Yurtta Kalmış Olanlar/Kalanlar Yardım

aysunkndmr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2014
399
74
48
Merhabalar, ben ilk kez yurtta kalacağım ne yapılır ne edilir bilmiyorum. Kalmış olanlar veya kalanlar her türlü tavsiye ve önerilerinize açığım. Yurt hayatı nasıldır, insanlara nasıl davranmalıyım, ne gibi eşyalar lazım olur... Bir de ağda olayını nerde nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok. Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler. :)

İlk tavsiye: biri eşyanı ödünç falan isterse ilk günlerden sakın verme, alışırlarsa dolabına kilit takmak zorunda kalırsın.

Hayirli olsun simdiden ben iki sene kaldim yurtta cok eglenceli oluyor yurt ortami ama esyalarina dikkat etmen lazim bizim yurtta hirsizlik olayi cok oluyordu agda olayini da ben kuaforde hallediyodum odada, banyoda aliyordu arkadaslarim

Teşekkür ederim kızlar. Ben nefret ederim eşyalarımı paylaşmaktan zaten. O konuda taviz vermem umarım. Bir de afedersiniz iç çamaşırlarınızı nereye asıyordunuz kurutmak için, ben utanırım öyle herkesin içinde. Ve tanımadığım insanlarla aynı odada uyumak garip olacak sanırım. Ben yalnızlığa çok düşkünümdür özel ayrı bir alanım olur her zaman napıcam bilmiyorum.

Benim evim bi saatlik mesafede oldugu icin camasirlarimi evde yikiyordum. Odada kac kisi olcaksiniz bilmiyorum ama odada kurutcaksin mecbur hem insan alisana kadar zorlaniyor ama sonrasinda da ayrilmak istemiyor keske ben de tekrar donebilsem

ben de 4 sene kaldım yurtta o zaman tavsiyeler:=)

1-Banyo havlusu yerine bornoz götür kesinlikle daha rahat edersin.

2-Dolabın iç tarafına takılan kanguru adı verilen küçük gözleri olan bir aparat var umarım anlatabilmişimdir ondan al. Bütün ıvır zıvır topluyor.

3-Çamaşırlar ya içeriye asarsınız ya da bizim yurtta bolca çamaşırlık vardı, koridor geniş olduğu için asanlar oluyordu tabii hırsızlık olaylarının önüne geçmek biraz zor.

Aklıma geldikçe yazarım artık.

Benim evim bi saatlik mesafede oldugu icin camasirlarimi evde yikiyordum. Odada kac kisi olcaksiniz bilmiyorum ama odada kurutcaksin mecbur hem insan alisana kadar zorlaniyor ama sonrasinda da ayrilmak istemiyor keske ben de tekrar donebilsem

4 kişilik. alışana kadar sıkıntı olacak gibi. teşekkür ederim :)

ben de 4 sene kaldım yurtta o zaman tavsiyeler:=)

1-Banyo havlusu yerine bornoz götür kesinlikle daha rahat edersin.

2-Dolabın iç tarafına takılan kanguru adı verilen küçük gözleri olan bir aparat var umarım anlatabilmişimdir ondan al. Bütün ıvır zıvır topluyor.

3-Çamaşırlar ya içeriye asarsınız ya da bizim yurtta bolca çamaşırlık vardı, koridor geniş olduğu için asanlar oluyordu tabii hırsızlık olaylarının önüne geçmek biraz zor.

Aklıma geldikçe yazarım artık.

çok teşekkürler. o kangurudan diktirdim zaten biraz araştırmıştım önceden neler götürülmeli konularından :) devamını bekliyorum.

4 sene 4 kişilik bi odada kaldım

1- bence banyo havlusu daha kullanışlı kolay kuruyor. yer de kaplamıyor.
2- battaniye falan alma yanına ben ilk gidişimde kaç kiloluk battaniye yastık falan götürmüştüm boş yere.
3- ağdayı odada kimse yokken kapıyı kitleyip yapıyodum ben içeride. ama banyoda yaptığım da oldu. o zor oluyo biraz. en iyisi odada yapmak. ders saatlerimizi biliyoduk birbirimizin. onlar yokken yapıyodum ben.
4- çamaşırları ranzaların demirlerine bağladığımız çamaşır iplerine asıyoduk.
5- ilk gittiğim gün yanımda atletle dolaşan arkadaş için "ayyy her yeri ortada, nasıl duruyo böyle tanımadığı insanın yanında" diye düşünmüştüm. 4 senenin sonunda artık hiçbir kızın yanında iç çamaşırımla kalmaktan çekinmez oldum. bu durumum hala devam ediyor.

başarılar dilerim öğrencilik hayatında.

kanguru ve uzatma kablosu olmadan asla gitme :) yanina bol bol sabir al da oyle git. utanma sıkılma agda camasir falan bunlari dusunme, bir sure sonra ne utangaclik kaliyor ne bir sey. kolay gelsin simdiden. en buyuk tavsiyem kimse temizlik yapmiyorsa sen de yapma, ortaligi kimse toplamiyorsa sen de toplama. bir dahakine onlar yapar deme yapmiyorlar..

Ben yarı özel devlet yurdunda kaliyrm kyk da bizim odalar üç kişilik.. İlk başlarda kimseyle samimi olmamani ve en küçük sırrını bile vermemeni tavsiye ederim. Çoklu yaşama yerlerinde bazı şeylere goz yummak zorundasın.. Sen uykuyu seversin ama arkadaşların gece uce kadar oturur sinirlerine hakim olmak önemli..he bir de benim gibk temizlik takintin varsa elinde çamaşır suyuyla gezebilirsin çünkü banyoya afedersin pedini bile birakan var.. Onun dışında hayırlı olsun

4 sene 4 kişilik bi odada kaldım

1- bence banyo havlusu daha kullanışlı kolay kuruyor. yer de kaplamıyor.
2- battaniye falan alma yanına ben ilk gidişimde kaç kiloluk battaniye yastık falan götürmüştüm boş yere.
3- ağdayı odada kimse yokken kapıyı kitleyip yapıyodum ben içeride. ama banyoda yaptığım da oldu. o zor oluyo biraz. en iyisi odada yapmak. ders saatlerimizi biliyoduk birbirimizin. onlar yokken yapıyodum ben.
4- çamaşırları ranzaların demirlerine bağladığımız çamaşır iplerine asıyoduk.
5- ilk gittiğim gün yanımda atletle dolaşan arkadaş için "ayyy her yeri ortada, nasıl duruyo böyle tanımadığı insanın yanında" diye düşünmüştüm. 4 senenin sonunda artık hiçbir kızın yanında iç çamaşırımla kalmaktan çekinmez oldum. bu durumum hala devam ediyor.

başarılar dilerim öğrencilik hayatında.

çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun. yer sıkıntısı yok bornoz düşünüyorum o yüzden yataklar baza şeklinde altında da yer olduğu için o konuda sıkıntı çekmeyeceğim inşallah. madde 5 konusunda aynen senin gibi düşünüyorum hatta gece uyurken üzerim açılırsa çok utanırıma kadar vardırdım olayı :) alışırım umarım tekrar teşekkürler.

Canı
Merhabalar, ben ilk kez yurtta kalacağım ne yapılır ne edilir bilmiyorum. Kalmış olanlar veya kalanlar her türlü tavsiye ve önerilerinize açığım. Yurt hayatı nasıldır, insanlara nasıl davranmalıyım, ne gibi eşyalar lazım olur... Bir de ağda olayını nerde nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok. Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler. :)
canım. Hayırlı olsun öncelikle. Yurtta 4 yıl kaldım 4 yıl daha olsa kalırdim :) yurt icin en onemli kural ilk tanıştığın kişilere oda arkadaşlarına kesinlikle taviz verme. Yoksa sonunu alamazsın. Ha zaman gecer birbirinizi rahatça tanırsınız sonrasında elbette tavizler verebilirsiniz. Yurtta mutlu olmam istiyirsan biraz genis ol söylenen herseyi duyma herseyi kafana takma. Eger hayır demeyi bilirsen rahat edersin. Harika arkadaşlıklar edindim. Darısı basına :)

kanguru ve uzatma kablosu olmadan asla gitme :) yanina bol bol sabir al da oyle git. utanma sıkılma agda camasir falan bunlari dusunme, bir sure sonra ne utangaclik kaliyor ne bir sey. kolay gelsin simdiden. en buyuk tavsiyem kimse temizlik yapmiyorsa sen de yapma, ortaligi kimse toplamiyorsa sen de toplama. bir dahakine onlar yapar deme yapmiyorlar..

teşekkür ederim dikkate alacağım tavsiyelerini :) kangurumu diktirdim zaten kablo da aklımda bulunsun.

Ben yarı özel devlet yurdunda kaliyrm kyk da bizim odalar üç kişilik.. İlk başlarda kimseyle samimi olmamani ve en küçük sırrını bile vermemeni tavsiye ederim. Çoklu yaşama yerlerinde bazı şeylere goz yummak zorundasın.. Sen uykuyu seversin ama arkadaşların gece uce kadar oturur sinirlerine hakim olmak önemli..he bir de benim gibk temizlik takintin varsa elinde çamaşır suyuyla gezebilirsin çünkü banyoya afedersin pedini bile birakan var.. Onun dışında hayırlı olsun

teşekkür ederim :) ben insanlara çabuk güvenir çabuk dökülürüm bunun acısını da çektim zamanında hazır yeni ortam bulmuşken asla sır olaylarına girmeyi düşünmüyorum. başa gelen çekilir alışıcaz artık ama o ped olayı biraz hayvani bir durum olmuş o manzarayı gördüğümde ne yapardım bilmiyorum.

Ağda yerine epilatör tavsiye ederim. Daha pratik. Zaten ağdadan sonraki ilk haftada çıkıyorlar, her duş öncesi rötuş yaparsın.

Canı
canım. Hayırlı olsun öncelikle. Yurtta 4 yıl kaldım 4 yıl daha olsa kalırdim :) yurt icin en onemli kural ilk tanıştığın kişilere oda arkadaşlarına kesinlikle taviz verme. Yoksa sonunu alamazsın. Ha zaman gecer birbirinizi rahatça tanırsınız sonrasında elbette tavizler verebilirsiniz. Yurtta mutlu olmam istiyirsan biraz genis ol söylenen herseyi duyma herseyi kafana takma. Eger hayır demeyi bilirsen rahat edersin. Harika arkadaşlıklar edindim. Darısı basına :)

teşekkür ederim. tam da bende olmayan şeyler bunlar :) ben insanların hakkımda olumsuz düşünmelerini çok takarım mesela kimseyle sorunum olmasın isterim, hayır deme problemim de var ama ileride zorluk çekmemek için dikkate alıcam.

Back
X