Çene Estetiği yüz ve cene asimetrisi olan varmi aramizda??

Çene Cerrahisi, Çene Estetiği, Çene Eklemi Sorunları, Gülüş Dizaynı
benimde yüzümde var. bir taraf diğerine göre daha etli duruyor. normalde belli olmuyor yani çoğu insan bunu söylüyor ve bence bunun sebebi kimsenin kendiniz kadar sizi incelemediğinden kaynaklanıyor. aynaya baktığınızda güzelsinizdir ancak fotoğraflarda çok garip çıkabilirsiniz. bunun sebebi budur arkadaşlar hiç ay acaba saçımdan mı yoksa kaşımdan mı ya da poz mu veremiyorum demeyin. eğer bunun ne kadar net olduğunu görmek istiyorsanız kamerayı yüzünüze düz bir şekilde tutarak saçınız toplu halde fotoğrafınızı çekin. o zaman niye fotoğraflarda öyle çıktığınızı anlarsınız. bunun sebebi birçok yerde tek taraflı yeme alışkanlığı olarak geçiyor. benimkinin sebebi bu. dişimde oluşan sorundan dolayı 5-6 yıldır tek taraflı çiğniyordum o kadar ki diğer tarafla çiğneyince tat bile alamıyordum. yüzüm şu anda kötü görünüyor. bir gözümde diğerine göre daha küçük hepsinin sebebi bence bundan kaynaklanıyor. tabi yine en iyisini doktor bilir. bence en kısa zamanda bir doktora görünün. ben ilk iş gitmeyi düşünüyorum.

benimde yüzümde asimetri var yüzümün sağ tarafı daha zayıf çene kısmım daha kısa gibi böylece biraz yamuk çeneli duruyorum :( bu ameliyatın çok zor ve riskli olduğunu duydum ne yapıcamı bilmiyorum

kızlar ben 2.5 yıl ortodonti tedavisi gördüm sonra doktorum bana çenende kayma var dedi bncede var sağa doğru bi kayma önden belli oluyo bnm gözüme batıyo ama söylediğimde belli olmuyo diyolar. sanki yüzümün bi tarafı çocuk yuzu bi tarafı buyuk birinin yüzü. hem maddi hem manevi çok zor bi ameliyat dedi ve babam kabul etmedi kaldı öyle . ne yapacam bilmiyorum bende

benimde yüzümde var. bir taraf diğerine göre daha etli duruyor. normalde belli olmuyor yani çoğu insan bunu söylüyor ve bence bunun sebebi kimsenin kendiniz kadar sizi incelemediğinden kaynaklanıyor. aynaya baktığınızda güzelsinizdir ancak fotoğraflarda çok garip çıkabilirsiniz. bunun sebebi budur arkadaşlar hiç ay acaba saçımdan mı yoksa kaşımdan mı ya da poz mu veremiyorum demeyin. eğer bunun ne kadar net olduğunu görmek istiyorsanız kamerayı yüzünüze düz bir şekilde tutarak saçınız toplu halde fotoğrafınızı çekin. o zaman niye fotoğraflarda öyle çıktığınızı anlarsınız. bunun sebebi birçok yerde tek taraflı yeme alışkanlığı olarak geçiyor. benimkinin sebebi bu. dişimde oluşan sorundan dolayı 5-6 yıldır tek taraflı çiğniyordum o kadar ki diğer tarafla çiğneyince tat bile alamıyordum. yüzüm şu anda kötü görünüyor. bir gözümde diğerine göre daha küçük hepsinin sebebi bence bundan kaynaklanıyor. tabi yine en iyisini doktor bilir. bence en kısa zamanda bir doktora görünün. ben ilk iş gitmeyi düşünüyorum.

aynen ya kimle görüşecen

nerde iyi doktorlar var güvenilir mi hem çokda riskli. ve fiyatları neler. bi de ben zaten 3 yıla yakın tel taktım bu ameliyat için bidaha mı tel takacam kabussss gibi !

geçen ay doktora gittim. doktor tabi göremedi çenende kayma var onu baktır sonra diş teli takarız dedi çene doktoruna görününce haber veririm şimdilik diğer tarafla sakız çiğniyorum yemek yiyorum

arkadaşlar bende de asimetri sorunu var ama benimki çocukluktan aldığım darbe sonucu sinirlerin hasar görmesi ve tek taraf çene kemiğinde büyümemeden kaynaklı. çok doktorla görüştüm. implant öneriyo hepsi, ama rahatsız etmiyorsa hiç dokunma çünkü asla doğalı kadar rahat olmaz dediler. ama ben yaşlanınca daha kötü olacağından korkuyorum :77: :)
yine de dokunamıyorum ondan da korkuyorum :)

benim yüzümde de asimetri var çenemde ve burnumda temmuzda çene ameliyatım olcak bu süreçte tel takıyorum tabi. dişleriniz ameliyata hazırsa çok uzun süre tel takmanıza gerek kalmıyor, ameliyattan sonra belli bir süre de teller takılı kalıyo çünkü.ameliyattan 6 ay sonra da yağ enjeksiyonu yapılcak yüzümün basık olan tarafına. tabiki riski var her ameliyatın riski vardır misal bu en ufacık bir ameliyat olsa bile.. iyice araştırıp iyi bir doktor bulmak çok önemli bu aşamada. bende çok rahatsız oluyorum bir an önce olup kurtulmak istiyorum bu yüzden ortodontistim de şimdi değil ama ileri ki yaşlarda östrojen hormonunun salgılanması azalınca sorunlara yol açabileceğini söylemişti sadece görüntü olarak değil sağlığınız açısından da düşünün.. ve doktora gittiğiniz de sizden daha ağır vakkaların fotoğraflarını mutlaka gösterecektir sizlere. kimileri çiğneme bozukluğundan kimileri doğuştan böyle..ama çaresi var

geçen ay doktora gittim. doktor tabi göremedi çenende kayma var onu baktır sonra diş teli takarız dedi çene doktoruna görününce haber veririm şimdilik diğer tarafla sakız çiğniyorum yemek yiyorum

canımcım nasıl yani ortodontistinmi dedi bunu benim bildigim teli takıyolar belli bi süreden sonra ameliyat oluyosun çeneden sonra bi süre daha teller takılı kalıyo ,çene doktoru derken çene cerrahı demek istedin sanırım ona gitsen nolcakki napıcak oda ilk önce tel tak diyeecek ben ortodontiste dedimki çene ceraahıda görse dedim de çok acele ediyosun dedi yani o iş en son olucak :)

kızlar ben 2.5 yıl ortodonti tedavisi gördüm sonra doktorum bana çenende kayma var dedi bncede var sağa doğru bi kayma önden belli oluyo bnm gözüme batıyo ama söylediğimde belli olmuyo diyolar. sanki yüzümün bi tarafı çocuk yuzu bi tarafı buyuk birinin yüzü. hem maddi hem manevi çok zor bi ameliyat dedi ve babam kabul etmedi kaldı öyle . ne yapacam bilmiyorum bende

aynı sorun bende de var. yüzümün sağ tarafı daha küçük. bikaç doktora gittim hepsi çene amelyatının çok zor olacağını söylediler. ama yağ enjeksiyonu ile düzeltebiliriz dediler. aranızda yağ enjeksiyonu yaptıran warmı? bi sorun cıkarmı?

canımcım nasıl yani ortodontistinmi dedi bunu benim bildigim teli takıyolar belli bi süreden sonra ameliyat oluyosun çeneden sonra bi süre daha teller takılı kalıyo ,çene doktoru derken çene cerrahı demek istedin sanırım ona gitsen nolcakki napıcak oda ilk önce tel tak diyeecek ben ortodontiste dedimki çene ceraahıda görse dedim de çok acele ediyosun dedi yani o iş en son olucak :)

aynen canım ortodontis bir şeyin yok dedi çenenden ses falan geliyorsa çene cerrahına gidip törpülettirebilirsin dedi. diş telini ilk takabileceğimizi söyledi ancak çenem beni çok rahatsız ediyor o konuyu çene cerrahına sormak istiyorum. sen taktın mı tel ben maalesef işler yüzünden gidemedim doktora :(

mesaj atan arkadaşa bu cevaplarım bilgim olduğu kadar yazıyorum.

öncelikle asimetrinin olduğu tarafla çiğnememin sebebi o tarafım etli ve kaslarım güçlü olmadığı için güçlendirmek çünkü o tarafımla tat bile alamıyordum sadece sakız çiğnemiyorum ayrıca o tarafla da yemek yiyorum şu an eskisine göre daha iyi tat alıyorum.

çenemden yemek yerken ses geldiği için doktor o kısmı törpületebileceğimi söyledi ve bunun çene kitlenmeye başlamadığı sürece veya beni aşırı rahatsız etmediği sürece çok önemli olmadığını söyledi. ses gelen tarafım asimetri olmayan kısmım bu yüzden orayı törpületmenin asimetriye herhangi bir faydası olacağını sanmıyorum. henüz çene cerrahına görünmediğim için fiyat konusunda bir bilgim yok. diş teli fiyatları gibidir büyük ihtimalle.

asimetrinin sebepleri araştırdığım kadarıyla farklı farklı oluyor. tek taraflı çiğneme ya da çene bozukluğu gibi. eğer sorun çenende ise çene cerrahı bu konuda bilgi veriyor ameliyat şart ise yapıyorlar ancak çoğu kişi tavsiye etmiyorum yine de doktora sormak lazım tabi ve iyi bir doktora. ben bu sorunumu söylediğimde doktor bana diş teli takmam gerektiğini söyledi.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

Back
X