• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YURTDISINDA YASAYIP YOLUNU BULAMAMAK :( pişmanlıklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendimizi doldurmuyoruz , biz zaten gırtlagimiza kadar dolduk...Niye dolduk, nasıl dolduk soran oldukca anlatıyoruz, dertlerimizi paylaşıyoruz, birbirimize destek verip umutlaniyoruz, bazen karamsarlığa kapiliyouz, çozmek için yollar ariyoruz...

Siz ilticanin anlamını bilip de mi bunu bana soruyorsunuz? Biliyorsunuz varsayip cevap vereyim ; Evet artık legal yollarla göç etmeyi ve insanca yaşamayı da çok istiyoruz ama sizin kastettiginiz anlamda iltica edecek kadar şerefsiz değiliz çok şükür...
Mesleğiniz Avrupada iş bulabilecek bir meslek mi? Yoksa ne iş olsa yaparım diyor musunuz? Gideceğiniz ülkenin dilini öğrenmeden de kendi alanızda çalışabilecek misiniz? Bakın bunlar avrupa hayalinde en önemli parametreler, o yüzden yazıyorum.

Diğer taraftan dediğimi saldırı gibi anlayıp bana kızmayın. Ben geleli 10 ay oldu Türkiye'nin halini bilmeyen biri değilim 30 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Ben de sizler gibi kendimi felaket doldurmuştum, geldim gördüm göreceğimi.. 2 hafta sonra da şükür Türkiye'ye dönüyorum. Kendinizi üzmeyin, iyi imkanlarda yaşayan insanlar her yerde var.

Ben uzun zaman Turkiyedeydim, yeni gittik. 😁 1 sene sonra ben de her şeyi unutup deniz, eglemmcee cok hosss diyecegim. 😄
Gel kız 🤣 Bu arada yeni işin, yeni duzenin hayırlı olsun dostum, doğru olanı yaptın, kendini de doğacak çocugunun geleceğini de kurtardın...Darısı benim kızın başına, nolur dua et🙏

Mesleğiniz Avrupada iş bulabilecek bir meslek mi? Yoksa ne iş olsa yaparım diyor musunuz? Gideceğiniz ülkenin dilini öğrenmeden de kendi alanızda çalışabilecek misiniz? Bakın bunlar avrupa hayalinde en önemli parametreler, o yüzden yazıyorum.

Diğer taraftan dediğimi saldırı gibi anlayıp bana kızmayın. Ben geleli 10 ay oldu Türkiye'nin halini bilmeyen biri değilim 30 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Ben de sizler gibi kendimi felaket doldurmuştum, geldim gördüm göreceğimi.. 2 hafta sonra da şükür Türkiye'ye dönüyorum. Kendinizi üzmeyin, iyi imkanlarda yaşayan insanlar her yerde var.

Niye geri dönmek istiyorsun?

Canım ben 45 yaşımdayım, 20 yıldır senin sorduğun soruların 1000 fazlasını sordum, cevapladım, tarttım, saydığın parametrelerin 1000 fazlasını aradım araştırdım , düşündüğün zorluklarin 1000 fazlasını göze aldım çunku ben anneyim, kendimden çok çocugumu düşünmek zorundayım... Sonuç olarak planımı yaptım, şu anki imkanlarımı kullanarak yapabileceğim en doğru şeyi yapmaya çalışıyorum...Senin için de umarım herşey gönlünce olur, umarım pişman olmazsın 🙏 Allah hicbirimizi utandırmasın 🙏

Gel kız 🤣 Bu arada yeni işin, yeni duzenin hayırlı olsun dostum, doğru olanı yaptın, kendini de doğacak çocugunun geleceğini de kurtardın...Darısı benim kızın başına, nolur dua et🙏
Ben burada yalniz değilim ve zaten vatandasligim var yani Turk vatandasi olup Turkiyeden sifirdan gitmiş veya gidicek birine gore bazi seyler kolay oldu ama ona ragmen baslangicta zor oluyor. Ev bulmaktan cok sikayet edilmis evet o da bir sorun ama olacak yani boyle seyler.
Bu kadar da zora gelinmiyorsa baska ulkeye yeni duzen kurmaya cikmasin kimse yani. 🙄
Kizin icin de dua ederim. 🥰

Niye geri dönmek istiyorsun?
Geri dönüyorum artık, istemekle kalmadım :) Burada özellikle soru olarak sorduğum sebeplerden dolayı dönüyorum.
Mesleğinizi Avrupa'da yapabilecek misiniz?
-Yapabilecekseniz eğer, yerel dili bilmeden yapılabilecek bir iş mi?
-Yapamayacaksınız eğer, bu süreçte her işi yaparım diyor musunuz? (Kilit soru :) )
Ben otomotiv mühendisiyim, 8 senelik kıdemim var. Türkiye'de de güzel maaşlar aldım. Eşimin işi için geldim, ingilizceme güvendim. Ama benim mesleğim için yerel dili c1 seviyesinde bilmeden iş bulunmuyormuş. c1 seviyesinde dile ulaşmak gerçekten çok zaman alacak, bir yandan dil kursları da çok pahalı geldi. Bu esnada niteliksiz temizlik vb gibi işleri yapamam, herkesin yapabileceği şeyler değil zaten. Kısacası göçmek benim için çok mantıklı olmadı. Ama yukarıdaki sorulara evet cevabını veren kişiler için mantıklı olabilir, bol şans diliyorum herkese.

Geri dönüyorum artık, istemekle kalmadım :) Burada özellikle soru olarak sorduğum sebeplerden dolayı dönüyorum.
-Yapamayacaksınız eğer, bu süreçte her işi yaparım diyor musunuz? (Kilit soru :) )
Ben otomotiv mühendisiyim, 8 senelik kıdemim var. Türkiye'de de güzel maaşlar aldım. Eşimin işi için geldim, ingilizceme güvendim. Ama benim mesleğim için yerel dili c1 seviyesinde bilmeden iş bulunmuyormuş. c1 seviyesinde dile ulaşmak gerçekten çok zaman alacak, bir yandan dil kursları da çok pahalı geldi. Bu esnada niteliksiz temizlik vb gibi işleri yapamam, herkesin yapabileceği şeyler değil zaten. Kısacası göçmek benim için çok mantıklı olmadı. Ama yukarıdaki sorulara evet cevabını veren kişiler için mantıklı olabilir, bol şans diliyorum herkese.
Hakkında hayırlısı olsun. Biz de genel anlamda dil ve ev konusunda çok çektik. Kaç senedir eşimle ayrı ülkelerde çalışıyoruz, birbirimizin yanında anadil seviyesinde dil bilmeden iş bulamadık. Parasıyla ev bile bulamadık istedigimiz gibi. En son eşim bambaşka bir şehirde iş buldu ben de istifa ettim serbest çalışacağım🙄 şöyle bi 7-10 sene istediğimiz birikimi yapıp, dili de iyice oturtup döneceğiz. Ömrümü geçirmek istediğim bir yer değil ama birikim için memnunum.

Anladım ve haklısınız.

Yalnız değilsin konu sahibi..
Karşıdan gördüm yeşil türbe içine girdim est tövbe durumu var.
Ben de zamanında böyle bi konu açmıştım ve bazı insanlar kendi yapamadıkları şeyleri sen yaptığın için sana bileniyolar burda…
Avrupa’da yaşadım yaşayalı hayat standardım düştü. Yani sonuçta buradaki 1. Sınıf insan olamıyosun yani burda doğduysan, hatta doğanlar bile. Biz kendimiz kendi ülkemizde öyleydik…
Zamanında…
Şimdi o zamandan bu zamana bizim ülkemizde değişti, şuan Türkiye’de Türkler bile 1. Sınıf değil.
Tabii burda yaşananında pozitif tarafları var ama yine de hangi ülkede olursan ol oranın vatandaşı olmamanın acısını maddi manevi ödüyorsun seni anlıyorum..

Hocam verdiğiniz örnek bile gocmen politikalarında hem çok seçici hem de kendi vatandaslarinin vergi hassasiyeti ve milli çikarlarini gozetecek kadar demokratik olduklarının kanıtı değil mi?

Bildiğim kadarıyla Almanya 50 lerde uyguladığı niteliksiz göçmen kabulü politikalarınin sonuçlarından çok fazla ders aldı zira kolaylik gösterip sisteminize aldığınız her göçmen adapte olamıyor, aksine gösterilen kolaylıkları kullanıp entegre olmak için neredeyse hiç çaba sarfetmeden sistemi sömürmeye çalışanlar çok fazla...
işte keşke seçici olsalar

benim kuzenim doktor, ama eş durumuyla gitti, dil bilmiyor - ki hiç gitme niyeti yoktu, sonradan eşi geri döndü, öyle olunca o da yanına gitti.
bu adam cayır cayır öğrenecek kapasitede, ama bunu ukraynalı 50-60 yaş teyzelerle ayı dil kursuna veriyor devlet
teyzeler geliyor kahvaltı çay kahve laga luga zaten dili öğrenmek gibi bir amaç gütmüyorlar,
bu çocuk yırtınıyor, yahu doktor adam, çalışmaya dünden hevesli, istekli, ev hanımı ukraynalı teyzeyle aynı kursa mı verilir? üstelik burası doğu almanyanın bir kasabası bir köyü de değil, Münih yani...hoş Münihte bile dil kuslarında hoca sıkıntısı var. kuzenim kendisi çalışıyor karısıyla pratik yapıyor vs. devlet öğretemiyor yani o kendi kendine uğraşıyor...halbuki öyle expat insanlara iş merkezlerinde ayrı kişiler baksa ayrı kanallar açsalar çoook yol alırlar, almanyanın deli gibi sağlık çalışanı ihtiyacı var. yok ama herşeyi yokuşa sürüyorlar.

yani inan bunun kendi vatandaşını korumakla alakası yok. relocation herkes için zor ve teşvik edilmesi normal.
kalifiye, dili kapıp bir an önce çalışacak adama yönelik bir teşvikleri yok, insanda heves bırakmıyorlar (bu örnekten genellemiyorum ben kendim senelerce almanyada çalıştım).

almanyada şey olacaksın 3 seneye bir diskodan bir ilticacı bulup çocuk yapacaksın doğur bebek parası, annelik parası, kira yardımı, ilticacı herifler de aman kadın üzerinden oturum alcam diye ne istesen yapcak 3 sene onla takıl 5 sene öbürüyle. ömrünün sonuna kadar devletten geçin...
böyle yaşayana almanya cennet
yoksa 14 yaşında meslek eğitimi almaya başlamış 16 yaşından beri sabahın 6sından 2-3'e kadar çalışan kişier, 2000 euro filan kazanıyor. kira fatura gıda ödedin. bitti. üstelik sabah 5te kalkacam diye o diskocu abi-ablalar gibi içemiyor bile...emekli olunca da alır, 1200-1300 euro ki onun için de en az 40 sene sigorta ödemiş olman lazım. ne anladık? böyle çalışanlar yukarıdakileri besliyor başka bi şey yok...o ilticacılar da nereden geliyor? evet, doğru bildiniz. doktora değil ilticacıya yarayan bir istemi var almanyanın...

Hakkında hayırlısı olsun. Biz de genel anlamda dil ve ev konusunda çok çektik. Kaç senedir eşimle ayrı ülkelerde çalışıyoruz, birbirimizin yanında anadil seviyesinde dil bilmeden iş bulamadık. Parasıyla ev bile bulamadık istedigimiz gibi. En son eşim bambaşka bir şehirde iş buldu ben de istifa ettim serbest çalışacağım🙄 şöyle bi 7-10 sene istediğimiz birikimi yapıp, dili de iyice oturtup döneceğiz. Ömrümü geçirmek istediğim bir yer değil ama birikim için memnunum.

Dil konusu almanyanin kanayan yarasi. Gelen tüp expatler dil sorunu yüzünden kaçıyor.

Benim birimimde tam 18 aydır çalışan ariyoruz. Bir tane bile application gelmedi. Sonunda kavga dövüş linkedin üzeri polanyada yaşayan bir türk gencini buldum. Işveren kağıt işlemlerine başladı ama patron şimdiden başladı işi almanca bilmeden yapamaz diye.
Yahu inglizce konuşuyoruz iş yerinde. Ben zaten türkce biliyorum. Kiz yavaş yavaş ögrenir diyorum ama şimdiden negatif enerji yaymaya başladı.

işte keşke seçici olsalar

benim kuzenim doktor, ama eş durumuyla gitti, dil bilmiyor - ki hiç gitme niyeti yoktu, sonradan eşi geri döndü, öyle olunca o da yanına gitti.
bu adam cayır cayır öğrenecek kapasitede, ama bunu ukraynalı 50-60 yaş teyzelerle ayı dil kursuna veriyor devlet
teyzeler geliyor kahvaltı çay kahve laga luga zaten dili öğrenmek gibi bir amaç gütmüyorlar,
bu çocuk yırtınıyor, yahu doktor adam, çalışmaya dünden hevesli, istekli, ev hanımı ukraynalı teyzeyle aynı kursa mı verilir? üstelik burası doğu almanyanın bir kasabası bir köyü de değil, Münih yani...hoş Münihte bile dil kuslarında hoca sıkıntısı var. kuzenim kendisi çalışıyor karısıyla pratik yapıyor vs. devlet öğretemiyor yani o kendi kendine uğraşıyor...halbuki öyle expat insanlara iş merkezlerinde ayrı kişiler baksa ayrı kanallar açsalar çoook yol alırlar, almanyanın deli gibi sağlık çalışanı ihtiyacı var. yok ama herşeyi yokuşa sürüyorlar.

yani inan bunun kendi vatandaşını korumakla alakası yok. relocation herkes için zor ve teşvik edilmesi normal.
kalifiye, dili kapıp bir an önce çalışacak adama yönelik bir teşvikleri yok, insanda heves bırakmıyorlar (bu örnekten genellemiyorum ben kendim senelerce almanyada çalıştım).

almanyada şey olacaksın 3 seneye bir diskodan bir ilticacı bulup çocuk yapacaksın doğur bebek parası, annelik parası, kira yardımı, ilticacı herifler de aman kadın üzerinden oturum alcam diye ne istesen yapcak 3 sene onla takıl 5 sene öbürüyle. ömrünün sonuna kadar devletten geçin...
böyle yaşayana almanya cennet
yoksa 14 yaşında meslek eğitimi almaya başlamış 16 yaşından beri sabahın 6sından 2-3'e kadar çalışan kişier, 2000 euro filan kazanıyor. kira fatura gıda ödedin. bitti. üstelik sabah 5te kalkacam diye o diskocu abi-ablalar gibi içemiyor bile...emekli olunca da alır, 1200-1300 euro ki onun için de en az 40 sene sigorta ödemiş olman lazım. ne anladık? böyle çalışanlar yukarıdakileri besliyor başka bi şey yok...o ilticacılar da nereden geliyor? evet, doğru bildiniz. doktora değil ilticacıya yarayan bir istemi var almanyanın...

Gel alnindan öpim.
Icimden geçen,söylemek istediğim herşeyi yazmışsın.
Ayni o emcüklenen kişi benim işte. Resmen hukuk fakültesini bitirmek icin kıçım kanadi. Yıllardır köpek gibi çalışıyorum. Vergi üstüne Vergi. Iliğimi emdiler. 40 merdiven dayadim daha yeni bir çocuk yapabildim. Numunelik.
Kendi halis mulis eltim (Alman) 19 yaşında patlattı çocuğu kaynimdan. Evde kiç büyütüyor. Devletten otlaniyor. Mutlu mesut.

Ben uzun zaman Turkiyedeydim, yeni gittik. 😁 1 sene sonra ben de her şeyi unutup deniz, eglemmcee cok hosss diyecegim. 😄
Aaa hayırlı olsun..sizin farkındalığınız yüksek siz Türkiye cennet cennet yapmazsınız. Yapsanız da yiğidi öldür hakkını ye diyerek Türkiye parasi olana cennet cennet yaparsınız ki o da doğru..😁🤭 Umarım çok mutlu olursunuz. 🙏🙏😊

Bazı zamanlarda da Türkiye’de okuyup çalışıp senelerimi harcadığıma pişman oluyorum keşke daha erken gelseymişim. Okumadan ehliyet almadan vs. Çünkü burda da hepsini yeniden yaptım. Tüm hayatımı sıfırdan kurdum.

Bu süreç bi yerden sonra da yoruyor ama her anlamda.. Türkiye’de zaten hazırı olduğu için daha belki daha kolay gelmiştir geri dönmek..

Hostes bi arkadasim 1 sene dayanamayıp geri dönmüştü Türkiye’ye..
Ama orası da ayrı bi zorluk..

Bu arada konu sahibi hiç uğramıyor konuya ama Kanada da kaldığı süre boyunca çocuklar "ihmal" edildiği gerekçesiyle sosyal hizmetler tarafından denetlenmiş sanırım çünkü o dönem kullandığı eski nick'li üyeliklerinde yıllarca "depresyonda" olduğunu hiç ev işi ve yemek yapmadığını çunku eşinin şişman olduğunu, eşinin kötü bir mesleği olduğunu, kendisine " ben işteyken çocuklara bak" dediği için narsist olabileceğini , kısacası eşi yüzünden hakettiği hayatı yasayamadıgi ile ilgili defalarca konu açmış...4 çocuğu ihmal ettiği için burda da linclenmiş ve bu yüzden sık sık nick değiştirmiş... Yanılıyor muyum konu sahibi? Kanada neden çocukları elinizden alacaktı?

Bu arada konu sahibi hiç uğramıyor konuya ama Kanada da kaldığı süre boyunca çocuklar "ihmal" edildiği gerekçesiyle sosyal hizmetler tarafından denetlenmiş sanırım çünkü o dönem kullandığı eski nick'li üyeliklerinde yıllarca "depresyonda" olduğunu hiç ev işi ve yemek yapmadığını çunku eşinin şişman olduğunu, eşinin kötü bir mesleği olduğunu, kendisine " ben işteyken çocuklara bak" dediği için narsist olabileceğini , kısacası eşi yüzünden hakettiği hayatı yasayamadıgi ile ilgili defalarca konu açmış...4 çocuğu ihmal ettiği için burda da linclenmiş ve bu yüzden sık sık nick değiştirmiş... Yanılıyor muyum konu sahibi? Kanada neden çocukları elinizden alacaktı?

Günlerdir kafamın içinde beni rahatsız eden soru: hangi yıl Kanada'ya göç ettiler?

Bahsettiğiniz şekilde olduğunu düşünmüyorum ama evsizler için olan benefitler hakkında bilgim olmadığı için kabul etmek durumundayım.

Asgari ücretle değil, tek beyaz yaka maaşı ile geçinmekte bence zor İngiltere'de. Kiralar, ulaşım vs pahalı ve maaşlar hiçte düşünüldüğü kadar yüksek değil. Kuzey İngiltere ucuz nispeten.
Market fiyatları çok ucuzdu ama güncel durumda fiyatlar artmış. Mesela benim waitrose dan aldığım 200 Gr greekcheese 1.20 iken su an 2.15 pound. En ucuz diye aldığım muz bile 2 pound olmuş, 1 pound bile değildi önceden. Et vs fiyatlarını zaten söylemiyorum.
Evsizler bahsettigim sekilde , Allah herkesin yardimcisi olsun💐

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X