Bizim şimdiye kadar bulunan bir sorun yok canım. 6 sene önce doğal yoldan 1 çocuğumuz oldu ve 3 yaşını doldurunca 2. yi istedik. Bir düşük ve dış gebelik geçirdim ben. Dış gebelik bizi çok korkuttu, sonrasında yine doğal yolla deneyerek risk almak istemedik. Eşim tüp bebeğe hiç sıcak bakmadı, hatta saçmaladığımı düşündü. Ben bunun erkeklere özgü güdülerle alakalı olduğunu düşündüm, yani doğal hayatımızın akışında olabilecek birşeye doktor müdahalesini kabul etmiyorlar sanırım. Benim eşim çok açık görüşlü birisidir ama bu konularda mahremiyete önem veriyor. Başına gelmeden uzaktan çok korkunç görünüyordu heralde bu klinikler ama işin içine girince anladı öyle olmadığıno.
Dış gebelikten sonra artık doğal yolla denemek istemediğimi söyleyince jinekoloğum bize broşürler verdi, klinikle görüşmemizi önerdi, benim çok istekli olduğumu gördüğü için ve yeniden dış gebelik yaşama ihtimalimi elemek istediğimiz için klinikten randevu aldık. Görüşme aslında bilgi almak amaçlıydı,
tüp bebek değilde, ne gibi tetkikler yapılabilir vs diye konuşacaktık. Doktor aşılama, tüp bebek vs diye anlatırken ben biz IVF istiyoruz dedim, eşimde hatta öylemi istiyoruz? diye bi sorguladı orda :) Sonra bir daha üzerinde konuşmadan klinikten gelen planla başladık tedaviye. Eşim tedavi sürecindede yok saydı diyebilirim durumu. Kliniğe getirip götürmek dışında konuyla pek alakadar olmadı.
1 taze, 1 de dondurulmuş transfer denedik, ikiside olmadı. Laporoskopi, Hgs, Historoskopi, hormon tahlilleri temiz hep. Bu süreçte farklı doktor görüşleri aldım, hepside doğal yolla olacağı yönünde şeyler söylüyorlar. Ama şimdilik 2. çocuk fikri rafa kalktı :)