benim cildim de yağlı ve sivilceye meyilli. yeni öğrendim maya maskesini, 2 haftadır fln uyguluyorum,2- 3 günde bir. cildim problemli olduğu için sık yapıyorum, yoksa bu kadar sık uygulamaya gerek yok. ben mayayı soda ve limon suyuyla yoğuruyorum. çok keskin oluyor ama sivilcelerin canına okuyor. 20 dk- yarım saat kadar beklettikten sonra dökerek çıkartıyorum, kil maskesi çıkarır gibi ovalayarak. sonra sebamed sabunu azıcık doğal yüz süngerime sürüp ıslak süngerle çok acıtmadan bastırarak temizliyorum cildimi, sonra da soğuk suyla duruluyorum. peçete yardımıyla kuruladıktan sonra bephantene plus ile güzelce nemlendiriyorum. bu işlemde: limon ve soda sivilceleri kurutuyor, maya kan dolaşımını hızlandırıyor. soyma işlemi peeling yapıyor. süngerle yıkama hem ölü hücre ve kirleri temizliyor hem de masaj yaparak yan dolaşımını hızlandırıyor. soğuk suyla durulamak da dolaşım için çok faydalı. peçeteti tamamen açıp, yüze örtüp suyunu çektikten sonra örtü kaldırır gibi kaldırmalı,bu sivilce gibi sorunların yayılmasını önler. ve bephanten hem cilde yağlandırmadan nem verir, hem de hücre yenileyici özelliği sayesinde lekeleri onarır, cildi tazeler. bende çok işe yaradı,ilk yapışta farkediliyor. işlemden sonra cilt bir süre yanıyor, ama kesinlikle bir hasar kalmadan 30 dk. içinde düzeliyor. şiddetle tavsiye ederim...