ki sen lisans okuyacaksin onlarin almalari gereken ders sayisi cok daha fazla, bu da tabii daha yuksek harc yapar.

Burada lisans icin kabul alman icin SAT sinavina girmen lazim en birinci kosul. Bunun icin tabii ki ingilizce bilmen gerekir.

Eger ingilizcem yok dersen ailenin oncelikle seni burada bir dil kursuna gondermesi gerek ki bu da baska bir masraf kapisi demektir.

Benim zamanimda OSS sinaviyla da yurtdisinda okuma sansimiz oluyordu turki cumhuriyetlerinde mesela? hem de cok dusuk puanlarla aliyorlardi.

Genel tavsiyem lisansi Turkiyede okuman. Dilin kotudur, yada ucuz diye baska bi okuldan kabul alirsin.. bu okullarin denkligi olmaz genelde. Yani 4 sene okursun TRde diplomani fotokopicide bastirmis muamelesi gorursun. O okullarin denkligi olmadigi icin TRde uni mezunu sayilmazsin.

Bu arada burs konusunda sunu soyleyim Amerikada hic bir okul veya kurulus lisans ogrenisine burs vermez. Lisans okuyanlar bankalardan ogrenci kredisi alirlar veya kndi ailelerine borclanirlar.

Yurtdisi sevdani anliyorum o yuzden de bu taraflara cok cok iyi bir dilin ve cok zengin bir ailen olmadigi surece gelmemeni tavsiye ediyorum. Illa gormek istiyorum dersen universiteye baslayinca Work&Travel programlariyla calismaya/gezmeye gelirsin.

Yurtdışında eğitim almak biraz zor, ben de ygslys hazırlanıyorum,dil bölümüyüm. Üniversitede erasmusa katılmayı düşünüyorum, büyük ihtimalle geçerim ingilizcem var çünkü.. Ancak öyle gidebilirim yurdışına okumaya , hem parası falan okuldan da destek geliyor çünkü. Kanada demişsin, benim biyoloji öğretmenimin kardeşi Kanada'ya gitmiş dil kursu için ama nasıl gitmiş, elçiliklerde sabahlamış nerdeyse, biraz torpil almış sanırım. 10 sene orada yaşamış vatandaşlık vermişler falan.. Ama yurtdışına gideceksen bir kere İngilizce şart. Sınavlar ağırlıklı olarak böyle yapılıyor sanırım. Eğer ailenin finansal durumu iyiyse tabi ki daha kolaylaşır işin ama, değilse burada bir üniversite kazanp onun erasmus ve exchange programlarına katılabilirsin. İkisine birden katılırsan 2 sene yurtdışında okuyabilme imkanın var..

Son düzenleme:
Merhabalar
Ben lise son sinif ogrencisiyim lys ve ygsye hazirlaniyorum bu sene
Ama benim kucuklugumden beri hayalim olan sey yurtdisinda okumak oralarda tecrube edinmek vb..
hep yabanci kulturlere ulkere ve dillere falan ilgim vardi zaten
Yani bir anlik heves degil ve oradaki zorluklari tahmin edebiliyorum
Bu konuda bana yardimci olabilecek var mi
Yurtdisindaki bir universiteye nasil girebilirim
Ben en cok kanada falan istiyordum tercihen ingilizce konusulan yerler ama bildiginiz ulkelerdeki egitim sistemini universiteye giris islemlerini falan anlatabilir misiniz ?
Not ortalamasina bakiyorlar diye duymustum malesef ben lise hayatim boyunca sadece sinavdan onceki tenefus en fazla onceki gun ders calismis biriyim ve not ortalamam cok da parlak degil yani ilk 3 yil ortamam 66 69 82 yani 72 felan oluyor oyle 90 larda falan degilim
Ortalamam kotuyse hic mi sansim yok? Ve cok mu pahali bu universteler ?
Yardimci olursaniz cok sevinirim :))
Benı. Bı arkadasım. Kanadada okuyo walla okul parası kalacak yer parası 8 ayda 40 bın doları bulmussss!!!
Baska bı arkadasımda ohıoda abd de cuyahoga communıty college okuyo cok muylu fıyatııı fılan cok uygun degerlendır bı arastır fıyatı cok uygun

Zaten turkıyede ozel unuler cok pahalı
Hemde kazanmak cok zor
Hemde yurt dısına gıdersen dılını gelıstırısın

Canim,

Ben Amerika'da doktora yapiyorum. Bu sene son senem insallah. Sana durumu anlatayim: Oncelikle arkadaslarin da dedigi gibi SAT sinavina girmen gerekiyor. Cok kolay bir sinav (bizim universite sinavina gore) ama ingilizce yuzunden problem yasayabilirsin. Ingilizce bildigini de kanitlaman gerekiyor, yani TOEFL da alacaksin. Ondan sonra tek tek universitelere basvuru paketi hazirliyorsun. Lise notlarin, ogretmenlerinden aldigin tavsiye mektuplari, okul disinda katildigin aktiviteler (lisansli sporcu olmak ya da bir yardim derneginde calisiyor olmak mesela). Daha sonra da okullardan haber bekliyorsun.

Bu isi turkiyeden yapanlar genelde kendileri takip etmiyorlar, yurtdisi egitim danismanligi sirketlerinden yardim aliyorlar.

Bence bu is zor. Benim sana 3 tavsiyem var:

1. Turkiye'de bircok universitenin amerikayla ortak programlari var: 2 sene turkiyede okuyorsun, 2 sene amerikada. Turkiyedeyken normal buranin harcini oduyorsun. Amerikada okurken oranin harcini (eger devlet universitesiyle $9000-$10000 civari birsey oluyor + yasam masraflari tabi ki) Mesela gecen seneye kadar Bogazicinin SUNY ile ortak programi vardi. Puanlari da oldukca dusuk (bogazicinin diger bolumlerine gore).

2. Erasmusa katilabilirsin universitede. O pek egitim gibi degil, daha cok gezmeye geliyor insanlar ama olsun en azindan yurtdisi gorursun.

2. Herhangi bir universiteyi kazan. Lisansi bitirdikten sonra master'a gel. Master yapmak cok kolay, ozellikle sayisal bir bolumde. Dersler sana citir cerez gelir, turkiyedeki egitimden sonra. Tonla devlet bursu var artik (MEB, YOK), donuste mecburi hizmeti var ama olsun. Yata yata master yapiyorlar burda. Benim zamanimda yoktu bunlar, asistanlik aramistim tonla okul masraflarini karsilayabilmek icin, neyse.

Durum bu anlayacagin. Ben kesinlikle yurtdisi tecrubesini tavsiye ederim. Burada gozde alanlarsa : Computer science, Software engineering gibi teknik dallar. Consulting den tut da developer'liga kadar bircok is imkani var.

cok cok kolay gelsin...

Canim,

Ben Amerika'da doktora yapiyorum. Bu sene son senem insallah. Sana durumu anlatayim: Oncelikle arkadaslarin da dedigi gibi SAT sinavina girmen gerekiyor. Cok kolay bir sinav (bizim universite sinavina gore) ama ingilizce yuzunden problem yasayabilirsin. Ingilizce bildigini de kanitlaman gerekiyor, yani TOEFL da alacaksin. Ondan sonra tek tek universitelere basvuru paketi hazirliyorsun. Lise notlarin, ogretmenlerinden aldigin tavsiye mektuplari, okul disinda katildigin aktiviteler (lisansli sporcu olmak ya da bir yardim derneginde calisiyor olmak mesela). Daha sonra da okullardan haber bekliyorsun.

Bu isi turkiyeden yapanlar genelde kendileri takip etmiyorlar, yurtdisi egitim danismanligi sirketlerinden yardim aliyorlar.

Bence bu is zor. Benim sana 3 tavsiyem var:

1. Turkiye'de bircok universitenin amerikayla ortak programlari var: 2 sene turkiyede okuyorsun, 2 sene amerikada. Turkiyedeyken normal buranin harcini oduyorsun. Amerikada okurken oranin harcini (eger devlet universitesiyle $9000-$10000 civari birsey oluyor + yasam masraflari tabi ki) Mesela gecen seneye kadar Bogazicinin SUNY ile ortak programi vardi. Puanlari da oldukca dusuk (bogazicinin diger bolumlerine gore).

2. Erasmusa katilabilirsin universitede. O pek egitim gibi degil, daha cok gezmeye geliyor insanlar ama olsun en azindan yurtdisi gorursun.

2. Herhangi bir universiteyi kazan. Lisansi bitirdikten sonra master'a gel. Master yapmak cok kolay, ozellikle sayisal bir bolumde. Dersler sana citir cerez gelir, turkiyedeki egitimden sonra. Tonla devlet bursu var artik (MEB, YOK), donuste mecburi hizmeti var ama olsun. Yata yata master yapiyorlar burda. Benim zamanimda yoktu bunlar, asistanlik aramistim tonla okul masraflarini karsilayabilmek icin, neyse.

Durum bu anlayacagin. Ben kesinlikle yurtdisi tecrubesini tavsiye ederim. Burada gozde alanlarsa : Computer science, Software engineering gibi teknik dallar. Consulting den tut da developer'liga kadar bircok is imkani var.

cok cok kolay gelsin...

Ozel mesaj atamiyorum bende birsey danismak istiyorum yardimci olabilir misiniz ?

Valla hollandayi es gecebilirsin bu konuda:(
Heee tek secenegin var parayi (+-€10000) verirsin direk giris yaparsin.

Back
X