• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yuva yıkanın yuvası olurmu?

eşim beni 4 yıldır aldatmış.ben bunu çok geç öğrendim.bana işlerinde sıkıntı olduğunu ve biran evvel anlaşmalı olarak boşanmamız gerektiğini söyleyip anlaşmalı olarak dava açtırdı.ve mahkemeye dava açmaya gittiğimizde o da varmış.ve benim ağladığımı görmüş.mahkeme gününden kısa süre önce kadın bana kendi ağzı ile itirafta bulundu.eşim ile 4 yıldır birlikte olduğunu.ve bütün herşeyi itiraf etti.bunun üzerine eşimde açıkladı.ve onunla olmak istediğini söyledi.onu tercih etti beni ve 8 yaşındaki kız çocuğumuzu terk edip gitti.onun üzerine bende anlaşmalı boşanmayı çekişmeliye çevirdim.mahkeme hala devam ediyor.bu arada çok yıprandım.ailem çok destek oldu.onların birlikte olduklarını düşündükçe çıldırıyorum.yedi aydır çocuğunu bile aramıyor.biz eşimle ilk görüşte aşık olup evlenmiştik.nasıl bu hale geldi.anlam veremiyorum.hala onu unutamıyorum.çok ızdırap çekiyorum.biliyorumki boşandığımız anda evlenecekler.ve ben bunu hazmedemiyorum.evlenseler bile bir kadın ve bir çocuğun ahını aldıkları için sizce mutlu olabilirlermi.çevresinde bunun gibi olay yaşayanlar yazabilirmi.

canım kesinlikle yuva yıkanın yuvası olmaz ama sen sakın beddua etme allaha havala et bizim başımızdan da böyle bi olay geçti kısaca anlatayım annem babamla zorla evlendirilmiş hemde başkası ile nişanlı iken nişanı attırmışlar babamın mesleği var nişanlısının yok diye.10 yıl boyunca ailem çok varlıklı idi 2000 li yıllardaki ekonomik krizde babam birine kefil oldu ve battık annemle geceleri nöbetleşe uyurduk sırf babam gece intaar a falan kalkışmasın diye annem sokaklarda tartıcılık yaptı ben ayakkabı boyadım kardeşim peçete sattı babam da evde yeni doğan kardeşime bakıyordu.derken 5 yıl sonra yine maddi açıdan durumumuz iyi oldu kardeşlerim koleje tekrar döndü babam ofisini tekrar kurdu işini büyüttü annemde babamın ofisinde ona yardımcı oluyordu babam anneme yardım etsin diye bi üniversite öğrencisi personel aldı part time çalışan adı ayşe neyse ben lise son sınıftayım üniversiteye hazırlanıyordum ayşe de bana derslerimde yardımcı oluyo annemde onu çok seviyo her akşam yemek yapıyo çamaşırlarını yıkayıp ütülüyo öğrenci diye neyse 4 yıl böyle geçti babam bana birgün benim ayşe ile ilişkim var sen ayşe ile bizi buluşturacaksın eğer bu ilişkiden annene veya başkasına bahsedersen terk ederim hepinizi dedi bende söyleyeceğim dedim beni dershaneden aldı annemi dövmeler bizi eve kilitlemeler 4 ay boyunca 1 ekmek alamadık kardeşlerim de bende okula gidemedik annem yeni kalp ameliyatı olmuştu kimsemiz yoktu bizi sahiplenecek sonra bi şekilde ben üniversiteye sınavına girdim istediğim okulu ve bölümü kazandım maddi imakansızlıktan gidemedim.ek tercihler ile memleketim ki üniyi kazandım hem okudum hem çalıştım devletten aldığım burs ile ve çalıştığım para ile evi geçindirdim şimdi 1 aylık evliyim ve eşim sağolsun beni anlıyo annenlere ver maaş kartını ihtiyaçları olur dedi.babam ile o kız da yıllardır imam nikahı ile evli bi şekilde yaşıyolar başka bi ile taşındılar yetmezmiş gibi bide annemin adına bankalardan bi sürü kredi çekmiş bankalar la o konuda başımız dertte ama hala ümidimiz var rabbimin adaleti boldur yuva yıkanın yuvası olmaz....bu arada annemin eski nişanlısı aynı zamanda yıllar sonra annemin hastalığını çözüp onu ameliyat eden doktoru

Son düzenleme:
canım kesinlikle yuva yıkanın yuvası olmaz ama sen sakın beddua etme allaha havala et bizim başımızdan da böyle bi olay geçti kısaca anlatayım annem babamla zorla evlendirilmiş hemde başkası ile nişanlı iken nişanı attırmışlar babamın mesleği var nişanlısının yok diye.10 yıl boyunca ailem çok varlıklı idi 2000 li yıllardaki ekonomik krizde babam birine kefil oldu ve battık annemle geceleri nöbetleşe uyurduk sırf babam gece intaar a falan kalkışmasın diye annem sokaklarda tartıcılık yaptı ben ayakkabı boyadım kardeşim peçete sattı babam da evde yeni doğan kardeşime bakıyordu.derken 5 yıl sonra yine maddi açıdan durumumuz iyi oldu kardeşlerim koleje tekrar döndü babam ofisini tekrar kurdu işini büyüttü annemde babamın ofisinde ona yardımcı oluyordu babam anneme yardım etsin diye bi üniversite öğrencisi personel aldı part time çalışan adı ayşe neyse ben lise son sınıftayım üniversiteye hazırlanıyordum ayşe de bana derslerimde yardımcı oluyo annemde onu çok seviyo her akşam yemek yapıyo çamaşırlarını yıkayıp ütülüyo öğrenci diye neyse 4 yıl böyle geçti babam bana birgün benim ayşe ile ilişkim var sen ayşe ile bizi buluşturacaksın eğer bu ilişkiden annene veya başkasına bahsedersen terk ederim hepinizi dedi bende söyleyeceğim dedim beni dershaneden aldı annemi dövmeler bizi eve kilitlemeler 4 ay boyunca 1 ekmek alamadık kardeşlerim de bende okula gidemedik annem yeni kalp ameliyatı olmuştu kimsemiz yoktu bizi sahiplenecek sonra bi şekilde ben üniversiteye sınavına girdim istediğim okulu ve bölümü kazandım maddi imakansızlıktan gidemedim.ek tercihler ile memleketim ki üniyi kazandım hem okudum hem çalıştım devletten aldığım burs ile ve çalıştığım para ile evi geçindirdim şimdi 1 aylık evliyim ve eşim sağolsun beni anlıyo annenlere ver maaş kartını ihtiyaçları olur dedi.babam ile o kız da yıllardır imam nikahı ile evli bi şekilde yaşıyolar başka bi ile taşındılar yetmezmiş gibi bide annemin adına bankalardan bi sürü kredi çekmiş bankalar la o konuda başımız dertte ama hala ümidimiz var rabbimin adaleti boldur yuva yıkanın yuvası olmaz....bu arada annemin eski nişanlısı aynı zamanda yıllar sonra annemin hastalığını çözüp onu ameliyat eden doktoru

ayy film olsa ne kadar abartmışlar böyle hikayemi olur deriz inanamıyorum!!!!!!!! annenin eski nişanlısı doktor mu olmuş birde adamı beğenmemişler o zaman. işte kızlarımızı paraya mesleğe değil güzel ahlaklı insanlara vermemiz gerek

neden boyle yaptınki canım ya.
keşke anlaşmalı yapsaydın bian once kurtulurdun bu adamın nikahı altında neden duruyorsun. istediklerin varsa soyle o kadınla bi an once birlikte olmak ıcın kabul edicek nasılsa. etmese dahi aldattğını ispat ettiğin an başı yanıcak ztn.

Eşim beni 4 yıldır aldatmış.ben bunu çok geç öğrendim.bana işlerinde sıkıntı olduğunu ve biran evvel anlaşmalı olarak boşanmamız gerektiğini söyleyip anlaşmalı olarak dava açtırdı.ve mahkemeye dava açmaya gittiğimizde o da varmış.ve benim ağladığımı görmüş.mahkeme gününden kısa süre önce kadın bana kendi ağzı ile itirafta bulundu.eşim ile 4 yıldır birlikte olduğunu.ve bütün herşeyi itiraf etti.bunun üzerine eşimde açıkladı.ve onunla olmak istediğini söyledi.onu tercih etti beni ve 8 yaşındaki kız çocuğumuzu terk edip gitti.onun üzerine bende anlaşmalı boşanmayı çekişmeliye çevirdim.mahkeme hala devam ediyor.bu arada çok yıprandım.ailem çok destek oldu.onların birlikte olduklarını düşündükçe çıldırıyorum.yedi aydır çocuğunu bile aramıyor.biz eşimle ilk görüşte aşık olup evlenmiştik.nasıl bu hale geldi.anlam veremiyorum.hala onu unutamıyorum.çok ızdırap çekiyorum.biliyorumki boşandığımız anda evlenecekler.ve ben bunu hazmedemiyorum.evlenseler bile bir kadın ve bir çocuğun ahını aldıkları için sizce mutlu olabilirlermi.çevresinde bunun gibi olay yaşayanlar yazabilirmi.

biliyo musun insan gözyaşı akıttırdığında haksız yere birini üzüp gönlünü kırdığında yaşattıklarını yaşamadan ölmezmiş ev ev üstüne olmayacağı gibi yuva yıkanında yuvası olmaz yaşadıkların çok kötü şeyler insan aynı yastığa başını koyduğu eşine güvenip inanamayacaksa başka kime güvenilir.Allaha havale et canım bol bol dua et emin ol sana yaşattıklarını çeker Allah yardımcın olsun.ama 4 yıldır hiçmi farketmedin gerçi insan beklemeyince yakıştıramıyoda çok geçmiş olsun ne diyeceğimi bileiyorum.

Son düzenleme:
ayy film olsa ne kadar abartmışlar böyle hikayemi olur deriz inanamıyorum!!!!!!!! annenin eski nişanlısı doktor mu olmuş birde adamı beğenmemişler o zaman. işte kızlarımızı paraya mesleğe değil güzel ahlaklı insanlara vermemiz
gerek

evet canım çevremizdekilerde hep derler film yapsak köşeyi dönersiniz diye :) şaka bi yana cidden dediğin gibi parayla adam olunmaz.Ama onca sıkıntıya rağmen hep Allah sevdiği kulunu daha çok sınarmış demekki bizi Rabbim çok seviyo gerisi boş dedik.bize değer vermeyen baba müsveddesine biz hiç değer vermedik.Ama hep düşünüyorum yani tamam karını sevmiyo olabilirsin ama senin üç tane çocuğun var be adam tamam onlardan utanmıyorsun ama hiç mi acımıyorsun hiç mi vicdanın yok kaç gece aç uyuduk telefon ettik yemek istemiyoruz sadece küçük kardeşime bi ekmek al diye işim war yemeyiversin dedi güldü kapattı telefonu.Rabbim onu bildiği gibi yapsın.

evet canım çevremizdekilerde hep derler film yapsak köşeyi dönersiniz diye :) şaka bi yana cidden dediğin gibi parayla adam olunmaz.Ama onca sıkıntıya rağmen hep Allah sevdiği kulunu daha çok sınarmış demekki bizi Rabbim çok seviyo gerisi boş dedik.bize değer vermeyen baba müsveddesine biz hiç değer vermedik.Ama hep düşünüyorum yani tamam karını sevmiyo olabilirsin ama senin üç tane çocuğun var be adam tamam onlardan utanmıyorsun ama hiç mi acımıyorsun hiç mi vicdanın yok kaç gece aç uyuduk telefon ettik yemek istemiyoruz sadece küçük kardeşime bi ekmek al diye işim war yemeyiversin dedi güldü kapattı telefonu.Rabbim onu bildiği gibi yapsın.

Ne kadar zor günler geçirmişsiniz.Allah her zaman mazlumun yanındadır. Biliyorum ki, bir gün babanın şuan göklerde olan aklı, başına gelecek.Ayşe dende tekme yemesi gerekiyor anlaşılan. O günleri göreceksiniz. Pişmanlıklarını hele de yaşı ilerledikçe çocuklarından uzaklaşmış olmanın ne kadar kötü birşey olduğunu daha iyi anlayacak ama İş işten geçmiş olacak.Değişik ne vardı sanki o... kadınlarda. Çocukların için değer mihiç? ama onlara kalsa eşinden boşanıyordur.çocuklarını atmıyordur.onlara bakacaktır.Halbuki Çocukların yalnız geçirdiği zamanlar,geceler ne pekiiii.Evde babası olmadan geçirilen,anne olsa da kendini güvende hissedemeyen zamanlar.... Ahh ahhh Keşke bir yerlerine sahip olsalardı da, "dedemle parka gidicem" diyen torunlarıyla huzurla vakit geçirip onları şımartabilselerdi. Sizi eşinize karşı 1-0 mağlup duruma düşürmeselerdi.Dilerim eşiniz iyi ahlaklı ve Allahtan korkan biridir.Baban yapmış ben yapsam ne olur ki diyecek anlayışta değildir.Allah yar ve yardımcınız olsun.Bu olanlar daki hayrı da Allah zamanla hepimize gösterir. Dualarım seninle daha doğrusu burda olup acılarını biraz olsun hafifletmek amacıyla çözüme ulaşmaya çalışan herkesle..Hepimizin yaşamı ayrı ayrı Türk filmi gibi zaten. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

kesinlikle yuva yıkanın yuvası olmaz canım. ben evlenmedim ama senin yasadıgının benzeri bir olay yasadım. benımle beraberken baska bırıle oldugunu ögrendım. bizde bırbırımızı cok severek beraberdık. 1 yılı gectı basıma gelelı.. senın gıbı cok uzuldum onları beraber dusundugum an hala aglamaktan kendımı parcalarım. cunku hala sevıyorum. giderken arkalarına bıle bakmadan gitseler bile bir gün muhakkak pısman oluyorlar. benımkı suan 1000 pısman dönmeye calısıcak yüzü yok..etrafda ıcıp ıcıp agladıgıyla ilgili cok sey duyuyorum..
megerse bu kız bunu tehdıt edıyormus babasıyla aılesıle ne gectıyse araalarında.. ben ona 1 gun bıle bagıırmadım, kırmadım onu sadece cok sevdım. sımdı onun nasıl bır kız oldugunu anladıkca benı daha da cok sevıyor.. ama bıten bitti ben hergun kahrolsamda dönemem ona her ne kadar dönmek istesemde. 2 kere görüştük cesıtlı bahanelerle benı ıkna ettı. agladı basına gelenlerın benım ahım oldugunu cok ıyı bılıyor. ve ısın en ıyı tarafıda aılesı bana hep bır kulp takardı sımdı ben gerı dönüyüm diye kırmızı halı sericekler utanmasalar.. benimkininde yalvarması an meselesı. ama onun bu yuzunu gördükten sonra biz mutlu olamayız.
Ne olur sende üzülme.. olması gereken buymus bunu daha ilerki yıllarda yasamak seni daha da yıpratırdı. simdi hayatını kurup yeni biriyle mutlu olabileceğin günlerin hayalını kur. biliyorum cok zor bende hala ondan baskasını dusunemıyorum.. ama hayat böyle onlara hersey kolay

,

Çok zor günler geçirmişsiniz.Allah bundan sonraki hayatınızda böyle acılar yaşatmasın inşallah.evet aynen Türk filmlerindeki gibi.zaten zor gününde kim yanında olursa rahata erince ilk terkedilen o oluyor.biz çok severek evlenmiştik.benim aklım buna ermiyo.evlenince aşk biter derler.sevgide bu kadar çabuk mu biter.vefa borcu nerede kalıyor.bu insanların gözü bu kadar mı kör oluyo.Allah kötü erkek ve kötü kadınların şerrinden korusun hepimizi.

neden boyle yaptınki canım ya.
keşke anlaşmalı yapsaydın bian once kurtulurdun bu adamın nikahı altında neden duruyorsun. istediklerin varsa soyle o kadınla bi an once birlikte olmak ıcın kabul edicek nasılsa. etmese dahi aldattğını ispat ettiğin an başı yanıcak ztn.

canımı çok yaktılar.eşim beni çok kandırdı.gururum, onurum yerle bir oldu.daha beterini çoktan haketti.kendimi onun nikahında hissetmiyorum.emin ol o benden daha yüzlü.ne koparırsam kâr diyo.daha borcu bitmemiş evden hak istiyor.çocuğuna nafaka yollamıyor.ben o teklifi ona yaptım.evin borcunu kapat.arabanın borcunu kapat üzerime yap diye.o bunu beklemedi benden.tabi beni çok gururlu,paraya pula değer vermez biri olarak tanıdığı için bunları benden beklemiyordu.analayacağın haketti...

kesinlikle yuva yıkanın yuvası olmaz canım. ben evlenmedim ama senin yasadıgının benzeri bir olay yasadım. benımle beraberken baska bırıle oldugunu ögrendım. bizde bırbırımızı cok severek beraberdık. 1 yılı gectı basıma gelelı.. senın gıbı cok uzuldum onları beraber dusundugum an hala aglamaktan kendımı parcalarım. cunku hala sevıyorum. giderken arkalarına bıle bakmadan gitseler bile bir gün muhakkak pısman oluyorlar. benımkı suan 1000 pısman dönmeye calısıcak yüzü yok..etrafda ıcıp ıcıp agladıgıyla ilgili cok sey duyuyorum..
megerse bu kız bunu tehdıt edıyormus babasıyla aılesıle ne gectıyse araalarında.. ben ona 1 gun bıle bagıırmadım, kırmadım onu sadece cok sevdım. sımdı onun nasıl bır kız oldugunu anladıkca benı daha da cok sevıyor.. ama bıten bitti ben hergun kahrolsamda dönemem ona her ne kadar dönmek istesemde. 2 kere görüştük cesıtlı bahanelerle benı ıkna ettı. agladı basına gelenlerın benım ahım oldugunu cok ıyı bılıyor. ve ısın en ıyı tarafıda aılesı bana hep bır kulp takardı sımdı ben gerı dönüyüm diye kırmızı halı sericekler utanmasalar.. benimkininde yalvarması an meselesı. ama onun bu yuzunu gördükten sonra biz mutlu olamayız.
Ne olur sende üzülme.. olması gereken buymus bunu daha ilerki yıllarda yasamak seni daha da yıpratırdı. simdi hayatını kurup yeni biriyle mutlu olabileceğin günlerin hayalını kur. biliyorum cok zor bende hala ondan baskasını dusunemıyorum.. ama hayat böyle onlara hersey kolay

Zaten değer kaybedilince anlaşılıyor.ama hiçbir işe yaramıyor.artık üzülmüyorum.Allah bundan sonra inşallah daha hayırlı bir hayat nasip eder hepimize.sende hiç üzülme dönerse sakın ha affetme.enazından sen daha evlenmeden ortaya çıkmış.çok şanslısın.arada çocuk varsa çok zor oluyor gerçekten.

Son düzenleme:
,

Çok zor günler geçirmişsiniz.Allah bundan sonraki hayatınızda böyle acılar yaşatmasın inşallah.evet aynen Türk filmlerindeki gibi.zaten zor gününde kim yanında olursa rahata erince ilk terkedilen o oluyor.biz çok severek evlenmiştik.benim aklım buna ermiyo.evlenince aşk biter derler.sevgide bu kadar çabuk mu biter.vefa borcu nerede kalıyor.bu insanların gözü bu kadar mı kör oluyo.Allah kötü erkek ve kötü kadınların şerrinden korusun hepimizi.[/QU

amin canım daha neler çektik neler o kız aslen doğulu kürt berdel diye tutturdular kıza karşılık evli abisi ile evlendireceklerdi beni ben evimden uzaklaşmak zorunda kaldım 18 yaşında hiç bilmediğim şehire gittim aylarca annemin kardeşlerimin yüzünü göremedim her şerde bir hayır varmış o şehirde eşimle tanıştım 4 yıl evlenmek için bekledik ben gizlenmekten maddi imkansızlıklardan sonrasındada okuldan dolayı falan düğünü hep erteledik şimdi mutlu mesut yuvam var Rabbime Şükürler Olsun

ah güzelim bırak sen o adamı düşünmeyi artık
öyle de güzel yuva kurarlar ki utanmadan çocuk ta yaparlar
benim babam kaç çocuğunu bıraktı bide benden küçük bir kadın için annemle daha boşanma sonuçlanmadan kadına düğün yapmıştı
üstüne de çocuk yaptı anacığım da kahrından birkaç ay evvel bizlere veda etti
onu çok özlüyorum umarım gittiği yerde mutludur artık gözü yaşlı meleğim.....

biliyo musun insan gözyaşı akıttırdığında haksız yere birini üzüp gönlünü kırdığında yaşattıklarını yaşamadan ölmezmiş ev ev üstüne olmayacağı gibi yuva yıkanında yuvası olmaz yaşadıkların çok kötü şeyler insan aynı yastığa başını koyduğu eşine güvenip inanamayacaksa başka kime güvenilir.Allaha havale et canım bol bol dua et emin ol sana yaşattıklarını çeker Allah yardımcın olsun.ama 4 yıldır hiçmi farketmedin gerçi insan beklemeyince yakıştıramıyoda çok geçmiş olsun ne diyeceğimi bileiyorum.

Bu soruyu okadar kişi sorduki. benim onu takip etme gibi bir şansım olmadı.çünki o işi gereği sürekli seyahatlerdeydi.son iki sene psilolojik çok baskı yaşadım.ilgisizlik,sevgisizlik vs.ama hep işlerinin kötü gittiğini, bu nedenle morelinin çok bozuk olduğunu,seyahatlerde daha uzun kalmak zorunda olduğunu ,bunun gibi birsürü bahane.mecburen inanmak zorunda kaldım.çünki kendimde inanmak istiyordum.çevremdeki herkes beni aldattığına okadar inanmıştıki ama ben hala yok öyle birşey diyordum.ona hiç konduramıyordum.

canım sen bundan sonra bu soruyu kendine sorma bence
ben bu mantıkla devam edersem o adam bana geri dönerse ben artık onunla nasıl mutlu olurum diye sor ki bu çok imkansız dönmesi değil yanlış anlama senin sineye çekmen...
ayran budalası eşin seni mutlu edemediği gibi eminim o kadınıda mutlu edemez
hatun nasıl ablukaya aldıysa boşanma davanızda bile uzaktan izleme cesareti görmüş kendisinde :ssz:

Şu hayatta her gönül kendi karşılığını bulur...
sen ah bile etme
Allaha havale et
yetkili merci en kısa zamanda ilgilenecektir...

,

Çok zor günler geçirmişsiniz.Allah bundan sonraki hayatınızda böyle acılar yaşatmasın inşallah.evet aynen Türk filmlerindeki gibi.zaten zor gününde kim yanında olursa rahata erince ilk terkedilen o oluyor.biz çok severek evlenmiştik.benim aklım buna ermiyo.evlenince aşk biter derler.sevgide bu kadar çabuk mu biter.vefa borcu nerede kalıyor.bu insanların gözü bu kadar mı kör oluyo.Allah kötü erkek ve kötü kadınların şerrinden korusun hepimizi.[/QU

amin canım daha neler çektik neler o kız aslen doğulu kürt berdel diye tutturdular kıza karşılık evli abisi ile evlendireceklerdi beni ben evimden uzaklaşmak zorunda kaldım 18 yaşında hiç bilmediğim şehire gittim aylarca annemin kardeşlerimin yüzünü göremedim her şerde bir hayır varmış o şehirde eşimle tanıştım 4 yıl evlenmek için bekledik ben gizlenmekten maddi imkansızlıklardan sonrasındada okuldan dolayı falan düğünü hep erteledik şimdi mutlu mesut yuvam var Rabbime Şükürler Olsun

yok artık daha neler.abisi birde evli.bu insanların nasıl anlayışları var böyle anlamıyorum.dediğin gibi her şerde bir hayır var.kader seni o şehire götürmüş ve eşinle tanışmışsın.Allah sonunuzu hayır eylesin.

canım sen bundan sonra bu soruyu kendine sorma bence
ben bu mantıkla devam edersem o adam bana geri dönerse ben artık onunla nasıl mutlu olurum diye sor ki bu çok imkansız dönmesi değil yanlış anlama senin sineye çekmen...
ayran budalası eşin seni mutlu edemediği gibi eminim o kadınıda mutlu edemez
hatun nasıl ablukaya aldıysa boşanma davanızda bile uzaktan izleme cesareti görmüş kendisinde :ssz:

Şu hayatta her gönül kendi karşılığını bulur...
sen ah bile etme
Allaha havale et
yetkili merci en kısa zamanda ilgilenecektir...

hep öyle yaptım ah bile etmemeye çalıştım.ama kızıma karşı çaresiz kaldığım anlar çok oldu.aaaahhhhh dedim aaaahhhh...kızım sekiz yaşında o kadar bilinçli ki '' anne babam nerede,neden gelmiyo,niye beni aramıyo'' gibi soruları bile sormuyo.adını dahi anmıyo.babasının adı geçtiğinde sadece yutkunuyo.ağzını bile açmıyo.bu beni daha çok kahrediyo.çocuğunun sesini bile duymak istemeyecek karşı tarafta ne olabilirki sizce.henüz çocuğu falan varmış diye birşey duymadık.kadının kendinin oğlu varmış.acaba kendi çocuğu bile olsa, buradaki kızının yokluğunu tutabilirmi ki.

öncelikle geçmiş olsun. böyle insanlar ilk başlarda gerçekten çok mutlu oluyorlar ancak inanın sonları çok daha kötü oluyor. siz sabredin, er ya da geç ikisi de layığını bulacaktır.

hep öyle yaptım ah bile etmemeye çalıştım.ama kızıma karşı çaresiz kaldığım anlar çok oldu.aaaahhhhh dedim aaaahhhh...kızım sekiz yaşında o kadar bilinçli ki '' anne babam nerede,neden gelmiyo,niye beni aramıyo'' gibi soruları bile sormuyo.adını dahi anmıyo.babasının adı geçtiğinde sadece yutkunuyo.ağzını bile açmıyo.bu beni daha çok kahrediyo.çocuğunun sesini bile duymak istemeyecek karşı tarafta ne olabilirki sizce.henüz çocuğu falan varmış diye birşey duymadık.kadının kendinin oğlu varmış.acaba kendi çocuğu bile olsa, buradaki kızının yokluğunu tutabilirmi ki.

“Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sağlam bastır ve şu kâfir kavme karşı bize yardım et”

BAKARA-250

Şu mübarek ramazanın ilk cuması hürmetine sen ve senin gibi ve çocuklarınız gibi ne kadar terk edilen ve haksızlığa uğrayan varsa sabır ve rahmet versin rabbim sizlere.
VE RABBİM YANLARINA KOYMAZSIN BİLİYORUM AMA TEZ ZAMANDA HÜKMÜNÜNÜ GÖSTER (AMİN)

Zaten değer kaybedilince anlaşılıyor.ama hiçbir işe yaramıyor.artık üzülmüyorum.Allah bundan sonra inşallah daha hayırlı bir hayat nasip eder hepimize.sende hiç üzülme dönerse sakın ha affetme.enazından sen daha evlenmeden ortaya çıkmış.çok şanslısın.arada çocuk varsa çok zor oluyor gerçekten.

affetmicem bunu sımdı basarırsam ılerde cok mutlu olurum ama eger af edersek hıc bır zaman mutlu olamayız. zaten bunu af etmek kendı ıcımızde kendımızı ezdırmek o yuzden ben cok karsıyım. ama nasıl böyle ınsanları hala sevebiliyoruz bunca yaptıklarına eagmen ben onu anlamıyorum en cok koyan bana o

çok üzüldüm. benim çevremde böyle birkaç olay oldu. olayın sonucunda babalar genelde çocuğa ilgisiz. maddi konuda da ilgisiz. tek dertleri ikinci kadınla evlenmek. sonra da resmi olarak sevişmek. kadınları nüfusuna alıp kendi ailesini ikinci plana atmak bu adilerin. insanların gözleri nasıl bu kadar kör olabiliyor anlamıyorum. kadınlar da hep mi güzel hep mi iyi niyetli insanlar olur. çok yazık. bu olaylardan sonra kadınlar genelde büyük depresyonlara giriyorlar bazen kocalarının geri dönmesini bile umuyorlar, duyduklarına inanmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. yaşadıkları psikolojiden dolayı... zaman zaman hala sevdiklerini düşünüyorlar. ben doyurdum ben giydirdim ütüsünü ben yaptım ben hazırladım halbuki başka kadına hazırlamışım diyorlar, bu çok acı. hele ki bir de severek aşkla evlenildiği hesaba katılınca... ama bence yapılması gereken iki tarafa da maddi olarak kesinlikle taviz vermemek, duygusal olarak da taviz vermemek, güçlü durmak. ve asla içine kapanmamak. yani birinin adi yüzünü görünce hayata küsmek de ne. kendini bırakmamak ve yeniden sevebileceğine güvenebileceğine inanmak en önemlisi. genelde bu acıyla insanlar kendisini çocuğuna adıyor ama bunun esas sebebi içe kapanmak oluyor. mutlu olmaya hakkınız var, dik durun, hayata küsmeyin, geç de olsa gerçek yüzünü gördüğünüz için sevinin, yeniden sevememeye şartlanmayın. ikinci baharınızı yaşayabileceğinizi, kızınızla mutlu bir yuvada yaşayacağınızı unutmayın.

Back
X