zam nasıl istenir

curiouss

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
5.846
3.396
373
günaydın

ben çalıştığım işyerimde çalıştığım pozisyona göre düşük maaş alıyorum ayrıca beklediğim zam olmadı normal enflasyonun birkaç puan üstünde zam yapılmış
daha öncesinde teknik bilgim olmadığı için diye geçiştirmişlerdi 5 yıllık çalışanım buarada 2 yıldır artık sesimi çıkarmıyorum ama +1000 TL gibi bir rakam benim pozisyonuma uygun olan

ama normalde şartlarım bu pozisyon olarak değilde genel olarak bakıldığında yaptığım iş ve stresi göz önüne alınmadığında iyi gibi maaş + sodexo

maaşıma zammı nasıl isteyebilirim
düzenleme = maaşıma asgari ücrete gelen zam % desi kadar zam istiyorum

eski konumun linkini de paylaşmak istiyorum çünkü bir yandan da burada yükselme ihtimalim yok ve eğer işten çıkarsam bu iş benzeri iş bulamam sıfırdan başlamam gerekecek yaş oldu 27

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...yim-meslegim-ne-peki-bilmiyorum.588217/page-2
iş yerim taşındı servise kadar bir toplu taşıma kullanıyorum

Son düzenleme:
zam nasıl istenir bilmiyorum ama memnun değilsen başka bir iş bak bulduğun zaman işini bırak...
zam isteme bana çok zor gelir heralde isteyemem ama bir şekilde bir yerden başlamalısın..yaşın gayet uygun bence...artık çoğunluk okuduğu için hayata atılması bu yaşları bulabiliyor..

Zam yapıldğında keşke deseydın bu fiyat benım için uygun değil diye ben öyle dedim ..
1000 tl birdende kimse zam yapmaz bence..

zamlar bu ayın 2 sinde açıklandı müdürüm yoktu yurt dışındaydı
Ozaman gelınce bu zam benim için uygun değil de.. Tabi eğer çıkarılcak gibi bir durumu varsa ilk önce iş bul ondan sonra de..
Patronlar biraz zam isteyen işçileri sevmezler.. Bizim işyerınde benden başka bir kişi daha zammını begenmedı dillendirdi diye hep laf sokuyor.. Tabi bana öyle bişey yapamaz , bana eğer yapmasaydı direk gideceğimi biliyordu çunku işim hazırdı..
Ama şöylede birşey var biranda 1000 tl maaş çok..

Siz net 2.000 alıyorsunuz. Ama 1000 tl zam istiyorsunuz.
Peki size ne kadar zam geldi? 300-500-800 ??? yani 800 geldi de 1000 istiyosan normal ama 300 vermişlerse senin 1000 istemen mantıksız kaçacak. Kaç yıldır neden iyleştirme istemediniz. Her yıl biraz biraz yükselttirseydin şimdi istediğin duruma gelmişti maaşınız. Bu arada mesleğiniz nedir?

eski konunuza şimdi göz attım. mesleğinize baktım

İlgili kişiye maaşınızın artık sizi tatmin etmediğini, giderlerinizi karşılamaya yeterli olmadığını şartlarımın biraz daha iyileştirme yapılmasını isteidğinizi söylerseniz Belki daha sağlıklı olabilir.

zam oranı asgari ücrete %11,7 imiş oran olarak açıklamış,
ben en az 20 dir diye düşünüdüm bana da bu oranda zam yapıldı

off önüm tıkandı ama bakalım şansımı denemek istiyorum

teşekkür ederim

aslında işi bırakmayı da hem düşünüyorum (çünkü yükselme ihtimalim yok çıkarsam iş bulma olanağım yok, büyük şirketlerde var görevim ) hem düşünmüyorum çünkü özel sağlığımda var

kendimde karıştım iyice

zamı istedim vermediler
miktar bildirmedim en azından düzleyin dedim 250 daha istemiş oldum
ama aldığım cevap ihracat departmanı da aynı işi yapıyor üniversite mezunu ve ingilizce biliyor oldu (aynı parayı alıyormuşuz) hatta yoğunluk için benim şartlarım bir tık daha iyiymiş
birşey diyemedim
ihracat departmanım benim kadar yoğun değil ama iş arayışım olmadığı için üsteleyemedim tamam dedim

Şu an piyasadaki en iyi zam oranı, enflasyonun birkaç puan üzerindeki zam oranı. Maaşınızı göz önünde bulundurursak, +1000 gibi bir zam beklemek veya istemek biraz hayalperestlik şu şartlarda.

Bence 5 yıllık bir çalışma süresi, yükselme imkanınızın olmadığı bir firmada çok bile. Zam oranına odaklanmak yerine iş arayışına girmenizi tavsiye ederim.

benim asıl derdim asgari ücrete gelen % zam kadar zam istiyorum

Asgari ücrete yaklaşık olarak %28 civarında bir zam yapıldı. (tam emin değilim)

Aldığın maaş 2000.
%30 zam yapılsa bile yine istediğin 1000 lira gibi bir rakam etmez.

Rakam söylemeden iyileştirme talebinde bulunabilirsin,
ama ben 1000 civarı artış bekliyorum dersen, biraz komik bir duruma düşürebilirsin kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…