YÜZÜM KIZARIYOR

Off doktorun odasına girerim kızarır, toplulukta konuşurum kızarır. Bunun yüzünden üni hayatım berbat geçti derse katılamıyordum. Bide yokmu şu grup "ayy yüzü kızardı utandinmi sen" diyen. O an yerin altına girmek isterim. Birkere bu anı yaşayınca aynaya baktım aman allahım karpuz kırmızısı. Zaten karşıdakinin bakıslari degisiyor .anlıyorum cok kötü bi durum

Haklısınız, ameliyata da hadi deyince cesaret edemiyorum. Ameliyat fikrini bu yüzden erteliyorum. Gerçi yurt dışında yaşıyorum, hadi deyince olabilir miyim onu da bilmiyorum ama bu sorun hayat kalitemi çok etkiliyor. Son zamanlarda daha sık olmaya başladı, o rezilliğin verdiği hissi birkaç gün atamıyorum üzerimden. İyice içine kapanıp, insanlardan uzak bir hayat yaşamaya başladım, aile ortamından bile kaçasım geliyor nerdeyse. Böyle bir hayat yaşamaktansa şu ameliyatı deneyeyim diye geçiyor aklımdan zaman zaman.

Tavsiyelerinizi dikkate alıcam, teşekkür ederim.

ayni durum bende de var.. cok rahatsiz edici gerçekten.. toplumda bir de aa sen niye kizardin deyince iyice artiyor.. ben psikolojik tedavi goruyorum.. cok cektim bunun yuzunden.. kendime guvenim bile gitmisti.. suan ilac kullaniyorum tedavi eder mi bilmiyorum ama artik yapacak biseyim kalmamisti.. sizi cook iyi anliyorum.. bunun ilaci takmamak degil daha cok sosyallesmek daha cok insan icine girmek..
birde altinda yatan asil sebep sosyalfobi..
bunun tedavisini olmaniz gerekiyor önce

Benimde aynıydı canım birde o an aşırı bir terleme yüzümün sıcaklığı elimi yakardı okadar yani.Sonradan lise yıllarinda geçti simdi ise hiç öyle bisey yok.Sen yazinca hatirladim zamanla geciyor merak etme kendine güven

çok haklı bir yorum. spor yaptığım dönemlerde özellikle azalıyor bende hakikaten.

sosyal anksiyetem için zaten ilaç kullanıyorum uzun süredir, sanıyorum onun da biraz etkisi olmuştur. eskiden çok çoook sık kızarırdım, şimdilerde daha az oluyor.

Ben sinirlenince öyle oluyorum..
Bazen ellerimi yikayinca aynada denk geldigimde böyle mi gezmisim insanlar icinde diye gülme geliyor.
Birde göz altlari kizarmiyor sanki yüzümde kan kirmizisi maske varmis gibi gözüküyor

Ha artik öyle düssem vs kizarmiyorum cunki yas olarak artik o tarz konulari astim. Ve insanlik hali yani sonucta. Cocuklukta cok utangactim ozamanda kizarirdi yüzüm.
Suan geriye sadece sinir aninds kizaran bir yüz kaldi..

Bence de kizarmak utanmak iyi birseydir. Piskin degiliz en azindan.
Millet tartissa kavga etse dahi utanmaz stres yapmaz birak kizarmayi. Sükür bu halimize :) hem kendi adimiza hem baskalari adina utanmak iyidir iyi..

Çok teşekkür ederim.

Kesinlikle aynı şeyleri yaşıyoruz. Fakat ameliyat düşünüyorum. Ben bu durumun psikolojik olduğunu şuradan anladım. Ara ara spora gidip, sosyal ortamlarda aktif olup bir de kimseyi umursamayınca ara ara azalıyordu bu durum bende. Ben psikiyatrıye gitmeyi düşünüyorum. Umarım sende en kısa zamanda aşarsın.

Aynı duyguları yaşıyoruz emin olabilirsiniz. Bence o ne dedi şu neden baktı, yok kızar mı falan herkesi her şeyi bir kenara bırakıp bir de sosyalleşince geçecek gibi bu durum.

Bende de fazla terleme var inanın biri bir diğerine tercih edilebilecek bir hastalık değil ameliyatın yan etkilerini detaylı bi şekilde inceleyip yaptıran insanların yorumlarını okumanızı tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…