Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Kızlar benim karnım ve kasıklarım, hatta belim ve bacaklarım regl olmuşum gibi ağrıyor. Regl ağrılarım da baya şiddetlidir bu arada. Bu hafta bu 2. defa böyle ağrı ve bu defa daha şiddetli sanki.
Detaylı ultrason taramasındaki doktora ilkinde sormuştum, miyomların yapabileceğini söylemişti.
Ama dün gece uykumdan uyandırdı ve bu akşam üzerine kadar geçmeyince hem kendi doktorumu aradım, yarın sabaha randevu aldım. Hem de hastaneye gittim. Kadın doğum bölümünde incelediler, erken doğum riski yok, enfeksiyon yok. Herhangi bir sebep söylenmedi. Miyomlardan olduğunı sanmıyorum dedi bu doktor da... Kendimi yormuş olabilirmişim ama ben yormadım aslında kendimi... üşüttüm mü acaba?
Yarın sabah kendi doktoruma gidicem.
Ama ağrım hala devam ediyor maalesef ☹
Canım geçmiş olsun.. Benim miyomlarım ilk başta alınmıyor takip ediliyordu.. o zaman doktorum hamilelikte hızlı büyürler ve çok ağrın olur diyordu.. acaba böyle bir şey mi yaşadığın? Bugün gören doktor milyonlardan değil demiş ama ben yine de ondan olabileceğini düşünüyorum

Simdi Sen basliyacaksin gun saymaya, asil stress bugunden sonra basliyacak 🤣🤣. Gunler gecmek bilmiyor bir turlu.
Canım düşündüğümden daha sakinim şimdilik. bence ultrason randevusundan sonra ikna olacağım :) testin pozitif çıkması Harika bir şey ama sanırım ultrasonda görmek daha da harika olacak :)

Çok geçmiş olsun canım. O ağrılar bende de oluyordu çoğu zaman rahim büyüdüğü için oluyor hatta ben kaşık agrisindan yerimden kalkamadigim zamanlar oldu bende çok yaşadım ama her seferinde doktor normal diyordu bana magnezyum vermişti kasılmalar için. Bel ağrısı desen zaten alasını yaşadım oda normal ama sen yinede doktoruna git görün. Inşallah geçer bi an önce insan etkileniyor korkuyor ister istemez .
Vallahi bütün gün sürdü o yüzden baya keyifsiz bir gündü bugün canım. Sen nasılsın?
Bak takviminde de agrinin olacagi yaziyor. Ben de o yuzden olacagini tahmin ediyorum. Yine de Sen yarin dr un ile gorus, kafan rahat etsin. Cok uzun ayakta kalmamaya calis. Yururken falan yavas yuru canim. Ben hizli yuruyunce kasigima agri giriyor genelde. Oturuyorum 10 dk. Biraz agrim gecince yoluma devam ediyordum. Simdi yavas yurumuye calisiyorum.
O minik ağrılar hep oluyordu canım bende de. Ben de senin gibi hemen dinlenirdim. Ama dün gece uykumdan uyandırdı saat 03:30-04:00 gibi ve hala devam ediyor.. bu nedir bu kadar... yarın sabah gidiyorum doktora. Umarım rahat uyuyabilirim bu gece.
Sen nasılsın? İyi misin?

Canım geçmiş olsun.. Benim miyomlarım ilk başta alınmıyor takip ediliyordu.. o zaman doktorum hamilelikte hızlı büyürler ve çok ağrın olur diyordu.. acaba böyle bir şey mi yaşadığın? Bugün gören doktor milyonlardan değil demiş ama ben yine de ondan olabileceğini düşünüyorum
Ben de miyom kaynaklıdır diye düşündüm. Ayrıntılı ultrason yapan doktor söyler söylemez miyom dedi daha ultrasonla bakmadan. Ama bugünkü doktor ne akla hizmet miyom değil dedi bilemedim. Yarın kendi doktorumun yorumlarını çok ama çok merak ediyorum...
canım, senin için de çok seviniyorum 😍 her şey güpgüzel geçsin umarım hepimiz için....

Tüp
İdrardan ve vajina akıntısından bakıldı canım sadece enfeksiyona. Karın kasılmam takip edildi 30 dakika, rahim boyuma bakıldı, ultrason da yapıldı.
Ben de sanmıyordum çok kötü bir şey olduğunu ama dün gece saat 04:00 ‘ten beri bir rahatsızlığım olunca ve bugün ağrım geçmeyince biraz keyifsiz oldum.
Bugünün takviminde de bende ne yazıyo baksana.
Bu kadar mı denk gelir.
Çok uzun sürebilir de demiyor ama. ☹
Endişe etmen normal ama doktora gitmişsin. Klasik bnde tecrübemi söyleyeyim. O ağrılar bende de oldu. Mesela 3. Aya girerken ya da 6 aya girerken o zamanlar içersinde gibi şiddetli ağrılar. Bi ara yürüyemiyordum ağrıdan. Hepsi rahime bağlı ağrılar. Tabi senin miyomda varmış.buna bağlı ağrılarda olabilir.bol bol dinlen. Madem suyu iç. Içinde magnezyum var kasılmalara iyi geldiği söyleniyor. Dinlenerek geçmesini bekle. Endişelenme artik doktora gittiğin için diyorum tabi.

Vallahi bütün gün sürdü o yüzden baya keyifsiz bir gündü bugün canım. Sen nasılsın?

O minik ağrılar hep oluyordu canım bende de. Ben de senin gibi hemen dinlenirdim. Ama dün gece uykumdan uyandırdı saat 03:30-04:00 gibi ve hala devam ediyor.. bu nedir bu kadar... yarın sabah gidiyorum doktora. Umarım rahat uyuyabilirim bu gece.
Sen nasılsın? İyi misin?

Ben de miyom kaynaklıdır diye düşündüm. Ayrıntılı ultrason yapan doktor söyler söylemez miyom dedi daha ultrasonla bakmadan. Ama bugünkü doktor ne akla hizmet miyom değil dedi bilemedim. Yarın kendi doktorumun yorumlarını çok ama çok merak ediyorum...
canım, senin için de çok seviniyorum 😍 her şey güpgüzel geçsin umarım hepimiz için....
Canim Belki de bebek o tarafa vurdu devamli Onun icin de agrin olabilir. Benim bebis de bir tarafa vurunca baya acitmaya basladi. Bazen saga bazen sola calisiyor bir kac saat agrisini cekiyorum o tarafin. Insallah senin agrinda bebisden dolayidir.

Tüp
Endişe etmen normal ama doktora gitmişsin. Klasik bnde tecrübemi söyleyeyim. O ağrılar bende de oldu. Mesela 3. Aya girerken ya da 6 aya girerken o zamanlar içersinde gibi şiddetli ağrılar. Bi ara yürüyemiyordum ağrıdan. Hepsi rahime bağlı ağrılar. Tabi senin miyomda varmış.buna bağlı ağrılarda olabilir.bol bol dinlen. Madem suyu iç. Içinde magnezyum var kasılmalara iyi geldiği söyleniyor. Dinlenerek geçmesini bekle. Endişelenme artik doktora gittiğin için diyorum tabi.
Çok teşekkürler canım. Vallahi doktora gittim her şey normal dendi, ağrının neden olduğu söylenmedi. bu kadar ağrının normal olması ilginç. Ben de yürüyemedim ağrıdan bugün. Dinlensem de geçmedi vallahi...
Çok teşekkürler canım. 1 haftadır magnezyum alıyorum.

Canim Belki de bebek o tarafa vurdu devamli Onun icin de agrin olabilir. Benim bebis de bir tarafa vurunca baya acitmaya basladi. Bazen saga bazen sola calisiyor bir kac saat agrisini cekiyorum o tarafin. Insallah senin agrinda bebisden dolayidir.
Aaa.. bak sen şu minnoşa 💜😍😍 neler yapıyor artık :)
bilemiyorum ki canım ondan mıdır.
dün geceden beri olması biraz fazla geldi... yarın öğrenicem bakalım daha net. Sizinle konuşmak bir nebze olsun rahatlattı beni.

Canım geceyi nasıl geçirdin? Bugün doktordan sonra mutlaka bize yaz.. kendi doktorun seni çok daha iyi tanıdığı için onun yorumu daha çözümcü olacaktır muhtemelen..
her şey güzel olacak, hepimiz için.. hepimiz bu bir tedavi sürecinde umutlu ve mücadeleci oluyoruz, emeklerimizin karşılığını almak gerçekten çok güzel

Canım
O kadar büyüdü de annesine sağlı sollu ağrılar yaratmaya mı başladı senin oğluş.. bu konuda çok bilgisizim.. ne zaman ne olur. O konuya daha yeni geldim. Sen böyle yazınca ilk tepkim o bilmez halimle “AA ne zaman başlıyor bu yaramazlık acaba “ oldu :) büyüdükçe, yerleri daraldıkça ne yapsın o da anneye çalışıyor :)

Günaydın kızlar
BEnim bir önceki transferde grip olup bir iki ay çektiğim kuru öksürük, tekrar başladı. Nedenini çok anlamadım ama transfer sonrası çok soğuk su içtim o dönem biraz bademciklerim ağrıdı. Üstüne de öksürük kaldı. Konuşunca artıyor, gün boyunca susuyor bol su içiyorum. Sprey var aslında oldukça rahatlatıyor ama hamilelikte kullanılmadığı için alamıyorum.

Günaydın kızlar
BEnim bir önceki transferde grip olup bir iki ay çektiğim kuru öksürük, tekrar başladı. Nedenini çok anlamadım ama transfer sonrası çok soğuk su içtim o dönem biraz bademciklerim ağrıdı. Üstüne de öksürük kaldı. Konuşunca artıyor, gün boyunca susuyor bol su içiyorum. Sprey var aslında oldukça rahatlatıyor ama hamilelikte kullanılmadığı için alamıyorum.

Gecmis olsun canim,
Ilac kullanmak istemiyorsan bal ve karabiberi karistirip bir kasik yiyebilirsin, bende hep ise yariyor. Hastayken bogaz kasintisindan ve kuru öksürükten uyuyamadigim geceler can simidim oluyor bu ikili.
Bu arada hamilelik takvimi yapmayi düsünmüyor musun yoksa erken mi daha?

Gecmis olsun canim,
Ilac kullanmak istemiyorsan bal ve karabiberi karistirip bir kasik yiyebilirsin, bende hep ise yariyor. Hastayken bogaz kasintisindan ve kuru öksürükten uyuyamadigim geceler can simidim oluyor bu ikili.
Bu arada hamilelik takvimi yapmayi düsünmüyor musun yoksa erken mi daha?
Ben nedense karabiber yakacağı için uzak durmak gerektiğini düşünürdüm sen söyleyene kadar. Ağrım sızım hiç bir şey yok, sadece gıcık şeklinde kuru bir öksürük.. ben de ballı turp işe yarıyor genelde ama üşeniyorum hazırlamaya. Senin tarif basitmiş..
Hamilelik takvimi yapacağım muhtemelen, çünkü orada yazılanları okumak çok keyifli. Erken ya da geç olması da fark etmez ama önce nasıl yapacağımı öğrenmem gerekiyor :) hep hamile kalmaya çalıştığım için henüz öğrenemedim.

Son düzenleme:

Sen nasılsın? İyi misin?

Bende Iyim şükür canım gün sayıyorum bi yandan eksik gedik varsa tamamlıyorum zaman geçiriyorum öyle. Sende iyisindir insallah doktira gidibce bizede yaz canım.

Günaydın kızlar

Geçmiş olsun canım dikkat etmek lazım bu süreçlerde bende durmadan buzlu su içecek dondurma yiyordum son zamanlarda boğazım ağrıyınca yapmıyorum artık .zencefil bal limonda kaynatıp içebilirsin ben grip olunca yada boğazım ağrıyınca onunla geçirmeye çalıştım hep.
Yanında suyun olsun hep öksürük tutunca içersin çok öksürmek de iyi değil.

Ben nedense karabiber yakacağı için uzak durmak gerektiğini düşünürdüm sen söyleyene kadar. Ağrım sızım hiç bir şey yok, sadece gıcık şeklinde kuru bir öksürük.. ben de ballı turp işe yarıyor genelde ama üşeniyorum hazırlamaya. Senin tarif basitmiş..
Hamilelik takvimi yapacağım muhtemelen, çünkü orada yazılanları okumak çok keyifli. Erken ya da geç olması da fark etmez ama önce nasıl yapacağımı öğrenmem gerekiyor :) hep hamile kalmaya çalıştığım için henüz öğrenemedim.
Karabiber yakiyor evet :))
Ama biraz yakar 10 dakika sonra bogazin yumusar, rahat edersin. Ama seni en iyi sen bilirsin tabi, midene ya da baska bi yerine ekstra rahatsizlik verecekse sadece bal ye.

Sen nasılsın? İyi misin?

Gecmis olsun canim, bugün daha iyisindir umarim

Canim benim durum biraz farkli yumurtalar dolu ve disardan iyi gorunuyor ama dollenmiyorlar. Bundan dolayi birde bunu denemek istiyorlar. Benim gibi hasas yumurtalari olan insanlarinda bazen bu tedavi sonuc verebiliyormus. Normal gebelikten ne farki var dersen. Her siklus sadece 1 yumurtladigimiz icin sansimizi yine arttitiyor bence. Bu tutmazsa zaten ICSI deneyecekler.

Insallah bu tedavi sende ise zarazacak canım. Benim sormak istedigim, eger IVF ile döllenme olmazsa, hemen o siklusta toplanan yumurtadan ICSI ye geciliyor mu? Yoksa 1 OP dahami olmali?

Kızlar benim karnım ve kasıklarım, hatta belim ve bacaklarım regl olmuşum gibi ağrıyor. Regl ağrılarım da baya şiddetlidir bu arada. Bu hafta bu 2. defa böyle ağrı ve bu defa daha şiddetli sanki.
Detaylı ultrason taramasındaki doktora ilkinde sormuştum, miyomların yapabileceğini söylemişti.
Ama dün gece uykumdan uyandırdı ve bu akşam üzerine kadar geçmeyince hem kendi doktorumu aradım, yarın sabaha randevu aldım. Hem de hastaneye gittim. Kadın doğum bölümünde incelediler, erken doğum riski yok, enfeksiyon yok. Herhangi bir sebep söylenmedi. Miyomlardan olduğunı sanmıyorum dedi bu doktor da... Kendimi yormuş olabilirmişim ama ben yormadım aslında kendimi... üşüttüm mü acaba?

Cok gecmis olsun yelek`cim. Umarim ciddi birsey yoktur. Doktorunla konusurken magnezyum eksikligini de sorar misin. Magnezyum eksikliginde uykudan uyandiracak derecede kramplar oluyor, belkibiliyorsundur. Buna benzerse agrilarin, doktorundan tarama isteyebilirsin. Veya tedbiren gunde 1 adet muz ye.

Canim gecmis olsun, yine hastalik donemi geldi, benim cevremde de baya hasta insan var :( Bizim kreste hamile bir kadin maskeliydi dun :) Bol dinlen ve bogazini rahatlatacak seyler ic.

Allah korusun canim, insallah önemli birsey degildir

Günaydın kızlar
gecmis olsun,evet o sprey rahatlatiyor, ama gargara yapabilirsin oda agrilari uyustruruyor ama hamilelikte kullaniliyormu bilmiyorum, eger kullanilirmiyorsa tuzlu suyla gargara yapmakta iyiymis

simdi hatirladim, yillar önce annem bal ve karabiber i karistirmisti (karabiber bal dan fazlaydi sanirim) ve direk yutmustum, aninda öksürügüm gecmisti :) yada korkudan gecmiste olabilir tekrardan yutmamak icin :) :)

Back
X