Yurtta Kalmış Olanlar/Kalanlar Yardım

Özel yurtta kaldım 4 sene.Harikaydı, en iyi dostlarım hala onlardır.
1-En başta insanları gözlemle, hemen samimi olma, özel ve ailevi sırlarını anlatma.
2-Eşyalarını paylaşma, kimseden de isteme.
(1ve2 bir zaman sonra gerçekten tanıyıp samimi olduğun insanlar için esneyebilir)
3-Paranın tümünü yanında taşıma, azar azar ihtiyaç duydukça bankadan çekip kullan,kart şifreni kimseyle paylaşma.
4-Plastik renkli kasalar vardır, yatağın altına koyabileceğin, içine kitaplarını filan koyabilirsin.
5-Hem sınıfından hem de yurttan arkadaşların olsun, aradaki dengeyi güzel kur.
6-Oda kurallarını hep birlikte belirleyin.( Odada sigara içilmeyecek, belli bir saatte ışıklar kapanacak vs.) Gerçi benim kaldığım odalarda kural koymaya hiç gerek kalmamıştı. Herkes başkasının hakkına saygılıydı.
7-Başarılar dilerim tatlım.

Özel yurtta kaldım 4 sene.Harikaydı, en iyi dostlarım hala onlardır.
1-En başta insanları gözlemle, hemen samimi olma, özel ve ailevi sırlarını anlatma.
2-Eşyalarını paylaşma, kimseden de isteme.
(1ve2 bir zaman sonra gerçekten tanıyıp samimi olduğun insanlar için esneyebilir)
3-Paranın tümünü yanında taşıma, azar azar ihtiyaç duydukça bankadan çekip kullan,kart şifreni kimseyle paylaşma.
4-Plastik renkli kasalar vardır, yatağın altına koyabileceğin, içine kitaplarını filan koyabilirsin.
5-Hem sınıfından hem de yurttan arkadaşların olsun, aradaki dengeyi güzel kur.
6-Oda kurallarını hep birlikte belirleyin.( Odada sigara içilmeyecek, belli bir saatte ışıklar kapanacak vs.) Gerçi benim kaldığım odalarda kural koymaya hiç gerek kalmamıştı. Herkes başkasının hakkına saygılıydı.
7-Başarılar dilerim tatlım.

teşekkür ederim :) umarım ben de senin kadar şanslı olurum.

Hiçkimseyle fazla samimi olma. Sonra pişman oluyorsun. Arkadaşların da bahsettiği gibi eşya ödünç alıp verme olayına hiç ama hiç girme. Samimi olduğun birileri olursa çok fazla da güvenme. Gruplaşmalar olabilir. Kaldi ki çok samimi olduğun insanın birdenbire karşında yabancı olduğunu görebilirsin. Her şeyini paylaşma. Yurt ortamı farklıdır. Her çeşit insanla karşılaşabilirsin. Çok iyi dostluklar da kurabilirsin. Hayatının büyük derslerinden birini de alabilirsin. Benim kazandığım dostlarım da var hala görüştüğüm. Bana ders olan da var. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

Hiçkimseyle fazla samimi olma. Sonra pişman oluyorsun. Arkadaşların da bahsettiği gibi eşya ödünç alıp verme olayına hiç ama hiç girme. Samimi olduğun birileri olursa çok fazla da güvenme. Gruplaşmalar olabilir. Kaldi ki çok samimi olduğun insanın birdenbire karşında yabancı olduğunu görebilirsin. Her şeyini paylaşma. Yurt ortamı farklıdır. Her çeşit insanla karşılaşabilirsin. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

amin, teşekkür ederim. dikkate alacağım.

teşekkür ederim. mesafemi korumayı düşünüyorum zaten.
giderken de iğne ipliğe kadar herşeyi götür hatta sarma flanda götür uyurken acıkırsın belki ilk gunun kimseye bişeyde dyemezsin bide mümkünse el havlusu kullanma senin haberin olmadan gelir elini flan siler ben genel olarak havlu kullanmam ama buna şahit olmuşluğum var

Merhabalar, ben ilk kez yurtta kalacağım ne yapılır ne edilir bilmiyorum. Kalmış olanlar veya kalanlar her türlü tavsiye ve önerilerinize açığım. Yurt hayatı nasıldır, insanlara nasıl davranmalıyım, ne gibi eşyalar lazım olur... Bir de ağda olayını nerde nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok. Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler. :)
cok fazla bişey alma odayada zaten alısırsın bız hep petege asıyoz ben asıyom valla ne varsa :D

teşekkür ederim. tam da bende olmayan şeyler bunlar :) ben insanların hakkımda olumsuz düşünmelerini çok takarım mesela kimseyle sorunum olmasın isterim, hayır deme problemim de var ama ileride zorluk çekmemek için dikkate alıcam.
Bende senin gibiydim ilk sene cok zorlandım sonra dedim boyle olmuyor :) eger sen en bastan kendini bu sekilde orataua koyarsan cokdaha kolay olur. Bak orası cok yeni bi yer kimse sizi tanımıyor bu hayatta basil biri olmak istiyorsanız oyle davranın yeni bi baslangic bu senin icin

Bende senin gibiydim ilk sene cok zorlandım sonra dedim boyle olmuyor :) eger sen en bastan kendini bu sekilde orataua koyarsan cokdaha kolay olur. Bak orası cok yeni bi yer kimse sizi tanımıyor bu hayatta basil biri olmak istiyorsanız oyle davranın yeni bi baslangic bu senin icin

aynen öyle böyle bir avantajı var kullanmaya gayret edicem :)

Hayırlı olsun canım.
Kişisel temizlik konusunda şunu söylemek istedim,benim gördüğüm bildiğim devlet yurtlarında bakım odası var.Boş bir oda.Kilitleyip işini hallediyorsun.Yurdunda da belki -umarım- böyle bi oda vardır.Onun dışında özel yurtta kalırken zaten yurdumda kurutma makinesi vardı.Devlet yurdunda da çamaşır odası var,oraya asıyoruz yani.Sıkıntı etme bunları,hallediliyo bi şekilde.
Rabbim güzel insanlarla karşılaştırsın
:)

Sana söyleyeceğim tek şey ; odada telefonla konuşmama kuralı koyun.
Yoksa dırdır bütün sene çekersin, gece bile çalıyor o telefonlar :p

Merhabalar, ben ilk kez yurtta kalacağım ne yapılır ne edilir bilmiyorum. Kalmış olanlar veya kalanlar her türlü tavsiye ve önerilerinize açığım. Yurt hayatı nasıldır, insanlara nasıl davranmalıyım, ne gibi eşyalar lazım olur... Bir de ağda olayını nerde nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok. Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler. :)

kac kısılık odada kalcaksın devlet mı ozel mı ben ıkısınde de kaldım ..zor ama eglencelı bır hayattır tum odalarla kaynas herkesle gorus orası senın evın olsun eglenın bolca..ögrencılık cok guysel en gusel yılların gececek o duvarlarda...esya olarak da dıs fırcan macunun sampuanın havlun kıyafetler ayakkabılar yanı herşeyını tasıycaksın..agdanı ya kuafore yaptır ya da oda arkadasınla yaparsınız

Bende yurtta kalmış ve hala yurtta kalan biri olark deneyimlerimi yazayım. Kesinlikle evindeki hijyeni bekleme. Ben başlarda baya zorlandım bu yüzden. Tuvaletteki sabunları filan kullanmıyordum antibakteriyel sabun almıştım kendime.
Ağda işini odada ya da banyoda halledebilirsin çoğu kişi öylr yapıyor.
Açıkçası benim kaldığım yurtta kurutma makinasıda olduğu için çamaşır kurutma derdim olmadı hiç. Ve bence bornoz değil havlu kullan daha pratik oluyor. Tuvalet terliğin ve yurt içinde giyecğin terliğin ayrı olsun

Hayırlı olsun canım. yurttan yeni çıkmış taze mezun olarak tavsiyelerim olacak müsadenle :KK52:havlu değil kesinlikle bornoz al.ama yanında 2 adet saç ve yüz için küçük havlun olsun.dolap için iyi bir kilit al.eşyalarını kimseye vermeni önermem çünkü aldğın zaman bu benim miydi ne hale gelmiş diyebiliyorsun :KK53: yanında orda yoktur burdan alıyım diye çok şey götürme.terlik al yerler saç olabilir ve bardak al canım. Ayrıca kişisel temizlik için ağda yurtta sıkıntı olabilir. Ben epilatör kullandım gayet rahat temizdi :)

Back
X