Yurtdışında yaşayan var mı ?

englishmaster

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2020
1.005
1.788
83
Merhaba bu sene üniversitede son senem . İngilizce öğretmenliği okuyorum bitecek .Sizce yurtdışı için çabalamak orada bu mesleği yapmak mı yoksa Türkiye’de kpss girip devlette çalışmak mı ? Tanıdıklarınız var mı yurtdışına gitmiş orada öğretmenlik gibi meslekler yapan ? Çevrem kısıtlı cok Bilgi alabileceğim insanlar yok belki burada tavsiyesi olanlar vardır .Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim

Yurtdisinda ingilizce (çoğu Avrupaülkesinde ana dilleri gibi konuşuyorlar zaten) ogretmenine ihtiyaç olduğunu sanmıyorum..
Kpss zaten zor zanaat.
Dr olsan çık derdimde ingilizce öğretmeni için her alanda zor bence..
Öğretmenler daha iyi yanitlacaktir tabiki.

Ben yurtdışında yaşıyorum ama en azından batı Avrupa ülkelerinde İngilizce öğretmenine ihtiyaç yok ki, herkes şakır şakır İngilizce konuşuyor zaten. Sizin öğretmenlik ile çalışma vizesi almanız zor değil mi?

buradan İnglizce öğretmenliği mezunu olarak gidip y.dışında ing öğr olarak çalışabileceğiniz pek bir ülke yoktur sanırım.

Bizden daha beter durumdaki Kuzey Afrika vs. ülkeleri bile yabancı dil bakımndan bizden kat kat ilerideler, çünkü adamlarda sömürge geçmişi var, anadil olarak ing ve fr konuşuyorlar zaten benim Mısırlı, Ganalı öğrencilerim türklerden daha iyi İng konuşuyor (İng eğitim verilen programdayım).

ülkeden ülkeye değişebilir, herşeyi bildiğimi de söyleyemem ama
öncelikle bi TEFL sertifikanız olması lazım
hangi ülke diye şartlara bakarsanız daha kolay olabilir.

İngilizce konuşulan bir ulkede bunu zaten yapamazsiniz. Ben Fransa'dayim. Arkadaşım İngilizce öğretmeni, Ingilizcesi gerçekten cok iyidir kizin ama burda is bulup calisamadi.Elenme nedeni Fransızcasinin yeterli olmamasi. Yani tek dil yetmeyebilir

Öğretmen değilim ancak çocukluğum ve ergenliğimin bir kısmı yurt dışında geçti. Bence o kararı kendiniz vermeniz gerekir.

Peki fransızcası olsaydı sizce kalabilir miydi Yani 2 dil sayesinde bunu merak ediyorum

aynen fransa belçika v gibi ülkelerde yerel dili bilmeden olmaz --tüm iş piyasaları bu şekilde hemen hemen
dahası oralara genelde ABDli öğretmenler geliyor zaten
onlara da 7-8 ay bi deneme süresi koyuyorlar. onu geçene sözleşmeli kontrat veriyorlar

burada öğretmenler genelde bilmiyor ama çoğu avrupa ülkesinde öğretmenler kadrolu devlet memuru değil, okulun sözleşmeli elemanı. okul okul gidip görüşmen gerek. merkezi bir atama vs yok.

kadrolu devlet memuru olana kadar oranın yerel halkından olan öğretmenin bile senelerce öğretmenlik yapması bi sürü sınav geçmesi lazım

genel olarak dil kursu öğretmenlikleri bu konuda daha esnek, ama buradan iş başvurusu yapan kişiye sponsor neden olsunlar? çalışma vizesi burayken çıkartmak mümkün değil diploma denkliği bile yok.

başka bir şekilde gidip (master vs) gidilen ülkede iş aranabilir, belki.çeşitli programlarda (uluslarası kamp gibi) kısa süreli öğretmenlikler olabilir öyle öyle elle tutulur bir yere gidebilir.

Benim giden arkadaşlarım var ama önce devlette beş sene çalışıp gittiler.
Fransa’ya giden oldu mesela tabii Fransızcası vardı.
Beş sene gitti geldi tekrar sınava girdi bir müddet sonra tekrar gitti. Hala orda. Kalma diye bir şey yok böyle durumlarda tabii.
İngilizce ile direkt gidip çalışmak diye bir şey olacağını sanmıyorum.

MEB görevlendirmesiyle gidenlerden mi?

Peki fransızcası olsaydı sizce kalabilir miydi Yani 2 dil sayesinde bunu merak ediyorum
Kizin kocasi Fransiz, zaten burda yasiyolar. Ama migrenimsinin dedigi gibi okul okul gezip is arandi. Sonunda kreste 3 yas cocuklarina haftada 1 saat is buldu. Ama o parayla burda sakiz alamazsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…