YURTDISINDA YASAYIP YOLUNU BULAMAMAK :( pişmanlıklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Almamışlardir belki ama alabilecekleri durumları sormuş panikle, çok ayrıntı vermemiş... Çocuklarıyla ilgili de çok ilginç yorumları var aralarda o yüzden çok şaşırmadım
Anladım. Belki çocuklarına el konulan birilerini falan duyup paniklemiştir. Bana da pek trol gibi gelmedi.

Buda olmadı ama,alnayada asgari ücretle geçinmek artık imkansız.Kiralar uçtu aynı tr gibi ,
Ha yinede daha rahat çalışma hayatı ve daha güvenli çünkü devletten yardım alma imkanı var .

Almanya'da toplumun ne kadarı asgari ücrete geçiniyor?

Yok eski konularina baktım şimdi ,gerçek ve sıkıntılı bir arkadaş...33yaşında , birer yaş arayla 4 çocuğu var, kanadadan sonra Amerika'ya tasinmislar (Fransızca -ingilizce biliyorum demesi o yüzden), bir Anadolu üniversitesinden çıkıp (sütçü imam üniversitesi sosyoloji felan gibi bı bölümden mezun)direkt yurtdışına evlenmiş sanırım, sonra da sürekli ustuste 4 doğum yapmış, hangi ara dil öğrendi anlamadım, Kanadada sosyal hizmetlerle sıkıntı yaşamış çocuklarla ilgili sonra Amerika'ya geçmişler ama yorumları, olaylara falan bakış açısı da bi "değişik", yorumlarından anladığım o benim
Bilmeden konusmayin. Burda bisey soruyorum fikir almak için . Hayır sosyal hizmetle sorun yaşamadım . Konuşma tarzına bak tavsiyeniz yoksa yazmayin kardeşim

Anladım. Belki çocuklarına el konulan birilerini falan duyup paniklemiştir. Bana da pek trol gibi gelmedi.
Öyle bisey olmadı . Yurtdışında çocuk büyütmek zor okullar kolay dgl . Dil eksik görüyolar sizi yetersiz görüyolar . Vs vs . Sadece saçma sapan yorum yapıyorsunuz insan gibi bisey sordum

Dil biliyorum dediği şu ; kanadaya evlenip ordan Amerika'ya geçmiş, bu arada 6 yılda 4 çocuk doğurmuş, mecburen doğum kliniklerinde derdini anlatacak kadar Fransızca ve İngilizce öğrenmiş hepsi o, yurtdışında yaşıyor ama muhtemelen evden hiç çıkmıyor zaten
Yok olmadı biraz daha salla . İnsan gibi fikir vereceksen ver vermiceksn başka konulara bak

Değilim . Okudum ettim ve burda iş hayatına giremedim kolay dgl . Türkiye de olsaydım naisl olurdu diye düşünüyorum bazen orda çevrem kariyelerinde ilerlerken ben burda böyle yillarimi gecirmek üzüyor bazen hepsi bu .

Öyle bisey olmadı . Yurtdışında çocuk büyütmek zor okullar kolay dgl . Dil eksik görüyolar sizi yetersiz görüyolar . Vs vs . Sadece saçma sapan yorum yapıyorsunuz insan gibi bisey sordum
Ben size bir yorum yapmadım ki, sadece pirayeye soru sordum. Ayrıca yazmamış olsam da size hak veriyorum. Amerika’da eyalete bağlı olarak barınma çok pahalı, maaşlarsa başlangıç seviyede çok düşük olabiliyor. Kanada’da canadian experience yoksa zaten hiçsin, safi pr bir ülke.

E ben de Amerikadayim. Yok artik!
Ayni Amerikadan mi bahsediyoruz? Amerikada yasayip 40 bin maasin nesini begeniyorsunuz? 40 bin maas alanlar evine et alamiyor Tr’de.
40 bin maaş alanlar evine et mi alamıyor asgari ücretli o zaman sakatat bile alamıyor bu kadar da abartmayın yahu

Ben size bir yorum yapmadım ki, sadece pirayeye soru sordum. Ayrıca yazmamış olsam da size hak veriyorum. Amerika’da eyalete bağlı olarak barınma çok pahalı, maaşlarsa başlangıç seviyede çok düşük olabiliyor. Kanada’da canadian experience yoksa zaten hiçsin, safi pr bir ülke.
Iste ama burdaki arkadaslar trol bu trzinda yazdilar. Fikir soruyorum benzer şeyleri yasadiniz mu diye soruyorum

Sanmıyorum. Hanımefendinin Türkçesi bozuk o şüphe verici ama ben de çalışmıyorum ve yurtdışında yaşıyorum ve canım sıkkın bu konuda.
Türkiyedekiler sanıyor ki Avrupa'da hayat mikkemmel tamam belki Türkiyeden biraz daha refahtırlar ama İngiltere bile şuan enflasyonla uğraşıyor ki cağnım ülkeleri sömürürken bu halde

Yurtdışında çocuk büyütmek zor okullar kolay dgl .
Burda çok kolay. Lütfen gelin çocuklariniz burda doğru düzgün eğitim alsın , işiniz yok, hayat zor, çocuklarinizin egitimi kötüyse niye duruyorsunuz orda burda kolayı güzeli varken....

Çocuklar orda doğmadı mi? Yada kreşe gitmedi?
Nasıl dil eksikliği oluyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X