• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yurtdışında yeni bir hayat kurmak

3 senedir Hollanda'da yaşayan birisi olarak söylediklerinize ben de katılıyorum.

Hatta siz kendinizi normalde yağmur aşığı olarak tanımlamişsınız ben yaz seven, sıcağa bayılan bir insan olarak bu kasvetli havalardan ve hasta olunca bi başına kalma hissinden nefret ediyorum.

Vatandaşlık aldıktan sonra İspanya gibi sıcak bir yere geçme hayalim oluştu sırf bu nedenle.

Gelmek isteyen herkes yurt dışına gelsin görsün, ancak şu anda onların da gelmeden asla anlayamayacağı deneyimler yaşayacakları kesin. Bu derece değişim herkesin cidden harcı değil.

Ekonomik nedenlerle çok normallestirildi hangi ülkeye gidelim, neden zor olsun ki kafası ama bi durup disardan cümleye tekrar bakınca, bilinmeyen bir ülkeye yetişkin olduktan sonra taşınmanin nesi kolay olabilir ki?? Kolay falan değil. Yapılamaz bir şey değil başlangıcı yapanlar olabilir, ancak birinin bunu bizim gibi yapması tüm sonuçlar ile mutlu olacağı anlamına gelmiyor. Bence göçmenlerin en azından iyi niyetliler bunu anlatmaya çalışıyor çünkü ben de bu duyguyu yeni yeni anlamaya başladım artık iki tarafı da daha iyi anlıyorum.

Ben vatandaşlık almayı beklemek bile istemiyor gibiyim o derece. Ve ben kendimi “milliyetçi” biri olarak tanımlamazdım, ben dünya vatandaşıyım yea diye dolanıyordum ortalıkta ama şimdi ah canım vatanım diyorum Türk olmak ne güzelmiş falan diyorum abshdh. Aidiyet hissi meğer ne kadar önemliymiş. En basitinden iş yerinde Türkçe konuşabilmek, kendi dilimizde espriler yapmak gülmek eğlenmek ne güzelmiş. :) dönsem de başka şeylerden mutsuz olacağım biliyorum… hakkımızda hayırlısı diyeyim 🙏🏻

Ama burdan Almancılara sesleniyorum gerçekten iş bulup gelen akrabalarına gıcık oluyorlsr 😂 gözümle gördüm yani

Sürekli bir gelmeyin buraya modu var
Kalabalık yapmayın diye gelmeyin diyorlar 🤣
Kesinlikle oyle bilerek gelmeyin diyorlar

Bütün şehirlerin ayni olduğunu düşünmüyorum. Ege bölgei şehirleri hem çok güzel hem daha sakin. Benim bulunduğum yer de öyle. İç anadoludayim biraz muhafazakar bir şehir de ama inanın kimsenin kimseye zararı yok kimse kimsenin giydiğine karışmaz laf etmez ya da dediğim gibi benim bulunduğum semt öyle
Ben gecen sene akdeniz ic anadoluda cok gezindim egeye gelmedim ama heryer bana ayni seyi hissettirdi :(

Hamburg, Berlin, Frankfurt, Münih, Köln, Stuttgart gibi büyükşehirler hep aynıydı, yeni böyle olmadılar.
Ben şuanki yaygarayı anlamiyorum, ben küçükken Berlinde köpek çişinden geçilmezdi, ırkcılık çok fazlaydı. Ozamanlar Türklere yapılanları şuan Türkler Suriyelere yapıyorlar veya yapılmasını istiyorlar.
Biz nispeten daha küçük bir şehirdeyiz, çok nezih tertemiz bir yer. Ormanları, gölleri ile tam yaşanılası yer. Kavga gürültü yok, kimsenin kimseyle derdi yok. Çocuklar ilkbaharın gelmesi ile okula bisiklet veya scooter ile gittiler. Akşam olunca dışarı rahat rahat çıkıp dolaşabilliyoruz, çocuklar çıksa aklım kalmiyor. Hala Berlinde yaşiyor olsam bunların hiç biri mümkün olmazdı.
Merhaba sizin olduğunuz kent neresi

Hiçte abartmıyorsun bence.
Türkiyedekiler sanıyorki sadece biz açlıktan kırılıyoruz geri kalan ülkeler halay çekiyo
Ülkemde canım ülkem
Teyzem almanyada..emekli oldu 700 avro kira odüyormuş..maaştan kalanla da gayet güzel yaşıyorum diyor..çocuklari da orda ,hepsinin evi arabası var,tatillerde ispanyaya falan gidiyorlar..tamam orda da enflasyon var ama orda %5 ,bizde %400..amerikada enflasyon %4 buna rağmen faiz artırımına gittiler,bizimkiler faiz sebep sonuç enflasyon diye inat ettiler paramız eridikçe eridi..galiba en değersiz para birimi bizim oldu..kur korumalı faizle döviz geçici düştü bizim millet halay çekti asıl..onun bedelini de ödüyoruz.

Ben antalyadayim disarisi suriyeli kayniuyor
Giyinme kabinindeki kadinin goruntulerini cekmeye calisan bir afgan dayak yedi esnaftan, ic camasiriyla denize girenler de cabasi
Heesey cok guzelmis Turkiye cok ielrideymis gibi hele ki " kimse kimseye karismaz" cok komik geldi
Bir yorumdan yaptığınız analiz bu mu. Ben o sözü bulunduğum il için söyledim. Ege derken aklınıza sadece antalya mi geldi yani. Bu daha komik olmuş. Suriyelilere biz de bayilmiyoruz. Öyle Türkiye çok ileride falan da demedim zaten gerçi ne yazdığınız da anlaşılmıyor ama...

Ya onlarda haklı bizim Almancı akraba ile oturduk hesapladık 😂 sürekli vergi çok Almanya’da diye ağlıyordu
Ben bi açtım maaştan kesilen vergiyi hahaha aynı oranlar hadi ya filan yapıyor
Almanya’da vergi az değil maaş kesintisi aynı Türkiye ile
Zaten Türkiye Avrupadan model almış

Ama biz de ötv mtv kdv asfagahjaaj alayı var
Almanya’da ötv mtv yok😀
Zaten bi çocuk parası var dillere destan
Neyse özetle iş bulan gitsin 😂
Cocuk parasi issizlik maasi hasta kalinca sigorta maasi vs Belcika kadar rahat bir ulke oldugunu dusunmuyorum
Hollanda, fransa , Almanya’da sosyal haklar burdaki gibi degil ama vergi konusuna gelirsek heralde hepsini 5e katlatir diye dusunuyorum

Maasimizdan kesilen vergi ayri, yillik vergi hesaplamasi yapilir evde 2 es calisiyosa yilda 3 bin euro vergi odemeyi gozden cikarmaniz gerek ayriyetten ev vergisi yillik 900 euro araba vergisi min 400 euro bu soylediklerim oyle denk gelirse degil eger araba vergisini bi odemeyin arabanizi elinizden alir devlet ev desen oyle
Cop vergisi
Belediye vergisi
Say say bitmeyen vergiler 😬
Turkiyeyide Almanyayida sollariz 😃
Ama duzen boyle, cok olandan alip az olana veriyor oyuzden cok sikayet konusu olmuyor
Yeri geldi ben 3bin euro vergi odedim yeri geldi 4bin euro aldim devletten, dedigim gibi ev gelirine giderine bakiliyor

Ben gecen sene akdeniz ic anadoluda cok gezindim egeye gelmedim ama heryer bana ayni seyi hissettirdi :KK43:
Kimse istemiyor ülkesinde mülteci. Hem ekonomi olarak büyük zarar hem toplumsal açıdan öyle. Umarım düzelir diyeceğim ama bu gidişle zor. Ne savaş bitiyor ne yıkımlar. Ben iç anadolunun ortasindayım. Bulunduğum semt te Suriyeliler le ilgili herhangi bir taşkınlık olmadı. Ailem ilçede orada Suriyeli bir aile var ama onlar da kendi hallerinde bir aile mahalle elinden geldiğince yardım ediyor. Keşke hic savaş olmasa kimse yurdunu terk etmek zorunda kalmasa bütün ülkeler iyilik için yarışsa ama bu da polyannacılık oluyor. Suriyelilerle ilgili çok sıkı düzenlemeler gelmesi lazim. Mesela doğum yapmaları kısıtlansa keşke. Bizim halkımız bende dahil ikiden fazla çocuğa bakamayacağımız için önlemini alıyoruz onlar 5 te yapıyor 6 yı da.

Kimse istemiyor ülkesinde mülteci. Hem ekonomi olarak büyük zarar hem toplumsal açıdan öyle. Umarım düzelir diyeceğim ama bu gidişle zor. Ne savaş bitiyor ne yıkımlar. Ben iç anadolunun ortasindayım. Bulunduğum semt te Suriyeliler le ilgili herhangi bir taşkınlık olmadı. Ailem ilçede orada Suriyeli bir aile var ama onlar da kendi hallerinde bir aile mahalle elinden geldiğince yardım ediyor. Keşke hic savaş olmasa kimse yurdunu terk etmek zorunda kalmasa bütün ülkeler iyilik için yarışsa ama bu da polyannacılık oluyor. Suriyelilerle ilgili çok sıkı düzenlemeler gelmesi lazim. Mesela doğum yapmaları kısıtlansa keşke. Bizim halkımız bende dahil ikiden fazla çocuğa bakamayacağımız için önlemini alıyoruz onlar 5 te yapıyor 6 yı da.
Tabiki yaparlar ,her şeyleri bedeva.neden yapmasın ,? En basitinden biz okulda çocuğumuz gidip gelsin diye servise dünya para veriyoruz ,onlar bedevadan servis hizmeti alıyorlar.kaldiki yardım parası ,sağlık , ilaç parası onları zaten çoğu kimse duymuştur bide bilinmeyenler var bahsettiğim gibi servise bile para ödemiyorlar ilçe milli egitim karşılıyor,kimin parasindan tabiki bizim cebimizden.

Onların binde biri Avrupa'da olsaydı böyle yasayabilirlermiydi acaba?resmen ülke dingonin ahrina döndü.kendi ülkemizde azınlık olacağız yakında bunlar daha başlangıç..

Bu multecilere kisitlama konusunda Türkiyede hic mi avrupaya cikip gorup ders almiyolar diye soruyorum kendi kendime.

Ben 2016 yillarinda yabancilar ofisinde calisiyodum, suriyeli multecilere koyulan kurallari gorseniz agziniz acik kalir. Hayir sadece suriyeli degil butun multecilere, multeci demek ulkesinde yasamis oldugu skntilardan (savas, politik, din...) dolayi baska ulkeye kacmak yerlesmek demek buyuzden asla ve asla o ulkeye geri donus yapmamak icin kagit imzaliyorsunuz. Veya savas bitince geri donecegim diye sartlari falan var.. ya hangisini anlatayim ben size ipik kopuk serbest herkes toplanmis Türkiyede. Onlari disipline sokmadi Türkiye halkin ahlakini duzenini bozdular.

Aklın yolu bir ,tabiki öle olması gerekir ama bizde tam tersi.kendi vatandaşina bakılmıyor onlara bakılıyor .yani bunun bir mantıklı açıklaması olamaz yanii.neDenn??
Resmen el ulkelerin yapamadigini bizim kendi ulkemiz yapiyor. Halka acilmis bi savas gibi kökûnden kazimaya calisir gibi

Resmen el ulkelerin yapamadigini bizim kendi ulkemiz yapiyor. Halka acilmis bi savas gibi kökûnden kazimaya calisir gibi
Malesef öyle,bu yuzden işte kendimizin değeri olmadığı ortada ,bari belki çoluk çocuğumuz kurtulur diye gitmek istiyoruz ,bizden geçti belki ama çoluk çocuğumuzun geleceğini hiç göremiyorum malesef

Teyzem almanyada..emekli oldu 700 avro kira odüyormuş..maaştan kalanla da gayet güzel yaşıyorum diyor..çocuklari da orda ,hepsinin evi arabası var,tatillerde ispanyaya falan gidiyorlar..tamam orda da enflasyon var ama orda %5 ,bizde %400..amerikada enflasyon %4 buna rağmen faiz artırımına gittiler,bizimkiler faiz sebep sonuç enflasyon diye inat ettiler paramız eridikçe eridi..galiba en değersiz para birimi bizim oldu..kur korumalı faizle döviz geçici düştü bizim millet halay çekti asıl..onun bedelini de ödüyoruz.
Ekonomistler bas bas bağırdı yapmayın etmeyin diye ama dinleyen kim
Neyse konu siyasete gidiyor sustum

Bir yorumdan yaptığınız analiz bu mu. Ben o sözü bulunduğum il için söyledim. Ege derken aklınıza sadece antalya mi geldi yani. Bu daha komik olmuş. Suriyelilere biz de bayilmiyoruz. Öyle Türkiye çok ileride falan da demedim zaten gerçi ne yazdığınız da anlaşılmıyor ama...
ege ve akdenizi yani sahil kentlerini kast ettniz
Multeciler artik her yerde rahatsizlik veriyor
Ben de sizin ne yazdiginizi anlamadim
Iyi gunler

üniversitesi özellikle tıp fakültesi iyi olan
mülteci olmayan
tamam her yerde varlar, ama bazı yerlerde az var. burada epey az mesela. mümkünse azül yurdu (iltica edecenler için) vs olmayan
mümkünse fabrikası da olmayan- fabrika olan yerlerde de eski kafa türk çok var, ben onlara bile katlanamıyorum, mülteci dolu şehirlere hiç katlanamam- küçük, düzenli şehirler tercih edilebilir
şahsen ben öyle bir şehirdeyim şu anda sabahın 3ü 5i hiç fark etmeden çok rahat dolaşıyorum

ama evet büyük şehirlerde tren garları merkezi yerler filan tekin değil. 20 sene önce de almanyada yaşıyordum ben o zaman göre çok fark var ben de gözlemliyorum. evet almanya eski almanya değil. değil de...türkiye de eski türkiye değil. onlar 3 geri gittiyse biz 33 geri gittik, sıkıntı orada.
Spesifik olarak nereleri tavsiye edersiniz yaşamak için, araştırayım.

Ben de eşim sebebiyle mesleğimi türkiyede bırakarak geldim denklik alabilirdim ama 5 yıl uğraşmam gerekiyordu oyuzden istemedim. Burada başka eğitimler alarak başka bir meslek edindim ve yapıyorum. Bebeğimide burada doğurdum . Size tavsiyem gitmeden ünileri bölümleri araştırmanız ne okuyabilirsiniz bi bakmanız benim yaptığım iş için çalışma iznine ihtiyacım yoktu kendi işimi kurdum . Türk derneklerini araştırın sosyal medyaran ulaşın onlardan da tavsiye alabilirsiniz (Almanya)

başlıgı yeni görümüş ve 4 ay önce Almanya'ya göç etmiş biri olarak kendi fikrim; ülkemizin durumu maalesef her açıdan bu kadar kötüye gidiyorken, kıyaslama yapmaya gerek bile yok. komik oluyor çünkü. her açıdan fark atar buradaki yaşam standartları türkiyeye. sağlık sistemi pek parlak değil. ona katılıyorum. ama son dönemde bir çok nitelikli doktor göçü yaşandı, yaşanıyor. evet şu anda pek parlak değil ama ilerleme kaydediyor. Türkiyenin de sağlıkta her gün daha da beter oldugu gerçeğini düşünecek olursak eğer, bu durum da kötülemek için bir seçenek olamaz bence. Türk doktorlarının aldıkları egitim, çalışkanlıkları ve tanı yetenekleri buradakilerde kesinlikle yok. ama şu anda zaten her yerde türkiyeden gelmiş bir doktora ulaşabiliyorsunuz.
ve bizim için göç etmeye karar verdiğimiz en öncelikli neden: gelecek kaygısını çok daha az seviyede hissederek, hayattan zevk alarak yaşayabilmekti. eşim mühendis ben de özel sektör çalışanıydım. Türkiyede işsiz kaldıgımızda tek maaşla kaç ay yaşanabileceği malum. burada en azından aç kalmayacagınızı ve asgari düzeyde ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz için gerekli ödemenin devlet tarafından yapılacagı gerçeği var. (tabi oturumu almış olanlar için geçerli bu durum).
bunu söylerken ülkesini çok seven biri olarak üzüntü duyurorum ama ben imkanı olan herkese makul ülke ve şartlar varsa göz etmeyi tavsiye ediyorum. sevgiler :)

Bilgilendirme için teşekkür ederiz,Hayırlı olsun öncelikle,Almanya'nın neresine yerlestiniz acaba? Ve iş bulup mu gittiniz o süreçler nasıl oldu bilgi verirseniz memnun olurum.bizde istiyoruz ama hep istekte kalıyor. Oraya gitsek ne iş yapacaz hani öle Dr mühendis vb degiliz. Çoluk çocuk var nasıl olur vb deli düşünceler var.Siz iş bulup mu gittiniz yada birilerimi aracı oldu
başlıgı yeni görümüş ve 4 ay önce Almanya'ya göç etmiş biri olarak kendi fikrim; ülkemizin durumu maalesef her açıdan bu kadar kötüye gidiyorken, kıyaslama yapmaya gerek bile yok. komik oluyor çünkü. her açıdan fark atar buradaki yaşam standartları türkiyeye. sağlık sistemi pek parlak değil. ona katılıyorum. ama son dönemde bir çok nitelikli doktor göçü yaşandı, yaşanıyor. evet şu anda pek parlak değil ama ilerleme kaydediyor. Türkiyenin de sağlıkta her gün daha da beter oldugu gerçeğini düşünecek olursak eğer, bu durum da kötülemek için bir seçenek olamaz bence. Türk doktorlarının aldıkları egitim, çalışkanlıkları ve tanı yetenekleri buradakilerde kesinlikle yok. ama şu anda zaten her yerde türkiyeden gelmiş bir doktora ulaşabiliyorsunuz.
ve bizim için göç etmeye karar verdiğimiz en öncelikli neden: gelecek kaygısını çok daha az seviyede hissederek, hayattan zevk alarak yaşayabilmekti. eşim mühendis ben de özel sektör çalışanıydım. Türkiyede işsiz kaldıgımızda tek maaşla kaç ay yaşanabileceği malum. burada en azından aç kalmayacagınızı ve asgari düzeyde ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz için gerekli ödemenin devlet tarafından yapılacagı gerçeği var. (tabi oturumu almış olanlar için geçerli bu durum).
bunu söylerken ülkesini çok seven biri olarak üzüntü duyurorum ama ben imkanı olan herkese makul ülke ve şartlar varsa göz etmeyi tavsiye ediyorum. sevgiler :)

Back
X