Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Dilancim gozun aydin olsun. Rabbim saglikla buyutmeyi nasip etsin. Mis kokulu yavruna uzun omurler versin. Cook cook sevindim senin adina. :KK200:
Gözün aydın canım☺ Analı babalı büyüsün.. detaylarınsonra konuşuruz. ❤💜🥳
Gözün aydin :)
Anali babali büyüsün, bahti acik olsun insallah.
Sagolun arkadaslar, cok sukur bu gunleri de gordum. Darisi her isteyenin basina insallah 🤲🤲🥰

Bugün tekrar tüp bebek merkezinde doktor randevumuz vardı. Geçenlerde kan almışlardı 8 tüp. Onun sonuçlarını önümüze koydu doktorumuz. Sonuç olarak icsi yapılacak ama bir ileri versiyonu olan picsi yapılacak. Sperm seçmedeki en ileri teknoloji buymuş. Tutunma şansı en yüksek olanları seçiyormuş. Gel gelelim ki bu sefer başka sorunlar çıktı. Kadın Doğum doktoruna bebek istediğim için gittiğimde bana bir sürü testler yapılmıştı orada. Hormonlarıma yumurtalıklarıma falan bakıldı. Hiç bir sorun çıkmadığı için sizin için daha fazla yapacağım birşey yok herşeyiniz normal görünüyor diye tüp bebek merkezine yönlendirmişti doktorum. Burada yapılan kan testlerinde ise karaciğer yağlanması, kolesterol ve tiroit yavaşlığı görülmüş. Ben eski testlerime baktım tiroit için bakılan tsh hormonlarım normal çıkmıştı şimdi bir iki ayda mı yavaşladı acaba. Onun için doktora gitmem gerekiyormuş. Ama yine de Ocak ayında adetiniz başlamadan bir hafta önce gelin dedi doktorumuz. Yani tüp bebek için iğnelere falan başlayacağız diye. Ama eğer bir yavaşlık varsa tiroitte o zaman transfer mantıklı olur mu acaba? Kafam karıştı moralim bozuldu. Şeker için gittiğim doktor da herşey yolunda demişti. Raporları tüp bebek merkezinden istediler diye gittim sonuçlarımı aldım onda da glukoz bilgilerim yok. Ocak’ta tekrar gitmem gerektiğini belirtmiş sonuç kağıdında ama bize öyle birşey dememişti tesadüfen öğrendim ve sinirlendim açıkçası. Sanırım burada en önemli konu tiroit. Eğer bi sorun varsa bu transferi etkiler mi acaba?
Benimde troit sorunum var şu anda tüp bebek tedavine başladığım doktorda,negatif sonuç aldığım doktorda transfer aşamasın da TSH değerinin tutunmada çok etkili olduğunu söyledi.Tr de troid tedavisi olduğum endokrin doktoru da ayrıca uyardı transfer aşamasında bu konuyu atlayan olursa sen hatırlat çok önemli dedi.İlaçlar ile belli seviye de kalması gerekiyormuş tutunma açısından çok etkiliymiş

Benimde troit sorunum var şu anda tüp bebek tedavine başladığım doktorda,negatif sonuç aldığım doktorda transfer aşamasın da TSH değerinin tutunmada çok etkili olduğunu söyledi.Tr de troid tedavisi olduğum endokrin doktoru da ayrıca uyardı transfer aşamasında bu konuyu atlayan olursa sen hatırlat çok önemli dedi.İlaçlar ile belli seviye de kalması gerekiyormuş tutunma açısından çok etkiliymiş
Ben Tüp bebek merkezine gitmeden önce ilk gittiğim kadın Doğum doktoru bütün hormon testlerimi istemişti oradaki Tsh değerlerim hep normaldi. Yani en son Haziran’da orada yaptırmıştım Ekim’de Tüp bebek merkezinde tekrar yaptırdım orada yavaş çalışıyor görünüyordu ve eski testlerle karşılaştırdığımda değerler farklı çıkmıştı. Tüp bebek doktoru radyolojiye sevk etti ultrasonla bakılması için. Bugün radyolojide randevum vardı ultrasonda sorun görülmedi bir de kan aldı doktor. Çıkan sonuca göre ilaç kullanıp kullanmayacağıma karar verecek. Hatta sorduk ilaç kullanacak olursak tüp bebek tedavisini ertelememiz gerekiyor mu ilaç tedaviyi etkiler mi diye sorduk. Doktor hiç bir sakıncası yok ilaç kullanırken transfer yapılabiliyormuş. Bakalım insülin direnci çıkmıştı ayın 19 unda da orada randevum var. Hayırlısıyla onu da atlatırsam Ocak’ta başlayacağız tüp bebeğe inşallah. Dediğin gibi bazen de bizim hatırlatmamız gerekebilir bazı testleri. Hiç ummadığımız ya da basit gördüğümüz birşey tedaviden negatif sonuç almaya sebep olabilir. Sen şu an ne aşamadasın? Randevu aldın mı tiroit için? Ve tüp bebek merkezine gidiyor musun şu an?

Ben Tüp bebek merkezine gitmeden önce ilk gittiğim kadın Doğum doktoru bütün hormon testlerimi istemişti oradaki Tsh değerlerim hep normaldi. Yani en son Haziran’da orada yaptırmıştım Ekim’de Tüp bebek merkezinde tekrar yaptırdım orada yavaş çalışıyor görünüyordu ve eski testlerle karşılaştırdığımda değerler farklı çıkmıştı. Tüp bebek doktoru radyolojiye sevk etti ultrasonla bakılması için. Bugün radyolojide randevum vardı ultrasonda sorun görülmedi bir de kan aldı doktor. Çıkan sonuca göre ilaç kullanıp kullanmayacağıma karar verecek. Hatta sorduk ilaç kullanacak olursak tüp bebek tedavisini ertelememiz gerekiyor mu ilaç tedaviyi etkiler mi diye sorduk. Doktor hiç bir sakıncası yok ilaç kullanırken transfer yapılabiliyormuş. Bakalım insülin direnci çıkmıştı ayın 19 unda da orada randevum var. Hayırlısıyla onu da atlatırsam Ocak’ta başlayacağız tüp bebeğe inşallah. Dediğin gibi bazen de bizim hatırlatmamız gerekebilir bazı testleri. Hiç ummadığımız ya da basit gördüğümüz birşey tedaviden negatif sonuç almaya sebep olabilir. Sen şu an ne aşamadasın? Randevu aldın mı tiroit için? Ve tüp bebek merkezine gidiyor musun şu an?
Ben yaklaşık 8 Yıldır düzenli gidiyorum troit için doktora düzenli ultrason çektiriyorum.İlaç kullanmanın sakıncası yok hamilelikte önemli olan istenilen değerde olması.Benim de yavaş çalışıyor.Zaman zaman değerim çok yükseliyor tr de ki doktorum herşey etkileyebilir moral bozukluğundan bile fırlar değerin dedi.Evet Almanya da başladım tedaviye ama daha test aşamasındayız ilk tüp bebek tedavisinde istedikleri bütün testleri yaptırmıştım negatif sonuç aldığımı öğrenince başka şeyleri araştırıyorlar.Kandan gen testi yapıldı pıhtılaşma olma ihtimali varmış onun olup olmadığını anlamak için başka yere yönlendirdi çok yavaş ilerliyoruz ama bence sağlam oluyor

Ben yaklaşık 8 Yıldır düzenli gidiyorum troit için doktora düzenli ultrason çektiriyorum.İlaç kullanmanın sakıncası yok hamilelikte önemli olan istenilen değerde olması.Benim de yavaş çalışıyor.Zaman zaman değerim çok yükseliyor tr de ki doktorum herşey etkileyebilir moral bozukluğundan bile fırlar değerin dedi.Evet Almanya da başladım tedaviye ama daha test aşamasındayız ilk tüp bebek tedavisinde istedikleri bütün testleri yaptırmıştım negatif sonuç aldığımı öğrenince başka şeyleri araştırıyorlar.Kandan gen testi yapıldı pıhtılaşma olma ihtimali varmış onun olup olmadığını anlamak için başka yere yönlendirdi çok yavaş ilerliyoruz ama bence sağlam oluyor
Açıkçası bende inanıyorum moralin bu değeri etkilediğine. Temmuz ve Eylül aylarında büyük sıkıntılar yaşadık ve Ekim ayında birden test sonuçlarım değişti. Bende ilk olarak neden hamile kalamıyorum diye geçen Nisan ayında gitmiştim. Tam 9 ay oldu. Dediğin gibi yavaş ilerliyor ama hemen hemen herşeye bakıyorlar. Böyle olması daha iyi. Diğer türlü hemen transfer yapılıp negatif sonuç almakta var. Moralimizi yüksek tutmalıyız. İnşallah yavrularımızı kucağımıza aldığımızda hepsi geride kalacak 🤲🏻

Açıkçası bende inanıyorum moralin bu değeri etkilediğine. Temmuz ve Eylül aylarında büyük sıkıntılar yaşadık ve Ekim ayında birden test sonuçlarım değişti. Bende ilk olarak neden hamile kalamıyorum diye geçen Nisan ayında gitmiştim. Tam 9 ay oldu. Dediğin gibi yavaş ilerliyor ama hemen hemen herşeye bakıyorlar. Böyle olması daha iyi. Diğer türlü hemen transfer yapılıp negatif sonuç almakta var. Moralimizi yüksek tutmalıyız. İnşallah yavrularımızı kucağımıza aldığımızda hepsi geride kalacak 🤲🏻
Tedavim olumsuz sonuçlandığında da doktor gel hemen ikinciyi yapalım dedi farklı birşeye bakacak mısınız dediğim de gelmeden bir hafta önce ara beni iğne verecem daha fazla yumurta oluşması için.Yumurta rezerviniz düşük bu birden kısa sürede daha da düşebilir o yüzden fazla ara vermeyin dedi.Bende madem yumurta rezervi bu kadar kısa sürede hemen düşüyor neden Kendinizin yapmadığı 6-7 ay önce ki testi dikkati alarak tedaviye başladınız diye sordum bana Alakasız başka şeylerden Bahsetti.Geçenlerde tekrar aradılar ikinci tedavi için gelmeyi düşünüyor musunuz diye :)Bu sefer daha bilinçli sorular sordum bana dediği ‘’yumurta rezervini yükseltmek için vereceğimiz iğnenin bilimsel olarak kanıtlanmış bir etkisi daha yok’’ dedim deneme yanılma yoluyla mı ilerliyorsunuz?Burda kan pıhtılaşması riski olduğunu öğrendim buna bile bakmadan hemen tedaviye başlayacaktınız dediğimde Bana alaycı bir tonla ‘’siz oradaki doktorunuza çok güvenmişsiniz kolay gelsin’’ dedi.Benim bu ses tonundan anladığım boşuna takılıyor doktorunuz ayrıntılara demek istedi.Allahım bu süreçte herkesi bu işi gerçekten gönülden yapan,para için yapmayan,merhametli insanlarla karşılaştırsın.Ben dünya da ki en iyi sıralamaya giren merkezde bunları yaşadım.Reklamlara kanıp karar vermemek lazım.Zaten tadavi için ekstra ücret verdiğim doktorun yüzünü iki kere gördüm herşeyle asistanı ilgilendi.Bana ilk başta deselerdi bu şekilde Kendisinin ilgilenmeyeceğim gitmezdim

Canım selam. Ben kendi adıma beklemedeyim. Bi sürü test yaptırmıştım tüp bebek merkezinde. Tiroidlerim yavaş çalışıyor çıktığı için radyolojiden randevu aldım. Birde şeker testi yaptırmıştım yazın onda da çıkan sonuçta glukoz değeri yazmıyordu birde endokrinolojiden randevu aldım 10 gün içinde ikisine de gitmiş olucam. Bi yandan yeni sigortamıza geçmeyi bekliyoruZ 1 Ocak itibariyle. Doktorumuz Ocak ayında beklenen adetten bir hafta önce gelin dedi. Son gittiğin kontrollerde tiroitte glükoz da bi sorun çıkmazsa Ocak’ta başlayacağız Allah’ın izniyle. Ha birde yeni geçtiğimiz sigorta aradı geçenlerde bizi. 1 Ocak itibariyle %100 karşılama olayını bitiyormuş. Ancak 7 Kasım’a kadar başvuranları mağdur etmeyeceklermiş. Eşim de yazılı bildirir misiniz mağdur edilmeyeceğimizi dedi ama yazılı bildirim yapamıyoruz dediler. İnşallah bi sorun çıkmaz. Sen de ne var ne yok? Nasıl gidiyor hamilelik?
Hayırla başla inşallah.sonucuda güzel olsun. Sigortanın /100odemeyle alakalı bize bir kağıt gelmişti demek bunu kast ediyor.ama siz etkilenmeyecek siniz vs yaziyordu.muhakkak gelir o kağıt

Hayırla başla inşallah.sonucuda güzel olsun. Sigortanın /100odemeyle alakalı bize bir kağıt gelmişti demek bunu kast ediyor.ama siz etkilenmeyecek siniz vs yaziyordu.muhakkak gelir o kağıt
Sağol canım demekki senin de başına aynı olay geldi. Bize henüz bi kağıt gelmedi. Biz daha transfere başlamadık ondan belki. Hayırlısıyla önümüzdeki ay sonuna doğru. Umarım senin hamileliğinde herşey yolundadır?

Sağol canım demekki senin de başına aynı olay geldi. Bize henüz bi kağıt gelmedi. Biz daha transfere başlamadık ondan belki. Hayırlısıyla önümüzdeki ay sonuna doğru. Umarım senin hamileliğinde herşey yolundadır?
Çok sukur şuan bir sıkıntı yok.bu hafta kontrolüm vardı kız diye tahmin ediyorum dedi doktor bakalım hayırlısı ayrintilida net belli olacak insallah

Selam kizlar,
Bir kötü bir iyi haberim var size. Kötü haber gögsümde bir siskinlik farkettim ve tedirgin oldum, doktor ne oldugunu anlamadan tüp bebege baslamayalim dedi. Iyi haber, almanya gibi bir yerde ertesi güne mamografi randevusu almayi basardim ve sonucu ögrendim. Hormonlara bagli kist olusmus, cok sükür ciddi birsey degil, sira doktoru aramaya geldi, buyük ihtimal ocak gibi baslariz.
Bu arada esimde sperm yavasligi oldugu icin ICSI yapilacak. Soru komik gelebilir ama bu islemde cinsiyeti onceden bilebiliyor muyuz? yani enjekte edilecek spermin cinsiyeti belli mi, bilen var mi?

Selam kizlar,
Bir kötü bir iyi haberim var size. Kötü haber gögsümde bir siskinlik farkettim ve tedirgin oldum, doktor ne oldugunu anlamadan tüp bebege baslamayalim dedi. Iyi haber, almanya gibi bir yerde ertesi güne mamografi randevusu almayi basardim ve sonucu ögrendim. Hormonlara bagli kist olusmus, cok sükür ciddi birsey degil, sira doktoru aramaya geldi, buyük ihtimal ocak gibi baslariz.
Bu arada esimde sperm yavasligi oldugu icin ICSI yapilacak. Soru komik gelebilir ama bu islemde cinsiyeti onceden bilebiliyor muyuz? yani enjekte edilecek spermin cinsiyeti belli mi, bilen var mi?
Canim kotu bir sey cikmamasina sevindim. Insallah tedavin pozitif bir sonucla sonuclanir.
Cinsiyet sadece embrio genetigi ile ogreniliyor canim. Icsi ile ogrenilmiyor, orda Sadece hareketli Iyi sperm bulmaya calisiyorlar.

Back
X