ZAM SORUSU

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
hanımlar selam^^

İşyerinde son 4-5 aydır bi yoğunluk yaşıyoruz ve hemen her gün smack down gibi geçiyor. (İşten arka arkaya çıkanlar oldu ve yeni personel alınmadı.) İşyerinde diğer çalışanlar bile bizim ekibe gözünüzün feri gitmiş resmen, çok yoğunsunuz vs diyip acıyan gözlerle bakıyorlar sjmdjfnfj

Normalde şefimiz hiç arkamızda durmaz müdüre karşı laf etmez ama bu yoğunluğun ucu ona da dokunduğu için müdürle konuşmaya başladı, ama müdür mesaiye kalın nolacak kafasında. (Arada kalıyoruz zaten ama yoğunluk artık rutin haline geldi haftada 2-3 gün fix mesaiye kalmak istemiyorum, mesai ücreti vs yok bu arada)

Şefimiz, benle diğer ekip arkadaşımızın iş aradığını eğer düzgün zaman olmazsa işten çıkacağımızı düşünüyor galiba bugun biriyle öyle konulurken duydum. Bize ne kadar zam istiyorsunuz. Maaşınız kaç olursa tatmin olursunuz diye sordu ama direkt maaş söylemek doğru olur mu bilemedim? Ne demeli? Şu an aldığım maaş 3000 :/ muhasebe personeliyim.

Direk maaş belirtmek yerine sizin fikrinizi almak istiyoruz, ne kadarını uygun görürsünüz falan deyin yani ben olsam öyle derdim maaş belirtemezdim herhalde en az 4 bini hakediyorsunuz orası ayrı (özel sektöre göre yorum yapıyorum çalışma durumunuza göre çok daha fazlası)

Muhasebede ne iş yapıyorsunuz, toplam deneyiminiz ne kadar, işyeri de kıdeminiz kaç yıl?
Bunları yazarsanız daha iyi fikir veririz.
Bana kalırsa 3000 çok düşük hemde İstanbul'da.
Fiyat söylemekten de çekinmeyin.
Aralık söylemek daha uygun olabilir.

hanımlar selam^^

İşyerinde son 4-5 aydır bi yoğunluk yaşıyoruz ve hemen her gün smack down gibi geçiyor. (İşten arka arkaya çıkanlar oldu ve yeni personel alınmadı.) İşyerinde diğer çalışanlar bile bizim ekibe gözünüzün feri gitmiş resmen, çok yoğunsunuz vs diyip acıyan gözlerle bakıyorlar sjmdjfnfj

Normalde şefimiz hiç arkamızda durmaz müdüre karşı laf etmez ama bu yoğunluğun ucu ona da dokunduğu için müdürle konuşmaya başladı, ama müdür mesaiye kalın nolacak kafasında. (Arada kalıyoruz zaten ama yoğunluk artık rutin haline geldi haftada 2-3 gün fix mesaiye kalmak istemiyorum, mesai ücreti vs yok bu arada)

Şefimiz, benle diğer ekip arkadaşımızın iş aradığını eğer düzgün zaman olmazsa işten çıkacağımızı düşünüyor galiba bugun biriyle öyle konulurken duydum. Bize ne kadar zam istiyorsunuz. Maaşınız kaç olursa tatmin olursunuz diye sordu ama direkt maaş söylemek doğru olur mu bilemedim? Ne demeli? Şu an aldığım maaş 3000 :/ muhasebe personeliyim.
Ben olsam iş ne kadar attıysa o kadar zam beklerim.
Mesela o ekipte sekiz kişiden 6 kişiye düştğnüzse işiniz yaklaşık yüzde 40 artmış gibi birsey oluyor. Ayrıca zaten yılbaşında zam hakkınız da vardı. Kısaca en az 4000 diyin bence.

aldığınz maaş oldkça az Fakat artk olan olmş şuan için yüzde 30 zam isteyeblirsiniz devlet asgariye yüzde 21 yaptı sizde 30 teklf edin çnkü oldukçada yoğnsnz size ihtycları var

Direk maaş belirtmek yerine sizin fikrinizi almak istiyoruz, ne kadarını uygun görürsünüz falan deyin yani ben olsam öyle derdim maaş belirtemezdim herhalde en az 4 bini hakediyorsunuz orası ayrı (özel sektöre göre yorum yapıyorum çalışma durumunuza göre çok daha fazlası)

Özel sektör evet, gerçekten çok az maaş ve iş yükü fazla. Direkt 4 desem zaten kabul etmezler hayatta ama en azından 3 buçuğa bile tamamım ben

Muhasebede ne iş yapıyorsunuz, toplam deneyiminiz ne kadar, işyeri de kıdeminiz kaç yıl?
Bunları yazarsanız daha iyi fikir veririz.
Bana kalırsa 3000 çok düşük hemde İstanbul'da.
Fiyat söylemekten de çekinmeyin.
Aralık söylemek daha uygun olabilir.

Aşağı yukarı 3 buçuk yıllık deneyimim var. Burada 1 buçuk yıldır çalışıyorum. Mali müşavirlik stajı yapıyorum. Normalde yüzde kaç yapılacak bilmiyprum ama açıkcası yapacaklar max zam 3300 filan olur gibi geliyor

Ben olsam iş ne kadar attıysa o kadar zam beklerim.
Mesela o ekipte sekiz kişiden 6 kişiye düştğnüzse işiniz yaklaşık yüzde 40 artmış gibi birsey oluyor. Ayrıca zaten yılbaşında zam hakkınız da vardı. Kısaca en az 4000 diyin bence.

Hakkımız bu şekilde bence de ama işyeri bunu hayatta kabul etmez eğer yine düşük zam yapılırsa zaten durmayı düşünmüyorum.

aldığınz maaş oldkça az Fakat artk olan olmş şuan için yüzde 30 zam isteyeblirsiniz devlet asgariye yüzde 21 yaptı sizde 30 teklf edin çnkü oldukçada yoğnsnz size ihtycları var

Onları düşüncesi şöyle iş arayan çok bulunur zaten kafasındalar, ondan dolayı laf etmekten vs geri durmuyorlar.

Jeehan aynı işi yapıyoruz.
Kanunları biliyorsun çoğunlukla bizden yanalar.
Eğer çıkmayı düşünüyorsan noterden ihtarını çek.
Haklarını da al kaç.
Hele bu mesailer falan var ya çok para ediyor. :ıslık:

Son düzenleme:
3000 çok az .. bence miktar belirtebilirsiniz sıkıntı yok . Mesai de yokmuş zaten ki yasal hakkınız olmasına rağmen kbakmayın . Duygusal yaklaşmayın . Ağlamayan çocuğa meme vermezlermiş siz rakam belirtin orta da anlaşırsınız zaten ayrıca isterkende ii yükü ve mesai olmadığını belirterek söyleyin yani hem mesai vermiyorsun maaşımı bu yap bari .. bizim patron bi mühendis çalışanına x seviliyorsun dedi çocukta açık açık ben sizi sevdiğimi işi bitirerek gösteriyorum demişti 😅 yani diyor ki sende beni sevdiğini zam yaparak göster. Beni sevme patron bana zam yap 👍👍 siz her durumda da yüksek maaş alsanız daha fazla kazandırıyorsunz unutmayın haketmeyenler neler neler alıyor..

hanımlar selam^^

Smack down benzetmenize çok güldüm 😁

Aşağı yukarı 3 buçuk yıllık deneyimim var. Burada 1 buçuk yıldır çalışıyorum. Mali müşavirlik stajı yapıyorum. Normalde yüzde kaç yapılacak bilmiyprum ama açıkcası yapacaklar max zam 3300 filan olur gibi geliyor
Bunlardan bi cacık olmaz. 3 yilldik deneyimli birine işçi parası verilmez. Sizin isteğinizi zaten ciddiye alicaklarini sanmiyorum. 500 diyin de zam az yaparsak bu bizi birakir diyip sizden önce davranıp sizi ücretsiz izne çıkarıp yerinize taze mezun almasınlar. Bizim burda böyle yaptılar çünkü millete

Niye cekiniyorsun ki mecbur musun kuş kadar maasla iliklerine kadar somurulmeye?
5 bin istiyorum de ortada bi yerde 4 binde bulusursunuz. Aglamayana meme yok zam istegini yukarda tut ki komik rakamlar teklif edemesinler.

canım bizim müdür de bize sordu ve beklemedi hemen cevap istedi bende o an eksik söyledim sonra baktım ki zamlar havada uçuşuyor çok pişman oldum. sen yüksek söyle verirler yada vermezler orası onlara kalmış artık hem size de ihtiyaçları varmış. aynı meslekteyiz ama benim tecrübem daha fazla, ama yapılan işleri ve mesaileri çok iyi biliyorum o yüzden 3.000 çok az 3,300-3400 de çok az enflasyon da ortada kesinlikle 4.000 bile kurtarmaz ama minimum bu rakamı söylemelisin yeni bir mezun asgari ücretle başlasa 3.000 alıyor zaten. ayrıca özverili eleman bulmak kolay değil biz çok aradık da bulamadık. rakam söylemek istemiyorsan %35 falan diyebilirsin.

Jeehan aynı işi yapıyoruz.
Kanunları biliyorsun çoğunlukla bizden yanalar.
Eğer çıkmayı düşünüyorsan noterden ihtarını çek.
Haklarını da al kaç.
Hele bu mesailer falan var ya çok para ediyor. :ıslık:

Müdüre açık açık sürekli bi şeyleri aynı anda istiyorsunuz yetişmiyor dedim bana diyor ki mesaiye kalın, artık puan benim gözümde diyor sjdndjdndj

3000 çok az .. bence miktar belirtebilirsiniz sıkıntı yok . Mesai de yokmuş zaten ki yasal hakkınız olmasına rağmen kbakmayın . Duygusal yaklaşmayın . Ağlamayan çocuğa meme vermezlermiş siz rakam belirtin orta da anlaşırsınız zaten ayrıca isterkende ii yükü ve mesai olmadığını belirterek söyleyin yani hem mesai vermiyorsun maaşımı bu yap bari .. bizim patron bi mühendis çalışanına x seviliyorsun dedi çocukta açık açık ben sizi sevdiğimi işi bitirerek gösteriyorum demişti 😅 yani diyor ki sende beni sevdiğini zam yaparak göster. Beni sevme patron bana zam yap 👍👍 siz her durumda da yüksek maaş alsanız daha fazla kazandırıyorsunz unutmayın haketmeyenler neler neler alıyor..

ajsndjdj cevabı sevdim. Ya duygusal yaklaşmıyorum, hakkımı vermek zorundalar ama vermezlerse iş bulup şartlarım düzelince çıkarım :))))))))

Mesaiye kalmak zorunda olmadığınızı belirtin bundan para almadığınıza göre kalmak zorunda değilsiniz. Ben de mali müşavirlik bürosunda çalışıyorum sizinle aynı maaşı alıyorum ve asla mesaiye kalmıyorum. Eğer başkalarının yerine de çalışıyorsanız 4 bin bile az.

Back
X