yani işte mesela 3-5 gün gezmek için böyle
ben çalışma için düşünüyordum bir ara ve şu tür yorumlar aldım:
bu adamlar iş konusunda manyak.
evli kadınların daha çok evde oturup çocuk bakması bekleniyor, kadın kariyerini önceliyorsa eskiler buna iyi bakmıyor. (benim tanıdığım japon kadınların hepsi şeker gibi insan ama gidip ülkelerinde yaşamıyorlar mesea, bildiğiniz mahalle baskısı)
erkeklerin ise robot gibi çalışması bekleniyor
evli-çocuklu erkeklerin evine gitmeyip işyerinde yatıp kalkması normal görülüyor (o çok övülen günde 2 saa ekstradan, devleti için mesai yapan adamlar genelde bunlarmış).
o geyşa kültürü bu işkolik adamların stres atması mantığıyla gelişmiş bir müessese. eskiden her zengin adamın bir geyşası olurmuş ,geyşalar illa seks için değil kültür müzik filan gibi olayları da var ama esas olay şu: evdeki çocuğunun annesi olan kadın"kutsal" onunla rahatlayamıyor, o iş geyşalarda. yani cinsel konularda farklı farklı uçlar çok.
yeni nesil ise tüm bunları boşvermiş onlar da tamamen teknolojiye aktarmış bu aşırı takıntılı olma halini.
dışarıya karşı da fazla soğuk bulunuyorlar. yani başka milletlere kolay adapte olabilen bi yapıları yok, öyle bir kültürleri yokmuş. bu yüzden benim patronum gitme, sen çok konuşkan ve dışa dönüksün, kafayı yersin minvalinde konuşmuştu
evet intihar olayını herkes bilir, hatta hayat sigortalarının intiharı da kapsadığı ülke diye hep örnek verilir. çünkü intihar kötü bir olay değil onurlu bir davranış olarak görülüyor
hatta bir türk arkadaşımdan şunu duymuştum:
japonlar sahibi intihar eden evi kiralamazmış, inançları varmış o yönde.
o yüzden fiyatı düşermiş
genelde intihar edenlerin evini bizim türkler tutuyormuş
sonuç olarak ben gitmedim, o işi de unuttum. ama gezmek için gitmeyi hala düşünüyorum.