• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yüzük problemi..

Mrb arkadaslar..aklima takilan bir sorunum var.aslinda sorun degil ama ben taktim diyelim..8 aydir nişanliyim.sözlenirken nişanlima gumus söz yuzugu aldik.nişanda altın cift yuzuk aldik.almadan önce nişanlimla 1 hafta haram konusunu tartistik..ozellikle vurguladim eger haram der takkmazsan gumus yaptiralim seninkini ileride takmam haram deme bosuna para verdirme..1 hafta konustuk her seferinde sorun olmaz takarim altin olsun dedi..ailem de eger takmicaksa aldirmasn bosa diye tembihledi..ona ragmen diretti takcam diye.4 ay sonra gumusu istedi.once elim ona alisti dedi sonra haram mevzusu oldu..cokk kizdim.ileride satariz diye aldirttim yatirim diyo..satsan ne kadar etcekki yazik o kadar para verip aldik..sizce ne yapayim?
Her iki tarafın tavrıda güzel değil,sizin ailenizin söylediği söz de güzel bir söz değil ,takmayacaksa boşuna para verdirtme ne demek oluyor,eğer nişanlının ailesi söylemiş olsaydı böyle bir sözü sence güzel olurmuydu,nişanlının tavrında güzel değil yüzüğü satmak için mi aldırmış,eğer yatırım için birşey istiyorsa çeyrek altın alsın saklasın.

nişanlın, ailenin altın yüzük almamak için uyanıklık yaptığını düşünmüş ve alınmasını sağlamış.siz görevinizi yapıp almışsınız arkasını aramanıza gerek yok,yüzük parasıyla batmamışsınızdır.:34:

Nişanda erkeğe yüzük almak kız tarafının görevi, takıp takmayacağını öğrenmeye çalışmak saçma.
Nişanlının da yüzüğü yatırım gibi görüp ne koparsam kardır anlayışı saçma.
Siz altın yüzüğü alacaksınız, nişanlınız da takmak istemezse kendi gümüş yüzüğünü alacak, olay budur.

Arkadaslar ailem ona bisi demedi yuzuk icin.annem cekti kenara beni bu sizin nikah yuzugunuzde olacak sor nişanlina egerki altin takmam haram derse aynisinin gumusunu yaptiririz..takarim derse altin aliriz.zorlamam kendi nasil isterse parasinda degilim dedi..nisanlima aynisinin gumusumu olsun altinmi senin fikrin altin dersen aliriz ileride haram takmicam duymak istemiyorum bu bizim nikah yuzugumuz dedim..simdi dursun kenarda yok abim kuzenim evlendi satti takmadi falan diyo.bastan konustum ne gerek vardi satsan ne kadar edicekki havai para.sizde yapmis olsaniz ayni sey derdim dedim..

Hayir bi de bozdurunca deger kaybedecek
Sanki dusmandan mal kaciriyor

Cok haklisin..sunu bile dusundum.deseki askim ailem laf eder bak altin almamislar vss diye ondan laf yapmasinlar die aldirttim dese.sanirim hic bi erkek demez..
Mesela benim esim gumus istedi
Annem de dedi ki belki laf olur altin alalim yine de uzerimize duseni yapalim dedi
Esime soyledim annemler almak istiyor diye ne gerek var dedi aldirtmadi
Sonuçta dugun zamanı cok masraf oluyor
Mesela benim eşim saat de istemedi saatim var dedi
Illa saat almak istiyorsaniz Saat yerine bir bilezik alın eşime dedi
Annemler de oyle yapti
O zaman gumus alin ustuyle altin yapin deseydi ne bileyim zarara girmissiniz boyle
Gerci bence uzatmayin olan olmus bosverin gitsin

Cok haklisin..sunu bile dusundum.deseki askim ailem laf eder bak altin almamislar vss diye ondan laf yapmasinlar die aldirttim dese.sanirim hic bi erkek demez..

Yok canim boyle hicbir erkek demez belki de laf yapacaklardi
Bosver almakla iyi etmissiniz
Gerisini uzatma bence bu yuzden kavga etme derim

Kızın yüzüğünü erkek erkeğin yüzüğünüde kız alır bu mecburdur zaten snra gümüş taksın o onun düşüncesi.. bizde öyle yapcaz şahsen altnlar alncak nişanda taklcak snra ikimiz gidip gümüşünü yaptrca ona

Haha adam karsi taraftan ne koparsam kardir diye yuzuk aldirmis ya. Valla ben olsam ver madem takmiyosun ben sana alirim gumus deyip yuzugu alir satarim parasini da yerim

ne demek ya yüzüğü satmak ne kadar saçma sinirlendim bir insan evlilik yüzüğünü satıyorsa o insanda hayır gelmez 200,300 liralık yüzüğe tamah ediyorsa o adamdan hayır gelmez

Çok yersiz... ailende takmazsa almıyalım demeleride cok yersiz...
siz alın canım takar takmaz ona...

Bence bi arastirin. Erkege süsün takinin her turlusu haram. Ama bir nişan bir işaret icin takiyorsa altin takabilir. Evlilik yuzugu altin olabilir ama süs olsun diye gümüş taksa o haram oluyor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yok öyle bir şey. Yanlış bilgilendirme yapmayın bence. İşareti süsü yok bunun, erkeğe ipek ve altın haramdır. Bu kadar net.

bizde eşimin takmayacağını bile bile altın yüzük aldık.nihayetinde bütün söz+nişan+düğün süreçlerinde erkeğe özel alınan saat +yüzükten başka bir şey yok.onları da almayıp laf söz söyletmenin anlamı yok.
belki nişanlınızda laf söz olur diye size öyle söylemiştir ama yatırım olur satarım mantığı varsa onunki de çok yanlış :20:

mrb arkadaslar..aklima takilan bir sorunum var.aslinda sorun degil ama ben taktim diyelim..8 aydir nişanliyim.sözlenirken nişanlima gumus söz yuzugu aldik.nişanda altın cift yuzuk aldik.almadan önce nişanlimla 1 hafta haram konusunu tartistik..ozellikle vurguladim eger haram der takkmazsan gumus yaptiralim seninkini ileride takmam haram deme bosuna para verdirme..1 hafta konustuk her seferinde sorun olmaz takarim altin olsun dedi..ailem de eger takmicaksa aldirmasn bosa diye tembihledi..ona ragmen diretti takcam diye.4 ay sonra gumusu istedi.once elim ona alisti dedi sonra haram mevzusu oldu..cokk kizdim.ileride satariz diye aldirttim yatirim diyo..satsan ne kadar etcekki yazik o kadar para verip aldik..sizce ne yapayim?

nişanlınız bencil ve para merkezli biri gibi hissettim
ama sizde çok masum değilsiniz
alın ne olucak yani bir yüzükle mi batacaksınız mevzu etmeye değmez
belki nişanlınız takacaksan alalım takmayacaksan o kadar para verdirtme demenize kızmış inadına aldırtmıştır yada inadına takmıyordur

Bence sizin ve ailenizin yaklaşımı çok ayıp. Erkek tarafı bu tip yorumlar yapsa ne kadar yadırganır.

Nişanlınız size istediğiniz yüzüğü aldıysa sizde ona istediği yüzüğü almak zorundasınız. İleride takar takmaz bu ne sizi nede ailenizi ilgilendirir.

Bu yoruma katılıyorum. Yüzük altı üstü, pırlantası falan yoksa kaç para tutabilir ki? Ona almışsınız, onun olmuş bir kere, takmayacaksan niye aldırdın diye lafını etmektir asıl ayıp olan.

.

Nişanlınızla birlikte Alo Diyanet hattını arayın ve bilgilenin.(erkeğin altın takması, süs olarak takması yada nişanı simgelemesi hakkında.) Sonra tercihi nişanlınıza bırakın. Eşimede ilk gümüş yüzük yaptırdık, altın yüzüğe vereceğimiz parayıda ekleyerek güzel bir saat aldık. Sonra eşim altın takmayı kabul etti, nişan alyanslarımızı kutuya koyup kaldırdık, yeni alyans aldık ikimizede.

Mrb arkadaslar..aklima takilan bir sorunum var.aslinda sorun degil ama ben taktim diyelim..8 aydir nişanliyim.sözlenirken nişanlima gumus söz yuzugu aldik.nişanda altın cift yuzuk aldik.almadan önce nişanlimla 1 hafta haram konusunu tartistik..ozellikle vurguladim eger haram der takkmazsan gumus yaptiralim seninkini ileride takmam haram deme bosuna para verdirme..1 hafta konustuk her seferinde sorun olmaz takarim altin olsun dedi..ailem de eger takmicaksa aldirmasn bosa diye tembihledi..ona ragmen diretti takcam diye.4 ay sonra gumusu istedi.once elim ona alisti dedi sonra haram mevzusu oldu..cokk kizdim.ileride satariz diye aldirttim yatirim diyo..satsan ne kadar etcekki yazik o kadar para verip aldik..sizce ne yapayim?

Aşağıdaki linkte Nihat Hatipoğlu erkeklere altının haram olup olmadığını açıklamış. Gümüş yüzük takmak sünnet ama altın takmak haram dşye birşey yok. Ona bakarsan yüzüğü sağ ele takmak da sünnet ama sola takıyoruz.

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/hatipoglu/2011/09/16/sorular

S.3.) Erkeklerin altın yüzük takması haram mıdır?
C.3.) Hz. Peygamber (s.a.v.) bir ara altın yüzük takındı. Sahabe de bunun sünnet olduğunu zannederek birer altın yüzük edindiler. Bunun üzerine Hz.
Peygamber (s.a.v.) altın yüzüğü çıkarıp bir kenara attı.
Bundan sonra da gümüş yüzük edindi. Bazı sahabenin vefatlarına kadar altın yüzük takınmaları da, Hz.
Peygamber'in (s.a.v.) bu uygulamasından haberdar olmamaları şeklinde yorumlanmıştır. Sünnet olan gümüş tarzında bir yüzük takmaktır. Yüzüğün çok gösterişli olmaması tercih edilir. Kadınlarla ilgili böyle bir hüküm yoktur.

Back
X