Yurtdışından getirilen hediyeler

Acikca söyleyin aldiklariniz bzm tarzımiza uymuyo bosuna masraf yapiosnz deyin yoksa yurt dışından gelen çöp bile makbul mantığıyla bu tarz seyler almaya devam ederler

Benimde kuzenim yurtdışından bize geliceklerdi ne getirelim edelim illa söyleyin burda zaten herşey var.neyse ısrar sonucu kardeşimle parfüm dedik geldiler hediyelerimizi verdiler.bir açtım kutuyu içinde minicik parfüm şişesi çok zahmet ettiler .

ay sinir olduğum şey
beğenilmeyeceğini bilerek alınan hediye adı altın laf da olsun hesabı yapılması

getirdikleri kıyafetlerin zevkinize uygun olmadığını, giymediğinizi söyleyin hem kırılmamış olurlar hem de bir daha almazlar sorun çözülür

Yazilanlari tek tek okudum. Ben bi orda bi burda elimde bavul yasadigimdan her iki tarafida anliyabiliyorum.
Avrupadan parfum istemenin bi manasi yok cunku duzgun hepimizin kullanmak istiyebilecegi parfumler 80 eurodan basliyor. 5 kisiye parfum alsa... (Parasini vericem diye dusunmeyin, o parayi almak utandiriyor insani.hem belki o parfumu alicak parasi yok. Cogu kisi biletleri bile taksitle alio)
1€ cikolata getiriyor bizde Bimden cekirdek alalim diyen bi uye var. Emin olun burda yasayanlar kendi evlerine 1€luk cikolatayi anca yurtdisindan misafir gelicekse aliyor ve Turkiyenin A101 ve Bim gibi 2 marketi var ordan alisveris yapiyor. İsvicrede yasayanlar daha ucuz diye almanyanin, avusturyanin marketlerine. Almanyadakilerde Hollanda sinirina yakinsa Hollandaya alisverise gidiyor. Yoksa fiyatlara yetismek mumkun degil.
Yurt disindan gelirken sadece 1 kisiye yada 1 aileye hediye alinmiyor. Amcalar, dayilar, teyzeler, Halalar, arkadas ve hatta komsular....
Benim turkiyede gittigim bi kuafor vardi ordaki kiz abla gelirken lutfen likorlu cikolata getirirmisin dedi , nasil getirmiyeyim ???
Ve o kadar abzurt istekler oluyorki insani sinir krizine sokuyor. Tavuk baharati, bicak, sicak su torbasi, turkiyede de satilan pisik kremi, voltaren krem, tarak.
Ben Türkiyeden geri dönerken bana kim ne aliyor? Bende zeytinimi, zeytin yagimi, el yapimi salcami, yöresel hazir corbalari cok sevdigim icin cesit cesit corbalarimi, turk kahvemi, eristemi Turkiyeden aliyorum. Bi gun kimsede demiyorki al kizim sana 2 paket turk kahvesi aldim, dunyalar benim olur:)) Baharatlar mesela turk bakkallarinda satilan, sadece goruntu var tat ve koku yok. Yemege ister nane koy ister kekik fark etmez ikiside yesil nasilsa tadi ve kokusu yok :)) biride cikartip bi avuc kekik vermiyor :/ kiyafet vs zaten kimse almasin. Ben trde ipekyoldan twistden aliyorum indirime girdiginde, buranin 1 paket sigara + bi fincan kahve parasina denk geliyor o yuzden burasiyla kiyaslayip hem daha guzel hem daha kaliteli alabiliyorum. Butcemi ona gore yapiyorum. Turkiyede kimseden de bana ipekyoldan hediye almasini beklemem.
Yurt disindan gelen kimseden cikolata dahil hic bisey istemeyin maddi olmasa bile begendimi begencekmi stressi yasatmayin millete. Heleee iphone X orda dahami ucuz fiyatlarina baksana diye hic gelmeyin yemin ediyorum cok pis kufur ediliyor :)))
Size hediye geldiyse ve karsiliginda bisey almak zorunda hissediyorsaniz. Baharat ve zeytin her zaman is yapar ;)

Yazilanlari tek tek okudum. Ben bi orda bi burda elimde bavul yasadigimdan her iki tarafida anliyabiliyorum.
Avrupadan parfum istemenin bi manasi yok cunku duzgun hepimizin kullanmak istiyebilecegi parfumler 80 eurodan basliyor. 5 kisiye parfum alsa... (Parasini vericem diye dusunmeyin, o parayi almak utandiriyor insani.hem belki o parfumu alicak parasi yok. Cogu kisi biletleri bile taksitle alio)
1€ cikolata getiriyor bizde Bimden cekirdek alalim diyen bi uye var. Emin olun burda yasayanlar kendi evlerine 1€luk cikolatayi anca yurtdisindan misafir gelicekse aliyor ve Turkiyenin A101 ve Bim gibi 2 marketi var ordan alisveris yapiyor. İsvicrede yasayanlar daha ucuz diye almanyanin, avusturyanin marketlerine. Almanyadakilerde Hollanda sinirina yakinsa Hollandaya alisverise gidiyor. Yoksa fiyatlara yetismek mumkun degil.
Yurt disindan gelirken sadece 1 kisiye yada 1 aileye hediye alinmiyor. Amcalar, dayilar, teyzeler, Halalar, arkadas ve hatta komsular....
Benim turkiyede gittigim bi kuafor vardi ordaki kiz abla gelirken lutfen likorlu cikolata getirirmisin dedi , nasil getirmiyeyim ???
Ve o kadar abzurt istekler oluyorki insani sinir krizine sokuyor. Tavuk baharati, bicak, sicak su torbasi, turkiyede de satilan pisik kremi, voltaren krem, tarak.
Ben Türkiyeden geri dönerken bana kim ne aliyor? Bende zeytinimi, zeytin yagimi, el yapimi salcami, yöresel hazir corbalari cok sevdigim icin cesit cesit corbalarimi, turk kahvemi, eristemi Turkiyeden aliyorum. Bi gun kimsede demiyorki al kizim sana 2 paket turk kahvesi aldim, dunyalar benim olur:)) Baharatlar mesela turk bakkallarinda satilan, sadece goruntu var tat ve koku yok. Yemege ister nane koy ister kekik fark etmez ikiside yesil nasilsa tadi ve kokusu yok :)) biride cikartip bi avuc kekik vermiyor :/ kiyafet vs zaten kimse almasin. Ben trde ipekyoldan twistden aliyorum indirime girdiginde, buranin 1 paket sigara + bi fincan kahve parasina denk geliyor o yuzden burasiyla kiyaslayip hem daha guzel hem daha kaliteli alabiliyorum. Butcemi ona gore yapiyorum. Turkiyede kimseden de bana ipekyoldan hediye almasini beklemem.
Yurt disindan gelen kimseden cikolata dahil hic bisey istemeyin maddi olmasa bile begendimi begencekmi stressi yasatmayin millete. Heleee iphone X orda dahami ucuz fiyatlarina baksana diye hic gelmeyin yemin ediyorum cok pis kufur ediliyor :)))
Size hediye geldiyse ve karsiliginda bisey almak zorunda hissediyorsaniz. Baharat ve zeytin her zaman is yapar :KK66:
Biz hediye istemiyoruz ki gönül akrabalarımızla özlediğimizde hoşbeş etmek ama herşeye gelip harcayıp evimize ayakkabıyla girip tüm nazlarını çektirip bize köle muamelesi yapmasınlar usulünce gelip yemeklerini bizde yiyip otelde tatil yapsınlar onların arkasını topla evi temizle yemek hazırla çok zor cidden zor burdakileri kaç gün misafir ederler .
Hediye de getirmesinler hoş sohbete geleceklerse kapı açık Yok Euro burda değerli diye yılda bir evime gelmeden önce arayacaklarsa cidden uzak olsunlar
Ordan gelen hediye ile 365 gün evlerde çorba kaymamıyor ama bir aile 7 çocuğu ile mayısta gelip 2 hafta geliş 2 tüm yaz böyle hafta dönüş arada memleket sonra öbür amcaoğlu öbür dayıoğlu bilmem teyze kızı havaalanından al götür sabah kahvaltı öğlen akşam yemeği Tr de yaşayan bir ailenin kazancını alıp götürüyor sonra eli boş gelmedik oluyor bir sene ben o mikseri mi yiyeceğim .
Kışın arayan yok
Yük olan içten gelmeyen hiçbirşey yapılmasın bence.

Cohu yorumu okuyamadim ama okuduklarim bana yetti KK da ne zaman yurtdisindaki Türkler ile bir konu acilsa istisnasiz Gurbetcilerimiz yerden dere vuruluyor ozrlikle Almanyadakiler. Ne geri kalmislikmari, gorgusuzlukler, hava atmalari kaliyor. Soyle kotulet boyle kotuler nasilda abartiyor etrafinizda olani tum gurbetcilere yikiyorsunuz cok sinir bozucu.

Biz hediye istemiyoruz ki gönül akrabalarımızla özlediğimizde hoşbeş etmek ama herşeye gelip harcayıp evimize ayakkabıyla girip tüm nazlarını çektirip bize köle muamelesi yapmasınlar usulünce gelip yemeklerini bizde yiyip otelde tatil yapsınlar onların arkasını topla evi temizle yemek hazırla çok zor cidden zor burdakileri kaç gün misafir ederler .
Hediye de getirmesinler hoş sohbete geleceklerse kapı açık Yok Euro burda değerli diye yılda bir evime gelmeden önce arayacaklarsa cidden uzak olsunlar
Ordan gelen hediye ile 365 gün evlerde çorba kaymamıyor ama bir aile 7 çocuğu ile mayısta gelip 2 hafta geliş 2 tüm yaz böyle hafta dönüş arada memleket sonra öbür amcaoğlu öbür dayıoğlu bilmem teyze kızı havaalanından al götür sabah kahvaltı öğlen akşam yemeği Tr de yaşayan bir ailenin kazancını alıp götürüyor sonra eli boş gelmedik oluyor bir sene ben o mikseri mi yiyeceğim .
Kışın arayan yok
Yük olan içten gelmeyen hiçbirşey yapılmasın bence.

Evde kalma konusunda cok haklisiniz. Ben tek basima oldugum halde insanlari rahatsiz etmemek adina otel tercih ediyorum.
Yine diger tarafdan 7 kisi 1-2 hafta otelde butceyi sarsar en temizi aile olarak git tatilini 1 hafta duzgun bi otelde yap dinlen sonra don geriye...
Sizde bu kadar bunaldiniz madem yatili kabul edemiceginizi dile getirin. Sanirim sizin misafirlerde var bi tuhaflik...

Selam herkese yurtdışında bi çok ülkede yaşayan kendi tarafımdan akrabalarım var.
Konudaki akrabalarım amcamlar Avusturalya dan geldiler
Sağolsunlar elleri boş gelmezler aradıklarında bişey istiyormusunuz diye sorarlar bizde teşekkür ederiz hiç zahmet etmeyin valla burda da herşe var hiç gerek yok deriz.Ama yinede her seferinde getirirler.

Şimdi konu gelen hediyenin bi işe yaramaması her seferinde almayın getirmeyin dememize rağmen yinede alacaksanız bari işimize yarasın demi.
Şimdi 20 kişilik bi aile üyelerine belki daha fazla kişi (amca yenge çocukları)
Üşenmeden herkese hediye alıyorlar hepsi en az 4 5 parça çoğunlukla kıyafet Allah razı olsun ve aldıkları işe yaramıyor ya çok fazla büyük geliyor yada rengi solmuş naylon cinsi eski gibi yada küçük

Akşam annemle konuştum farklı şehirlerdeyiz dünde anneme getirmişler hediye kızım bi koca çanta dolu getirmişler ama hiç içe sinmez getirdikleri ve ben ne alacam ne koyacam hediye dedi
Valla kendi giydikleri kıyafetler süper çokta güzel giyiniyorlar bizde kötü giyinmiyoruz biz nasıl giyiniyorsak onlarda öyle giyiniyor
Anlatmak istediğim kendiniz giymiyorsunuz beğenmiyorsunuz ama niye para verip alıp hediye ediyorsunuz yazık değilmi paranıza emeğinize Yurtdışında yaşayanların Türkiye de yaşayanlar ne olsa giyer düşüncesi mi var bilmiyorum

Şimdi karşılık hediye almam gerekiyor ne alıyım diye düşünüyorum bendemi birkaç kıyafet alıyım büyüklere yada çocuk içinmi bişeyler alıyım almasam olmaz utanırım

Not:Arkadaşlar teşekkür ederim yorumlarınızı okudum çoğunluk bişey almayın yazmış üstümden yük kalksın diye bende sadece iki yaşında kız torunları var ona hediye alacam başkada bişey almıycam
Artik giymediginiz naylon cinsi giysileri koyun çok bol yada çok küçük tshirtler alin. Ben olsam öyle yapardim. Kısasa kısas valla.
Bende yurt disindayim ve yilbasinda ailemin yanina gecicem. 15 kisiye hediye aldim icinde bir tane bile giysi yok. Taki parfüm çanta oyuncak hep

Evde kalma konusunda cok haklisiniz. Ben tek basima oldugum halde insanlari rahatsiz etmemek adina otel tercih ediyorum.
Yine diger tarafdan 7 kisi 1-2 hafta otelde butceyi sarsar en temizi aile olarak git tatilini 1 hafta duzgun bi otelde yap dinlen sonra don geriye...
Sizde bu kadar bunaldiniz madem yatili kabul edemiceginizi dile getirin. Sanirim sizin misafirlerde var bi tuhaflik...
Siz de haklısınız sizden western union denen birşey var para göndermeden Servet değerinde iPhone isteyen tanıdıklar gibi iki taraf içinde sıkıntılı tipler çıkıyor artık dedik annem yaşlı zaten hizmet edemez bizi borçlu çıkardılar köydeki yeri aldılar ayrıca bu sefer bize şu kadar borcun var dediler 20 senelik babamla amcam arasında mevzu 20 senedir gelirken iyiydi anlaşıldı evde yokuz deyince borç çıkardılar.

Senelerce önce halamlarda ayni sizinkiler gibi bol bol garip kiyafetler getirirlerdi. Birde degişik bi kokusu olurdu o kiyafetlerin. Sonradan halamin kayinpederi itiraf etmişti biz onlari 2.el olarak aliyoruz diye:duduk: Bir de başımiza kakardi onlari her kavgada.

Yani dediğiniz doğru tabi ama adamın evindeki mobilyaları görmek için tüm profilini inceledim eşi yabancı isminin yazılışını öğrenmek için baya bir uğraştım ( antin kuntin bir ismi var :) ) ben salonu düşünerek aldım diye zoruma gitmişti . O adam ne bilsin fikrimi herkesin zevki farklı sonuçta
biraz da komik bi durum olmus aslinda
gozumde canlaninca gulesim gelmedi degil.:))
yurtdisinda oyle ya mr. and ms. bilmem kimin evi gibi yazar ya disarida

Back
X