Zaafım merhametim

En son ne sizi cileden cikardi?
Bugun veya yakin gunler icerisinde bir seyler olmadi aslinda ama oturup dusundum biraz ve insan dusundukce hatirladikca daha da ofkeneliyor.
Genel olarak da hep yasadigim bi durum oldugundan konu acip danismak istedim.
En azindan bundan sonraki gunlerde kendimi korumak istiyorum

Iyi geceler arkadaslar hemen konuya girmek istiyorum

Merhamet gibi guzel bir duygudan bile tiksinir seviyeye geldim

Kendimi bildim bileli bana cok kotulugu dokunan insanlara karsi bile belli bir noktadan sonra uzuluyor hatta yardim etmeye falan calisiyorum

Yardim etmeye calistigim insanlar oylesine tartistigim insanlar olsa bunu dert etmeyecegim ama ciddi psikolojik siddetlere basvuran, tehdit eden, hakaretler eden, beni rezil etmeye calisan, her turlu pisligi yapmis insana karsi bile bu kadar saf salak olmak beni artik cileden cikartiyor
Sadece ben degil cevremdeki insanlarda kiziyor sana mi dustu ona yardimci olmak diye.
Neden boyleyim ben?
Merhametim zaafim oldu ve bana artik zarar veriyor

Kendime soz veririm. "Pandaizm bir daha asla bu insana iyi bir sey yapma!" Ama sonra aradan zaman gecer "Allah rızası için yap boşver" derim
Sonra kotu bir sey yasanir ve kendimi kullandirttigimi fark eder kendime ofkelenirim ama ayni hatayi yeniden yaparim

Sizce sorun yaptigim iyilikten pisman olmam mi yoksa asla yardim etmemem gereken insanlara karsi bile durduramadigim salakligima sebep olan merhametim mi?
Ne yapmaliyim?
Sorun vicdanımız bende böyleyim asla ama asla tavır yapamıyorum mesafe koyamıyorum en beter düşmanım bile olsa banane diyemiyorum yardım ediyorum ama bu bana zarar veriyor salak yerine konulduğumu düşündürüyor ama sonrasında ben vazifemi yaptım rahatlığı oluyor

İyiliğe iyilik her kişinin kârı , kötülüğe kişilik er kişinin kârıdır.
Sizi tebrik ederim 👏👏👏
Not: er kişi burada erdemli onurlu insan demek.
Malum, bu sitede kelimeler cımbızla çekiliyor. :KK53:

Sorun vicdanımız bende böyleyim asla ama asla tavır yapamıyorum mesafe koyamıyorum en beter düşmanım bile olsa banane diyemiyorum yardım ediyorum ama bu bana zarar veriyor salak yerine konulduğumu düşündürüyor ama sonrasında ben vazifemi yaptım rahatlığı oluyor
Sanirim benim de o vicdan rahatligina odaklanmam ama belli bir noktadan sonra da durmayi tecrube ede ede ogrenmem gerek

Tesekkur ederim yorumunuz icin
Yalniz olmadigimi bilmek guzel :)

Sanirim benim de o vicdan rahatligina odaklanmam ama belli bir noktadan sonra da durmayi tecrube ede ede ogrenmem gerek

Tesekkur ederim yorumunuz icin
Yalniz olmadigimi bilmek guzel :)
:)) Bazen bende düşünmüyor değilim içime de çok batar özellikle yanlız kaldığım zaman film şeridi gibi aklımdan geçer salaksın derim kendi kendime ama yine de kendimi alıkoyamam yardım ederim banane diyemem hiç Allah'ım bilsin derim hep

Çok zenginsiniz. Merhamet nadir bulunan bir özellik. Siz iyilikten beslenen insansınız. Size zararı dokunanlara kötülük yapmak sizi yine üzer. Yapacağınız tek şey yapmanız gerekenden fazlasını yapmamak. Allahın selamını esirgemezsiniz. Sizi yıpratacak fedakarlığı bıraktığınız anda kıymete bineceksiniz.

:)) Bazen bende düşünmüyor değilim içime de çok batar özellikle yanlız kaldığım zaman film şeridi gibi aklımdan geçer salaksın derim kendi kendime ama yine de kendimi alıkoyamam yardım ederim banane diyemem hiç Allah'ım bilsin derim hep
Ay bende aynisindan vallahi
Kendi kendime konustukca da konu konuyu aciyor vallahi muhabbetim de guzelse demek ki :D :D sonu kotu bitiyor gerci :D

Çok zenginsiniz. Merhamet nadir bulunan bir özellik. Siz iyilikten beslenen insansınız. Size zararı dokunanlara kötülük yapmak sizi yine üzer. Yapacağınız tek şey yapmanız gerekenden fazlasını yapmamak. Allahın selamını esirgemezsiniz. Sizi yıpratacak fedakarlığı bıraktığınız anda kıymete bineceksiniz.
Isim soyisimden karakter analizi yaptirmisim gibi hissettim bi an :D

O sınırı tam olarak koymaya basladigimda kendimle kavgam da bitecek insallah
Cok cok tesekkur ederim

Ay bende aynisindan vallahi
Kendi kendime konustukca da konu konuyu aciyor vallahi muhabbetim de guzelse demek ki :KK70: :KK70: sonu kotu bitiyor gerci :KK70:
Ay bide bi daha olursa böyle dicem şöyle yapcam bi daha yardım etmicem kendi mokuna batsın diyorum sonuç yine aynı 😁

Konu çok hoşuma gitti. Bendeki sorun benim kötülüğümü istediğini biliyorum anlıyorum ama kişilerle görüştüğümde aslında iyi birisi diyip herşeyi oan unutup muhabbet ediyorum yine iyiliğini isteyecek şeyler söylüyorum Hatta dayanamayıp yapmak istediğini ben yapıp süpriz yapıyorum ve sonradan lafları yiyip yada kandırılıp evime geri gidiyorum. Çareyi mesafede buldum. Ozaman duymuyorsun ve yıpratmıyorsun kendini. Görüştüğümde kısa görüşmelerde buldum. O kişilerin yanına gittiğimde zikirler çekerek giderek kendimi kaybetmim ve karşımdaki beni kullanamasın diye.

Ay bide bi daha olursa böyle dicem şöyle yapcam bi daha yardım etmicem kendi mokuna batsın diyorum sonuç yine aynı 😁
Hayir mi diyemiyorsunuz acaba siz de benim gibi

Ben birde o kisinin zamaninda yasadigi kotu gunleri hatirlayip gozlerim dola dola dusuncelere daliyorum
Ay ben nasil bir mahkulatim bakin gorun ibret alin benim gibi olmayin :D

Isim soyisimden karakter analizi yaptirmisim gibi hissettim bi an :KK70:

O sınırı tam olarak koymaya basladigimda kendimle kavgam da bitecek insallah
Cok cok tesekkur ederim
Hahahaha benim duyduğum sözleri size aktardım. Akıl verdiğime bakma. Dediğimi yap ama yaptığımı yapma 😂😂😂

Konu çok hoşuma gitti. Bendeki sorun benim kötülüğümü istediğini biliyorum anlıyorum ama kişilerle görüştüğümde aslında iyi birisi diyip herşeyi oan unutup muhabbet ediyorum yine iyiliğini isteyecek şeyler söylüyorum Hatta dayanamayıp yapmak istediğini ben yapıp süpriz yapıyorum ve sonradan lafları yiyip yada kandırılıp evime geri gidiyorum. Çareyi mesafede buldum. Ozaman duymuyorsun ve yıpratmıyorsun kendini. Görüştüğümde kısa görüşmelerde buldum. O kişilerin yanına gittiğimde zikirler çekerek giderek kendimi kaybetmim ve karşımdaki beni kullanamasın diye.
Balik hafizaliyiz bu konuda hemen unutuyoruz yapilan seyleri
Ben de elimden geldigince o mesafeyi koymaya calisacagim artik
Cok tesekkur ederim
Bu arada hangi zikir o
Ben la havle cekiyorum aklima geldikce :D

Balik hafizaliyiz bu konuda hemen unutuyoruz yapilan seyleri
Ben de elimden geldigince o mesafeyi koymaya calisacagim artik
Cok tesekkur ederim
Bu arada hangi zikir o
Ben la havle cekiyorum aklima geldikce :KK70:
Bende aynı zikri çekiyorum 😂
Dünyaya ayak uydurmakta zorlanıyorum 😂yinede herkes herkesle iyi olsun istiyorum 😂. Kavgaya gürültüye kötülüğe kıskançlığa ne gerek varki diyorum sonra ... üzerine oturuyorum :)

Bu duygunun adının merhamet olduğuna emin misin? Her seferinde bu yaşanıyor ve kendini kullanılmış hissetmene rağmen buna devam edemiyorsan ya evet demeyi kendini kabul ettirme aracı olarak kullanıyor yahut hayır diyemeyecek kadar güvensiz hissediyorsun demektir. Hislerin adını doğru koyalım ki tedavi doğru yapılsın. Onaylanma ihtiyacıyla büyüyen kişiler hayır! kelimesini lügatlarından çıkarır çünkü hayır dedikçe taraftar kaybeder taraftarı olmak istediğiniz topluluktan uzaklaşır veya uzaklaştırılırlar. Hayır demeye başlamadan önce kendinizi sevin ve kendinize yetmeye çalışın.

Fazla merhamet tehlikeli bence. Gerçekten insanı acınacak duruma bile düşürür. Mantığı, aklı elden bırakmamak gerekli. Mazosist değilsen, sana zarar veren, mutsuz eden her kişi ve durumdan uzak durman gerekli. Ahiret hayatı için çalışma gibi şeyler ütopik bence. Kimseye zararım olmasın yeter bana.

Okuyunca eskiden ben de böyleydim dedim. Ama insan kullanıldığını anlayınca belli bir yaştan sonra kaldıramaz oluyor. Kötülük de yapmıyorum. Ama o kişilere hayatımda yer vermiyorum. Valla belli raddeye gelince zaten yapamayacaksınız. Demek ki o raddeye varmamışsınız. O kadar çok sırtımdan vuruldum ki. Artık mesafeliyim insanlara karşı. Ha bir de bu kadar affedici olunca karşıdaki her şeyi yapma hakkını da görüyor kendinde. Hayır diyebilmek erdemdir diyorum. Artık karşımdakinin tavrından rahatsız olduğumda söylüyorum ve uzaklaşıyorum. Yapmak istemediğimi dile getiriyorum. Hayır diyorum kısaca. Bu konuda sosyal medyada videolar falan var. Ben izliyorum ve uyguluyorum. Ha başta tepkiler oluyor. İnsanlar değiştiniz için tepki veriyor. Ancak zamanla da alışıyorlar. Ben de yeni yeni yapıyorum. İçsel olarak rahatladım.

Back
X