Yurtdışında yaşayan türklerin damak tatları değişiyor mu?

Hazır konusu açılmışken :KK56:
Şu yanlış bilgiyi de düzeltmek isterim, yurt dışın'da yaşayan Türkler türk yemeklerini özlüyorlar diye birşey yok! :stop:
En azından nerede yaşadıklarına bağlı diyelim.
Almanya, Hollanda, Belçika, İngiltere ve birçok ülke de daha türkiye'de bulabildiğiniz herşey ve çok daha fazlası (türkiye üretimi) mevcut zaten.
O türk yemekleri türkiye'de başka (güzel) oluyor diyenler'de yemek yapmasını bilmiyorlardır net! :KK67:

Ay cidden iyi olur o.
İçli köfte de sarma da dün yedik ama masa ister evet.
Hazır sarma alayım.

Tavuğu soteye çeviriyorum o halde.

Eskiden yapıyordum ama artık tutmuyor.
Pirinçten sudan falan değil elimin lezzeti uçtu gitti.

Köriyi abartmazsan gayet güzel oluyor benim misafirlerimin çok hoşlarına gitmişti değişik bir lezzet diye

Vakit kalmamis ayrica ne yapayim diye dusunurken gec kalicaksin .Bismillah de basla yemekleri yaparken ihlas suresini okursan lezzetli tahiyyat okursan bereketli olur.Kolay gelsin sana .

Bir kere okuyarak yaptım.
Pırasa yemeğiydi hiç unutmam.
Tuzunu boca etmişim bildiğin. Yenmedi tabi. Eşim de bereketli oldu diye alay etmişti aklıma geldi şimdi :D

Gayet güzel. Sade ğilavı herzaman yerler. Böyle iyi. İlave de yapma zaten doyuluyor.

Keşke kasaba güveç siparişi verseydin...bi çorba pilav kalırdı...marketlerde süper mezeler var..bikaç tane olmalı sanki masada...sarma bulursan o da süper olur...
Ne rahatsın slim yaa ben olsam sahurda başlamıştım hazırlığa :deli:

Kızlar selam.

Akşama misafirlerimiz var. İftara. eşimin müşterisi olduğundan birazcık ağır misafirler.

Almanyada yaşıyorlar. Menüm hakkında ne düşünüyorsunuz? Değiştirmem Ya da eklemem gereken bir şey var mı sizce?

-yayla çorbası
-peynirli börek
-mevsim salata ve bir iki soğuk mezemsi salata
-zeytinyağlı taze fasulye
-körili tavuk
-domatesli havuçlu pirinç pilavı

Tatlıyı hazır alırım sanırım.

Bu saate kadar neden popo devirdiğini anlamayan slimin iftara yetişebilmesi için acil cevaplara ihtiyacı var :KK70:

Değişmemiştir diye düşünüyorum bizim akrabalar geldiklerinde burada gayette rahat hepsinden yiyorlardı her bayramda özel baklava isterlerdi mesela :KK48:Menünüz çok güzel pilav sade olabilir şehriyeli falan o fazla geldi domates tadı sevmediğimden pilavda herhalde :bicak:oldukça da doyurucu bir menü 5 saate de yetişir şimdiden başlarsanız hepsine yarım saat ayırsanız da halledersiniz yani :kk77:

Keşke kasaba güveç siparişi verseydin...bi çorba pilav kalırdı...marketlerde süper mezeler var..bikaç tane olmalı sanki masada...sarma bulursan o da süper olur...
Ne rahatsın slim yaa ben olsam sahurda başlamıştım hazırlığa :deli:

Ya amaaan yetişmeyecek bir şey yok.
2 saatlik iş o menü hallederim de yenmeyecek diye korkuyorum ben.

Yurt dışında yaşayan Türkler 'de Allah ne verdiyse onu yiyor evinde, bu kadar stres yapmayın.Biz mesela Türkiye de, en çok pide çeşitleri ve mangalı yemeyi çok severiz.

Agir misafir icin olmamis menu bence. Aile arasina uyar.
Tas kebabi, patlican kuzu guvec, tavuksa cevirme vs bir sey olsa iyi olurdu.
Hele tavuk sote cok cok basit kacar misafire. Agir olsun olmasin.
Cok cesit yapmayin ama ana yemeginiz agir guzel bi yemek olsun.

Kolay ve gösterişli ali nazik kebabı, tepsi kebabı yapabilirsin ana yemek olarak. ama bence şu an ki menünde eyeterli.

Dün beraber değildiniz dimi? Yani basit olmuş bence

Beraberdik aynı şeyleri yedik ondan kırmızı et ve mercimekten kaçıyorum.

Bu arada market alışverilim bitti sarma çiğköfte falan da doldurdum ama eve gidemiyorum. Market kapısında mahsur kaldım.

Beyaz tshirtümle bu yağmurda seksi seksi koşamam valla :D

İftariyelik peynir tabağı ve kuru meyvelerden kayısı, hurma, incir masayı zengin gösterir.Çiğ köfte diyecektim almışınız, bol yeşillikle sunum yapın.Şimdiden kolay gelsin.

Meze tarıfı verıyorum
semız otu, mınık dogranmıs salatalık
sarımsaklı yogurt
ınsanların ıcı yandıysa eger durulur
ama merak ettım yahu oruc tutuyorlar mı

Back
X