Yurtta kalmak

Yalnızlığı seven biri öğrenci yurdunda yaşamaya dayanabilir mi?

• Ankete Katılan
    23
Evinden git, ben 4 yil gunde 2 saat gittim 2 saat geldim. Otobus+metrobus+otobus seklinde. Dersler de 8de basliyordu :-) arada ogrenci evi denedim olmuyor, kalabalikla yasamak zor... Bir de yurt yemekleri yuzde yuz kilo aldiriyor :-)

Ben yalnızlığı seven biri olarak sevmemiştim.6 ay zor dayandım.
Özel yurt olmaz diyorsun,devlet yurdunun çıkmama ihtimali de oluyor.Nasıl ayarlayacaksın?
Devlette kal,olmadı 2gün orda 3gün evde kalırsın.Yurt öyle daha çekilebbilir olur senin için

Teoride çok mantıklı aslında :)
Ama 3 gün üstüste 9da sonra geri kalan 2 gün geç başlama gibi bir olay yok. Daha program belli değil ama mesela pazartesi 9'da, salı 12'de, çarşamda yine 9'da vs.. başlama durumu olabilir. Yurda çıkmanın bir anlamı kalmaz öyle olursa.

Eğer programım bunu yapmaya uygun olursa çok iyi fikir. :)

Oyy tam benim gibi. Hatta daha kötüsü. Bütün yol çilesine rağmen yurtta kalmayı tercih etmediysen durum vahim olsa gerek :)

8'e ders koyanların da o minnak aklından öpüyorum :D

1 bucuk sene yani 3 donem yurtta kaldim 8 kisilik odada. Kyk yurdu idi. 4 fenci vardi ablalik yapacagiz ezecegiz diye sinir sistemimi çökerttiler yapmadiklari pislik etmedikleri laf kalmamisti sinir krizleri geçirdim. Sans isi aslinda. İyileri denk gelirse guzel bir ortam bile olabilir ozleyecegin anlarin olur. Fakat yalnizligi seviyorsan isin zor derim.

Ha bir de bunlar ikinci ogretimdi gece 3ten once yatmazlardi bende sabah 6da kalkardim 3 saatlik uykuyla. Bu da cabasi yani :)

Teoride çok mantıklı aslında :)
Ama 3 gün üstüste 9da sonra geri kalan 2 gün geç başlama gibi bir olay yok. Daha program belli değil ama mesela pazartesi 9'da, salı 12'de, çarşamda yine 9'da vs.. başlama durumu olabilir. Yurda çıkmanın bir anlamı kalmaz öyle olursa.

Eğer programım bunu yapmaya uygun olursa çok iyi fikir. :)

O zaman dene yurt olayını,zaten aynı şehirdeymiş.En kötü toplar eşyalarını eve dönersin :)

1 bucuk sene yani 3 donem yurtta kaldim 8 kisilik odada. Kyk yurdu idi. 4 fenci vardi ablalik yapacagiz ezecegiz diye sinir sistemimi çökerttiler yapmadiklari pislik etmedikleri laf kalmamisti sinir krizleri geçirdim. Sans isi aslinda. İyileri denk gelirse guzel bir ortam bile olabilir ozleyecegin anlarin olur. Fakat yalnizligi seviyorsan isin zor derim.

Ha bir de bunlar ikinci ogretimdi gece 3ten once yatmazlardi bende sabah 6da kalkardim 3 saatlik uykuyla. Bu da cabasi yani :)

Allah'ın sadist ruh hastaları. Yaşattığını yaşarsın, onlara ''ablalık'' edecek birisi de çıkar elbet.
Bu ikinci öğretim meselesi çok kolay ayarlanabilir aslında. Nedense yok yere eziyet ediyorlar insanlara. 3 saat uykuyla kaç gün dayanılabilir. :(

Yurtta kalmanızı şiddetle tavsiye ederim.Keşke o günlere geri dönebilsem.Üniversiteyi bitireli 10 yıl oldu neredeyse ve yurttaki oda arkadaşımla hala görüşüyoruz.

Ne güzel imrendim sana :) Uzun arkadaşlıklar çok daha kıymetli.

Yurt ortamında mutlu olmak biraz da kişiye bağlı.
Herkesle iyi geçinmek için pollyanna gibi olunursa mutlaka suistimal edenler çıkıyor ve üzülüyorsun.
kendimi koruyacağım diye kabuğuna çekilirsen soğuk damgası yiyor dışlanıyorsun.Belli bir mesafede ilişki kurmak hem senin hayata bakış açını değiştirir hem de belki ömür boyu devam edecek dostluklar kurmana vesile olur.

Yurt ortamında mutlu olmak biraz da kişiye bağlı.
Herkesle iyi geçinmek için pollyanna gibi olunursa mutlaka suistimal edenler çıkıyor ve üzülüyorsun.
kendimi koruyacağım diye kabuğuna çekilirsen soğuk damgası yiyor dışlanıyorsun.Belli bir mesafede ilişki kurmak hem senin hayata bakış açını değiştirir hem de belki ömür boyu devam edecek dostluklar kurmana vesile olur.

Bu dengeyi kurmak çok önemli. Eğer gidersem aklımda bulundurucam.
Bu arkadaşlıklar cezbediyor zaten beni. Yalnızca okulda görüşerek arada bir haftasonu gezmesine çıkarak kurulacak yakınlık değil bu. Birlikte yaşamak, komşu olmak çok farklı bir şey. :)

Herkese merhaba. Arada sırada bu bölüm okuyorum ama yeni üye oldum.

Yurtta kalmışlığı olan arkadaşların tecrübesine ihtiyacım var. Yaşadığım şehirde bir okul yazmama rağmen çok uzak olduğu için zorlanıyorum. Otobüs, metro tekrar otobüs şeklinde 3 vasıta kullanmak zorunda kalıyorum ve yol 2 saat sürüyor. 1 saat de hazırlanma süremi hesaba kattığımız zaman sabah 9 dersleri için 6'da kalkmak zorunda kalıyorum.
Okula yakın bir yurt ayarlasam mı diye düşünüyorum ama anlatılanlar beni korkutuyor. Uzatmak istemiyorum biliyorsunuz işte yurt gerçeklerini :) En iyi ihtimal tanımadığım 3 kişiyle aynı odada kalacağım ve yalnızlıktan hoşlanan bir insanım. Çoğu zaman bir kitabın arkadaşlığını bir insanın arkadaşlığına yeğlerim.

Cevap yazmakla uğraşmak istemeyenler için anket seçeneği ekleyeceğim. Şimdiden teşekkürler!
Ben bir hafta kalabilmiştim ailemde başka şehirdeydi mecbur ev tuttum
Yurt zor iş vesselam

Back
X