yüzüm yandı yardım edin

fatmahatun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2012
75
1
36
Aydın
mutfakta iş yaparken kazayla sıcak su dök,ldü yüzüme. açık eczane bulamadım yüzümde buzla 1 saat dolastım durdum. açık bir eczaneden an... ve sil... diye iki krem aldım. yüzüne sür dediler. buz tut dediler. buz tutunca krem dağılıyor. çenem şu an morardı. yüzümde iz kalır mı bu kremleri nasıl kullancam buz kremi dağıtıyor çünkü. lütfen yardım edin

çook geçmiş olsun... benim bildiğim limon suyu acıyı,sızlamayı kesiyor ama yüz için bilemem.. bence acile gidin... Allah acil şifalar versin.

canim iz kalmamasi icin madecasssol merhemi muhakkak kullan kesinlikle iz fln kalmiyo
nette arastirirsan ne kadar etkili oldugunu gorurusun cook gecmis olsun

Cnm çok geçmiş olsun. Bak buzu bi poşete kot buzdolabı poşeti gibi... kremleri sürdükten sonra poşetle buzu üstünde tut ozaman dağılmaz. Sonra gazlı bez al içine iki kremide sür iyice karıştır yanık yerin üzerine koyup bantla öyle o emsin bunu 2 3 saatte bir tekrarla bende iz kalmadı dua et kabarmasın ve mikrop kapmasın ama bunlardan önemlisi pazartsi ik işin plastik cerraha gitmek olsun o yönlendirir

Cok gecmis olsun...elma suyunu tavsiye edecegim bende
Koye gittigimizde elime caydanlik devrilmisti felaket bir aci ve
Goruntu vardi yakinlarda eczane olmayinca alternatif careler
Ararken babaannemin tavsiyesiyle elma suyu denedik ve hem aciyi
Kesti hemde iyilesmeyi hizlandirdi ve hic iz kalmadi...
Zaten elmada cilde iyi geliyor bilirsiniz...

ya kabarırsa... su toplucak sanırım toplarsa iz mi kalır. eczane çok uzak hastane çok uzak. yolda zor yürüdüm bir allahın kulu sormadı. 2 kremle ve buzla kalakaldım.
gazlı bez de yok evde pamukla yapsam olmaz mi

Geçmis olsun, doktora yada acile gitme imkaniniz varsa bence onlara bi gösterseniz yüzünüzü olmaz mi ?

Hani yanik bu, eczaneden alinan kremle ihmale gelmez. Çünkü benim kolum buharla yanmisti 6-7 yil önce, eczaneden bi kremle geçistirmistim ama su an hala o yanigin izi var, bayagi belli yani. Sizin bir de yüzünüzde olunca bence tedbirli olmakta fayda var.. çok geçmis olsun

canım yanığa buz konulmaz kabartır su toplatır...ıslak nemli bez koyabilirsin acıyı azaltsın diye..ama buz uygulama derim inşallah iz kalmaz yüz kendini çabuk yenileyebilen yapıya sahip muhtemelende kalmıcaktır..çok geçmiş olsun..

ya kabarırsa... su toplucak sanırım toplarsa iz mi kalır. eczane çok uzak hastane çok uzak. yolda zor yürüdüm bir allahın kulu sormadı. 2 kremle ve buzla kalakaldım.

pamukkullanmayın yanığa yapışır,temizlemesi zor oolur.gazlı bez yoksa temiz tülbent kullanın..

arkadasim bence uzak da olsa bi acile gidin gerçekten benim yanik izlerim bunca yildir geçmedi eczaneden o kadar krem falan verdikleri halde.. Bir de yüzünüz söz konusu gerçekten hafife almayin :26:

yanan bi yere buz yada soğuk su tutulmaz ılık su tutsaydın keske ilk başta ...
cok geçmiş olsun canım ama en iyisi bi hastaneye gitmek iz falan kalabilir...
yanık kremleri oluyo onları kullanabilirsin silverdin falan ama ne kadar etki eder bilmiyorum mutlaka bi hastaneye gitmelisin..
Allah acil şifalar versin ...

yok pamukla yapma mikrop kapar cnm su toplarsa veya mikrop kaparsa iyileşmesi uzun sürer ama sen sürekli kremlerini karıştırarak sür merak etme iyileşir

herkes buz tut buz tut dedi... offf...
silverdin ve anestol verdi eczacı onu sürüyorum ama çok yanıyo. yanaklarım da yandı ama onlar şu an oralarım iyi kırmızılık bile yok ama çenem kıpkırmızı. arkadaşlar devlet hastanesi buraya çok uzak. anlaşmalı bir özel hastane var oraya gitsem benden para alırlar mı acile gitcem sonuçta.

herkes buz tut buz tut dedi... offf...
silverdin ve anestol verdi eczacı onu sürüyorum ama çok yanıyo. yanaklarım da yandı ama onlar şu an oralarım iyi kırmızılık bile yok ama çenem kıpkırmızı. arkadaşlar devlet hastanesi buraya çok uzak. anlaşmalı bir özel hastane var oraya gitsem benden para alırlar mı acile gitcem sonuçta.

ssk anlaşmalıysa ilk etapta ücret almazlar

yok pamukla yapma mikrop kapar cnm su toplarsa veya mikrop kaparsa iyileşmesi uzun sürer ama sen sürekli kremlerini karıştırarak sür merak etme iyileşir

çok yardımcı oldunuz çok sağolun...
süresi acısı önemli değil. ben iz kalmasın istiyorum. silverdin ve anestol verdiler karıştır sür dediler onu sürüyorum sürekli ama çok acıyorişte. buz tutmasaydın keşke dediler şimdi kafam ona takıldı. olay 2 saat önce oldu şimdi doktora gitsem ne yaparlar ki

Ben de madecassol öneririm canım, çok geçmiş olsun...
Aslında acile gitsen daha iyi olur...

Back
X