- 20 Mayıs 2024
- 1.673
- 2.252
- 53
- 27
- Konu Sahibi mercandedee
Amin çok teşekkür ederim6 Ay kısa bir süre alışmak için. İnşallah istediğiniz gibi gelişir her şey.![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin çok teşekkür ederim6 Ay kısa bir süre alışmak için. İnşallah istediğiniz gibi gelişir her şey.![]()
Dil biliyorum dediği şu ; kanadaya evlenip ordan Amerika'ya geçmiş, bu arada 6 yılda 4 çocuk doğurmuş, mecburen doğum kliniklerinde derdini anlatacak kadar Fransızca ve İngilizce öğrenmiş hepsi o, yurtdışında yaşıyor ama muhtemelen evden hiç çıkmıyor zatenİnandırıcı gelmedi, bence bizimle dalga geçiliyor. İki dil bilecek mesleği olacak ve iş bulamayacak?
E ben de Amerikadayim. Yok artik!Amerika
Aaa o zaman dil biliyorum demesin hiç. 6 yılda 4 çocuk nasıl yapmışDil biliyorum dediği şu ; kanadaya evlenip ordan Amerika'ya geçmiş, bu arada 6 yılda 4 çocuk doğurmuş, mecburen doğum kliniklerinde derdini anlatacak kadar Fransızca ve İngilizce öğrenmiş hepsi o
Kanadadayken de Amerika Avrupa iyi bura kötü gibi şeyler yazmış. Şimdi Amerika'da şimdi de orayı beğenmiyor. Nereye gitse memnun olmayacak zaten.E ben de Amerikadayim. Yok artik!
Ayni Amerikadan mi bahsediyoruz? Amerikada yasayip 40 bin maasin nesini begeniyorsunuz? 40 bin maas alanlar evine et alamiyor Tr’de.
Dil biliyorum dediği şu ; kanadaya evlenip ordan Amerika'ya geçmiş, bu arada 6 yılda 4 çocuk doğurmuş, mecburen doğum kliniklerinde derdini anlatacak kadar Fransızca ve İngilizce öğrenmiş hepsi o, yurtdışında yaşıyor ama muhtemelen evden hiç çıkmıyor zaten
Senin eşin ne yapmayı planlıyor? İngilizce ile çalışmak mümkün mü sektöründe?Bu detay iyi olmus. Calisacak insan durmadan her sene arka arkaya 4 cocuk dogurmaz hic görmedim ben en azindan.
Zaten yillarca iş bulamamakta nebileyim. Ben asgari alacagim bulundugum ulkede, yeni geldim cunku kalici bir iş degil ilerleyen zamanlarda baska isler bakacagim ama Turkiyeye kiyasla tatmin edici, calisacak insan calisirdi illa ki.
Senin eşin ne yapmayı planlıyor? İngilizce ile çalışmak mümkün mü sektöründe?
O zaman rahat edersiniz. Bazı meslekler hollandada bile İngilizce ile pek iş bulamıyor çünkü ama it o konuda çok şanslı.Evet mümkün. Yazilimciydi kendisi
Turkiyede IT manager idi.
Kız sanki burda olsa çalışip plaza mi arşınlayacakti? saçma sapan bı üniversitenin dandik bı bölümünden mezun olup Farabi üniversitesi diye bı yerde Erasmus yapmış sonra evlenmiş ve üst üste doğurmuş...Burda da olsa 4 çocuktan başını kaldırıp kpss kasıp memur olabilecek miydi sence?Kanadadayken de Amerika Avrupa iyi bura kötü gibi şeyler yazmış. Şimdi Amerika'da şimdi de orayı beğenmiyor. Nereye gitse memnun olmayacak zaten.
O zaman rahat edersiniz. Bazı meslekler hollandada bile İngilizce ile pek iş bulamıyor çünkü ama it o konuda çok şanslı.
Kız sanki burda olsa çalışacaktı, saçma sapan bı üniversitenin dandik bı bölümünden mezun olup Farabi üniversitesi diye bı yerde Erasmus yapmış sonra evlenmiş ve üst üste doğurmuş...Burda da olsa 4 çocuktan başını kaldırıp kpss kasıp memur mu olacaktı sence?
Aman ne bileyim, çok kalifiye bişey gibi uzun uzun anlatmış onu da işte eski konularında...2 dil biliyorum, Farabi yaptım, Amerika kötü Türkiye cennet...Bendeki özeti bu....Farabi üniversitesi değil, canımın içi. Türkiye'de Farabi denilen bir program var. Türkiye'nin program ile anlaşmalı üniversitelerinde değişim programı. bir nevi yurt içi Erasmus
Ama en çok şu Kanadadaki sosyal hizmetler meselesini merak ettim...Hiç ayrıntı vermemiş de panikle konu açmış çocukları elimizden alabilirler mi diye...Gelse de anlatsa ne olduAman ne bileyim, çok kalifiye bişey gibi uzun uzun anlatmış onu da işte eski konularında...2 dil biliyorum, Farabi yaptım, Amerika kötü Türkiye cennet...Bendeki özeti bu....
Aman ne bileyim, çok kalifiye bişey gibi anlatmış onu da işte eski konularında, 2 dil biliyorum, Farabi yaptım, Amerika kötü Türkiye cennet...Bendeki özeti bu
Ya ben de bunu anlamıyorum. Almancısı böyle Amerikadaki böyle. Dön kardeşim o zaman yurduna. Zorla mı tutuyorlar seni dön ülkene bir burnun sürtsün de gör neresi nasılmış. Hem belki senin yerine gerçekten kıymet bilen biri gider. Yok yer mi hiç, onlar anca euro dolarları toplayıp tatil yapmaya gelsin. Biz bunu 20 euroya alıyoruz burada 500 lira daha ucuz desin. Gelir farkını hesaba katan yok tabi.Youtube da yeni çekilmiş bir video var. Birkaç aylık. Newyork'a yakın bir Türk semtindeki Türkiye'den yıllar önce gitmiş esnaflar diyordu ki, buranın değerinin bilmiyormuşuz, çalışmıyormuşuz, çalışana para varmış, burası pahalı falan değilmiş. Gayet iyi durumdaymış ülkemiz. Yeni video daha. Düşünün. Şaşırmadım o yüzden konu sahibine ben. K. Kore miyiz, haber mi alamıyorlar bizden diyorum ama sadece taraflı haberler izlendiğinde, okunduğunda böyle oluyor.
Amerika'da (California eyaleti) asgari ücret 2000-3000 dolar arası. Bizim asgari ücretimiz şu anki kurla 520 dolara tekabül ediyor. Söyleyeceklerim bu kadar.Boş işte . Almanyadayım asgari alan 1500 Euro alıyor. 53 bine tekabül ediyor. Bu ek gelirler hariç bir de. Türkiyede bunu kim alıyor. Ayrıca burada asgari ücretle çalışan çok az. Çoğu insan daha üzerinde çalışıyor
Kanada’da gerçekten sosyal hizmetlerle sorun yaşasa çocukları geri alması 5-6 yıl sürerdi. Ben gerçek diye baktım ama böyle şeyler yazıyorsa bilemedim.Yok eski konularina baktım şimdi ,gerçek ve sıkıntılı bir arkadaş...33yaşında , birer yaş arayla 4 çocuğu var, kanadadan sonra Amerika'ya tasinmislar (Fransızca -ingilizce biliyorum demesi o yüzden), bir Anadolu üniversitesinden çıkıp (sütçü imam üniversitesi sosyoloji felan gibi bı bölümden mezun)direkt yurtdışına evlenmiş sanırım, sonra da sürekli ustuste 4 doğum yapmış, hangi ara dil öğrendi anlamadım, Kanadada sosyal hizmetlerle sıkıntı yaşamış çocuklarla ilgili sonra Amerika'ya geçmişler ama yorumları, olaylara falan bakış açısı da bi "değişik", yorumlarından anladığım o benim
Almamışlardir belki ama alabilecekleri durumları sormuş panikle, çok ayrıntı vermemiş... Çocuklarıyla ilgili de çok ilginç yorumları var aralarda o yüzden çok şaşırmadımKanada’da gerçekten sosyal hizmetlerle sorun yaşasa çocukları geri alması 5-6 yıl sürerdi. Ben gerçek diye baktım ama böyle şeyler yazıyorsa bilemedim.
Dil biliyorum dediği şu ; kanadaya evlenip ordan Amerika'ya geçmiş, bu arada 6 yılda 4 çocuk doğurmuş, mecburen doğum kliniklerinde derdini anlatacak kadar Fransızca ve İngilizce öğrenmiş hepsi o, yurtdışında yaşıyor ama muhtemelen evden hiç çıkmıyor zaten
Buda olmadı ama,alnayada asgari ücretle geçinmek artık imkansız.Kiralar uçtu aynı tr gibi ,Boş işte . Almanyadayım asgari alan 1500 Euro alıyor. 53 bine tekabül ediyor. Bu ek gelirler hariç bir de. Türkiyede bunu kim alıyor. Ayrıca burada asgari ücretle çalışan çok az. Çoğu insan daha üzerinde çalışıyor