- 10 Kasım 2019
- 695
- 588
- 53
- Konu Sahibi Seftalireceli
-
Sadece yüz kızarmasımı var terlemede varmı acabaHerkese iyi akşamlar.Bugünkü ikinci konum. Fakat sizden başka anlatacağım kimsem yok,mazur görün.
Hanımlar ben son 4 yıldır bu sorunu yaşıyorum. Var mı aynı sorunu yaşayan, bilen. Psikolojik rahatsızlık biliyorum. Fakat adını bilmiyorum. Birisi laf sokunca, utanınca, birisi dikkatli bana bakınca ya da herkesin içinde düşünce vs. Benim bu durumlarda yüzüm kızarıyor. Sanki vücudumdaki bütün kan, ısı, enerji yüzüme birikiyor. Ve malesef ki yüzümün alev alıp kızardığını hissedince daha da kızarıyorum. Böyle iğrenç kısır bir döngü.İnsanlar bu durumlarda bana bakıyorlar.Mesela kayınvalidem laf sokuyor ben herkesin içinde kızarıyorum.Hele de sinirlenip canımı sıkacak bir şey olunca elim ayağım titriyor. Karnıma ağrılar giriyor. Bu sadece karşılıklı değil. Örneğin birisi bana mesaj olarak da sinirlendirecek, üzecek ve utandırıcak mesaj bile atsa ben yine aynı oluyorum. Canımı sıkıp hiç bir şey yiyemiyorum. Sizce bu neden oluyor?
Ya ama normal hafif yüzüm kızarıp geçmiyor iki yüzüm de kıpkırmızı oluyor. Sanki yüzüm alev topu atacakmış gibi yanıyor.Canım aynı şey lisede bendede başlamıştı şimdi 29 yaşındayım hala var. Ben de bi 5 sene öncesine kadar çok takardım hatta okul zamanım bunun yüzünden çok kötü geçmişti. Ama şimdi nasıl düşünüyorum biliyor musun çok büyük bir aptallık etmişim o kadar doğal birşey ki bana çok insan yüzüm kızardığında ne kadar tatlı olduğumu söyler hala. Sen ne kadar kafana takarsan o kadar normal şeylerde bile kızarmaya başlayacak emin ol. Hiç kafana takma bırak yüzün kızarsın. Benimde hala kızarıyor. Ama takılmıyorum hayatıma engel olmasına bir topluluğa girmeme engel olmasına izin vermiyorum üstüne gitmeye çalış kolay değil biliyorum ama emin ol aşacaksın en azından takmayacaksın.
Gerçekten psikolojik bir şey. O kadar kızarıyor ki yüzüm alev alıyor gibi.Flushing/blushing.
Benim başımın tatlı belası flushing :)
Utanma, sıcaklık flushingi artırır. Psikolojik kökenli bir sıkıntıdır. Vücuttaki kan kılcal damarlarla yüze pompalanır böylece vücudunuz reaksiyon göstermiş olur. Sorun uzun süredir devam ediyorsa en sonunda kılcal damarlar zarar görür. Bizim gibi bu sorunu yaşayan insanların yüzlerindeki kılcal damarların deri yüzeyine çok yakın olduğundan, ciltlerinin ince olduğundan bahsediliyor.
Uzun zamandır ben de muzdarip olsam da geçen seneden beri daha çok sorun yaşamaya başladım. Ameliyat ya da lazer tedavisi öneriliyor.
Lise yıllarımda rehber öğretmenimde aynı cümleleri kurmuştu. Fakat yine de yüzüm kıpkırmızı olunca insanların kötü bakışları beni çok rahatsız ediyor.Artık öyle bir zamanda yaşıyoruz ki hiç bir zaman hicbir konuda yüzü kızarmayan insanlar var..bırakın böyle kalsın sizinki.
Demekki hala utanan hala sıkılan hala duyguları olan birisiniz bunlar çok önemli meziyetler herkeste yok,kıymetini bilin
Yüz kızarması ve terleme de var. Canım bende hepsi var. Heyecan, Sinir, utanma hepsinde kızarıyorum. Elim ayağım titriyor.Sadece yüz kızarmasımı var terlemede varmı acaba
Bunun için terapi görseniz belkide iyi olur bu kadar rahatsız ediyorsa sizi.Lise yıllarımda rehber öğretmenimde aynı cümleleri kurmuştu. Fakat yine de yüzüm kıpkırmızı olunca insanların kötü bakışları beni çok rahatsız ediyor.
İki yüzüm kıpkırmızı oluyor ne demekYa ama normal hafif yüzüm kızarıp geçmiyor iki yüzüm de kıpkırmızı oluyor. Sanki yüzüm alev topu atacakmış gibi yanıyor.
Sessizlik herzaman güzeldir bulunduğunuz ortamı terk edin hava almak için balkona çıkın çaktırmadan derin nefes alın hiç kimseye değmez umursamaz olun hiç birşey sizden değerli değil bunu unutmayınYa ama normal hafif yüzüm kızarıp geçmiyor iki yüzüm de kıpkırmızı oluyor. Sanki yüzüm alev topu atacakmış gibi yanıyor.
Canım sen Bi gögüs cerraha git Karaciger röntgeni çektir mutlaka. yüz kızarması ve terleme gögüs cerrahi bölümüyle alakalı bi sorun ..ben hiperhidrosizim sende mutlaka görün derim tabi benim terlemem farklı yani ben iki haftada iki ameliyat geçirdimYüz kızarması ve terleme de var. Canım bende hepsi var. Heyecan, Sinir, utanma hepsinde kızarıyorum. Elim ayağım titriyor.
Ya ama normal hafif yüzüm kızarıp geçmiyor iki yüzüm de kıpkırmızı oluyor. Sanki yüzüm alev topu atacakmış gibi yanıyor.
sosyal fobi,kaygı bozukluğu yatıyor temelinde ve beyaz tenlilerde daha çok görülüyorBende de var aynı sıkıntı, seni çok iyi anlıyorum. Ne kadar zor olduğunu sadece yaşayan bilir. Yüzüm yanmaya, batmaya başlıyor, çok rezil bi halde olduğumu düşünüyorum o an. (Sevimli bi rezillik değil ciddi anlamda küçük düşmüş, zavallı hissetme hali) Zaten o kadar kızarınca konuşmaya falan da devam edemiyorum, aklım kızarıklığa odaklanıyor, tuhaf bir ortam oluyor. O an yok olmak istiyorum sadece.
Sosyal fobiyle alakalı olduğunu düşünüyorum ben, kalabalıkta falan rahat edemeyen biriyim. Ama bu kızarıklık sorunu gittikçe daha ciddi bi hal almaya başladı, ailemin yanında bile yaşıyorum artık. Ameliyatla damarların kesildiğini ve bu durumun önlendiği okumuştum. Ben de bu işlemi yaptırmak istiyorum. Yan etki olarak fazla terleme yapıyormuş, kan yüz bölgesine gidemeyip aşağılarda kaldığı için. Fazla terlemeyi, bu rezilliğe tercih edebilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?