Yurtdışında yalnızlık

bogakizii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.319
1.020
133
Merhabalar,

Daha önce de konu açmıştım, sonunda Hollanda’ya taşındım, yaklaşık 4 aydır buradayım. Yerleştik merleştik alıştık yuvarlandık derken bugüne geldik. Bir derdim var o da arkadaşsızlık/yalnızlık. İnsan dışarı beraber çıkıp bir kahve içebileceği muhabbet edebileceğini birini arıyor… Zaten genelde evden çalışıyorum o da bir dezavantaj ancak ofise gittiğimde de çok arkadaş olabileceğim birilerini göremedim. Yetişkin nasıl arkadaşlık kuruluyor onu da bilemedim normalde aynı ortamda buluna buluna doğal olarak gelişirdi. Önerilerinizi beklerim 😊

İyi akşamlar herkese.

Ben de Almanya ve Amerikaya tek başıma gidip birer yıl kadar yaşadım. Her gittiğimde arkadaş ortamına girmem en fazla 2-3 hafta sürdü. Sanırım her gideceğim yerde önceden araştırıp ilgi alanıma göre mekanları listeleyip, gider gitmez ziyaretlere başlamamdan dolayı öyle. Mesela sevdiğim müzik türünün icra edildiği mekanlar, ilgi alanımla alakalı konferanslar, konserler vs. Ben birileriyle tanışmaya çalışmadan yanımda birileri belirir, yabancı görünce arkadaşlık kurmak isterdi. Hala kurduğum dostluklar sürüyor. Size de önerim, sevdiğiniz ilgi duyduğunuz özel konular varsa onunla alakalı topluluk, mekan, etkinlik arayışına girin. Amerika o konuda çok açık, herkes heryerde sosyal ama Avrupa daha kapalı kültürel olarak. O yüzden ben Almanyada üniversitede sadece bir iki arkadaşım varken, konserlerden tanıştığım ve sık sık görüştüğüm kalabalık arkadaş grupları vardı.

Spora gidebilirsiniz veya sosyal medya aracılığıyla olabilir hiiç kafanıza takmayın oraların tadını çıkarın :KK70:
Spor salonunda arkadaşlık nasıl kuruluyor ki birinin yanına usulca yaklaşıp muhabbet mi açıyoruz 🤣 ben de dünyanın en sıcakkanlı insanı değilimdir böyle şeyleri pek şey edemem… hahah

Spor salonunda arkadaşlık nasıl kuruluyor ki birinin yanına usulca yaklaşıp muhabbet mi açıyoruz 🤣 ben de dünyanın en sıcakkanlı insanı değilimdir böyle şeyleri pek şey edemem… hahah
Ahahahaha ben yurtdışında 6 ay kadar kalmıştım okuldan arkadaşlarım vardı spor yapmayı da çok seviyorum spora yazıldım bir hareketi yaparken çok zorlanmıştım birisi bana öğretmişti sonra bi ara kahve içelim muhabbeti oldu instadan ekleştik falan hala görüşüyoruz :D

Ben de Almanya ve Amerikaya tek başıma gidip birer yıl kadar yaşadım. Her gittiğimde arkadaş ortamına girmem en fazla 2-3 hafta sürdü. Sanırım her gideceğim yerde önceden araştırıp ilgi alanıma göre mekanları listeleyip, gider gitmez ziyaretlere başlamamdan dolayı öyle. Mesela sevdiğim müzik türünün icra edildiği mekanlar, ilgi alanımla alakalı konferanslar, konserler vs. Ben birileriyle tanışmaya çalışmadan yanımda birileri belirir, yabancı görünce arkadaşlık kurmak isterdi. Hala kurduğum dostluklar sürüyor. Size de önerim, sevdiğiniz ilgi duyduğunuz özel konular varsa onunla alakalı topluluk, mekan, etkinlik arayışına girin. Amerika o konuda çok açık, herkes heryerde sosyal ama Avrupa daha kapalı kültürel olarak. O yüzden ben Almanyada üniversitede sadece bir iki arkadaşım varken, konserlerden tanıştığım ve sık sık görüştüğüm kalabalık arkadaş grupları vardı.
Hollanda’nın insanları çok sıcak aslında (en azından öyle duruyorlar) ama hiç bi ortam bulup da arkadaşlığa ilerleyecek bir sohbet kuramadım kimseyle. Araştırayım bakalım :) çok teşekkür ederim

Türkiyede de yalnızlık çekiyoruz. Çoğumuzun oturup konuşabileceği bir doğru düzgün bir arkadaşı yok 🚬

İş ortamında bence de bir süre sonra oluşur. Daha yeni yerleşmişsiniz, düzen oturtmakla zihniniz meşguldür şimdiye kadar. Sıra yeni arkadaşlığa geliyor. Öncelikle ordaki türklerle başlarsınız. Onların ortamına gire çıka arkadaş edinmeye başladığınız için hem kendinize güveniniz gelir hem de az da olsa stresiniz azalır. Girdiğiniz yeni ortamda arkadaş edinme pratiği olarak görmeye başlarsınız.

Daha yerleşeli 4 ay olmuş hemen öyle şıp diye çevre edinilmez ki. Ben okulda ve iş yerinde bolca arkadaş edinirdim. Sonra çoluk cocuk oldu anneler ve bebekler kulübünde de arkadaş edindim. Kimisi kalıcı kimisi ise geçici oldu. Bide şu spor salonunda arkadaş yada sevgili edinme nasıl oluyor bir türlü anlamıyorum 🙄

Merhabalar,

Daha önce de konu açmıştım, sonunda Hollanda’ya taşındım, yaklaşık 4 aydır buradayım. Yerleştik merleştik alıştık yuvarlandık derken bugüne geldik. Bir derdim var o da arkadaşsızlık/yalnızlık. İnsan dışarı beraber çıkıp bir kahve içebileceği muhabbet edebileceğini birini arıyor… Zaten genelde evden çalışıyorum o da bir dezavantaj ancak ofise gittiğimde de çok arkadaş olabileceğim birilerini göremedim. Yetişkin nasıl arkadaşlık kuruluyor onu da bilemedim normalde aynı ortamda buluna buluna doğal olarak gelişirdi. Önerilerinizi beklerim 😊

İyi akşamlar herkese.
Bende gidebilsem keşke yalnızlık sorunum olmazdı çabuk çevre edinirdim :D Kurslar etkinlikler vs. vardır mutlaka onlara bir bak istersen zaten yabancıdan çok Türk oluyor oralarda :D

Back
X