Yuva mı yıkıyorum?

Konunda en çok dikkatimi çeken detay konuştuğun için bi yandan vicdan azabı çekmişsin bi yandan da e zaten beni seviyorsa o kız da günah kendisini sevmeyen adamla birlikte olmuş olacak demen
Güzel kardeşim senin yaptığın suya düşen sinek gibi yani diyorsun o su zaten içilmez e bari tam mide bulandırsın
Vicdan azabı çekecek kadar vicdanlıysan baştan o adamla konuşmayıp aklını bulandırmayacaktın bence sen günah çıkartmaya gelmişsin haksız mıyım bayanlar?

Kızlar merhaba. Daha önceki konumda bahsettiğim erkek arkadaşımdan 4 ay önce ayrıldım. Şimdi çok eski bir arkadaşımla konuşuyorum, 2,5 yıllık bir ilişkisi var. Açıkçası ben bu adamdan çok hoşlanıyorum ama ona karşı herhangi bir adım atmadım arkadaşça konuşuyoruz ve aramızda hiçbir şey geçmedi. Onun da bana karşı boş olmadığını düşünüyorum ve sevgilisinden ayrılacak sanırım ayrılmayı düşündüğünü söylüyor. Ayrıldıktan sonra da bana açılacak diye tahmin ediyorum. Eğer benim için kızdan ayrılırsa bu beni yuva yıkıcı konumuna düşürür mü? Duygularıma engel olamıyorum ama dediğim gibi aramızda hiçbir şey geçmedi ayrılana kadar da geçmesi imkansız. Yine de huzursuz oldum kimsenin mutsuzluğuna sebep olmak istemem. Lütfen fikirlerinizi ve eleştirilerinizi paylaşın.
Aa canım bugün senin icin ayrılan yarinda başkası için senden ayrilir

flort ve evlilik birbirinden ayri kavramlar.

yalnız adamın 2,5 yıldır ilişkisi varmış bu bence artık flört denilecek kadar önemsiz bi ilişki değil. bi de yuva yıkmakla, iki sevgiliyi veyahut nişanlıyı ayırmak arasında fark görmüyorum. sizin sevgiliniz olsa, bu şekilde başkasıyla konuşsa, ilgilense, karşıdaki kız da sizi umursamasa, bile bile sevgilinizle konuşmaya devam etse, siz der misiniz ''aman evli bile değiliz yuva yıkmış olmuyorlar'' diye.. yuva yıkmaktan ne farkı var bunun..

katılıyorum.. ''yuva yıkmış'' olmak için illa onların nikahı basıp aynı evde yaşıyor olmaları gerekmiyor. ya da çoluğu çocuğu olması gerekmiyor. hayatında biri olması yeter. iki sevgiliyi ayırmakla, yuva yıkmak arasında fark görmüyorum kusura bakma. onların ilişkilerinin ''yuva'' olarak değerlendirilebilmesi için illa aynı çatı altında oturmaları gerekmiyor.
Yuva denilen sey kanunlar tarafindan korumaya alinan, ciftletin birbirine yukumlulugu oldugu bir olgudur. Iki kisi o yuvayi yikmaya karar verdiginde ceketlerini alip cikamazlar. Cunku kurumdur evlilik hayati. Mal paylasimi da dahil her sey paylasilir kanun nezdinde. Cocuklatin velayeti.. her sey...
Oysa flortte iliski biterse bitti demeye bile gerek yoktur. Cikar gidersin o evden. Kimse kimsenin uzerinde bir hak iddia edemez. Yuva diye yasanilan o mekan da sahibine aittir, paylasim olmaz. Cunku flort kurum degildir. Iki kisinin yuruttugu bir iliskidir. Oysa evliliklerde imzayi atan iki kisi olsa da aileler de evlenir bir nevi. Ve iliskinin bitmesi kanun onunde sonlanir. Arada cok fark var.

kusura bakmasın vicdan yaparak günah çıkartmaya çalışarak kendini aklayamaz. konuşmayacaktı adamla. hala geç de değil konuşmasın. allah bizim hayatımızdaki insanları uzak tutsun böylelerinden.
Aynen Allah bizi hep doğru insanlara denk getirsin ve eşlerimizi doğru yoldan acımasız
Böyle bayanlar çoğalıyor ya evli ya da sevgilisi olan erkeklere musallat olup elde edip egolarını tatmin ediyorlar

Yuva denilen sey kanunlar tarafindan korumaya alinan, ciftletin birbirine yukumlulugu oldugu bir olgudur. Iki kisi o yuvayi yikmaya karar verdiginde ceketlerini alip cikamazlar. Cunku kurumdur evlilik hayati. Mal paylasimi da dahil her sey paylasilir kanun nezdinde. Cocuklatin velayeti.. her sey...
Oysa flortte iliski biterse bitti demeye bile gerek yoktur. Cikar gidersin o evden. Kimse kimsenin uzerinde bir hak iddia edemez. Yuva diye yasanilan o mekan da sahibine aittir, paylasim olmaz. Cunku flort kurum degildir. Iki kisinin yuruttugu bir iliskidir. Oysa evliliklerde imzayi atan iki kisi olsa da aileler de evlenir bir nevi. Ve iliskinin bitmesi kanun onunde sonlanir. Arada cok fark var.

bakın evliliğin yuvanın ne demek olduğunu biliyorum. ama şurda anlaşamıyoruz biz: ''yuva'' farklı, ''yuva yıkmak'' farklı. iki insanı ayırmak da bir nevi yuva yıkmaktır zannımca... yani ''yuva yıkmak'' bi insanı eşinden ayırmaktır. e bu 2,5 yıllık sevgili boru mu? eşya mı nesne mi? o da bi nevi o adamın partneri, eşi, sevgilisi, evlilik düşündüğü insan.. nasıl adlandırırsanız artık.. benim demek istediğim şey yuva yıkmakla, iki sevgiliyi ayırmak arasında bi fark görmüyorum. yani karşıdaki kızın mağdur sayılması için illa ki yasal olarak eşi nikahı mi olması gerekiyor adamın?

yalnız adamın 2,5 yıldır ilişkisi varmış bu bence artık flört denilecek kadar önemsiz bi ilişki değil. bi de yuva yıkmakla, iki sevgiliyi veyahut nişanlıyı ayırmak arasında fark görmüyorum. sizin sevgiliniz olsa, bu şekilde başkasıyla konuşsa, ilgilense, karşıdaki kız da sizi umursamasa, bile bile sevgilinizle konuşmaya devam etse, siz der misiniz ''aman evli bile değiliz yuva yıkmış olmuyorlar'' diye.. yuva yıkmaktan ne farkı var bunun..
Flortte aldatilirsan tazminat isteyemezsin. Evlilikte tazminat alirsin. Isterse 10 yillik birliktelikleri olsun flortte karsi taraftan hic bir hak iddia edemezsin. Madem oyle is bir imzaya bakiyorsa gidip atsalarmis.
Eger bu kadar kolay olsaydi sizin dediginiz gibi yuva kanunlatla korunmaz kurumlastirilmazdi. Sanirim brkarsiniz.
Ben flortu de yasadim. Evliligi de. Bosanmayi da. Dolayisiyla flortteki ayriligi da bilirim. Bosanirken o adliye koridorlarinda yurumeyi de. Sizin dediginiz gibi olsaydi bosanma avukati yaninda bir de flort avukati diye bir meslek olurdu. Beraber yasamak sadece beraber yasamaktir. Yuva degil. Ancak beraber yasayanlarin da birbirlerine kanunu olmasa da yazili olmayan sadakat sozu vardir. Ancak bunun kanun onunde hic bir gecerliligi yoktur. Oyle olsa dini nikahla beraber olanlarinda mal payladimi esya paylasimi haklari olurdu. konu cok derin. Yazarak anlatmak biraz zor. Bunun en iyi cevabini bir avukattan alirsiniz.

Beraber tasayan insanlarin iliskisini bozmak yuva yikmak degildir. Iliskinin icine etmektir.
Flort ederken baska biri tarafindan iliskim bozulmustu. Onu yasadim. Yillar sonra asik oldum evlendim. Aldatildigim icin de bosandim. Dolayisiyla ikisini de yasadim. Yuva kelimesi cok kutsaldir. Flortteki beraberlik yuva kurmak degildir. Bu kelimeyi bu kadar kucultmeyin lutfen.
ha konu sahibinin yaptigina gelirsek adamin baskasiyla flortu varsa elbet geri durmali. Adamin iliskisine hurmeten....

Flortte aldatilirsan tazminat isteyemezsin. Evlilikte tazminat alirsin. Isterse 10 yillik birliktelikleri olsun flortte karsi taraftan hic bir hak iddia edemezsin. Madem oyle is bir imzaya bakiyorsa gidip atsalarmis.
Eger bu kadar kolay olsaydi sizin dediginiz gibi yuva kanunlatla korunmaz kurumlastirilmazdi. Sanirim brkarsiniz.
Ben flortu de yasadim. Evliligi de. Bosanmayi da. Dolayisiyla flortteki ayriligi da bilirim. Bosanirken o adliye koridorlarinda yurumeyi de. Sizin dediginiz gibi olsaydi bosanma avukati yaninda bir de flort avukati diye bir meslek olurdu. Beraber yasamak sadece beraber yasamaktir. Yuva degil. Ancak beraber yasayanlarin da birbirlerine kanunu olmasa da yazili olmayan sadakat sozu vardir. Ancak bunun kanun onunde hic bir gecerliligi yoktur. Oyle olsa dini nikahla beraber olanlarinda mal payladimi esya paylasimi haklari olurdu. konu cok derin. Yazarak anlatmak biraz zor. Bunun en iyi cevabini bir avukattan alirsiniz.

siz olayı nerelere bağladınız :) ben burda kanuni sorumluluklardan bahsetmiyorum. tazminattan, adliyeden, kanun nezdindeki yuvadan söz etmiyorum.. ben burda tamamen aldatmaktan, iki insanı birbirinden ayırmanın yanlışlığından, sadakatten, yasal değil, 2,5 yıllık sevgiliye olan 'kişisel ve duygusal sorumluluklardan' söz ediyorum. ben bi insanı karısından ayırmakla, sevgilisinden ayırmak arasında fark görmüyorum. ayıran kişinin ''hakkına girmesi'' konusunda... ama tekrar söyliym, ''kanunen fark görmüyorum'' demiyorum.. ben mi anlatamıyorum acaba kendimi umarım anlamışsınızdır.

Bir ilişkiye başladığınızda karşınızdakine bir söz verirsiniz . Karşılığında bir söz alırsınız tıpkı evlilik gibi .

bence sen devam et diğer kızdan ayrılsın bugün seninle takılan yarın başkası ile düşer kalkar bu kızı yine aldatır en azından bir hayrın dokunsun garibana. sende o kızdan ayrılınca bakarsın ne yapacağına nasılsa seninlede rahat durmaz alışmış kudurmuştan beterdir derler bir kez aldatmaya alışan tekrar tekrar yapar

siz olayı nerelere bağladınız :) ben burda kanuni sorumluluklardan bahsetmiyorum. tazminattan, adliyeden, kanun nezdindeki yuvadan söz etmiyorum.. ben burda tamamen aldatmaktan, iki insanı birbirinden ayırmanın yanlışlığından, sadakatten, yasal değil, 2,5 yıllık sevgiliye olan 'kişisel ve duygusal sorumluluklardan' söz ediyorum. ben bi insanı karısından ayırmakla, sevgilisinden ayırmak arasında fark görmüyorum. ama tekrar söyliym, ''kanunen fark görmüyorum'' demiyorum.. ben mi anlatamıyorum acaba kendimi umarım anlamışsınızdır.
Kelimeleri yanlis kullandiginiz icin acikladim. Elbet iliskilerde ciftler birbirine sadik olmali. Ucuncu kisi de o iliskiye comak sokmamali. Yuva degildir ama o iliski, sadece birlikteliktir.
Bir ilişkiye başladığınızda karşınızdakine bir söz verirsiniz . Karşılığında bir söz alırsınız tıpkı evlilik gibi .
Bitirdiginde kimden neyi iddia edeceksiniz ki?
Evlilik kalibina sokmayin su flortu ya. Evlilik cok coknfarkli. Evlenince anlarsiniz ancak demek istedigimi.

Benim kafama takılan nokta eğer bana aşık olduysa zaten ben konuşmayı kessem bile o kıza yazık olacak kendisini sevmeyen bir adamla birlikte olmuş olacak

kızın hiçbir suçu günahı yok bende onu düşündüğüm için bu konuyu açtım zaten ama adam bana aşık olduysa ayrılıp bana gelip açılırsa bu yine de benim suçum mı olur? Çünkü adama hiçbir şekilde asla belli etmedim duygularımı konuşmalarımız hal hatır sorma günlük iş güçten bahsetme şeklinde.
niye siz herhangi bir adamla sürekli mesajlaşıyor musunuz ilgi belli etmmediğinizi düşünüyorsunuz ama o da sizin farkında siz nasıl onun farkındaysanız sadece bilmiyor gibi davranarak vicdanınızı rahatlatmaya çalışıyorsunuz

doğru yolu bulmak için vaktin var.ah alma bence ah alırsan tadında şeyler yaşamazsın zaten.karşındaki adam da çok karakterli değilmiş kusura bakma

Kendinizi şuan sevgilisi olan kızın yerine koyarsanız eğer hangi konuma düştüğünüzü anlayabilirsiniz.
Benim fikrimse sevgilisi olan bir adamla ona ilgi duyacak kadar konusmanız bile hoş olmamış, ben konusmazdım

Milenyum??? Cok guldum...
yuva kelimesinin anlamini bilmiyorsan ac sozluge bak... flort ve evlilik birbirinden ayri kavramlar.
Cok saygisizsin. Yine de seviyene inmeyecegim.
bkz. Turk dil kurumu sozlugu: yuva:))

Bu gereksiz patlamanin ve sert uslubun sebebi nedir? Son milenyum demekle 2000 yili oncesinden bahsediyorum.
Saygisizlikla ne ilgisi var anlayamadim.
Bu arada, dunyanin 21. yuzyilda yasayan kismina gore kadin ve erkek bir araya gelince o yuva oluyor ve Common Law kanunlari, tipki evlenenler gibi, bu birlikten dogan cocuklari koruma altina aliyor.
Haber vereyim dedim.

Bi g.tüb.klu için savaşıyonuz yani, doğru mu anladım?
Doğru yoldasın bebeyim devam et.

Back
X