Merhabalar
Ben lise son sinif ogrencisiyim lys ve ygsye hazirlaniyorum bu sene
Ama benim kucuklugumden beri hayalim olan sey yurtdisinda okumak oralarda tecrube edinmek vb..
hep yabanci kulturlere ulkere ve dillere falan ilgim vardi zaten
Yani bir anlik heves degil ve oradaki zorluklari tahmin edebiliyorum
Bu konuda bana yardimci olabilecek var mi
Yurtdisindaki bir universiteye nasil girebilirim
Ben en cok kanada falan istiyordum tercihen ingilizce konusulan yerler ama bildiginiz ulkelerdeki egitim sistemini universiteye giris islemlerini falan anlatabilir misiniz ?
Not ortalamasina bakiyorlar diye duymustum malesef ben lise hayatim boyunca sadece sinavdan onceki tenefus en fazla onceki gun ders calismis biriyim ve not ortalamam cok da parlak degil yani ilk 3 yil ortamam 66 69 82 yani 72 felan oluyor oyle 90 larda falan degilim
Ortalamam kotuyse hic mi sansim yok? Ve cok mu pahali bu universteler ?
Yardimci olursaniz cok sevinirim :))
Ben lise son sinif ogrencisiyim lys ve ygsye hazirlaniyorum bu sene
Ama benim kucuklugumden beri hayalim olan sey yurtdisinda okumak oralarda tecrube edinmek vb..
hep yabanci kulturlere ulkere ve dillere falan ilgim vardi zaten
Yani bir anlik heves degil ve oradaki zorluklari tahmin edebiliyorum
Bu konuda bana yardimci olabilecek var mi
Yurtdisindaki bir universiteye nasil girebilirim
Ben en cok kanada falan istiyordum tercihen ingilizce konusulan yerler ama bildiginiz ulkelerdeki egitim sistemini universiteye giris islemlerini falan anlatabilir misiniz ?
Not ortalamasina bakiyorlar diye duymustum malesef ben lise hayatim boyunca sadece sinavdan onceki tenefus en fazla onceki gun ders calismis biriyim ve not ortalamam cok da parlak degil yani ilk 3 yil ortamam 66 69 82 yani 72 felan oluyor oyle 90 larda falan degilim
Ortalamam kotuyse hic mi sansim yok? Ve cok mu pahali bu universteler ?
Yardimci olursaniz cok sevinirim :))