Zaafım merhametim

Aman ne güzel işte ahirete yatırım bunlar :) inançlı biriyseniz tabi. Kalıcı değiliz burada.

Mesela şiddet uygulayan bir eş
Aldatan bir sevgili
Namusuna laf eden bir akraba
Hakkını yiyen, arkandan vuran bir dost

Bunlara karşı merhametli olur musunuz?
Cevap evetse ciddi sıkıntı var.
Hayırsa düşündüğünüz kadar ağır şeyler yaşamamışsınız.
Her duygunun fazlası zarar.

Allah rızası için bir şey yapmak güzel de, Allah kendi beden ve ruh sağlığımızı da korumamızı söylüyor değil mi? Bazı hatalar, ikinci bir şansı hak eder. Ama bazı durumlarda karşınızdaki hata değil de, bile isteye kötülük yapıyordur. Böyle bir insan için hala verici davranmak ne kadar mantıklı olabilir? Size zararı dokunabileceğini bile bile, kendi beden ya da ruh sağlığınızı önemsemeden aranızdaki iletişimi sürdürmek akıllıca gelmiyor. Allah rızası için dediğiniz için bu bakış açısından girdim olaya. Allah aklımızı kullanmamızı da emrediyor. Oysa bu bile bile lades durumları, aklın kapsama alanına girmiyor.

Hayir mi diyemiyorsunuz acaba siz de benim gibi

Ben birde o kisinin zamaninda yasadigi kotu gunleri hatirlayip gozlerim dola dola dusuncelere daliyorum
Ay ben nasil bir mahkulatim bakin gorun ibret alin benim gibi olmayin :KK70:
En büyük zaafım hayır diyememem zaten
Ama kötü günlerini hatırlayınca da gözlerim dolmaz iyi olmuş derim ama yine de bişeye ihtiyacı olsa ben yine yardıma koşarım 🤭

Mesela şiddet uygulayan bir eş
Aldatan bir sevgili
Namusuna laf eden bir akraba
Hakkını yiyen, arkandan vuran bir dost

Bunlara karşı merhametli olur musunuz?
Cevap evetse ciddi sıkıntı var.
Hayırsa düşündüğünüz kadar ağır şeyler yaşamamışsınız.
Her duygunun fazlası zarar.
Aldatan sevgili tarafindan diger ucune de maruz kaldim siddet psikolojik olarak ciddi sekilde vardi ve evet o kisiye bile bir seyler yapmak icin ugrastim. Taa ki cok deger verdigim bir insandan ciddi bir tepki gorene kadar
Ondan sonra sanki biraz duzelir gibi oldum en azindan o kisiye daha normal sekilde hisler tasimaya basladim. Asla bi daha yardimci olmaya calismadim vs

Aslinda sunu fark ediyorum kotu seyler yasayan insanlara karsi ekstra bir merhametim var. Yani hissettiklerini anlayabildigim icin cok cok uzuluyorum bana berbat bi kotuluk yapmis olsalar bile.
Zaten kendime sinirlendigim nokta bu kisim.
Sen aptal misin diyorum sonradan kendime. Bu insana acimaman icin seni oldurmesi mi lazim

Boyle iste :(

Allah rızası için bir şey yapmak güzel de, Allah kendi beden ve ruh sağlığımızı da korumamızı söylüyor değil mi? Bazı hatalar, ikinci bir şansı hak eder. Ama bazı durumlarda karşınızdaki hata değil de, bile isteye kötülük yapıyordur. Böyle bir insan için hala verici davranmak ne kadar mantıklı olabilir? Size zararı dokunabileceğini bile bile, kendi beden ya da ruh sağlığınızı önemsemeden aranızdaki iletişimi sürdürmek akıllıca gelmiyor. Allah rızası için dediğiniz için bu bakış açısından girdim olaya. Allah aklımızı kullanmamızı da emrediyor. Oysa bu bile bile lades durumları, aklın kapsama alanına girmiyor.

Kesinlikle dogru. Biraz daha ugrasirsam kendime gelecegimi ve daha normal davranacagimi dusunuyorum insallah o sekilde olur
Burdaki yorumlar daha saglikli dusunmemi sagliyor
Cok cok tesekkur ederim

En büyük zaafım hayır diyememem zaten
Ama kötü günlerini hatırlayınca da gözlerim dolmaz iyi olmuş derim ama yine de bişeye ihtiyacı olsa ben yine yardıma koşarım 🤭
Bizim kafamizi bi duvara surtmek lazim sanirim :D

Aldatan sevgili tarafindan diger ucune de maruz kaldim siddet psikolojik olarak ciddi sekilde vardi ve evet o kisiye bile bir seyler yapmak icin ugrastim. Taa ki cok deger verdigim bir insandan ciddi bir tepki gorene kadar
Ondan sonra sanki biraz duzelir gibi oldum en azindan o kisiye daha normal sekilde hisler tasimaya basladim. Asla bi daha yardimci olmaya calismadim vs

Aslinda sunu fark ediyorum kotu seyler yasayan insanlara karsi ekstra bir merhametim var. Yani hissettiklerini anlayabildigim icin cok cok uzuluyorum bana berbat bi kotuluk yapmis olsalar bile.
Zaten kendime sinirlendigim nokta bu kisim.
Sen aptal misin diyorum sonradan kendime. Bu insana acimaman icin seni oldurmesi mi lazim

Boyle iste :KK43:

Yani çok şaşırdım şuan benim verdiğim en uç örnekti galiba onu bile yaşayıp yune de o insan için bir şeyler yapmak.. Kendi kendine telkin et sürekli böyle devam edersen kendinden ödün vereceğini unutma. Taviz verdiğin her şey sana kayıp olarak döner. Kimse de bu kadar merhametlisin diye sana ekstra bir anlam yüklemez. Tam tersi seni kullanmaya çalışırlar.

Back
X