YURTDISINDA YASAYIP YOLUNU BULAMAMAK :( pişmanlıklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnandırıcı gelmedi, bence bizimle dalga geçiliyor. İki dil bilecek mesleği olacak ve iş bulamayacak?
Dil biliyorum dediği şu ; kanadaya evlenip ordan Amerika'ya geçmiş, bu arada 6 yılda 4 çocuk doğurmuş, mecburen doğum kliniklerinde derdini anlatacak kadar Fransızca ve İngilizce öğrenmiş hepsi o, yurtdışında yaşıyor ama muhtemelen evden hiç çıkmıyor zaten

Dil biliyorum dediği şu ; kanadaya evlenip ordan Amerika'ya geçmiş, bu arada 6 yılda 4 çocuk doğurmuş, mecburen doğum kliniklerinde derdini anlatacak kadar Fransızca ve İngilizce öğrenmiş hepsi o
Aaa o zaman dil biliyorum demesin hiç. 6 yılda 4 çocuk nasıl yapmış 🙄 hep hamile geçirmiş o zaman evliliğini

E ben de Amerikadayim. Yok artik!
Ayni Amerikadan mi bahsediyoruz? Amerikada yasayip 40 bin maasin nesini begeniyorsunuz? 40 bin maas alanlar evine et alamiyor Tr’de.
Kanadadayken de Amerika Avrupa iyi bura kötü gibi şeyler yazmış. Şimdi Amerika'da şimdi de orayı beğenmiyor. Nereye gitse memnun olmayacak zaten.

Dil biliyorum dediği şu ; kanadaya evlenip ordan Amerika'ya geçmiş, bu arada 6 yılda 4 çocuk doğurmuş, mecburen doğum kliniklerinde derdini anlatacak kadar Fransızca ve İngilizce öğrenmiş hepsi o, yurtdışında yaşıyor ama muhtemelen evden hiç çıkmıyor zaten

Bu detay iyi olmus. Calisacak insan durmadan her sene arka arkaya 4 cocuk dogurmaz hic görmedim ben en azindan.
Zaten yillarca iş bulamamakta nebileyim. Ben asgari alacagim bulundugum ulkede, yeni geldim cunku kalici bir iş degil ilerleyen zamanlarda baska isler bakacagim ama Turkiyeye kiyasla tatmin edici, calisacak insan calisirdi illa ki.

Bu detay iyi olmus. Calisacak insan durmadan her sene arka arkaya 4 cocuk dogurmaz hic görmedim ben en azindan.
Zaten yillarca iş bulamamakta nebileyim. Ben asgari alacagim bulundugum ulkede, yeni geldim cunku kalici bir iş degil ilerleyen zamanlarda baska isler bakacagim ama Turkiyeye kiyasla tatmin edici, calisacak insan calisirdi illa ki.
Senin eşin ne yapmayı planlıyor? İngilizce ile çalışmak mümkün mü sektöründe?

Kanadadayken de Amerika Avrupa iyi bura kötü gibi şeyler yazmış. Şimdi Amerika'da şimdi de orayı beğenmiyor. Nereye gitse memnun olmayacak zaten.
Kız sanki burda olsa çalışip plaza mi arşınlayacakti? saçma sapan bı üniversitenin dandik bı bölümünden mezun olup Farabi üniversitesi diye bı yerde Erasmus yapmış sonra evlenmiş ve üst üste doğurmuş...Burda da olsa 4 çocuktan başını kaldırıp kpss kasıp memur olabilecek miydi sence?

Kız sanki burda olsa çalışacaktı, saçma sapan bı üniversitenin dandik bı bölümünden mezun olup Farabi üniversitesi diye bı yerde Erasmus yapmış sonra evlenmiş ve üst üste doğurmuş...Burda da olsa 4 çocuktan başını kaldırıp kpss kasıp memur mu olacaktı sence?

Farabi üniversitesi değil, canımın içi. Türkiye'de Farabi denilen bir program var. Türkiye'nin program ile anlaşmalı üniversitelerinde değişim programı. bir nevi yurt içi Erasmus

Farabi üniversitesi değil, canımın içi. Türkiye'de Farabi denilen bir program var. Türkiye'nin program ile anlaşmalı üniversitelerinde değişim programı. bir nevi yurt içi Erasmus
Aman ne bileyim, çok kalifiye bişey gibi uzun uzun anlatmış onu da işte eski konularında...2 dil biliyorum, Farabi yaptım, Amerika kötü Türkiye cennet...Bendeki özeti bu....

Aman ne bileyim, çok kalifiye bişey gibi uzun uzun anlatmış onu da işte eski konularında...2 dil biliyorum, Farabi yaptım, Amerika kötü Türkiye cennet...Bendeki özeti bu....
Ama en çok şu Kanadadaki sosyal hizmetler meselesini merak ettim...Hiç ayrıntı vermemiş de panikle konu açmış çocukları elimizden alabilirler mi diye...Gelse de anlatsa ne oldu

Aman ne bileyim, çok kalifiye bişey gibi anlatmış onu da işte eski konularında, 2 dil biliyorum, Farabi yaptım, Amerika kötü Türkiye cennet...Bendeki özeti bu

"her şehre bir üniversite" kampanyası yüzünden ülkede 200'den fazla üniversite var şu anda. Yozgat Akdağmadeni ya da Sivas Gemerek denilen kuş uçmaz, kervan geçmez yerlerde bile üniversite var. orada okuyanlar üniversite okuduğunu söylüyor mu? söylüyor.

Youtube da yeni çekilmiş bir video var. Birkaç aylık. Newyork'a yakın bir Türk semtindeki Türkiye'den yıllar önce gitmiş esnaflar diyordu ki, buranın değerinin bilmiyormuşuz, çalışmıyormuşuz, çalışana para varmış, burası pahalı falan değilmiş. Gayet iyi durumdaymış ülkemiz. Yeni video daha. Düşünün. Şaşırmadım o yüzden konu sahibine ben. K. Kore miyiz, haber mi alamıyorlar bizden diyorum ama sadece taraflı haberler izlendiğinde, okunduğunda böyle oluyor.
Ya ben de bunu anlamıyorum. Almancısı böyle Amerikadaki böyle. Dön kardeşim o zaman yurduna. Zorla mı tutuyorlar seni dön ülkene bir burnun sürtsün de gör neresi nasılmış. Hem belki senin yerine gerçekten kıymet bilen biri gider. Yok yer mi hiç, onlar anca euro dolarları toplayıp tatil yapmaya gelsin. Biz bunu 20 euroya alıyoruz burada 500 lira daha ucuz desin. Gelir farkını hesaba katan yok tabi.

Boş işte . Almanyadayım asgari alan 1500 Euro alıyor. 53 bine tekabül ediyor. Bu ek gelirler hariç bir de. Türkiyede bunu kim alıyor. Ayrıca burada asgari ücretle çalışan çok az. Çoğu insan daha üzerinde çalışıyor
Amerika'da (California eyaleti) asgari ücret 2000-3000 dolar arası. Bizim asgari ücretimiz şu anki kurla 520 dolara tekabül ediyor. Söyleyeceklerim bu kadar.

Yok eski konularina baktım şimdi ,gerçek ve sıkıntılı bir arkadaş...33yaşında , birer yaş arayla 4 çocuğu var, kanadadan sonra Amerika'ya tasinmislar (Fransızca -ingilizce biliyorum demesi o yüzden), bir Anadolu üniversitesinden çıkıp (sütçü imam üniversitesi sosyoloji felan gibi bı bölümden mezun)direkt yurtdışına evlenmiş sanırım, sonra da sürekli ustuste 4 doğum yapmış, hangi ara dil öğrendi anlamadım, Kanadada sosyal hizmetlerle sıkıntı yaşamış çocuklarla ilgili sonra Amerika'ya geçmişler ama yorumları, olaylara falan bakış açısı da bi "değişik", yorumlarından anladığım o benim
Kanada’da gerçekten sosyal hizmetlerle sorun yaşasa çocukları geri alması 5-6 yıl sürerdi. Ben gerçek diye baktım ama böyle şeyler yazıyorsa bilemedim.

Kanada’da gerçekten sosyal hizmetlerle sorun yaşasa çocukları geri alması 5-6 yıl sürerdi. Ben gerçek diye baktım ama böyle şeyler yazıyorsa bilemedim.
Almamışlardir belki ama alabilecekleri durumları sormuş panikle, çok ayrıntı vermemiş... Çocuklarıyla ilgili de çok ilginç yorumları var aralarda o yüzden çok şaşırmadım

4 çocukla nereye çalışıyor zaten. Ev düzeni ve yemek pişirmek, çocukları okula spora arkadaşlarına vs getir götür başlı başına büyük bir iş. Bunları yaptıracak birini bulmak kolay değil ki. Oturup eviyle ilgilensin en büyük fayda bu yani. Türkiye’ye gelse sanki öğretmenlik yapabilecek 4 çocukla.

Boş işte . Almanyadayım asgari alan 1500 Euro alıyor. 53 bine tekabül ediyor. Bu ek gelirler hariç bir de. Türkiyede bunu kim alıyor. Ayrıca burada asgari ücretle çalışan çok az. Çoğu insan daha üzerinde çalışıyor
Buda olmadı ama,alnayada asgari ücretle geçinmek artık imkansız.Kiralar uçtu aynı tr gibi ,
Ha yinede daha rahat çalışma hayatı ve daha güvenli çünkü devletten yardım alma imkanı var .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X