Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Belçikada tüp bebek yaptıran bir varmı bana ulasabılırmı ?

Ben belçikada yaşıyorum burda tedaviye başladım ekim de...
Nisan ayında iğnelere başlayacağım ve nisan sonu transfer olacak inşallah nasipse...
2 kez türkiye de tüp bebek tedavisi gördüm negatif ile sonuçlandı malesef... şimdi burda başladık tedaviye... hayırlısı...
Sormak istediğiniz bişey varsa buyurun sorun tabi..

Kızlar ya biraz acil bir sorum var. Yarın transfer günüm, bir de progesteron testi istediler. Aç ve susuz olmama gerek var mıdır acaba bu test için? Sizin fikriniz var mı? Çünkü transfer öncesi alacaklarmış kanı ama transfer için de su içmem gerekiyo, çelişki:) Bu saatte arayamadım da şimdi aklıma gelince.

Kızlar ya biraz acil bir sorum var. Yarın transfer günüm, bir de progesteron testi istediler. Aç ve susuz olmama gerek var mıdır acaba bu test için? Sizin fikriniz var mı? Çünkü transfer öncesi alacaklarmış kanı ama transfer için de su içmem gerekiyo, çelişki:) Bu saatte arayamadım da şimdi aklıma gelince.
Transferde ve progesterone testin icin ac veya tok olman gerekmiyor. Karnini bir guzel doyurup git. Kac tane transfer edilecek?

Ç
Transferde ve progesterone testin icin ac veya tok olman gerekmiyor. Karnini bir guzel doyurup git. Kac tane transfer edilecek?
Çok teşekkürler canım rahatladım. İlk transfer olduğu için bir tane transfer edecekmiş. 12 embriyo vardı dondurulan ilk iki denemede bir tane tercih ediyorum dedi doktorum. 3. Denemeye falan giderse olay 2 taneyi düşünürüz dedi. Garip bir şekilde hiçbir heyecan vs yok, inşallah 12 gün boyunca da olmaz da erken test falan yapmam😃

Ç
Çok teşekkürler canım rahatladım. İlk transfer olduğu için bir tane transfer edecekmiş. 12 embriyo vardı dondurulan ilk iki denemede bir tane tercih ediyorum dedi doktorum. 3. Denemeye falan giderse olay 2 taneyi düşünürüz dedi. Garip bir şekilde hiçbir heyecan vs yok, inşallah 12 gün boyunca da olmaz da erken test falan yapmam😃
Hadi Insallah sana simsiki tutunur canim. Ilk denememde 6. Gun yapmistim testi. Ikinci denememde progesterone un ne zaman idrardan kayboldugunu gormek icin her gun yaptim. Ben biraz sabirsizim, insallah Sen dayanirsin.

Progesteron için aç veya tok farketmez canım.. transfere odaklan ve rahat ol..
Inşallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin RABBİM.. şimdiden transferin hayırlı olsun diyelim.. nerde tedavi görüyorsun canım...?

Hadi inşallah ilk denemede tutar. Güzel haberlerini bekliyoruz. Bu arada biz de doktora sormuştuk iki yumurta transferini ama çok olumlu bakmadı kadın için çoğul gebelikler yük getiriyor tarzında konuştu. Çok da ısrar edemedik çünkü daha ortada fol yok yumurta yok. Pazartesi randevumuz var. Adet görmeden bir hafta önce gel demişti. Bakalım ilaç iğne falan yazıp başlatır artık diye düşünüyorum son gittiğimizde yaklaşık olarak 16-20 Mart tarihleri arası Transfer öngörüyordu. Bakalım hakkımızda hayırlısı

Kızlar bir de acil bir sorum var. Şimdi biz Pazartesi doktora gidicez ama sigortanın onaylaması için gidecek evraklardan son olanı elimize dün geçti. Eşimin iş yeri kaç hafta bir kağıt parçası için oyaladı bizi.Dün evrak elimize geçer geçmez hemen sigortaya ilettik onlarda merkeze ilettiler hemen. Hızlı olması için elimizden geleni yapacağız demişler ancak bu onay süresi tahmini ne kadar sürer özellikle de Almanya’da yaşayanlardan tecrübesi olanların fikrine ihtiyacım var. Eğer onay gelmeden başlarsak sanırım bütün parayı bizim ödememiz gerekiyor öyle demişler eşime.

Progesteron için aç veya tok farketmez canım.. transfere odaklan ve rahat ol..
Inşallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin RABBİM.. şimdiden transferin hayırlı olsun diyelim.. nerde tedavi görüyorsun canım...?
Teşekkür ederim canım. Ben Paris yakınlarında bir klinikte tedavi görüyorum. Transfer olurken eşimi de odaya istediler ya hatta ultrason aletini doktor ona tutturdu falan, bi şoka girdi eşim😃

Kızlar bir de acil bir sorum var. Şimdi biz Pazartesi doktora gidicez ama sigortanın onaylaması için gidecek evraklardan son olanı elimize dün geçti. Eşimin iş yeri kaç hafta bir kağıt parçası için oyaladı bizi.Dün evrak elimize geçer geçmez hemen sigortaya ilettik onlarda merkeze ilettiler hemen. Hızlı olması için elimizden geleni yapacağız demişler ancak bu onay süresi tahmini ne kadar sürer özellikle de Almanya’da yaşayanlardan tecrübesi olanların fikrine ihtiyacım var. Eğer onay gelmeden başlarsak sanırım bütün parayı bizim ödememiz gerekiyor öyle demişler eşime.
Selmaal25 Selmaal25 canim senin evraklarinda gec gelmisti diye hatirliyorum.

Merhaba arkadaşlar..
Ben brüksel de tüp bebek tedavisi görüyorum..
Burda ilk kez olacak.. türkiyede 2 kez yaptırdım olmadı.. tr de opu yu anestezi altında yaptılar.. burda anestezi yapmıyoruz dedi hemşire ve ben aşırı tedirginim çok korkuyorum.. sordum anestezi yapsanız diye olmaz herkes e lokal anestezi ile yapılıyor bayıltamayız dedi...
Nasıl oluyor hissediliyor mu?
Ağrı acı oluyor mu?
Bana yardımcı olabilir misiniz lütfen aşırı tedirginim...

S Sese1212
Ben brüksel jette de tedavi görüyorum..
Burdan başka bi arkadaş daha var oda 2 hafta önce positif sonucunu aldı şükür..
Bende nisan da başlıyorum kısmetse..
Arkadaş da tavsiye eder size bence..
@Translokasyon1521
Canim benim Hollanda'da ki doktor benim su an yasadigim sorunla ilgili bir calisma var diye UZ Ghent'I onerdi. AOA diye bir teknik varmis. AMA senin merkezede bir bakayim belki onlarda yapiyordur. Bruksel bana daha yakin aslinda. Senin tedavin nasil gidiyor.

Merhaba arkadaşlar..
Ben brüksel de tüp bebek tedavisi görüyorum..
Burda ilk kez olacak.. türkiyede 2 kez yaptırdım olmadı.. tr de opu yu anestezi altında yaptılar.. burda anestezi yapmıyoruz dedi hemşire ve ben aşırı tedirginim çok korkuyorum.. sordum anestezi yapsanız diye olmaz herkes e lokal anestezi ile yapılıyor bayıltamayız dedi...
Nasıl oluyor hissediliyor mu?
Ağrı acı oluyor mu?
Bana yardımcı olabilir misiniz lütfen aşırı tedirginim...

Selam canim ben burda 2 defa lokal anestezili yaptirdim. Hic acimadi. Bi de uyku ilaci falan verdiler. Cok rahatlatti ilac beni. Hic endise etme. Zaten 15- 20 dk suruyor. Esinle girmeye calis o da cok rahatlatiyor. Ne zaman opu?

Selam canim ben burda 2 defa lokal anestezili yaptirdim. Hic acimadi. Bi de uyku ilaci falan verdiler. Cok rahatlatti ilac beni. Hic endise etme. Zaten 15- 20 dk suruyor. Esinle girmeye calis o da cok rahatlatiyor. Ne zaman opu?

Nisan in başında ignelere başlıyoruz canım.. nisan 13 veya 14 opu olur tahminen...

Canim benim Hollanda'da ki doktor benim su an yasadigim sorunla ilgili bir calisma var diye UZ Ghent'I onerdi. AOA diye bir teknik varmis. AMA senin merkezede bir bakayim belki onlarda yapiyordur. Bruksel bana daha yakin aslinda. Senin tedavin nasil gidiyor.

Beni ekimde ilk görüşmeye çağırdılar..
Sonra prolaktin hormonunu düzene sokmamiz lazım dediler beynimden emar çektiler şükür temiz çıktı.. yüksekliğin sebebi stres yüzünden dedi doktor...
Eee doğal olarak 3. Tedavi de iyice stres oluyorum ya yine negatif olur diye korkuyorum napayım elimde değil...
Nisan a randevu verdiler iğneler e nisan başında başlayacağız nasipse inşallah nisan ortası transfer olacak...
Nisan sonu da sonuç açıklanır.. Ve ben inanılmaz derecede tedirginim korkuyorum...
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah...

Kızlar selam. Dün doktorda randevum vardı gittim kan aldılar yine neyse bugün için iğne yazdı doktor Decapeptyl Gyn iğnenin adı.ve tek doz kullanılıyor.Bu iğne bugün bana kalçadan yapıldı. Neyse ben bu hafta sonu ya da en geç Pazartesi regl olucam ama doktor regl ile başlayacağım herhangi bir iğne vermedi. Her gittiğimde son adet tarihim hep soruluyor.Mart’ın ikisine tekrar randevum var, o gün hem ultrasonla bakılacak hem de kan alınacak. Ben bu iğne işini eşime söyledim bugün. tekrar benim iğneye başlamam gerekiyor ama tedavi planı 2 Mart’ta başlıyor yani adetim bittikten tahmini 2-3 gün sonra. Biz tüp bebek merkezine uğradık bugün iğneyi yaptırdıktan sonra. Eşim anlattı sizin verdiğiniz plan da tedavi 2 Mart’ta başlıyor ama eşimin adeti bitmiş olacak bir yanlış anlama olabilir mi diye sordu resepsiyondaki kadına. Kadın da ultrason ve kan testine göre iğne başlanacak dedi. Böyle birşey duyan veya yaşayan var mı yoksa biz mi yanlış anlıyoruz. Eşim de dün doktorda niye sormadın diyor sanki doktorun her dediğini anlıyormuşum gibi. Açıkçası tedavinin yanlış anlamaya kurban gitmesini istemiyorum. Çünkü bugün kü tek doz iğneye 200 küsur Euro ödedik. Bir yandan moralim bozuldu bir yandan da belki de gerçekten öyle başlatıyorlardır diyorum ama kafam çok karıştı. Yardımınıza ihtiyacım var

Back
X