yüzüm yandı yardım edin

gözükmeyen bir yer olsa burdaki çözümleri uygula derdim ama en önemli yer yüz sonuçta
beklemen büyük hata hemn acile git yanında nakit yoksa birinden borç almayı deneyebilirsin.

olay olalı 2 saati geçti işe yarar mı? bir de başka bir kremle karıştırayım mı? gerçekten işe yarıyor değil mi

Neden işe yaramasın bence git bir baksınlar...
Evet iz kalmaması için işe yarar, başka kremle karıştırmak konusunda fikrim yok canım onu alırken eczaneye sor...

Bence doktora gidin bir an önce.. Bepanthen diye bir krem var hem sızlamayı alıyor hemde izler konusunda iz kalmaması konusunda çok iyi.. Ama bu yüz yinede.. Bir gidin derim.. Çok çok geçmiş olsun..

Bence kulaktan duyma bilgilerle hareket etme hemen bir polikinlige veya aile hekiminize git. Daha sonra iz kalmamasi için cildiyeden destek al.

Geçmiş olsun benim annemin bacagına kaynar su döküldü bizde ilk etapta buz koyduk ve doktora götürdük hemen oradaki söyleyenler şunu dedi keşke buz koymasaydın su topluyor dedi çünkü ama panik anıyla insan ne yapacagını şaşırıyor hastahaneden emekli olmuş bir çalışan evimize hergün pansumana geldi adını unuttum kremler vardı onu kullandı annem 2 ay çekti diyebilirim iz konusuna gelince az bir miktar da bacagında iz kaldı gerisi geçti bence sizde bir doktora gidin anneme niye doktora gittin biz onu dogal yöntemlerle iyleştirirdik diyenler oldu patatesi haşla bacagına koy diyenler nohutu haşla bilmem onu bacagına koy diyenler daha bir sürü şeyler söylendi biz bunların hiç birini yapmakdık doktorun verdigi kremleri kullandık sizede tavsiyem doktorun verdigi ilaçları kullanın

Geçmiş olsun. Doktora gitmişsinizdir inşallah. Yanık durumuna göre verilen ilaç da değişir çünkü. Doktorun görmesi daha iyi olur.

Oncelikle cok gecmis olsun, yanmis olan yerinizi 10 veya 15 dkk akan suya tuttunuxmu, bu yaranin serinlemesini saglar ve krem felan surmeyin doktora gostermeden cunku yaraniz iltihap kapabilir veya yara degisebilir bence biran once acile gidin. buz degilde islak nemli bir bez koyabilirsiniz yanik yere.

doktorun vereceği kremlerin yanında elma suyu da çok iyi geliyor bizzat denedim.

mutfakta iş yaparken kazayla sıcak su dök,ldü yüzüme. açık eczane bulamadım yüzümde buzla 1 saat dolastım durdum. açık bir eczaneden an... ve sil... diye iki krem aldım. yüzüne sür dediler. buz tut dediler. buz tutunca krem dağılıyor. çenem şu an morardı. yüzümde iz kalır mı bu kremleri nasıl kullancam buz kremi dağıtıyor çünkü. lütfen yardım edin

O kremleri biliyorum canım. Çok geçmiş olsun. Benim yüzüm küçükken sobada yandı. Hiç iz yok. Kesinlikle öyle yoğurttur,limondur sürme. Deri değiştirirsin büyük ihtimalle. Limon falan sürersen cildin gerginleşir deriyi atman zorlaşır ayrıca iz kalır. O ilaçları sür ayriyetten mutlaka kalın tabaka halinde sürekli bepanthene plus sür. Hiç iz kalmaz yüzünde merak etme.

Benim kalmamıştı ki soba yani yapışmıştım resmen.

canım soylendı mı daha once bılmıyorum ama kantaron yagı yanıklara cok cok ıyı gelıyor cok gecmıs olsun

Son düzenleme:
arkadaşlar misafirimiz vardı.
annesi çok yaşlı bir teyzemiz kendisi teknolojinin yolun olmadığı bir yerde ki bırakın hastane, eczaneyi.

birgün biri feci şekilde suyla haşlanmış resmen.
hemen toprak ama temiz toprakmış içine su koymuşlar.
karmışlar bunu.
yanan yerlere koymuşlar.
toprak kurudukça yenilemişler.
deri kendi toparlamış.
fazla da iz kalmamış.

ben de tıp derim her zaman ama bazen de böyle şeyleri uygulamak fayda sağlayabilir.
ha bir de dedi ki olayın hemen ardından yapılırsa etkili olur.

arkadaşlar misafirimiz vardı.
annesi çok yaşlı bir teyzemiz kendisi teknolojinin yolun olmadığı bir yerde ki bırakın hastane, eczaneyi.

birgün biri feci şekilde suyla haşlanmış resmen.
hemen toprak ama temiz toprakmış içine su koymuşlar.
karmışlar bunu.
yanan yerlere koymuşlar.
toprak kurudukça yenilemişler.
deri kendi toparlamış.
fazla da iz kalmamış.

ben de tıp derim her zaman ama bazen de böyle şeyleri uygulamak fayda sağlayabilir.
ha bir de dedi ki olayın hemen ardından yapılırsa etkili olur.

arakadaşım sureklı uygular bır yanık olduğunda..hıçde ız bırakmadığını soyler.bal mumu veya herhengıbı bır mum bunu saf zeytınyağında erıt boyle vazelın kıvamına gelıyor .oyle olması lazım daha cıvık olursa mum eklersın .onu sur yara yere ve bır şeyle kapat.sureklı yenılenıyormuş.bırde ıtfayecılık eğıtımında yumurtanın akını surmeleırnı ve bekletmelerını soyluyorlarmı.

yumurta beyazını kesinlikle tavsiye ederim...sürün yarım saat kadar bekleyin ve yıkayın.
gerçi ilk anlarda yapmak gerekiyor ama bi deneyin derim..geçmiş olsun..

bu arada konu sahibi büyük geçmiş olsun.
yanık acısını ve izini bilirim.
inşallah halledersin birşey kalmaz.

Bence direk hastaneye gidin.

Bazı yanık vakalarında üstteki deri tabaka alınıyor. Normalde fazlaca yanık olmalı ama yüz olunca bilmiyorum. Eğer öyle bir şeyse krem sürdüğünüz için ayrıca iz bırakırsınız.

Back
X