Hocam verdiğiniz örnek bile gocmen politikalarında hem çok seçici hem de kendi vatandaslarinin vergi hassasiyeti ve milli çikarlarini gozetecek kadar demokratik olduklarının kanıtı değil mi?
Bildiğim kadarıyla Almanya 50 lerde uyguladığı niteliksiz göçmen kabulü politikalarınin sonuçlarından çok fazla ders aldı zira kolaylik gösterip sisteminize aldığınız her göçmen adapte olamıyor, aksine gösterilen kolaylıkları kullanıp entegre olmak için neredeyse hiç çaba sarfetmeden sistemi sömürmeye çalışanlar çok fazla...
işte keşke seçici olsalar
benim kuzenim doktor, ama eş durumuyla gitti, dil bilmiyor - ki hiç gitme niyeti yoktu, sonradan eşi geri döndü, öyle olunca o da yanına gitti.
bu adam cayır cayır öğrenecek kapasitede, ama bunu ukraynalı 50-60 yaş teyzelerle ayı dil kursuna veriyor devlet
teyzeler geliyor kahvaltı çay kahve laga luga zaten dili öğrenmek gibi bir amaç gütmüyorlar,
bu çocuk yırtınıyor, yahu doktor adam, çalışmaya dünden hevesli, istekli, ev hanımı ukraynalı teyzeyle aynı kursa mı verilir? üstelik burası doğu almanyanın bir kasabası bir köyü de değil, Münih yani...hoş Münihte bile dil kuslarında hoca sıkıntısı var. kuzenim kendisi çalışıyor karısıyla pratik yapıyor vs. devlet öğretemiyor yani o kendi kendine uğraşıyor...halbuki öyle expat insanlara iş merkezlerinde ayrı kişiler baksa ayrı kanallar açsalar çoook yol alırlar, almanyanın deli gibi sağlık çalışanı ihtiyacı var. yok ama herşeyi yokuşa sürüyorlar.
yani inan bunun kendi vatandaşını korumakla alakası yok. relocation herkes için zor ve teşvik edilmesi normal.
kalifiye, dili kapıp bir an önce çalışacak adama yönelik bir teşvikleri yok, insanda heves bırakmıyorlar (bu örnekten genellemiyorum ben kendim senelerce almanyada çalıştım).
almanyada şey olacaksın 3 seneye bir diskodan bir ilticacı bulup çocuk yapacaksın doğur bebek parası, annelik parası, kira yardımı, ilticacı herifler de aman kadın üzerinden oturum alcam diye ne istesen yapcak 3 sene onla takıl 5 sene öbürüyle. ömrünün sonuna kadar devletten geçin...
böyle yaşayana almanya cennet
yoksa 14 yaşında meslek eğitimi almaya başlamış 16 yaşından beri sabahın 6sından 2-3'e kadar çalışan kişier, 2000 euro filan kazanıyor. kira fatura gıda ödedin. bitti. üstelik sabah 5te kalkacam diye o diskocu abi-ablalar gibi içemiyor bile...emekli olunca da alır, 1200-1300 euro ki onun için de en az 40 sene sigorta ödemiş olman lazım. ne anladık? böyle çalışanlar yukarıdakileri besliyor başka bi şey yok...o ilticacılar da nereden geliyor? evet, doğru bildiniz. doktora değil ilticacıya yarayan bir istemi var almanyanın...