Yüz germe için güvenilir ve makul bir cerrah

Temmuzun ortasında yüz germe olmak istiyorum, patronum sağolsun bir ay daha iznimi uzattı. Bunu değerlendirmek istiyorum. Benim aklımda Dr. Erhan Eryılmaz. Ama olurda daha iyi seçenek var ise fikrinizi öğrenmek isterdim. İlk defa bir ameliyattan korkuyorum.

Zekeriya Kul’un methiyeleri dönüyor buralarda birde. Ben birde Sîna Kaderi’nin yaptığı lift ve dikişleri beğendim araştırırken. İrtibat sağladığımda verdikleri fiyatlarda nispeten mâkul denecek düzeydeydi sorduğum konularda. Ama ondan bahseden pek bir kimse yok Placera dışında.

Ben de Endoskopik araştırıyorum… ama pek bilgi alamadık mâlesef buralarda

Endoskopik yaparsanız bizi aydınlatırsanız pek makbûle geçecek

erhan beyle ilgili olumsuz bi yoruma rastlamadım. ama formda okuduğum kadarıyla endoskopi pişmanlıktır diyorlar. fazla deri çıkarımı yapılmadığı için uzun süreli gitmeyip 3-5 ayda eski haline döndüğü yorumları var.

Evet öyle diyenler var ama benim cildimde (henüz) bir fazlalık yok, sâdece eriyen buz gibi içerdeki kas ve yağ katmanları aşağıya doğru inmeye başladı henüz

Bu hal ilk başlamışken 38 yaşında (4 yıl evvel) ONEP’te Onur Erol’la gidip görüştüm bana kendi sistemiyle askı teklîf etti. ‘Veyâ 10-15 yıl bekle derin plan yaparız’ dedi. Ben de vücuduma yabancı maddeler sokmaya ve bırakmaya mesâfeliyim. Bakır spiralle bile bir sürü sorunlar yaşadım (saç dökülmesi vs.) çıkartmak zorunda kaldım. Yüzümü deneme tahtası eylemek istemedim, içimden ‘Peki o zaman bekleyeceğiz sarkmasını’ deyip kaderime râzı olmayı denedim…

Bir arkadaşım mikroakım cihazı önerdi. Ona başladım. Bayağı da faydalı oldu doğrusu. Sonra geçenlerde şu videoya rastlayınca Endoskopik yüz germeden ilk kez haberdâr oldum:

Akabinde Fâtih beyin bütün söyleşi ve bilgilendirmelerini okuyup kendimin de iyi bir aday olup olmadığımı merak edip randevu aldım. İyi bir adaymışım ve önümüzdeki bir yıl içinde yaptığımız taktirde büyük olasılıkla derin plana hiç ihtiyacım olmayacak bir cilt yapım varmış.

Hatta Ufuk Askeroğlu’ndan da WhatsApp üzerinden bilgi edindim fotoğraflarımı göndererek. O da benzer yorumda bulundu.

Fakat mâliyetler hayli yüksek ve henüz doğrudan bu işlemi yaptıran bir kadınla gerçek hayatta karşılaşmadım mâlesef. Ne kadar ‘öncesi sonrası’ fotoğrafı varsa hep kadınlar öncesinde makyajsız sonrasında makyajlı. Ameliyattan mı, bakımdan mı daha iyi görünüyorlar muammalı kaldı zihnimde.

Başka irtibat kurduğum doktorlar da oldu ama onlar Endoskopik işlem hiç yapmıyorlarmış özellikle orta yüz için. Bazıları ise hiç ilgi alanım olmayan ‘kedi gözü’ ameliyatları falan teklif ettiler…

Ben de şüphede kaldım. Bu kadar parayı ödeyip 10 ay sonra başa döneceksem sarkmayı mı beklemek doğrusu diye . Fakat Fâtih bey de, Ufuk bey de o ‘etkisini yitirme’ mevzularının sâdece yeterince derine inmeyen ve dokuları kemiğe sâbitlemeden (eriyen cerrahî iple) kolaya kaçarak şekillendiren cerrahlar sebebiyle olduğunu açıkladılar. Normalde EN AZ 15 YIL (kemik erimesi başlayana kadar) yapılan işlemin kalıcı ve doğru yapıldığında tekrâra muhtaç olmadığını, en fazla bu sefer üstte epidermis (cilt) katmanı sarkacak olursa onu lokal anesteziyle bile almak gerebileceğini açıkladılar. Benim cilt yapımda ise buna dâhi lüzum kalmayacabilimiş eğer güneş koruyucumu ve vitamin A kremlerimi ihmâl etmezsem. Benim de aklıma yattı aslında.

Yine de beynim paparaya döndü. Bu süreci influencer ve benzeri ‘pazarlamacılar’ın ağızından değil de, bizzat kendi cebinden ödeyerek yaptıran birinden dinleme umuduyla buraya geldim

La havle amma doluymuşum OLAN OLURSA BİZİ UNUTMASIN!

videoyu görüntülüyemedim. "Başka irtibat kurduğum doktorlar da oldu ama onlar Endoskopik işlem hiç yapmıyorlarmış özellikle orta yüz için." demişsiniz. bu doktorlar kimler özelden yazabilir misiniz? orta yüz içn nasıl bilgiler verdiler, endoskopa bende güvenmiyorum. 38 yaşındayim yüz germe için daha erken ama araştırıyorum bende

Size mesaj attım

Çok detaylı ve faydalı bir paylaşım olmuş, teşekkür ederim. Ben de son 1-2 yıldır araştırma sürecindeyim. Her doktorun yöntemi, fiyatı ve hatta muayene yaklaşımı ciddi farklılık gösteriyor gerçekten.

Geçtiğimiz aylarda bir yakınım, uzun süredir ertelediği yüz germe ve göz kapağı operasyonunu İstanbul’da Dr. Ali Çetinkaya’ya yaptırdı. Açıkçası ben de öncesi-sonrası sürecine birebir tanık oldum. Sonuç çok doğal, özellikle çene hattı ve boyun kısmı oldukça netleşti ama asla "gerilmiş" bir görünüm yok.

Yöntem olarak “derin plan” uygulamış ama her hasta için bunu önermediğini söylediğini de biliyorum. Çünkü kişisel duruma göre planlama yapıyormuş.

En büyük artısı bence iletişimi. Ameliyat sonrası süreçte de çok ilgiliydi, küçük sorular için bile geri dönüş yaptı.

Fiyat konusunda uçuk değil ama piyasa şartlarına göre çok uygun da diyemem. Ortalama bir seviyede.

Ben hala karar verme aşamasındayım ama buraya ismini bırakmak istedim, belki araştırmak isteyen olur. Tabii herkesin süreci ve önceliği farklı, bu yüzden kişisel ihtiyaçlara göre değerlendirmek en doğrusu olur.

mikroakım cihazı nedir ve sizde ne ise yaradi?

mikroakım cihazı nedir ve sizde ne ise yaradi?
Arkadaşımdan gördüğümün aynısını aldım o meth edip denettirince. Foreo Bear 2’nin yüz için büyük olanı ile dudak ve göz çevresi için olanı. Başka bir sürü cihaz da varmış ama bazılarının akımı yetersizmiş (yani bir halta yaramazmış), diğerlerinin Türkiye’de bozulduğu taktirde bakanı yokmuş. Beymen’de var. Kendi web sitelerinde de var. Hatta sevmeyip ikinci el az kullanılmış sahibindem, Gardrops vb. yerlerde de var. Ben Beymen’e gitmişken almıştım.

Ne işe yaradı:
Göz kapağımın teki sarkmaya başlamıştı, her gün kullanınca (ilk başta istenilen sonuca kadar hergün kullanıyorsunuz <ben de o bir 6-7 hafta sürdü> sonra haftada 2-3) sarkması durduğu gibi simetri de sağlandı. Ama 1-2 hafta es geçtiğim an başa sarıyor makara….

Yine aynı küçük aygıtla ağızı çevreleyen obicularis oris kasının üstünden ve dudak kenarlarından geçtiğimden ÇOK HAFİF DE OLSA daha dolgun bir görüntü oluyor. Hatta diş hekimimin ‘sen dolgu mu yaptın yoksa’ diye sordu. Kafamda kurmuyor muşum diye sevindim, biraz fark yaratıyormuş demek ki.

Büyük olan sarkmaya başlar gibi duran çene hattımı git gide jilet hâline getirdi gerçekten. En büyük farkı sanırım orda görüyorum uzun vâdede.

Büyüğü kullandığımda kullanır kullanmaz kaşlarım, alnım ve göz çevrem hafif yükselmiş ve aydınlanmış duruyor. Fakat bu kısmı 1 hafta es geçeyim hemen balon gibi sönüyor edinimler.

Yanaklarım ve elmacık kemiklerimde de ise yaptıktan sonra tamam güzel (bir orta yüz germe gibi değil ama idâre eder) ama akşamına (hele stresli bir gün geçtiyse) FOS.

Yani yaşlanma ve sarkma belirtilerini geciktirmek için gerçekten çok başarılı bir ürün. En nihayetinde kasın kendisini salmasını engelliyorsunuz. Yüz yogası 20-30 dakika sürerken, bu cihazla 3 dakikada bütün kaslar çalışmış oluyor. Bu sebeple de üşenmiyorum yapmaya. AMA ASLÂ CERRÂHİ SONUÇ FALAN VERDİĞİ YOK TABİİ Fakat cerrahî sonucunda elde edilen edinimleri olabildiğince uzun süreliğine muhafaza etmeye destek olacağı kesin.

25-35 arasında da işlem geciktirici.

Biri ‘ameliyat olacaksan mâdem ver ben kullanıcam’ dese biri vermem anlayacağınız o başka o başka…

Fakat doktor görüşmelerimde inceleyen tüm doktorlarımız yaşıma göre cildimin ve altındaki kas yapısının yaşıma göre en az 10 yaş daha genç olduğunu söylediler. Tabii bir sürü şey yapıyorum yer çekimiyle mücadelemde (serumlar, güneş kremi, bol su içme vs.) ama ben Foreo’nun da buna katkısı olduğundan eminim.

SADET: TAVSİYE EDERİM ama beklentilerinizi bir aygıtın yapabilecekleriyle sınırlı tutmanız kaydıyla

Ayrıntılı cevabınız icin cok tesekkur ederim

Zekerya Kül benim de hoşuma gidiyor fakat çok fazla hastası ve öğrencileri var, asistanına yaptırır diye bir korkum var, ayrıca eleştiriye tahammülü yok diye duydum, hastaya çıkışıyormuş. Yoksa yaptığı işler güzel. Ben derin plan yaptırmak istiyorum. Sina Kaderi araştıracağım

Zekeriyâ beyin methiyelerini burda o kadar okuyunca girip baktım, YouTube kanalında ki sunumlarını dinledim. Bu arada şarkı söyleyip klipler de çekmiş
Muhakkak ki mesleğinde çok başarılı bir cerrahımız ama sebebini tespit edemediğim bir şekilde benim de gidip teslim olma ilhâmım hiç uyanmadı nedense. Anlattığınız kaygınıza ne yazık ki ‘asla öyle bir şey olmaz’ diyecek bir güven benim içimde de oluşmadı sanırım. Ama burda daha geçtiğimiz hafta bir hanım ne kadar ilgili olduğunu anlattı. Belki gidip konuşunca farklı hissedilir

Sinâ bey kardeşimiz elbette Zekeriya bey kadar tecrübeli olmayabilir (daha genç) ama İstanbul’da dikiş izi kalmayan (görünmez derecede) liplift bakarken keşfettim. Son derece özenli dikimler yapan ve detaycı sanatçı ruhlu göründü bana. Eserleri beğenince dönüp dolaşıp tekrar gidip bakar oldum.
Çoğu hekim de herkes tornadan çıkmış gibi aynı surata dönüşüyor nedense. Onun instagramında gördüğüm ‘öncesi sonrası’ fotoğraflarında her kadın kendi yapısal özelliklerinden ödün vermeden ‘kendisinin en güzeli’ oluyormuş gibi geldiği için dikkatimi cezb etti, sanki klonlanmış gibi duran görüntüler okyanusuna nazaran.
Bakalım size ne hissettirecek

Endoskopik olan kısım sadece Kaş ve alın için geçerli oluyor ve en fazla iki sene dayanıyor, ben smas yaptırdım, çok memnunum,derin planda yüz felci ihtimali yüksek olur. Konu açıp ameliyatımı paylaşmıştım. Bir bakın, en azından fikir edinirsiniz, fotoğraflara bir bakın. Geçmiş olsun.

Sina beyin profilini inceledim. Çok sempatik ama çok genç doktor. Derin plan yüz germe çok ciddi ameliyat, ufak bir hatada felç kalma riski var. Ben çok tecrübeli doktor istiyorum. Zamanım kısıtlı ve ben hala karar veremedim. Gerçi karın germe yapmadan önce de böyle paçalarım tutuşmuştu ve son anda mükemmel doktorumu buldum. İnşallah bu seferde en iyisine karar veririm. Liste yapıyorum, sonra elemeye başlayacağım.

Evet ben hatırlıyorum, tüm açtığınız konuları okudum. Ben de endoskopik istemiyorum, derin plan evet çok riskli ama uzun ömürlü 10-15 yıl, bu yüzden en iyi ve tecrübeli doktor arayışındayım.

Dr Berke Özucer felç olan vakalarla bile çalışıyor. Böyle bir doktorun becerikli parmakları var diye düşünüyorum. Benim vücudumda germe yapan doktor kopmuş ayak yerine dikiyor, yırtılmış deriyi yama yaparak dikiyor vesaire, vesaire. O zaman da demiştim, bu adam mükemmel dikiş atar, düşündüğüm gibi de oldu. Berke beyi inceliyorum şuan. Fakat forumda bir bilgi yok maalesef.

Sağlıklı ve güzel sonuçlar alacağınız, sorunsuz bir ameliyat geçirmenizi dilerim. Şimdiden geçmiş olsun

Merhaba, konuyu takipte kalmak icin yaziyorum :)

Malesef internetten cok populer isimlere ulasabiliyoruz ve onlarin da fiyatlari cok yuksek oluyor. Gecen kendisi de dis hekimi ilan bir arkadasim bir baska meslektasi hakkinda bilgi bulmami istedi, hic bir bilgi edinemedim, harika bir dis hekimidir ama iste internette hakkinda bilgi yok, boyle arastirma yaparken cok iyi isimleri kaciriyorsun dedi bana. Ama baska imkanimkz da yok ki. Bilen insanlara da soruyoruz, dogru düzgün bir bilgi alamiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…