Yurtta disiplin cezası alıyorum lütfen yardım edin.

Bende yurtta kalmistim ama kolej yurduydu. Buna ragmen kati kurallari vardi ve surekli disiplin ile korkutuyolardi bizi cidden😐😂

Yani sorun sigara icmen mi? Icmemen gereken yerde icmen mi? Ulkede katiller kol
Sallayip geziyor, sigara icmen bu kadar onemli olmasa gerek
Ülkede katiller kol geziyor diye herkes her konuda kural ihlali yapsın o zaman. Olur mu öyle şey?
Özel yurtlarda bile sıkıntılıyken devlet yurdunda sigara içmek bayaa yürek yemişlik yani. Çok ağır olmamak şartıyla cezasını çekmeli diye düşünüyorum.

Ben birsürü ceza aldım yurttan gece yangın merdivenimden kaçarken yakalandım sigara cezası yurtta içki içme cezası vs vs hiçbir şey olmadı eşşek gibi modernleşecekler reşit insanlara anne baba tiradı atmayacaklar
Modernleşmek: yasak yerde sigara ve alkol içmek.

Hı hı evet.

Beni de vaktinde çok ezmişlerdi yurtta. O kekolar orda sıradan memur. Sen gidiyorsun tahsilli olacağın için çekemiyorlar hayat dersi verme çabasına giriyorlar galiba. Başka açıklama bulamıyorum. Ego tatmini malum, dünyanın sorunu
Çok saçma bir bakış açısı.
Her üni bitiren bi mok olmuyor; sizin yorumunuzdan da belli olduğu gibi.
Devletin memuruna sırf işini yaptı diye keko demek nasıl bir vasatlık?

ablacım beynin mi yok yalan beyanlarla kimseyi korkutamaz ayrıca yazdığım bir şeyi okuyup anlayamıyorsan senin kitap okumaya ihtiyacın var. senden daha fazla kitap okuduğuma eminim
Çok kitap okuduğun, olduğun Yusuf yusuftan belli :D madem o kadar bilgin vardı ne diye konu açtın ya?

Modernleşmek: yasak yerde sigara ve alkol içmek.

Hı hı evet.
Evet neden olmasın sonuçta reşit insanların oda arkadaşlarının onayıyla mesken olarak kullanıp parasını ödedikleri yerde Özgür olmaları gerekir. Neden giriş çöküş saatleri var ? Neden yasaklar var? (Toplum düzenin bozacak yasaklar tabiki olmalı onlardan bahsetmiyorum.) ama kimseye zararı olmayan kişisel özgürlüklere müdehale bayağılıktır. Reşit bir kadına parmak sallamak nedir ya

Evet neden olmasın sonuçta reşit insanların oda arkadaşlarının onayıyla mesken olarak kullanıp parasını ödedikleri yerde Özgür olmaları gerekir. Neden giriş çöküş saatleri var ? Neden yasaklar var? (Toplum düzenin bozacak yasaklar tabiki olmalı onlardan bahsetmiyorum.) ama kimseye zararı olmayan kişisel özgürlüklere müdehale bayağılıktır. Reşit bir kadına parmak sallamak nedir ya
Neden yasaklar var? Neden giriş çıkış saatleri var?
Toplum düzenini sağlamak için.
O kurallar olmasa o ortamların rezil olacağını hepimiz biliyoruz.
Sigara yasak çünkü yangına sebebiyet verebilir. Sen kişisel özgürlüğünü rahatça püfürdeticen diye kimsenin canını tehlikeye atamazsın. Böyle bir kuralın olması da bayağılık değil gerekliliktir

Sigara ictigin yerde uyari yazisi yoksa hic bir islem yapamazlar. Seni korkutmuslar. Arkadasimin basina gelmisti. Uyari verdiler. Aileni falanda aramazlar. Zannetmiyorum.

Bayağılık modernleşmek vs ? Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir modernlik yok bilginize :işsiz: Oldu olacak insanlar reşit diye okullarda da alkol içsin:olamaz:

Merhaba
Devlet yurdunda kalıyorum, binada bir yangın merdiveni var açık alanda değil bina içinde. Arkadaşlarım hep orda sigara içerler, hava soğuk olduğu için ben de orda içeyim bari dedim ve güvenlik devriye atıyormuş yakaladı beni. Birkaç gün sonra memur yanına çağırıp “Kınama cezası vericez, aileni arayacağız, üniversitene haber vereceğiz.” dedi. Ben mevzuatı detaylı okudum sigara içme cezası, uyarı cezasına denk geliyor. Ailemi arayamazsınız ben reşitim dediğimde “Reşitsin diye her şeyi yapabileceğini mi sanıyorsun.” diye bir cevap verdi.

Bugün tekrar başka bir memur çağırdı ifadeni alıcam işim uzun senle deyip geri gönderdi. Sorun şu ki ifademe ne yazacağımı bilmiyorum, muhtemelen önceki memur beni korkutmaya çalıştı ama korkutmak olsa amacı neden ifade vereyim? Yani ifademe yazacağım şey ne olmalı? Mevzuatta uyarı cezası almam gerekiyor ama kınama cezası verirler mi?
Bu ne saçmalık ya. Ben de devlet yurdunda kaldım bütün arkadaşlarım yangın merdiveninde sigara içiyordu. Neyin cezası ne münasebet. Nerede içecekmişsin pardon da.

Konu sahibine gelecek olursak bir arkadaşımda böyle yakalandı. Ama memur sadece bir daha olmasın diye uyardı. Para cezası kınama tutanak vs olmadı.

bazı üyelerin anlama sorunu var galiba ben cezama zaten razıyım kurallara uymadığımın da farkındayım olay memurun parmak sallayıp hiç yapmayacağı halde aileni ararım, okuluna haber veririm demesi KİMSE SUÇUNU İNKAR ETMİYOR

Ülkede katiller kol geziyor diye herkes her konuda kural ihlali yapsın o zaman. Olur mu öyle şey?
Özel yurtlarda bile sıkıntılıyken devlet yurdunda sigara içmek bayaa yürek yemişlik yani. Çok ağır olmamak şartıyla cezasını çekmeli diye düşünüyorum.
Ok soyleriz ceker🙄

Benim
Soyledigim
Kac yil onceydi.. internet yeni kesfediliyodu turkiyede😐 bu kadar insanla kolay tanisilmiyordu, pisliklere bulasma ihtimali bu kadar yuksek degildi.. yani samimi
Soyluyorum kendim icmiyorum sigara hayatta sevmem.. ama cocuklarim ilerde iceceklerse sadece sigara icsin.. yani baska bir pislige bulsmasinlar.. ne demek istwdigimi anliyor
Musun? Devir cok kotu ee genclik cahillikte var baska bir delilik yapmasinlar yeterki..ben bir anne olarak soyluyorum bunj

Son düzenleme:
Ay ikisi ne alaka tontriko ya
Kural kuraldır
Evine hırsız girerse polisi arama o zaman
O kadar katil cani peşindeyken bi hırsızla ilgilenmek önemli olmasa gerek
Ohff valla anlamak istemiyorsunuz.. korkuttuklari kadar birsey olmaz demek istemistim aslinda.. yani her soylenende disipline gonderselerdi yurtta herkes disiplindeydi. Kac kez tehdit bizde yedik ama hic birseyde olmadi.. onu demek istedim.. sigara basit birsey artik bu devirde..

Bir cümle yazıyorsun. Eleştirilince ben aslında onu demek istedim, şunu demek istedim, böyle diyecektim vs diyorsun. Ama ne demek istediğini açıkca anlatamayan sen değil de anlamak istemeyen biz oluyoruz.

Piki.
Yazdigimi
Ilkinde anlamadigin icin surekli aciklama yapiyorum zaten😐😂 evet sigara baya basit birsey artik bu devirde.. eger ceza vereceklerse versinler zaten bos yere korkutna yapmasinlar ok

Devlet ilerde ise alsa bile boyle birseyle mi ilgilenir acaba, yani cezalar vs bu kadar kusursuz uygulaniyor biz mi bilmiyoruz. Katiller filan oyle alaka yani.. tekrar anlaman icin bak tek tek yaziyorum

Yazdigimi
Ilkinde anlamadigin icin surekli aciklama yapiyorum zaten😐😂 evet sigara baya basit birsey artik bu devirde.. eger ceza vereceklerse versinler zaten bos yere korkutna yapmasinlar ok

İlk yazdığınla sonra "Ama ben bunu diyecektim, bunu demek istemiştim" diye sıraladığın cümle yığınları arasındaki 7 farkı sen bul. Sana ev egzersizi olur.
Ok😀

Back
X