Teşekkürler canım ameliyat bitti bundan sonrası iyileşme kısmı artık..
Teşekkürler canım. Umarım bu son olur artık ben de sağlıkla tamamlayacağım bir hamilelik yaşarım.
Evet canım diğeri de daha önce alınmıştı. Bugün doktor da öyle diyor, artık rahimden başka gidecek yeri kalmadı bakalım.. miyomlar temizlenmedi, onlar için kendi doktoruma gideceğim. Bu acil bir ameliyat olduğu için diğerini gündeme almadılar ama bana sorsalardı da böyle isterdim. Çünkü ameliyatı yapan cerrah jinekolog ama tüp bebek uzmanı değil. Bunu neden önemsiyorum dersen, daha önceki miyom ameliyatımda da hamilelik planladığımız için mutlaka bir tüp bebek uzmanı yapmalı demişlerdi. Bu nedenle kendi doktoruma gitmek istiyorum. Ayrıca Türkiye’deki doktora da bir gitmek istiyorum. Yeni miyomlar oluşmaya başladığını zaten söylüyorlardı sürekli kontrol ediliyor malum. Ama böyle bir sürü olduğu söylenmedi. Bir ayda bu kadar artmasını kendi doktorum değerlendirsin istedim açıkçası.
Saol canım.. öğlen hastaneye gelirken kötü gidebileceğini zAten biliyordum ama bir operasyon geçireceğim aklımın ucundan geçmemişti. Her şey hızlıca olup bitti. Tüpün alınması direk tedaviyi etkilemeyecek aslında çünkü tüpte tıkanıklık vs yoktu. Ama doktor döl yolunda yapısal bir sorun varsa artık ortadan kalktı embriyo rahimde kalacak dedi. ( tam çevirisi böyle herhalde, başka dilde bazen anlamak da ifade etmek de zor oluyor)..
Teşekkür ederim canım.
Bugün bence annemin hemşire olması ve çocukluğumun hastanelerde geçmesinin avantajını yaşadım bence. Çünkü 4 saat içinde ameliyata girdim. Kolay adapte oldum gelişmelere.. tabiki beklemiyordum, tabiki farklı olmasını çok isterdim. Ama olan oldu yapacak bir şey yok. Şu an iyi ya da kötü değilim..ama bir şeyi biliyorum ki, dış gebelik tehlikeli bir durum ve öylece eve gidemezdim, zaten göndermezlerdi de.. sonuçta hiç bir şey sağlığımızdan önemli değil.. su akacak yolunu bulacak bir kez daha.. önümüze bakacağız artık..
Evet canım ameliyat bitti. Üç saatte odaya getirdiler. Ameliyat 1 saat sürdü ama ayılmak için epey beklettiler.. eşim biraz gerilmiş, babam, kardeşim, Türkiye’deki yakınlarım oldukça gerilmişler.. ama şu an her şey yolunda. Kalkmama izin vermiyorlar sadece sıkıyor bu da beni..ama sonuçta Bunlar basit ve yarına kalmayacak dertler..