Yürümesi geç mi kalıyor

dahadogurmam12

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2024
1.249
362
38
25
Merhaba bebeğim 13 ay 13 günlük koltuklara tutunup kalkıp sıralıyor çok hızlı bir şekilde emekliyor kendim adım attırmaya çalıştığım zamansa biraz düzensiz adımlar atıyor büyük adımlar atıp tökezliyor dengesini tam olarak sağlayamıyor elinden tutup yürütmeye çalıştığım zaman ..ve Birkaç adım attıktan sonra yere inip emekleyip kaçmaya başlıyor Sizce yürümesi için geç mi kaldı Yoksa daha erken mi biliyorum Her çocuğun dinamiği farklıdır biliyorum fakat genel olarak Bebekler 1 yaşında adım attığı için kafama takıyorum bu mevzuyu

Kızım 16 aylikken tam yürümeye başladı tam deniz ay emekledi . Kim demiş ki bebekler bir yaşında yürür diye

Kızım 16 aylikken tam yürümeye başladı tam deniz ay emekledi . Kim demiş ki bebekler bir yaşında yürür diye
Herkes diyor ya yaşını karşıladı tam yaşında yürüdü falan diye yaşında genel olarak yürümeseler de bir iki adım kendileri atıyorlar ya o yüzden birazcık paniğe kapıldım

Kendi haline bırakın derken mesela ben evde aayaga kaldirip istediği birşeyi karşı koltukda bırakırdım en fazla böyleydi sonra iki 3-4 adım derken yürüyüşleri başladı. Günde 3-4 kere kısa denemeler yaapbilirisniz.

Kendi haline bırakın derken mesela ben evde aayaga kaldirip istediği birşeyi karşı koltukda bırakırdım en fazla böyleydi sonra iki 3-4 adım derken yürüyüşleri başladı. Günde 3-4 kere kısa denemeler yaapbilirisniz.
Ben de yapıyorum öyle ama emeklemeye daha meyilli olduğundan yere çöküp emekleye emekleye gidiyor

Oğlum hiç emeklemedi, 14 aylıkken popo üstünde zıplayarak gezmeye başladı. 16 aylıkken fizik tedavi aldırmaya başladım. Fizik tedaviden sonra tutunup kalkmaya başladı ve 20 aylıkken yürüdü. Şimdi 30 aylık koşturup duruyor. Kilosu fazla bir bebekti hep

Oğlum hiç emeklemedi, 14 aylıkken popo üstünde zıplayarak gezmeye başladı. 16 aylıkken fizik tedavi aldırmaya başladım. Fizik tedaviden sonra tutunup kalkmaya başladı ve 20 aylıkken yürüdü. Şimdi 30 aylık koşturup duruyor. Kilosu fazla bir bebekti hep
Benimki zayıf ama uzun. Doktorlar uzun bebeklerin daha geç yürüdüğünü söyluyor

Buyuk kizim 11 ay 20 gunlukken yurudu, kucuk kizim 17 aylikken yurudu, fiziksel özellikleri (kilo, boy vs) birebir ayni.

Dil gelisimi yasitlarindan onde olan cocuklar bazen gec yürüyebiliyor.

18 aylikken hala yürümezse, norolojiye goturun, onlar sizi ortopediye gonderecek, ordanda fizik tedavi.

Yalniz sunu sormaliyim mama sandalyesi kullaniyor musunuz, kullaniyorsaniz mama sandalyenizin ayak destegi var mi?

Buyuk kizim 11 ay 20 gunlukken yurudu, kucuk kizim 17 aylikken yurudu, fiziksel özellikleri (kilo, boy vs) birebir ayni.

Dil gelisimi yasitlarindan onde olan cocuklar bazen gec yürüyebiliyor.

18 aylikken hala yürümezse, norolojiye goturun, onlar sizi ortopediye gonderecek, ordanda fizik tedavi.

Yalniz sunu sormaliyim mama sandalyesi kullaniyor musunuz, kullaniyorsaniz mama sandalyenizin ayak destegi var mi?
Mama sandalyesi kullanıyorum ayak desteği var evet

abim 18 aylık, ben de 15 aylıkken yürümeye başlamışız 😂 (abim kilolu bir bebekti) ama bir sorun yok ikimizde de sükür 😂😂 etraftan duyduklarınızı önemsemeyin ya.. gecen gün 5 aylık emekleyen bebeğini paylaşmış biri. benimki 6.ayında anca dönmeye başladı 😂 doktor kontrollerinde bir sorun olsa söyler zaten. yormayın kendinizi

Tam olarak temas ediyor diyemem ama ediyor yine biraz
Bir sure altina yukseltecek bir yastik benzeri destek koyun annesi ya da fonksiyonlu bi urunse (bebek arabalari gibi) ayaklarini uzatacagi bir hale getirin.

Dedigim gibi benim kucukte gec yurudu, doktorumuz bu dahil bircok seye bakmisti.

Bir sure altina yukseltecek bir yastik benzeri destek koyun annesi ya da fonksiyonlu bi urunse (bebek arabalari gibi) ayaklarini uzatacagi bir hale getirin.

Dedigim gibi benim kucukte gec yurudu, doktorumuz bu dahil bircok seye bakmisti.
Anlamadım yani alt desteğin olmaması mı gerekiyor

Benimki 19 aylık yürüdü kuzum. 18 aylık olunca çocuk nöroloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, çocuk psikologu hepsini gezdim kızla. Çok da görüş aldım bu aralıkta

Şöyle diyeyim sıralayan çocuktan korkma. O yürür. Benimki sıralıyordu ama yürümüyordu. Bize en iyi gelen şey ve en çok önerilen şey kumla oynatmak( yenilebilir kum yapabilirsin evde altına örtü koyup irmik ve sıvı yağla) ve denize götürmek, yüzdürmekti. Suda bacak kaslarını aşırı aktif kullanıyorlar çünkü. İmkanın varsa götür. Yoksa da bebek spaları gibi dar ince uzun ev tipi havuzlar var. Onlardan kullanabilirsin. Bize su ve kum çok faydalı oldu… bir de evde kücük oklavayı tuttuyordum bebeğe. O şekilde yürütüyordum. Korkup ediyordu da gene geliyordu. Özellikle biri karşıdan gel gel desin, sen oklavayı tut başlarda yanında. Son 1-2 adım kala bırak. Öyle öyle mesafeyi arttır. Tutmayı bırak gibi.. güvenini sarsmadan, bol gülmeli ve eğlenerek geçirin süreci

benim bebeğim de 15 aylık yürüdü. hiç emeklemedi. bir yaşından itibaren sıralamaya başladı. ben de çok kafaya takmıştım. sadece elimden tutup yürüyordu. poposunun üstünde sürünerek gidiyordu her yere. sonra parkta bir gün elimi bırakıp yürümeye başladı. yani sizinki geç kalmış değil.

mesela şimdi bizim asıl sorunumuz kendisi desteksiz yerden kalkamıyor. bir şeye tutunması gerekiyor düştüğü yerden kalkması için. bu ay doktor kontrolümüz var ve eminim bunun bir aksilik olduğunu söyleyecek.

siz geç kalmış vs. diyenlere bakmayın. her çocuğun gelişimi farklı. bir gün bir bakmışsınız kalkmış yanınıza geliyor yürüyerek.

Back
X