Sevgili kardeşim birçok kişi aynı şeyi yazmış. Bu durumda eşimin cevaplaması gereken tek soru, aynı eylemi siz yapsanız ne tepki verirdi? Ben size söyleyeyim. Her Türk erkeği gibi muhtemelen önce şiddet uygular, sonra tüm aile ve akraba çevresine bol küfürlü ve hakaretli şekilde ne kadar ahlaksız ve namussuz bir kadın olduğunuzu haykırır, son olarak namussuz bir anneye çocuk vermem diyerek çocuğunuzu da alır boşanırdı.
Ancak erkek yapınca bu tepkiler verilmiyor. Kadın ağlıyor, bunu bana nasıl yaparsın diyerek dövünüyor. Adam af diliyor. Çevreden gelen tepkiler "erkektir yapar" ya da "bu seferlik affet yuvanı yıkma" şeklinde oluyor. Neden? Çünkü o erkek.
Sanılanın aksine namus, onur, şeref, sadakat gibi kavramlar sadece kadına has, kadının sorumlu olduğu kavramlar değildir. Erkeğin de namusu vardır ve dinde de kadın ve erkeğe eşit günah yazılmaktadır zina hususunda. Sen pipilisin sana günah yok demiyor yaradan. Yahut, sen evlilik müessesine ihanet ettin ama pipili olduğun için hoş görülebilir demiyor yasalar.
Yukarıda bir arkadaş abdest al namaz kıl demiş. Rahatlayacak iseniz yapın tabi. Ancak abdest alıp secdeye kapanması gereken eşinizdir. Günah işleyen, kul hakkına giren, kalp kıran kendisidir.
Esasında daha önce söylenmemiş bir şey söylemedim. Hep aynı şeyleri tekrar ediyoruz ancak yine ve yeniden yuvayı düşünmesi ve kurtarması gereken hep kadın oluyor. Kim yüklüyor bu sorumluluğu kadınlara?
Ben eşimi kıskanan, darlayan bir kadın hiç olmadım. Kimle konuştun, nereye gittin vs sormam. Evliliğin en başında "benim sana karşı yapmamdan rahatsız olacağın hiçbir şeyi yapma. Şayet yaparsan on tane çocuğum olsa da boşanırım" dedim ve bir daha sadakat konusunu hiç açmadım. Burada kastedilen sadece fiziki aldatma değil. Sanal ortamda, mobil cihaz vasıtasıyla, göz ile adeta abazan gibi süzerek ya da fiziki. Hepsi benim için aldatmadır ve ben bunları yapmıyor isem o da yapamaz.
Affedersin ya da boşanırsın. Orası senin bileceğin iş. Muhtemelen içten olmasa da affedeceksin gibi görünüyor. O vakit lütfen çocuğunuzun ruh sağlığını korumak adına affedin ve bu konuyu bir daha asla açmayın. Sen şöyle yapmıştın, vay zalım vay pislik diye çocuğun ev içindeki huzurunu bozmayın. Ya boşanın ya da konuyu açmamak üzere kapatın. Zira çocuğum için boşanmam diyorsanız, çocuğunuz için affedip susmayı göze alacaksınız.