yüzüm yandı yardım edin

Bilinçsizce ilaç, krem kullanmayın. Hangi ilacın size uygun olacağını ancak doktor bilir. Keza yüzünüz söz konusu, beklemeden doktora gitmelisiniz:40:

yanıklarda hemen yumurta beyazı süresen iz kalmaz canım....

mutfakta iş yaparken kazayla sıcak su dök,ldü yüzüme. açık eczane bulamadım yüzümde buzla 1 saat dolastım durdum. açık bir eczaneden an... ve sil... diye iki krem aldım. yüzüne sür dediler. buz tut dediler. buz tutunca krem dağılıyor. çenem şu an morardı. yüzümde iz kalır mı bu kremleri nasıl kullancam buz kremi dağıtıyor çünkü. lütfen yardım edin

yüz çok önemli... sakın tavsiyelere göre iş yapma,i hemen bir hastaneye git ve iz kalmaması için ne yapman gerektiğini sor.. kısa bir süre önce kayınvalidemin kolu yandı 1.5 aydır pansumanı devam ediyor ( hergün ) anestol, furacin ve rifocin kullandık.ara sıra madecassol kullandık.. dktora gitmeni tavsiye ederim.

Canim enistemin yuzu yanmisti hemde bi patlamada, teyzem surekli yumurtanin beyazini surdu enistemin yuzune.. Ve hicbirsey kalmadi sukur..
Acil sifalar dilerim..

[h=1]Yanıklar için yumurta akı tedavisi[/h][h=2]Bir yanık meydana geldiğinde önce hemen soğuk suyun altına tutmak sonra ise bu bölgeye yumurta akı uygulamak tedavinin önemli bir parçasıdır.[/h]Hiçbir zaman bunu kullanmak gerekmeyeceği düşünülür, ama gerektiğinde...
Yumurta akı kullanılarak yanıklar basit ve etkin biçimde tedavi edilebilir.
Bu yöntem itfaiyecilerin eğitimi sırasında ders olarak verilen önemli tedavi yöntemlerinden biridir.
Bir yanık meydana geldiğinde, kapsadığı alan ne olursa olsun ilk yardım, etkilenen alanı sıcaklık azalıncaya ve deri tabakalarını yakmayı bırakıncaya kadar soğuk suyun altına tutmak ve sonrasında bu bölgeye yumurta akı uygulamaktan oluşmaktadır.
Bir kimsenin elinin büyük bir kısmı kaynar su ile yandığında, duyduğu büyük acıya rağmen elini soğuk su musluğunun altına tutmuş ve sonrasında 2 yumurta kırmış, aklarını ayırmış ve çırpmış ve elini içine daldırmıştır.
Eli o denli yanmış durumdadır ki yumurta akı uygulanır uygulanmaz derisi kurumuş ve yumurta akı bir film tabakası oluşturmuştur.
Daha sonra bu kişi yumurta akının doğal bir kollajen (bir tür albüminoid) olduğunu öğrenmiş ve en az bir saat boyunca eline tabaka üzerine tabaka gelecek şekilde yumurta akı uygulamıştır. Öğleden sonra hiçbir acı duymaz olmuştur. Ertesi sabah yanık bölgesinde nerdeyse belirsiz bir kırmızımsı leke kalmıştır. Elinde sürekli ve feci görünüşlü bir yara izi kalacağını düşünürken 10 gün sonra geride hiçbir yanık izi kalmamış ve hatta deri eski normal rengine yeniden kavuşmuştur!
Yanan bölge yumurta akında mevcut ve aslında vitamin dolu bir plasenta (etene) olan kollajen sayesinde tamamen yenilenmiştir.
Yanık durumlarında aklınızda bulunması gereken bu bilgiye hiç ihtiyacınız olmamasını dileriz.

Çok geçmiş olsun öncelikle.

Kesinlikle tavsiyem kantron yağı. o kadar işe yarıyor ki krem vs ilave birşey kullanmanıza gerek bile yok.

yüz çok önemli... sakın tavsiyelere göre iş yapma,i hemen bir hastaneye git ve iz kalmaması için ne yapman gerektiğini sor.. kısa bir süre önce kayınvalidemin kolu yandı 1.5 aydır pansumanı devam ediyor ( hergün ) anestol, furacin ve rifocin kullandık.ara sıra madecassol kullandık.. dktora gitmeni tavsiye ederim.

1,5 ay çok uzun bir tedavi süresi.yanıkta üzerini sarmak tedavi süresini uzatıyor.yumurta akı etkili bir yöntemdir.ayrıca bir üye de yazmış.mumla ve zeytinyağla yapılan bir merhem var.bu merhem yaraların çabuk kurumasını sağlıyor ve iz bırakmıyor.denenmiştir:34:

mutfakta iş yaparken kazayla sıcak su dök,ldü yüzüme. açık eczane bulamadım yüzümde buzla 1 saat dolastım durdum. açık bir eczaneden an... ve sil... diye iki krem aldım. yüzüne sür dediler. buz tut dediler. buz tutunca krem dağılıyor. çenem şu an morardı. yüzümde iz kalır mı bu kremleri nasıl kullancam buz kremi dağıtıyor çünkü. lütfen yardım edin

Canım çok geçmiş olsun. Sakın bilmediğin karışımlar sürme. benim bacağım yandı anneme emanet ettim daha beter oldu karışımlarla. ecz. madecasol al. Yanık, yara vs.. iyileştirici etkisi var ve benim nerem yansa hemen sürerim, lekede kalmadı hiçbiryerimde. Acınıda alır. tabi farklı krem önerdiyse ecz. karıştırma..doktora filan gidene kadar sürersin en azından. Bir dr. dan öğrendim bu kremi mucizevi bir ilaçmış.. (tüyleri biraz çoğaltabilir ama tüyler çözümsüz değil. leke kalmasın yeterki...)

Merhaba Fatmahatun,

Ben senin talihsizligini simdi okudum. Insallah iyilesmissindir. Insan ne kadar cagresiz kaliyor böyle bir durumda. Eli ayagina dolasiyor. Bende buna benzer bir sorunla karsi karsiyayim. 10 gün önce yüzümü krem dökme kremiyle yaktim, acit gibi isledi yüzüme. Simdi ise üstü yaralarla dolu yani kabuk bagladi. Seninde kabuk bagladimi? Bagladiysa eger kalktiktan sonra curur oldumu? Inan kolum yada buna benzer bir yerimde olsa bu kadar yakinmazdim ama yüzden bahsediyoruz. Dedigim gibi seni cok cok iyi anliyorum ve insallah hic bir hasar kalmamistir yüzünde...

Allaha emanet ol,
seda

Merhaba Fatmahatun,

Ben senin talihsizligini simdi okudum. Insallah iyilesmissindir. Insan ne kadar cagresiz kaliyor böyle bir durumda. Eli ayagina dolasiyor. Bende buna benzer bir sorunla karsi karsiyayim. 10 gün önce yüzümü krem dökme kremiyle yaktim, acit gibi isledi yüzüme. Simdi ise üstü yaralarla dolu yani kabuk bagladi. Seninde kabuk bagladimi? Bagladiysa eger kalktiktan sonra curur oldumu? Inan kolum yada buna benzer bir yerimde olsa bu kadar yakinmazdim ama yüzden bahsediyoruz. Dedigim gibi seni cok cok iyi anliyorum ve insallah hic bir hasar kalmamistir yüzünde...

Allaha emanet ol,
seda

cerrahpaşada yanık merkezi var. bu konuda uzmanlaşmiş bi yere git. hangi ildesin bilmiyorum Tıp Fakültesi Yanık Merkezi diye arat googledan çıkar biyer

Merhaba Fatmahatun,

Allaha emanet ol,
seda

kartal eğitim ve araltırma hastanesinde de yara ve yanım merkezi var. çokda iyi

ben 14-15 yaşlarındayken sobanın yanında oturuyordumm sobanın üzerindeki çaydanlık üstüme devrildi omzum belim hatta popom yandıı su topladııı ekmek gibi kabardı acile gitti baticon sürdüler şişlikleri makasla kestiler. sonra bir yakınımız el yapımı bir ilaç önerdi malzemeleri verdik kadın yaptı Zeytinyağı,yumurta,bal mumu götürmüştük bu ilacı sabah akşam sürüyordumm sonrasında buzdolabında saklanıyordu. şuan hicbir iz yookk ama ilacı sürmeden önce koyulu açıklıydı berbattı tenimmm hep bikini nasıl giyerim diye düşünüyordum bence bir arastır bu ilacıı

arkadaşlar buz tutmak iyi birşey değilki yanığı tedavi amaçlı bir yöntem değil o acıyı hafifletmek ve uyusturmak amaclı ve sürdüğünüz kremler de işe yaramazki buz tuttuğunuz sürece, bepanthen plus krem yanıklara çok iyi geliyor bir süre yanıyor sonra acıyıda hafifletiyor ve çabuk iyileştiriyor izler konusunda bilmiyorum nasıl bir etkisi olur ama buz tutma sonra duramazsın acısından, eczaneden reçetesiz alabilirsin fakat doktora gitsen tabiki daha iyi

Bence hemen bır hastanenın yanık bölumune gıt ve tedavı ettir iz kalmasını ıstermıyorsan evde ugrasma

cerrahpaşada yanık merkezi var. bu konuda uzmanlaşmiş bi yere git. hangi ildesin bilmiyorum Tıp Fakültesi Yanık Merkezi diye arat googledan çıkar biyer
Tavsiyen icin tesekkürler ama malesef türkiyede yasamiyorum. Yarin özel doktora gidecegim, belki özel oldugu icin biraz daha ilgilenirler. Yoksa hic adamdan saymiyorlar. Kendimi sorunumla cok yanliz hissediyorum, kimse tinmiyo, gittigim Doktor yalandan bi bakti uzaktan sonrada basindan saldi. Ama Türkiye de olsaydim tavsiyen cok isime yarardi, tesekkürler.

Back
X