• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışında hayat daha mı iyi?

ben soyle soyleyeyim yani tabi hayal kirmak gibi olmasin, tabi cok basarili olanlar da vardir ama oyle udemyden veya googledan ders alip yurt disinda bekledikleri gibi bir yazilim isi yapamaz cogunluk. tabi kendilerini gelistirirler ama zor, olmaz yani. sizin hayaliniz onlarinkinin yaninda daha gercekci bence.

ben stajimi googleda yapmistim undergrad yaparken, sonra tabi is basvurusunda bulundum beni tel avivde calismaya cagirdilar gitmedim. san franciscodaki ofise de adam beni almadi. beni beni bihterini :KK70: udemyden ders alani kim ne yapsin yani? su an kendi isimizi kurduk, dunyanin her yerinden yurutebiliriz bunu. masterda cok yipraniyorum, bitince en az bir yil hic calismadan turkiyede bombos yatmayi planliyorum. tamam yeter artik calisayim dedigimde de isler turkiyeden de iyi yuruyor olursa kalirim ulkemde, amerikaya donup ne yapacagim kafayi yerim herhalde. amerikaya yazilim hayaliyle gelenler buyuk ihtimalle gidemeyecekler, gitseler de cok yipranacaklar beklediklerini bulamayacaklar.
Sizin çok iyi bir eğitim hayatı ve kariyeriniz varmış. Çok mutlu oldum sizi ve bu konudaki diğer başarılı kadınları gördükçe. Umarım istediğiniz gibi olur her şey.

Arkadaşım eşi ve çocuğuyla Almanya’ya gidecekti. Eşi mühendis. Görüştüğü firmanın verdiği ücret euroya döküldğünde Türkiye’de lira fiyatıyla aynıydı. Adam burada sosyal imkanlarınız daha fazla olur yoksa ücret aynı demişti. Euro kazanıp euro harcayacak ne avantajı kaldı... konu sahibini bilemem
euro kazanip euro harciyor ama biz burda bir kilo ete atiyorum 20 cent verirken onlar ayni ete 5 cent veriyor gibi dusunun.

Halki biraz soguk gibi ama genel olarak cok durust insanlar. Cok fazla yargilama ve dedikodu kulturu yok.
Ne güzel işte fazla samimiyet tez ayrılık getirir zaten. Ve dediğiniz gibi dürüstlük en önemli şey. Bende ömrümün sonuna kadar bu coğrafyada yaşayacağım galiba ne diyeyim 😄

mesleğiniz ?
Gideceğiniz ülke ?
Hangi statü ile gideceksiniz vs
Bunlara göre değişir.

Eğer memur falansanız 1 sene ücretsiz izin alıp deneyebilirsiniz.

Paris b.k gibi gerçekten. Millet neresini beğeniyor anlamıyorum. Her köşesi kokuyor, suç oranı yüksek, her şey çok pahalı, Fransızlar bir halt olmadıkları halde herkese tepeden bakıyor .. turistler kazıklanmayı seviyor başka açıklama bulamıyorum :bicak:Ben gittim 3 gün boyunca yağmur yağdı, tek Louvre müzesini beğendim onun dışında restorana gittim garson acaip davranışlarda ... parayla rezil olmak isteyen turistler için ideal.
Aynen Bende Fransa’yı hiç sevmemiştim. Parfüm neden icat edilmiş biliyor musun? Fransız krallar lazımlığa yaparmış. Hizmetkarları peşlerinde lazımlıkla gezermiş. O kokuyu bastırmak için parfüm icat edilmiş. Versay sarayını gezdirmişlerdi bizi. Sidik kokusu sinmiş. Bir de Fransızlar tam faşist. Irkçı. İngilizce bilseler bile asla cevap vermiyorlar. Fransa hiçbir zaman hayallerimde olmadı.

İsveç değilde İsviçre için çok iyi şeyler duydum ben. Benim ex eşim İsviçre’ye Bern şehrine yerleşti, İsviçreli bir kadınla evlendi. Vatandaşlık almış. Gelir düzeyleri çok yüksekmiş, medeniyet had safhadaymış. Tanıdıklarımıza anlata anlata bitiremiyormuş.
babam 18 sene isvicre de calisip türkiye ye dondu sonra vefat edince anneme oradaki aylıgı baglandi, size sadece şunu söylemek istiyorum babamin turkiyede ki emekliligini baglatmak uzere sirf evrak isi icin 2 ay ugrastik askerligi saydiracaksiniz dediler saydirdik, sonra yok yanlis olmus askerlik odemesine gerek yokmuş dediler vs vs ankara da ne kadar bu ise bakan bir birine bagli ssk kurumu varsa hepsi bize degil ona gideceksiniz bize degil ötekine gideceksiniz diyip diyip durdular.
isvicre ne yapti vefati bildirdik gerekli evraklarla, 1 ay gecmedi sanirim türkçeye çevriltilmiş bir kagidi adresimize yollayip aylik maasiniz bu kadar, icerde kalan toplu para su kadar su tarihte hesabiniza yatirilacaktir vs tarzi birseyler yazmislar, her sene anneme ayni tarihte yasiyormusun diye kagit yolluyorlar yasadigini bildiriyoruz vs. iki farkli dili konusan insanlariz hic bir problem yasamadik, burda ayni dili konusuyoruz ama bir isi halletmek icin basimiza gelmeyen kalmadi 🤦
insan haklarını müthiş önemsiyorlar.
bir donem babama bir sekreter tayin ettirip maasinin yonetimini ona vermislerdi atadiklari sekreter bizim aylik gecinmemiz icin gereken parayi bile hesaplayip bol bol yolluyordu mesela.
anlatirken bile huzur veriyor adamlar yaşamak eminim efsanedir 😁

17 yil once isimi gucumu birakip ayrildim Turkiyeden. Turkiyeye 2-3 yilda bir geliyorum. Yasadigim yerde (Iskocya) egitim ve saglik ucretsiz. Ister calis ister calisma. Herkese esit saglik ve egitim hakki sunuluyor. Tabii havasi guzel degil ama insanca yasiyorum...

babam 18 sene isvicre de calisip türkiye ye dondu sonra vefat edince anneme oradaki aylıgı baglandi, size sadece şunu söylemek istiyorum babamin turkiyede ki emekliligini baglatmak uzere sirf evrak isi icin 2 ay ugrastik askerligi saydiracaksiniz dediler saydirdik, sonra yok yanlis olmus askerlik odemesine gerek yokmuş dediler vs vs ankara da ne kadar bu ise bakan bir birine bagli ssk kurumu varsa hepsi bize degil ona gideceksiniz bize degil ötekine gideceksiniz diyip diyip durdular.
isvicre ne yapti vefati bildirdik gerekli evraklarla, 1 ay gecmedi sanirim türkçeye çevriltilmiş bir kagidi adresimize yollayip aylik maasiniz bu kadar, icerde kalan toplu para su kadar su tarihte hesabiniza yatirilacaktir vs tarzi birseyler yazmislar, her sene anneme ayni tarihte yasiyormusun diye kagit yolluyorlar yasadigini bildiriyoruz vs. iki farkli dili konusan insanlariz hic bir problem yasamadik, burda ayni dili konusuyoruz ama bir isi halletmek icin basimiza gelmeyen kalmadi 🤦
insan haklarını müthiş önemsiyorlar.
bir donem babama bir sekreter tayin ettirip maasinin yonetimini ona vermislerdi atadiklari sekreter bizim aylik gecinmemiz icin gereken parayi bile hesaplayip bol bol yolluyordu mesela.
anlatirken bile huzur veriyor adamlar yaşamak eminim efsanedir 😁
Evet inanırım. Benim ex kocamda zaten yaş tahtaya basmaz. Burda anlattığım yurtdışı deneyimlerimi beraber yapmıştık. 30’a yakın ülke gezmişizdir. İçlerinde İsviçre’yi seçtiyse kesin bir sebebi vardır. Kendi endüstri mühendisiydi. Kaya düşme ağları işine girdi. Malum İsviçre’de dağlık bir bölge. Yakınlarımıza ne kadar mutlu, ferah bir hayata kavuştuğunu anlata anlata bitiremiyormuş. Ama ben yapı fuarında yeni eşini gördüm. Bakımsız bir kadındı. Yani bizim Sultangazi’de oturan kızlarımız bile kendine bakar, saçına fön çektirir, makyaj yapar. Herhalde İsviçreliler rahat insanlar. Öyle bizim gibi görselliğe takık değilller.

Evet inanırım. Benim ex kocamda zaten yaş tahtaya basmaz. Burda anlattığım yurtdışı deneyimlerimi beraber yapmıştık. 30’a yakın ülke gezmişizdir. Kendi endüstri mühendisiydi. Kaya düşme ağları işine girdi. Malum İsviçre’de dağlık bir bölge. Yakınlarımıza ne kadar mutlu, ferah bir hayata kavuştuğunu anlata anlata bitiremiyormuş. Ama ben yapı fuarında yeni eşini gördüm. Bakımsız bir kadındı. Yani bizim Sultangazi’de oturan kızlarımız bile kendine bakar, saçına fön çektirir, makyaj yapar. Herhalde İsviçreliler rahat insanlar. Öyle bizim gibi görselliğe takık değilller.
ben babami anlatsam kadin ingiltere kralicesi gelir gozune 😁
teyzem yillardir yaklasik 45 senedir almanya da yasiyor torunlarida dahil hepsi turkiye ye geldiklerinde yaptiriyorlar tum bakimlarini, saclarini bile burda kestiriyorlar sanirim bu konuda biz daha iyiyiz.
o yuzden o şekilde gorunuyor olabilir bilemedim.

Ben isvecte dogup buyudum herzaman derim, Turkiyede ya zengin olacaksin yada tatillerde gidip geleceksin. Cocuklarimin turkiye egitim sisteminde egitim görmesiniz istemezdim ilerde, hep sinav sinav nereye kadar. Burada genclerin okul disindada sosyal faaliyetlere zaman ayirabiliyorlar ve gencler icin ekonomi cokta buyuk sikinti degil.
Bende öğretmenlerin ödev vermemelerinden şikayetçiyim . Cocuklar okuldan sonra tüm gün yan gelip yatıyorlar . Dersinizi yapın diyorum ödevimiz yok diyorlar . Sanırım yurtdısındaki çocukların eğitimi Türkiye’ye göre aşırı rahat öyleki bazen bunun fazla olduğunu düşünüyorum... ekonomi kısmına gelince gençler eğitim kredisi çektikleri için bu sıkıntı degil . Ama bide bunun ilerde geri ödemesi var , ben hala ödüyorum mesela ... Okulların , okuldaki yemeklerin ve bir çok ders kitaplarının ücretsiz olmasıda çok güzel ama bununda ödediğimiz vergilerle karşılandığını unutmayalım. Yani bedava diye bişey yok hiç bir ülkede ...

İsveçi anlatan bir video izlemiştim sonrasında baya araştırma yapmıştım. Gerçekten hayran kaldım o ülkeye keşke bir imkanımız olsa da oraya gitsek. Yok komşuluk yok insanlık falan filan bunlar boş işler. Doğru düzgün yasayamadiktan sonra samimiyetin bir önemi yok bence.
Yoo bence hiçte öyle değil , komşulukları gayet samimi . Eskiden küçük bir yerde yasardım komşularımla her ay birimizin evine kahveye giderdik . Saatlerce sohbet eder güzelce yer içerdik. Şimdiki yaşadığım yere yeni taşındım ve çevremdeki komşularım gelip tanıştılar ve zamanım olduğunda kahveye davet ettiler ☺️☺️

Almanyada doğup büyüyen biri olarak diyorum: gel vatandaş gel, almanyaya gel. Birikiminiz varsa, koşullariniz sağlamsa. Her türlü bilgiyi edindiyseniz, hazırlığınız da tamamsa yani burda iş imkani, ev imkanı sağlamışsaniz yolunuz açık olsun derim. Ingiletereye 3 defa geziye gittim, o yüzden pek birsey diyemeyecegim. Büyükşehir mi düşünüyorsunuz?
Bunların hiç birini sağlayamadığımız halde yinede gelmek istiyorsak ??? Malum zaten bunları sağlayacak koşullarımız olsa neden Avrupa’ya yerleşelim ki ? Paşa paşa Türkiye’de yuvarlanıp gideriz 🤪🤪

Demekki onu köprü olarak görmüş İsviçre adı altında hayırlısı olsun sanırım aklınızdan çıkmıyor 😊

Demekki onu köprü olarak görmüş İsviçre adı altında hayırlısı olsun sanırım aklınızdan çıkmıyor 😊
Evet inanırım. Benim ex kocamda zaten yaş tahtaya basmaz. Burda anlattığım yurtdışı deneyimlerimi beraber yapmıştık. 30’a yakın ülke gezmişizdir. İçlerinde İsviçre’yi seçtiyse kesin bir sebebi vardır. Kendi endüstri mühendisiydi. Kaya düşme ağları işine girdi. Malum İsviçre’de dağlık bir bölge. Yakınlarımıza ne kadar mutlu, ferah bir hayata kavuştuğunu anlata anlata bitiremiyormuş. Ama ben yapı fuarında yeni eşini gördüm. Bakımsız bir kadındı. Yani bizim Sultangazi’de oturan kızlarımız bile kendine bakar, saçına fön çektirir, makyaj yapar. Herhalde İsviçreliler rahat insanlar. Öyle bizim gibi görselliğe takık değilller.
Bizim erkekler de bazen yabancı kız sevdası var

Yok, Allah korusun. Bende 2. Evliliğimi yaptım. ponçik eşimle Antalya’da son derece mutluyum.❤️ Sadece garibime gitmişti. Rus kadınlar, iskandinav kadınlar manken gibi ama benim ex bakımsız bir kadın tercih etmiş. Madem bu kadar zengin bir ülke niye üstlerine başlarına harcamamışlar diye düşündüm. Portekiz ırkı da çirkindir mesela. Ama İtalya’ya git. Sokaktakiler yürüyen podyum gibi.

acayip güzel bir konu olmuş. biz de bir kaç seneye (5-10 yıl olabilir bu) gitmeyi düşünüyoruz. hem yaşam standartları hem de ileride düşünürsek ve olursa çocuğumuz orda olsun düşüncesi, tabi bu ikinciye daha çok çok var. asıl mesele ülkenin geldiği nokta ve ufukta ışığın pek görünmemesi. nasıl olur, nasıl gidilir araştırmasındayız ara ara şimdiden. deneyimlerin bazısı şaşırttı, bazısı çok bilgilendiriciydi. ben de mesela hep hollanda ve iskandinav ülkeleri ya da avustralya düşünmüşümdür yurtdışı olarak. abd de hep aklımın bir kenarındaydı ama okuduklarım şaşırttı.
Bu aralar herkesin aklında yurtdışı var ama millet kaçma derdinde taşlar yerinden oynayacak gibi Suriyelileri biz kabul ettikte bakalım bizi kim kabullenecek

Yok, Allah korusun. Bende 2. Evliliğimi yaptım. ponçik eşimle Antalya’da son derece mutluyum.❤️ Sadece garibime gitmişti. Rus kadınlar, iskandinav kadınlar manken gibi ama benim ex bakımsız bir kadın tercih etmiş. Madem bu kadar zengin bir ülke niye üstlerine başlarına harcamamışlar diye düşündüm. Portekiz ırkı da çirkindir mesela. Ama İtalya’ya git. Sokaktakiler yürüyen podyum gibi.
Ay acaba biz Türkleri be olarak görüyor yurtdısı Kezban falan 😅😅😅😅Türkler de bir kesim bakımlı bir kesim bakımsız

Ben çok zorlanmıştım, çok farklı bir toplumdu; lakin alışmak için oradaki küçük bir markette kasiyer olarak çalışmıştım yüksek lisansımı yaparken.
Çok farklı insanlara denk gelmiştim, zaten Tokyo'daydım. Çok zor alıştım gerçekten çünkü Japonlar dışarıdan gelen insanlara çok soğuk ve mesafeli davranıyorlar. Ama arkadaşlıklarını bir kere kazandığınız zaman inanılmaz can dostları oluyorlar.
Bir gün Japon tarzı bara(Izayaka) gitmiştik, yani herkes yerde oturuyor, arkadaşlarım ve onların aileleri ile topluca yiyip içmiştik. Sıcaklıklarını orada hissetmiştim.
Hiç yurtdışına gitmedim eşim 10 ülke gezmiş ama bir hakkım olsa Japonya derdim görmek için en merak ettiğim ülke yaşamak değilde gezmek için

Bende 2019 da geldim almanyaya.Hala alisabilmis degilim,butun çevrem turkiyede.Komsuyla kapi sohbeti, gun sohbeti yok.Kendi ailenle akrabalarinla bir araya gelip cay sohbeti yapmak yok.Pazar gunu yemek disinda her yer kapali.
Ne bileyim eksisi de var artisi da,sadece bazi seylerden feragat ediyorsun.
Bir de almanyanin yukari tarafları daha sıkıntılı,guney bolgesi daha sakin ve guvenli.Bana kalırsa bunlarida gozden gecirin.

Bende 2019 da geldim almanyaya.Hala alisabilmis degilim,butun çevrem turkiyede.Komsuyla kapi sohbeti, gun sohbeti yok.Kendi ailenle akrabalarinla bir araya gelip cay sohbeti yapmak yok.Pazar gunu yemek disinda her yer kapali.
Ne bileyim eksisi de var artisi da,sadece bazi seylerden feragat ediyorsun.
Bir de almanyanin yukari tarafları daha sıkıntılı,guney bolgesi daha sakin ve guvenli.Bana kalırsa bunlarida gozden gecirin.
Aslında Almanya pek kuşağına hoş gelmiyor ama İngiltere olabilir ondada güneş yokbgibi netten gördüklerim Amerika olsa keşke onu bir denesek

Back
X