Yöresel Tarif ZAHTER (Gaziantep)

• Konu Sahibi Konu Sahibi hanzade35
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yöresel Yemekler
tatlım zahter yemek değil ki,kahvaltılık,hatta geçen hafta çok şık bir restoranda başlangıç olarak sundular,bendende içindeki malzemeleri istediler,gelen müşteriler soruyormuş,garsonlarda bilmedikleri için burada cevaplıyamıyorlarmış....ekmek önce zeytinyağına batırılır sonra zahtere sonrada hopp mideye,harika birşeydir...dene lütfen...

deniycem hemen öle bişe hatırlıyorm ekmek zeytin yağına batırmak falan yabancı gelmedi..
ayyy utandım kendimden antepliyim ama zahteri bilmiomm:utangac:

zahter.kahvaltılık bir karışım.baharatçıdan sürekli alırım yoksa kahvaltı yapamam.g.antepten geliyormuş,paket içinde ,5 lira.içinde arkadaşların da dediği gibi içinde sayısını bilmediğim baharat karışımı var.

5 milyon ha iyiymiş. istanbullu esnaflar işi öğrenmişler. hatayda 1,65 e alıyoruz biz :)

bildiğim kadarıyla zahter bir kekik türü dağ kekiği demek.. tadı kokusu görüntüsü normal kekikten biraz farklı.. çayı oldukça hoş.. yemeklere de katılabilir, salatalara da.. evimde var zahter demlemek için almıştım.. yemeklerden sonra bi çay bardağı içince çok daha kolay hazmettiğimi hissediyorum..

Back
X