- Konu Sahibi hande_sultan
çok üzüldüm. benim çevremde böyle birkaç olay oldu. olayın sonucunda babalar genelde çocuğa ilgisiz. maddi konuda da ilgisiz. tek dertleri ikinci kadınla evlenmek. sonra da resmi olarak sevişmek. kadınları nüfusuna alıp kendi ailesini ikinci plana atmak bu adilerin. insanların gözleri nasıl bu kadar kör olabiliyor anlamıyorum. kadınlar da hep mi güzel hep mi iyi niyetli insanlar olur. çok yazık. bu olaylardan sonra kadınlar genelde büyük depresyonlara giriyorlar bazen kocalarının geri dönmesini bile umuyorlar, duyduklarına inanmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. yaşadıkları psikolojiden dolayı... zaman zaman hala sevdiklerini düşünüyorlar. ben doyurdum ben giydirdim ütüsünü ben yaptım ben hazırladım halbuki başka kadına hazırlamışım diyorlar, bu çok acı. hele ki bir de severek aşkla evlenildiği hesaba katılınca... ama bence yapılması gereken iki tarafa da maddi olarak kesinlikle taviz vermemek, duygusal olarak da taviz vermemek, güçlü durmak. ve asla içine kapanmamak. yani birinin adi yüzünü görünce hayata küsmek de ne. kendini bırakmamak ve yeniden sevebileceğine güvenebileceğine inanmak en önemlisi. genelde bu acıyla insanlar kendisini çocuğuna adıyor ama bunun esas sebebi içe kapanmak oluyor. mutlu olmaya hakkınız var, dik durun, hayata küsmeyin, geç de olsa gerçek yüzünü gördüğünüz için sevinin, yeniden sevememeye şartlanmayın. ikinci baharınızı yaşayabileceğinizi, kızınızla mutlu bir yuvada yaşayacağınızı unutmayın.
evet bu gerçekten böyle.dediğinizde çok haklısınız.kabullenmek çok zor oluyor ama.buna mecburuz.