- 14 Ağustos 2015
- 1.319
- 1.020
- 133
- Konu Sahibi greengirll
3 senedir Hollanda'da yaşayan birisi olarak söylediklerinize ben de katılıyorum.
Hatta siz kendinizi normalde yağmur aşığı olarak tanımlamişsınız ben yaz seven, sıcağa bayılan bir insan olarak bu kasvetli havalardan ve hasta olunca bi başına kalma hissinden nefret ediyorum.
Vatandaşlık aldıktan sonra İspanya gibi sıcak bir yere geçme hayalim oluştu sırf bu nedenle.
Gelmek isteyen herkes yurt dışına gelsin görsün, ancak şu anda onların da gelmeden asla anlayamayacağı deneyimler yaşayacakları kesin. Bu derece değişim herkesin cidden harcı değil.
Ekonomik nedenlerle çok normallestirildi hangi ülkeye gidelim, neden zor olsun ki kafası ama bi durup disardan cümleye tekrar bakınca, bilinmeyen bir ülkeye yetişkin olduktan sonra taşınmanin nesi kolay olabilir ki?? Kolay falan değil. Yapılamaz bir şey değil başlangıcı yapanlar olabilir, ancak birinin bunu bizim gibi yapması tüm sonuçlar ile mutlu olacağı anlamına gelmiyor. Bence göçmenlerin en azından iyi niyetliler bunu anlatmaya çalışıyor çünkü ben de bu duyguyu yeni yeni anlamaya başladım artık iki tarafı da daha iyi anlıyorum.
Ben vatandaşlık almayı beklemek bile istemiyor gibiyim o derece. Ve ben kendimi “milliyetçi” biri olarak tanımlamazdım, ben dünya vatandaşıyım yea diye dolanıyordum ortalıkta ama şimdi ah canım vatanım diyorum Türk olmak ne güzelmiş falan diyorum abshdh. Aidiyet hissi meğer ne kadar önemliymiş. En basitinden iş yerinde Türkçe konuşabilmek, kendi dilimizde espriler yapmak gülmek eğlenmek ne güzelmiş. :) dönsem de başka şeylerden mutsuz olacağım biliyorum… hakkımızda hayırlısı diyeyim