Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Tekrardan gecmis olsun. Dedigin gibi Türkiye deki dr na gorun, miyomlar icin ne yapilmasi gerektigini konusursunuz. Anladigim kadari ile transferi miyomlar temizlenmeden dusunmuyorsun. Allah hakkinda hayirlisini nasip eder insallah. Diger kizlarin da dedigi gibi Sen cok pozitif birisisin. Bu da sana bebisini getirecek.
Teşekkürler canım. Bu transfer yapılırken miyomlar vardı aslında. Ama boyutları sayısı bile konuşulmadı kontrolde. İlk ameliyatımı yapan doktor tekrar oluşacak iki senede bebek olayını kapatmalısın demişti 3-4 sene oldu. Yine bilmediğim bir süreç yaşanmıyor aslında. Böyle transfer olurdum ama bugün doktorun dediği kadar içerisi karışıksa, çok fazla miyom varsa, baktırmak iyi olacaktır. Ama nedense bana o kadar kötü değilmiş gibi geliyor. Sonuçta aylardır ilaç kullanıyorum, o etkilemiş olabilir ama o rahime de defalarca bakıldı. En son 6 hafta önce gördüler. Sanki senelerdir hastaneye uğramamışım da patates tarlası gibi bir görüntü var gibi tarif edilmesi tuhaf geldi.

dennisgo dennisgo bu kadar güçlü olmana ve toparlanma yoluna girmene hayran kaldım.
Bu yola başvurduğumuz zaman terslikler de olacağını biliyoruz ama verilen emek mutlaka karşılığını bulacaktır. İnşallah iyileşme sürecinden sonra bebeğini kucağına alırsın canım.
Dediğin gibi canım, bazılarımız için daha temiz bir yol, bazılarımız için daha bozuk bir yol.. benim yolum da uzun ve biraz taşlı aslında.. şimdi de ayağımız taşa takıldı gibi bir şey oldu. Kalkıp yola devam edeceğiz. Aslında bakarsan daha büyük kayıplar yaşayınca, hayata bakışın ister istemez değişiyor. Başımıza gelen ve çözümü olan her durum, bir şekilde atlatılıyor. Umarım bundan sonrası daha iyi olur.

Dediğin gibi canım, bazılarımız için daha temiz bir yol, bazılarımız için daha bozuk bir yol.. benim yolum da uzun ve biraz taşlı aslında.. şimdi de ayağımız taşa takıldı gibi bir şey oldu. Kalkıp yola devam edeceğiz. Aslında bakarsan daha büyük kayıplar yaşayınca, hayata bakışın ister istemez değişiyor. Başımıza gelen ve çözümü olan her durum, bir şekilde atlatılıyor. Umarım bundan sonrası daha iyi olur.

Canim, cok büyük gecmis olsun, ben yasadiklarini okurken ne bitmez cilesi varmis diyorum kendi kendime ama sen gene pozitifsin, gene umut saciyorsun.
Olacak insallah senin de bir bebegin en kisa zamanda,

Ben daha geçen hafta burada sonlandıralım derse başka doktora gideceğimi söylemiştim. Ama dediğim gibi konu üç doktor tarafından değerlendirilince bu karar içime sindi. Kendi doktorum tatilde olmasaydı ve ameliyatı o yapsaydı, ben de daha iyi hissederdim. Eşimde çok mutlu olurdu, çünkü dün doktorun gelmemesine ve ameliyatın nasıl geçtiğini açıklamamasına kızdı biraz. Bugün öğreniriz problem değil diyorum ben de. daha önceki süreçlerimden anladığım kanalın kim tarafından çıkarıldığı çok da önemli değil fakat miyomaların bir tüp bebek doktoru tarafından çıkarılması önemli. Kaldı ki, annemi kanserden kaybettiğim ve hikayesi rahim içi iyi huylu miyom ile başladığı için, ilk miyom ameliyatı olurken, tüp bebek uzmanı aynı zamanda onkoloji ihtisası olan bir doktor aramıştım. Türkiye’deki doktorun fikrini önemsemem bu nedenle aslında.. ameliyat gerekirse tekrar onun yapmasını da isteyebilirim. şu an bunları düşünmek için erken.. vakti geldiğinde bakacağız artık.
Evet daha detaylı düşünmemek lazm simdi.Miyomlar nerde tam bilmiyorum. Ona gore tedavi yapilabilir. Tr ye ye gitme ihtimalin varsa senin için çok iyi olur. Içın rahat eder.

Canim, cok büyük gecmis olsun, ben yasadiklarini okurken ne bitmez cilesi varmis diyorum kendi kendime ama sen gene pozitifsin, gene umut saciyorsun.
Olacak insallah senin de bir bebegin en kisa zamanda,
Teşekkürler canım. Ama çilem orada da bitmemiş. Kanal alınmış çünkü kanalda sorun varmış. Ama bebek orada mı emin olamamışlar, rahime bakmışlar orada da görememişler. rahimden kürtaj yaparak parça almışlar. Kanalla birlikte patolojiye gitmiş. Bebek nerede anlamak için göndermişler. Bugun beta hcg 600 kere düşmüş.. Cuma kan vereceğim böyle düşerse haftaya kontrol olacak. Düşmezse tekrar iğne vurulması gündeme gelecek. Nasıl bir şey yaşadım çözemedim. Ultrasonda göremediler tamam da ameliyatta göremeyip patolojiye göndermek nedir?

Teşekkürler canım. Ama çilem orada da bitmemiş. Kanal alınmış çünkü kanalda sorun varmış. Ama bebek orada mı emin olamamışlar, rahime bakmışlar orada da görememişler. rahimden kürtaj yaparak parça almışlar. Kanalla birlikte patolojiye gitmiş. Bebek nerede anlamak için göndermişler. Bugun beta hcg 600 kere düşmüş.. Cuma kan vereceğim böyle düşerse haftaya kontrol olacak. Düşmezse tekrar iğne vurulması gündeme gelecek. Nasıl bir şey yaşadım çözemedim. Ultrasonda göremediler tamam da ameliyatta göremeyip patolojiye göndermek nedir?
Kendi doktoruna ulaşabiliyor musun ? Bunlardan haberdar mi. Çok anlayamadım . Bu yapan doktorlar neyden eminler. Emin olamadan nasil hemen bunu yapmışlar.

Teşekkürler canım ameliyat bitti bundan sonrası iyileşme kısmı artık..

Teşekkürler canım. Umarım bu son olur artık ben de sağlıkla tamamlayacağım bir hamilelik yaşarım.

Evet canım diğeri de daha önce alınmıştı. Bugün doktor da öyle diyor, artık rahimden başka gidecek yeri kalmadı bakalım.. miyomlar temizlenmedi, onlar için kendi doktoruma gideceğim. Bu acil bir ameliyat olduğu için diğerini gündeme almadılar ama bana sorsalardı da böyle isterdim. Çünkü ameliyatı yapan cerrah jinekolog ama tüp bebek uzmanı değil. Bunu neden önemsiyorum dersen, daha önceki miyom ameliyatımda da hamilelik planladığımız için mutlaka bir tüp bebek uzmanı yapmalı demişlerdi. Bu nedenle kendi doktoruma gitmek istiyorum. Ayrıca Türkiye’deki doktora da bir gitmek istiyorum. Yeni miyomlar oluşmaya başladığını zaten söylüyorlardı sürekli kontrol ediliyor malum. Ama böyle bir sürü olduğu söylenmedi. Bir ayda bu kadar artmasını kendi doktorum değerlendirsin istedim açıkçası.

Saol canım.. öğlen hastaneye gelirken kötü gidebileceğini zAten biliyordum ama bir operasyon geçireceğim aklımın ucundan geçmemişti. Her şey hızlıca olup bitti. Tüpün alınması direk tedaviyi etkilemeyecek aslında çünkü tüpte tıkanıklık vs yoktu. Ama doktor döl yolunda yapısal bir sorun varsa artık ortadan kalktı embriyo rahimde kalacak dedi. ( tam çevirisi böyle herhalde, başka dilde bazen anlamak da ifade etmek de zor oluyor)..

Teşekkür ederim canım.

Bugün bence annemin hemşire olması ve çocukluğumun hastanelerde geçmesinin avantajını yaşadım bence. Çünkü 4 saat içinde ameliyata girdim. Kolay adapte oldum gelişmelere.. tabiki beklemiyordum, tabiki farklı olmasını çok isterdim. Ama olan oldu yapacak bir şey yok. Şu an iyi ya da kötü değilim..ama bir şeyi biliyorum ki, dış gebelik tehlikeli bir durum ve öylece eve gidemezdim, zaten göndermezlerdi de.. sonuçta hiç bir şey sağlığımızdan önemli değil.. su akacak yolunu bulacak bir kez daha.. önümüze bakacağız artık..

Evet canım ameliyat bitti. Üç saatte odaya getirdiler. Ameliyat 1 saat sürdü ama ayılmak için epey beklettiler.. eşim biraz gerilmiş, babam, kardeşim, Türkiye’deki yakınlarım oldukça gerilmişler.. ama şu an her şey yolunda. Kalkmama izin vermiyorlar sadece sıkıyor bu da beni..ama sonuçta Bunlar basit ve yarına kalmayacak dertler..
Canım gelm8s geçmiş olsun inşallah .dilerim bu son olsun sende artık güzel sonuca ulaşırsın. Dişgebelik tehlikeli bi durum aslında umarım bi an önce toparlanirsin.

Teşekkürler canım ameliyat bitti bundan sonrası iyileşme kısmı artık..

Teşekkürler canım. Umarım bu son olur artık ben de sağlıkla tamamlayacağım bir hamilelik yaşarım.

Evet canım diğeri de daha önce alınmıştı. Bugün doktor da öyle diyor, artık rahimden başka gidecek yeri kalmadı bakalım.. miyomlar temizlenmedi, onlar için kendi doktoruma gideceğim. Bu acil bir ameliyat olduğu için diğerini gündeme almadılar ama bana sorsalardı da böyle isterdim. Çünkü ameliyatı yapan cerrah jinekolog ama tüp bebek uzmanı değil. Bunu neden önemsiyorum dersen, daha önceki miyom ameliyatımda da hamilelik planladığımız için mutlaka bir tüp bebek uzmanı yapmalı demişlerdi. Bu nedenle kendi doktoruma gitmek istiyorum. Ayrıca Türkiye’deki doktora da bir gitmek istiyorum. Yeni miyomlar oluşmaya başladığını zaten söylüyorlardı sürekli kontrol ediliyor malum. Ama böyle bir sürü olduğu söylenmedi. Bir ayda bu kadar artmasını kendi doktorum değerlendirsin istedim açıkçası.

Saol canım.. öğlen hastaneye gelirken kötü gidebileceğini zAten biliyordum ama bir operasyon geçireceğim aklımın ucundan geçmemişti. Her şey hızlıca olup bitti. Tüpün alınması direk tedaviyi etkilemeyecek aslında çünkü tüpte tıkanıklık vs yoktu. Ama doktor döl yolunda yapısal bir sorun varsa artık ortadan kalktı embriyo rahimde kalacak dedi. ( tam çevirisi böyle herhalde, başka dilde bazen anlamak da ifade etmek de zor oluyor)..

Teşekkür ederim canım.

Bugün bence annemin hemşire olması ve çocukluğumun hastanelerde geçmesinin avantajını yaşadım bence. Çünkü 4 saat içinde ameliyata girdim. Kolay adapte oldum gelişmelere.. tabiki beklemiyordum, tabiki farklı olmasını çok isterdim. Ama olan oldu yapacak bir şey yok. Şu an iyi ya da kötü değilim..ama bir şeyi biliyorum ki, dış gebelik tehlikeli bir durum ve öylece eve gidemezdim, zaten göndermezlerdi de.. sonuçta hiç bir şey sağlığımızdan önemli değil.. su akacak yolunu bulacak bir kez daha.. önümüze bakacağız artık..

Evet canım ameliyat bitti. Üç saatte odaya getirdiler. Ameliyat 1 saat sürdü ama ayılmak için epey beklettiler.. eşim biraz gerilmiş, babam, kardeşim, Türkiye’deki yakınlarım oldukça gerilmişler.. ama şu an her şey yolunda. Kalkmama izin vermiyorlar sadece sıkıyor bu da beni..ama sonuçta Bunlar basit ve yarına kalmayacak dertler..
Ameliyat bitmiş bile, çok geçmiş olsun canım..

Ağrı kesici veriyorlar ağrı başlayınca, rahat bir gece geçiriyorum canım. Umarım bir sonraki sefer her şey yolunda gider
Sen nasılsın canım ? Herhangi bir şikayetin ya da belirtin var mı ?
Sevindim canim agri olmamasina. Insallah bir daha ki sefer hersey iyi olacak. Benim hafif sancilarim var. Adet olacakmisim gibi hissediyorum bazen. Ama is cok yogun ondan aklima bile gelmedi butun gun.

Ben anlamadim bu isi ya. Embiryo nereye gitmis olabilir ki. Rahimdeyse dusurmeleri kotu olmamismi? Kafam karisti canim ya. Doktorun bunu bir sekilde aciklamasi lazim. Sen nasilsin?

Kendi doktoruna ulaşabiliyor musun ? Bunlardan haberdar mi. Çok anlayamadım . Bu yapan doktorlar neyden eminler. Emin olamadan nasil hemen bunu yapmışlar.
Kendi doktorum haftaya gelecek canım. Değerim sıfırlansın yeniden eski doktoruma devredileceğim. Şu an doktor beni devretmek için can atıyor bence :) tutarsız, saçma sapan bir çok şey duydum ama ne olursa olsun sağlıksız bir hamilelikti.. transferden 4 hafta sonra 645, 5 hafta sonra 814 değer ile normal sağlıklı bir hamilelik beklenemezdi. hani derler ya vücutta bazen 2x2 = 4 etmez diye.. biraz öyle bir durum sanırım. Ameliyatta görememeleri tuhaf geldi bana ama demek olabiliyor. Kendi doktorum gelsin, patoloji çıksın tutarlı bir şeyler duyar, gerekli kontrollerden sonra biraz kafamızı dinler sonra devam ederiz muhtemelen..

Ben anlamadim bu isi ya. Embiryo nereye gitmis olabilir ki. Rahimdeyse dusurmeleri kotu olmamismi? Kafam karisti canim ya. Doktorun bunu bir sekilde aciklamasi lazim. Sen nasilsin?
Değerlerim çok düşüktü ama rahimde bile olsa transferden 5 gün sonra 814 değer çok düşük. Sağlıklı ilerliyor olamazdı. 7. Haftaydı sonuçta.. başka bir dil sonuçta tam anlayamayız diye diye tercüman da geldi, doktor açıklama yaparken ama çok da anlayacak bir şey söylenmedi. Şimdilik bekliyoruz bakalım.
İşlerin yoğun olması bir açıdan iyi zaman geçiyor sonuçta. Gün gün test tarihi yaklaşıyor. Umarım pozitif sonuç alırsın canım

Canım gelm8s geçmiş olsun inşallah .dilerim bu son olsun sende artık güzel sonuca ulaşırsın. Dişgebelik tehlikeli bi durum aslında umarım bi an önce toparlanirsin.
Evet o nedenle hemen ameliyat dediler muhtemelen ama öte yandan da 7 hafta öyle dolaştım. Neyse ne kadar düşünsem ayni en iyisi bu konuyu kapatmak sanırım.
Sen nasılsın canım. Kızınla birbirinize alıştınız mı?

İyiyim canım evdeyim dinleniyorum.. biraz ağrım oluyor ama o da normal zaten. Sen nasılsın ? Var mı bir şikayetin? Rahat geçiriyor musun hamileliğini
Sevindim daha iyi olmana.
Şu an herşey yeni benim icin. Bu ayın 6. da ultrasona gireceğim, ondan sonra belki gerçekten hamile olduğumu anlarım.

Sevindim daha iyi olmana.
Şu an herşey yeni benim icin. Bu ayın 6. da ultrasona gireceğim, ondan sonra belki gerçekten hamile olduğumu anlarım.
Çok haklısın, sadece kan testi ile ikna olmuyor insan, bir de yoğun şikayetlerin yoksa uyunacak gibi oluyorsun :) Umarım güzel şeyler duyarsın ve sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın.

Evet o nedenle hemen ameliyat dediler muhtemelen ama öte yandan da 7 hafta öyle dolaştım. Neyse ne kadar düşünsem ayni en iyisi bu konuyu kapatmak sanırım.
Sen nasılsın canım. Kızınla birbirinize alıştınız mı?
Iyim şükür canım biraz agrım var hala ama idare ediyorum. Biraz yorucu geçiyor herşeye yetişmeye çalışıyorum uykusuzluk zorluyor biraz.kizim iyi şükür alıştık birbirimize banyo yaptırdım uyuyor şimdi.

Kendi doktorum haftaya gelecek canım. Değerim sıfırlansın yeniden eski doktoruma devredileceğim. Şu an doktor beni devretmek için can atıyor bence :) tutarsız, saçma sapan bir çok şey duydum ama ne olursa olsun sağlıksız bir hamilelikti.. transferden 4 hafta sonra 645, 5 hafta sonra 814 değer ile normal sağlıklı bir hamilelik beklenemezdi. hani derler ya vücutta bazen 2x2 = 4 etmez diye.. biraz öyle bir durum sanırım. Ameliyatta görememeleri tuhaf geldi bana ama demek olabiliyor. Kendi doktorum gelsin, patoloji çıksın tutarlı bir şeyler duyar, gerekli kontrollerden sonra biraz kafamızı dinler sonra devam ederiz muhtemelen..
Kadın hastalıkları bazen çok karışık bi durum inan doktorlar bile anlayamaya biliyor. Umarm yanlış bi şey yapmamislardr senin için. Sagliksizin da çok çeşitleri var. Ben 2 ay apandist ağrısı gibi bi sey çektim. Adetim karıştı doktora gidiyordum anlatiyordm . Adet tarihini ben nerden bileyim ddi. Ama sonuçta ortada bi karışık haller vardı. Ultrason rağmen doktorlar bi şey diyemedi bana. Benim başka doktora telefonla anlattk agrilarm öldüreck gibiydi. Bana hamilelik testi yap demişti leke var dglm dediğim halde evde hemen yao ddi. Bi baktm cidden hamilemsm . Sonra kan testi yap sonraki gün gel demişti. Değer düşüktü benim ama o ağrıyı ne kadar çok cekmistm. Velhasl bazen doktorlar bile çok anlayamiyor . Inş hep iyi doktorlara denk gel. Tüp bebek sürecinde doktorunu sende yönlendir. Sadece doktora tamamen guvenme

Back
X