Zaman Geçiyor Ben Aynı Yerdeyim...

Zaman artık dolsun tolin herkes yoluna baktı ben bana bırakılan enkazı temizlemek için savaşıyorum bu hırsı nasıl sökecem bunu bilmiyorum.
senı o kadar ıyı anlıyorum ki ama emın ol bu zaman doldugunda ve geriye baktıgında bu zamanı bosa gecırdıgıne uzuluyor ınsan sana tavsıyem azcık zorla kendını ben yapmadım ama sen yap mesela tak kulaklıgını yuruyuse git al bir kitap oku ınan daha ıyı gelır ben 2 sene odamdan neredeyse hıc cıkmadım ama sımdı giden zamanı bosa gecırdıgım ıcın uzuluyorum

Sürekli yapıyordum bugün aylar sonra baktım dediğin gibi mutlu adam ben bana kalan acıyla yaşıyorum Hayır aşmak için kimsenin günahına giremem umut veremem onun için hep gelenlere düşünmüyorum dedim ama o kadar çok guvensizligim var ki olsa bile paranoya olmaktan korkuyorum.

Bazi insanlarin imtihani uzun suruyor. Ne yaparsan yap , hangi tedbiri alirsan al bazi seyleri yasiyorsun. Somut olarak onerebilecegim bir sey yok, durumun farkindasin ve atlatmak icin ugrasmissin zaten.
Uc sey onerebilirim ve ikisi cidden efor gerektiriyor. Bunlardan birisi dua, ibadet. Ama hem ibadetimi yaparim hem fal baktiririm seklinde bir ibadet degil. Fali ornek verdim, yoksa baktirip baktirmiyor musun bilmiyorum. Teslimiyetci ve duzgun bir ibadet ve dua iceren bir yasam, zamanla toparliyor. Cunku Allah'in yari yolda birakmayacagini ve Allah'a guvenebilecegini biliyorsun.

İkincisi sosyal medya ile o kisiyi arastirmaman. Cunku sen farkinda olmadan onun hayatinin yoldan cikacagini bekliyorsun belki de ve onu her arastirdiginda mutlu mesut gorunce bocaliyorsun. Mutsuz olsa bile bunu ilan etmez ki, mutlu da olabilir tabi orasi da var. Ancak işte onda yaprak kimildasa sende firtina kopuyor belli ki, izin verme kendine. Bazi eşikleri atlamak ciddi sabir ve efor gerekiyor. Kesinlikle bakmamali, yok saymalisin. Zor ama yapmalisin.

Son olarak, canim istemiyor, icimden gelmiyor diyerek hobileri, aktiviteleri birakmamalisin. Ustune ustune gitmelisin. Kendine kabullendirip yasaminin bir parcasi yapana kadar. Ogrenciye matematigi asilamak gibi bir sey bu. Her soruda pes ederse , icimden gelmiyor deyip kaldirip atarsa kitabi matematikle asla barisamaz. Sonra aradan yillar gecer, zaman varken ogrenmedigi seyi bir kursta ogrenirken ve o kadar da zor olmadigin kesfederken bu kadar da kolay miymis ya diye hayiflanir. Sonuc olarak hayatina yeni ugraslari zorla kabul ettirmelisin. İsteksizlik olunca bu önerim de efor gerektiriyor.
Hakkinda iyi guzel hayirlisi olsun.

O kadar haklısın ki resmen hislerim doğrultusunda buldum şuan iyi ki bitmiş dediğim bir süreçteyim ama işte neden ben hakettim ne yaptım bunu yaşıyorum dediğim zamanlar geçmiyor sevgim nefretim yok hırsım kendime. Bıraktım bu günden itibaren dediğin gibi kendim için yaşayacam.

İyi bir psikolog bulup gidecem ilk işim bu teşekkür ederim.

İnşAllah geçer Baldankabak arada böyle oluyorum çok haklısın o kişiyle evlensem paranoyaklıktan öteye gidemezdim.

Mutsuzluğu gerçekten insanın kendisi yapıyor ama dediğin gibi çevremde bunu hissettirecek bir kişi yok yani o gitti benim için zaman durdu gibi o yoluna devam etti ama giderken beni yavaş yavaş bir kuyuya bıraktı ilk zamanlar o kuyudan çıkmayı istemedim zamanla tırmandım ama arada o kuyunun dibine düşüyorum ve başa sarıyorum ama artık bu durumumdan da bunaldım kötü bir insan değilim 1 yıldır içimde ki her şeyi bitirip nefret kin neyse o duyguları bitirip biriyle olayım diye düşündüm almadım şuan için istiyorum ama artık o durumlarda olmuyor bilmiyorum çok garip duygular içerisindeyim.

Aslında çok haklısın şuan için tek yapmam gereken Rabbime ibadet etmek ve o kişiyi de orada bırakmam. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…