• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yuvam yikilmasin,yardim edin...

bosanmak mi kolay sorunlarla bir evlilige devam etmek mi?

• bosanmak

OY: 53 75,7%
  • devam etmek

OY: 18 25,7%

• Ankete Katılan
    70
Tutunun birbirinize.. Yuva kolay kurulmuyor kolay yıkılmamalı.. Belli ki sizden bir adım bekliyor sinirleri bozuk, O da pişman sizde:KK51:

bu nasıl teselli böyle..anne karnında yaşayan bir canlıyı kendi kanını canını sonlandırmış..öldürmüş..daha halen neresine tutunsun..adam desen adamlıktan çıkmış..aklı gidip geliyor..lütfen saçma sapan yorumlar yazmayın ..konu saibibin aklını karıştırmayın..burada yuva diye bir şey yok..en iyisi boşanmak ve hayatına devam etmek..

normalde insanları birbirine 3 şey bağlar:
ortak acılar, ortak umutlar, ortak sevinçler
bunun tek istisnası vardır; çocuğunu kaybeden çiftler.
aslında ortak kayıpları yüzünden birbirlerine daha da tutunmaları gerekirken iyice koparlar.çünkü birbirlerine baktıkça sevdikleri adamı/kadını değil kaybettikleri evlatlarını görürler. bir de sizin durumunuzda bu takdir-i ilahi denilerek teselli bulunamaz. Kendiniz bilerek isteyerek vermişsiniz bu kararı. biz kınamasak bile siz zaten kendinizi ve birbirinizi kınıyorsunuz ki bu hale gelmişsiniz. Eşinizin akıl sağlığında bir sorun varsa bile bu yaşadıklarından sonra normal; evlat öldürmeyi seçmek,pişmanlık,yıkılmak üzere bir evlilik,aile ile eş arasında kalmak, daha sayamadığım niceleri. aynı şey konu sahibesi için de geçerli tabi.
şu an eşiniz yüzünden paramparça olan kalbiniz nasıl yavrunuza kendi rızanızla veda ederken sağlam kaldı...
ne kadar alengirli konular var burada fakat hiç bu konudaki gibi etkilenmemiştim...

eski gunlerinizi ona hatirlat belliki severek evlenmissiniz guzel gunlerinizi anlat hatirlat ona geri donmesi icin sana dusen neyse yap ama baktin hala ayni zorlamanin anlami yok bence ailelerden biri bile istemyince evlilikler boyle cikmaza giriyor bu gunahin bedelini nasil odeyecekler bilemyrm cok uzuldum senin ve o masum bebek icin iinsalla hersey duzene girer

dun gece esim msj atti.sirf birseylerdenblafi acmak icin durup durup iki gunde bir msj atiyor.alakasiz ama yani.bizim imam nikahimizi kiyan cok tatli dilli bir imam vardi.piskolog gibi.aile terapisti gibi.dagilmak uzere olan 300 aileyi kurtardi bugune kadar...onunla gorusmek icin esimi ikna ettim.imam sanki ne diycekki hadi gidelim o zaman imama yarin gidelim de sonra bitsin su is dedi...umutsuz yani.ama sonucta en azindan gorusmeyi kabul etti.eger tekrar vazgecmezse bugun gorusuruz imamla insallah

I
dun gece esim msj atti.sirf birseylerdenblafi acmak icin durup durup iki gunde bir msj atiyor.alakasiz ama yani.bizim imam nikahimizi kiyan cok tatli dilli bir imam vardi.piskolog gibi.aile terapisti gibi.dagilmak uzere olan 300 aileyi kurtardi bugune kadar...onunla gorusmek icin esimi ikna ettim.imam sanki ne diycekki hadi gidelim o zaman imama yarin gidelim de sonra bitsin su is dedi...umutsuz yani.ama sonucta en azindan gorusmeyi kabul etti.eger tekrar vazgecmezse bugun gorusuruz imamla insallah
İnsiallah canm hadi hayırlısı anasının haberi olmaz insiallah da burnunu sokmaz canm hadi hayırlısı bakalim

15 aylik evliyim.esimle birbirimizi severek evlendik.annesi surekli uzerimde para hesaplari yapti fakat bizim ev ve araba borcumuz oldugu icin para gonderemedik esimin ailesine.annesi yapmadigini birakmadi.surekli benle kavgalar etti.beni de kendi seviyesine getirmeyi basardi.ben ogretmenim esim polis.7 haftalik hamileydim ve kahrolasi annesi gelip benim o halimle yine yapacagini yapti.esim bosanmamiz gerektigini soyledi.ve bir inatla avukata gittik.fakat basvuru yapmadik bosanmak icin.o travmanin icinde esimin de bana sevgisini gosterememesinden annesinin hatalarini gormemesinden ve bosanmayi tercih etmesinden dolayi da ben buyuk bir gunaha girdim esimin de onayiyla ve imzasiyla bebegi aldirdik.bunun icin inanilmaz uzgunum kinamayin nolur.defalarca bu olaylardan dolayi esim beni birakarak ailesinin yanina adanaya gitti.biz malatyada oturuyoruz.suan malatyada.ben annemlerde kaliyorum.cunku esim beni istemiyor.akli surekli gidiyor sanki.iki gunde bir msj atiyor bosanalim hadi avukata gidelim diye tutturuyor.sonra ben alttan alinca daha msj atmiyor.zorla durduruyorum.bebek icin suan benden daha beter durumda.ewde surekli agliyor.bebek odasina giremiyorum diyor.gorustugumuzde de surekli agliyor ve beni eve kabul etmiyor.bosanalim ben de cekip gidecegim burdan diyor...bazen de bosanmak isemiyorum diyor.seni seviyorum sensiz hic iyi olmuycam ama bebegi aldirdik artik bizden dost olmaz ayrilmamiz farz oldu diyor.ayrilalim dostca sonra birbirimizin kiymetini anlarsak tekrar evleniriz diyor.sizce duzelirmiyiz ne yapmaliyim bilmiyorum bir akil verin nolur yuvamin yikilmasini istemiyorum.esimi aslinda cok seviyorum

Esin ciddi bir bunalimda. Cocugu aldirdigi icin sucluluk duyuyor. Bosanmadan once eger kabul ederse bir terapiste gidin suan cok sagliksiz dusunuyor. Bence tek yapmaniz gereken bu belki evliliginizi kurtarabilirsiniz. Allah yardimcin olsun
vee boşanırsanız bundan da suçluluk duymaya başlıycak o istiyo çünkü bu sorunları devam ederse allah korusun kendine bişey yapabilir hemen psikoloğa görünün bi yandan da annesine o kadar taraf çıkan bi adamdan da hayır gelirmi bilemiyorum adam dediğin de iki tarafıda idare edicekde kesin sesinizi kimseden kavga gürültü istemiyorum diyip iki tarafıda bi seviyede tutması lazım ama nedir onu bu noktoya getiren oyy bu adamları anlamak çok zorrr

Yani anne baba burda çok masum,doktor zorla mı aldı bebeği,yazdığınız hiç akla mantığa sığıyor mu.yorum yaparken dikkatli olun.
Siz neden boyle yazdiniz ki ben anneye babayı da kinadim sadece doktor degil yani siz öyle algilamis olabilirsiniz heralde doktor anneden izinsiz alamaz bebeği alamam diyebilirdi belki

15 aylik evliyim.esimle birbirimizi severek evlendik.annesi surekli uzerimde para hesaplari yapti fakat bizim ev ve araba borcumuz oldugu icin para gonderemedik esimin ailesine.annesi yapmadigini birakmadi.surekli benle kavgalar etti.beni de kendi seviyesine getirmeyi basardi.ben ogretmenim esim polis.7 haftalik hamileydim ve kahrolasi annesi gelip benim o halimle yine yapacagini yapti.esim bosanmamiz gerektigini soyledi.ve bir inatla avukata gittik.fakat basvuru yapmadik bosanmak icin.o travmanin icinde esimin de bana sevgisini gosterememesinden annesinin hatalarini gormemesinden ve bosanmayi tercih etmesinden dolayi da ben buyuk bir gunaha girdim esimin de onayiyla ve imzasiyla bebegi aldirdik.bunun icin inanilmaz uzgunum kinamayin nolur.defalarca bu olaylardan dolayi esim beni birakarak ailesinin yanina adanaya gitti.biz malatyada oturuyoruz.suan malatyada.ben annemlerde kaliyorum.cunku esim beni istemiyor.akli surekli gidiyor sanki.iki gunde bir msj atiyor bosanalim hadi avukata gidelim diye tutturuyor.sonra ben alttan alinca daha msj atmiyor.zorla durduruyorum.bebek icin suan benden daha beter durumda.ewde surekli agliyor.bebek odasina giremiyorum diyor.gorustugumuzde de surekli agliyor ve beni eve kabul etmiyor.bosanalim ben de cekip gidecegim burdan diyor...bazen de bosanmak isemiyorum diyor.seni seviyorum sensiz hic iyi olmuycam ama bebegi aldirdik artik bizden dost olmaz ayrilmamiz farz oldu diyor.ayrilalim dostca sonra birbirimizin kiymetini anlarsak tekrar evleniriz diyor.sizce duzelirmiyiz ne yapmaliyim bilmiyorum bir akil verin nolur yuvamin yikilmasini istemiyorum.esimi aslinda cok seviyorum
kınarım öyle bir kınarım ki seni... bence evliliğini düşünmeden önce kendinle bir yüzleş madem daha boşanacağınız belli değildi o cana nasıl kıydın? Allahın ruhundan ruh üflediği küçücük bedene nasıl kıydınız? herkes işine gelince güçlü kendi ayakları üzerinde durmasını bilen vs vs vs...en ufak sorunda hoppp aldırın bebeği.... şimdi kullandığım ilaçları düşünüyorum da vayyy be diyorum bu kadar kolay mı? boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum ben olmayan bebeğime ağladım nasıl yaptın ki? kocana gelince ister boşa ister yaşa ama hala annesinin lafından giden adama ve çocuğu aldırmana izin veren adama diyecek söz çok da boşver şimdi...

Yorumlarin hepsini okumadim. Cocugu aldirana kadar olan kisimda yazdiklariniza baktigimizda esiniz cocugunuzu aldirmadan once bosanalim demeye baslamis. Siz duzelir umuduyla devam etmissiniz. Oysa o zaman tamam deseydiniz belki kisa bir ayriliktan sonra esiniz hata yaptigini anlayabilirdi. Bazen bizler yuva yikilmasin diye her seye goz yumuyoruz, sevilmedigimiz istenmedigimiz yerde hala yok aslinda seviyor diye kendimizi kandirarak duruyoruz. Oysa esiniz kafasinda taa bebek olayindan once bitirmis bu evliligi ve bu evliligin devamini istemedigi icin cocugun alinmasini istemis. Aslinda esiniz boyle bir sey isteseydi bile siz o evi birakip tek basiniza cocugunuzu buyutebilirdiniz. Kendiniz icin cocugunuza tutunup yeni bir hayata baslayabilirdiniz. Simdi ne desem bilemedim her sey param parca olmus. Siz toparlayabilirim umuduyla adam ne derse yapmissiniz, kendi kisiliginizi bile ezmissiniz. Oysa sizin de karar mekanizmaniz var. Evlilik demek her seyi yani butun kisiligimizi karsimizdakine birakmak demek degildir yani birileri bizim adimiza kararlar alsin, onun verdigi butun kararlar yaptigi her sey dogrudur ben hep hatali dusunurum ben dusunemem demektir. Bu bebekte onun kadar sizin de hakkiniz var. Tek basina yapmadi o o cocugu. O aldiracagiz dediginde siz hayir ben istemiyorum diyebilirdiniz. Ille de bitsin istiyorsan gel bosanalim ama ben bebegimi istiyorum diyebilirdiniz.
Bazen gitmek isteyeni birakmak gerekir. Birakin. Bitmesi gerekiyorsa da zorla surdurulmez bazi seyler. Evliliginiz bebek olayindan once bitmis.
Tek bildigim erkekler kafasinda bitirmeden kolay kolay bosanalim demezler. Biz bayanlar en ufak kavgada blof gibi bazen diyebiliyoruz da erkekler bitecek deyip hele de avukata goturuyorsa sizi o bitmesini istiyor demektir.
Nirmalde yuva yikilmasini asla istemem ama sizin yuvaniz sadece kagit uzerinde kalmis su anda. Bitmis yani. Yine de siz bilirsiniz.
Allah yardimciniz olsun.

Valla bende malatyada evliyim kıza ayrı geline ayrı muamele edilen geline baskı uygulanan bir toplumdayım coğu zaman bosanma fikri aklımı mesgul etsede sonrasını düsünülorum e çocuk da var ya anasız ya babasız büyüyecek bosandı muhabbeti de ayrı fasıl. ama kendi ayakları üstünde duran bi kadınsın bence annesini façla kaale almış aranızı açmışsınız esinizle onunla sorununuzu eşinize yansıtmadan halletseydinz keske... eşinizin de boşanalım demesi askından emin olmadığını gösteriyor. Keske olmasaymış ama artık bebeği aldırmıssınız... hiç bi şey olmamış gibi devam edemezsiniz bu aranızda heep sorun olur.. anketi işaretlemedim çünkü ikiside zor... bosanınca cevre baskısı devamdada mutsuzluk... dua et bol bol ... sadece alttan alıp adamı havalandırma ... sen kendine kıymet vermezsen kimse vermez... düsün kadar ver gidersen gelemezsin de... işinde var alır tainini gidersin cevre baskısıda olmaz..hakkınızda hayırlısı...

Yorumlarin hepsini okumadim. Cocugu aldirana kadar olan kisimda yazdiklariniza baktigimizda esiniz cocugunuzu aldirmadan once bosanalim demeye baslamis. Siz duzelir umuduyla devam etmissiniz. Oysa o zaman tamam deseydiniz belki kisa bir ayriliktan sonra esiniz hata yaptigini anlayabilirdi. Bazen bizler yuva yikilmasin diye her seye goz yumuyoruz, sevilmedigimiz istenmedigimiz yerde hala yok aslinda seviyor diye kendimizi kandirarak duruyoruz. Oysa esiniz kafasinda taa bebek olayindan once bitirmis bu evliligi ve bu evliligin devamini istemedigi icin cocugun alinmasini istemis. Aslinda esiniz boyle bir sey isteseydi bile siz o evi birakip tek basiniza cocugunuzu buyutebilirdiniz. Kendiniz icin cocugunuza tutunup yeni bir hayata baslayabilirdiniz. Simdi ne desem bilemedim her sey param parca olmus. Siz toparlayabilirim umuduyla adam ne derse yapmissiniz, kendi kisiliginizi bile ezmissiniz. Oysa sizin de karar mekanizmaniz var. Evlilik demek her seyi yani butun kisiligimizi karsimizdakine birakmak demek degildir yani birileri bizim adimiza kararlar alsin, onun verdigi butun kararlar yaptigi her sey dogrudur ben hep hatali dusunurum ben dusunemem demektir. Bu bebekte onun kadar sizin de hakkiniz var. Tek basina yapmadi o o cocugu. O aldiracagiz dediginde siz hayir ben istemiyorum diyebilirdiniz. Ille de bitsin istiyorsan gel bosanalim ama ben bebegimi istiyorum diyebilirdiniz.
Bazen gitmek isteyeni birakmak gerekir. Birakin. Bitmesi gerekiyorsa da zorla surdurulmez bazi seyler. Evliliginiz bebek olayindan once bitmis.
Tek bildigim erkekler kafasinda bitirmeden kolay kolay bosanalim demezler. Biz bayanlar en ufak kavgada blof gibi bazen diyebiliyoruz da erkekler bitecek deyip hele de avukata goturuyorsa sizi o bitmesini istiyor demektir.
Nirmalde yuva yikilmasini asla istemem ama sizin yuvaniz sadece kagit uzerinde kalmis su anda. Bitmis yani. Yine de siz bilirsiniz.
Allah yardimciniz olsun.
benim esim blof atar bosanalim der icraata gecmez ama bu defa ben de dedim hadi madem bosanalim yuru avukata dedim...sonra kendisi de dedi biz inatla blofle bu hale geldik.bilmiyorum Allah sonumuzu hayretsin

iyi ki bebeği aldırmışsınız annesi dedi diye boşanmaya kalkan bi adamdan koca olmaz zorlamayın boşanın

Back
X