• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzde 51 sinirsel özür oranı olan bir kişiyle aynı ortamda çalışma :(

melikem

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2007
73
6
623
44
Bulunduğum yerde yüzde 51 sinirsel bozukluğu olan birisi var.Onunla aynı ortamda çalışmak çok zor.Gerçekten çok yoruluyorum,bir şey dediğinizde ağlıyor,iş istiyor iş veriyoruz bunalıyor.Her şeyi bir sinir ve ağlama kriziyle hallediyor.Ben ne yapacağımı bilemiyorum.Olgunluğumu korumak için çok mücadele veriyorum,destek veriyorum yanlış anlıyor,sürekli bir şeylere tepki geliştiriyor.Müdürlerle sürekli konuşuyor herkes onun dediğini yapıyor,sonra da bir şeyleri elde edince nispet yapıyor.Bence kesinlikle hastalığını kullanıyor.Aday memurum burada nerdeyse istifa edip gideceğim.O dereceye geldim.

Ben de öyle birini özel sektörde nasıl tutuyorlar diyecektim ki yazının sonunda memur olduğunu anladım. Sinir hastalarını bile memur yapıyorlar ben daha atanamadım gel de çıldırma. :27::27:

Bulunduğum yerde yüzde 51 sinirsel bozukluğu olan birisi var.Onunla aynı ortamda çalışmak çok zor.Gerçekten çok yoruluyorum,bir şey dediğinizde ağlıyor,iş istiyor iş veriyoruz bunalıyor.Her şeyi bir sinir ve ağlama kriziyle hallediyor.Ben ne yapacağımı bilemiyorum.Olgunluğumu korumak için çok mücadele veriyorum,destek veriyorum yanlış anlıyor,sürekli bir şeylere tepki geliştiriyor.Müdürlerle sürekli konuşuyor herkes onun dediğini yapıyor,sonra da bir şeyleri elde edince nispet yapıyor.Bence kesinlikle hastalığını kullanıyor.Aday memurum burada nerdeyse istifa edip gideceğim.O dereceye geldim.

Zaten tanısı konulmuş,%51 sinirsel bozukluğu olan bir insan..
sizin rahatsız olmanız ve hasta insana hastalığını kullanıyor demeniz çok abes oldu bana göre.

Ben de öyle birini özel sektörde nasıl tutuyorlar diyecektim ki yazının sonunda memur olduğunu anladım. Sinir hastalarını bile memur yapıyorlar ben daha atanamadım gel de çıldırma. :27::27:

Özürlü çalıştırma şartı var bilmiyormusunuz?
Ayrıca o insanlarında işe ihtiyacı var,köstek değil destek olmamız gerekiyor.

Herhangi bir engeli olmayan insanlar nasıl uyum içerisinde çalışmak mecburiyetindelerse,engelli insanlarda iş yeri kurallarına uymalı. Ayrıca bu kişi engelli olmasa da şikayet sebebi.

Sinirsel bir engel sahibi sanırım arkadaş. O halde işverenleriniz diğer çalışanlar ile en asgari ilişkide ki bir pozisyonda çalıştırmalı. Bunu yöneticileriniz ile konuşabilirsiniz.

Arkadaşımız beyin tümörü nedeniyle ameliyat geçirmiş bir müddet sonrada işe dönmüştü. Tüm işyeri çalışanlaır olarak (yaklaşık 150 kişi) arkadaşın gelgitlerini yıllarca, bir kere bile öffff demeden çektik. Ayrıca arkadaşımın yaptıkları sizin arkadaşınızın yaptıklarından kat be kat fazlaydı.
Ayrıca aday memursunuz, bırakın amirleriniz ilgilensin bu konuyla, siz size verilen işi yapın. Çok şikayetçiyseniz üstünüzle konuşup başka bir bölüme geçin.
Sizin gördüğünüz sorunları onlarda görüyordur merak etmeyin ve eminimki bunun için çözümde üretiyorlardır.

ahhh ahhhh cnm bilmezmiyim benim yanımdada var hemde dahada beteri cnm. herkese kendini acındırmaya çalışıyor. kendi yaptığı terbiyesizlikleri ben ona yapmışım gibi anlatıyor hergün beni kötüleyici kelimeler kullanıyormuş. bıktım usandım muhatap dahi olmuyorum ama yok yok hocalar bile sabret uyma ona diyorlar ama bende benden gidiyorum benimde sinirlerim bozuluyor. yalan dolan dolu. böylelerinide memur yapıyorlar ya pes diyoruz bilerde. birde bilgisayar bilgiside fazla yok sadece suradan yazıalrla meşgul işlerine gelmedimi bilmiyorum deyiveriyorlar. sabret güzelim sen yinede boşver.allah büyüktür belkide bizde böyle sınanıyoruzdur.

Zaten tanısı konulmuş,%51 sinirsel bozukluğu olan bir insan..
sizin rahatsız olmanız ve hasta insana hastalığını kullanıyor demeniz çok abes oldu bana göre.
kesinlikle katılıyorum ona o hakkı devlet verıyor tanısı konmuş bır hastalıgı nasıl kullanıyor dersınız anlamıs degılım?
ben 3 yıldır memurum ve kurumda tek bayan olarak çalısıyorum,neleri neleri var daha yolun başındasın...

benim ona ne kadar destek olduğumu bilmeden bence bu konuda konuşmayın...Hayatın insana ne getireceğinin en çok farkında olan kişi benim sabrediyorum,herkes sabrediyor.Ama haddini aşıyor...Israrla söylüyorum hastalığını insanları yanına çekmek adına kullanıyor.

Özürlü çalıştırma şartı var bilmiyormusunuz?
Ayrıca o insanlarında işe ihtiyacı var,köstek değil destek olmamız gerekiyor.

elbette devletin özürlü, gazi, mahkum vs çalıştırma şartları var ama kurumlar aldığı memurları da doğru yerlerde kullanmalı.Bu kurumun yöneticiliğinin ve müdürlerinin acizliği %51 zihinsel özürlü bir insan nasıl bilgisayar başına oturtulabiliyor böyle sorumluluklar veriliyor anlamış değilim.Yanında çalışan memurlara elbette zararı dokunur sonuçta herkesin bir sabrı var kimse kimseye günün 8 saati dayanmak zorunda değil.Özürü ve performansı doğrultusunda iş verilmeliydi misal çalıştığım kurumda görme engelli memur santralde telefonlara bakıyordu ve işini de oldukça titiz ve iyi yapıyordu.

elbette devletin özürlü, gazi, mahkum vs çalıştırma şartları var ama kurumlar aldığı memurları da doğru yerlerde kullanmalı.Bu kurumun yöneticiliğinin ve müdürlerinin acizliği %51 zihinsel özürlü bir insan nasıl bilgisayar başına oturtulabiliyor böyle sorumluluklar veriliyor anlamış değilim.Yanında çalışan memurlara elbette zararı dokunur sonuçta herkesin bir sabrı var kimse kimseye günün 8 saati dayanmak zorunda değil.Özürü ve performansı doğrultusunda iş verilmeliydi misal çalıştığım kurumda görme engelli memur santralde telefonlara bakıyordu ve işini de oldukça titiz ve iyi yapıyordu.

canım benim sağolasın teşekkür ediyorum,anlatmak istediğim anlaşılmış şimdi rahatladım.

Back
X