Himm.. Gayet guzel iste bak, yurtlarindan cikarilanlar, hicret edenler, bewnim yolumda ... diye devam eden bir tanimi varmis... Simdi calisirken ihmalden canindan olanlar bunun neresinde? Hem bak, kotulukleri ortulup cennete de giriyorlarmis, demek ki ben karnimdan konusmuyormusum.
Arkadaşım bu ayet doğru ama eksik olmuş hadislere desteklenmelidir"... Şüphesiz hicret edenlerin, yurtlarından çıkarılanların, benim yolumda kendilerine eziyet edilenlerin, çarpışanların ve öldürülenlerin kötülüklerini örtecek ve kendilerini altından ırmaklar akan cennetlere sokacağım. Bu Allah katından bir karşılıktır. Karşılığına en güzel olanı Allah katındadır." (Ali İmran, 3/195)
Bakınız biz Kur'an dan ayet istiyoruz.
Var mı bir ayet? Soru gayet net.
Aynen katılıyorumsaraylım sadece 1 2 ayetle bu şehitlik mertebesi anlaşılmaz zaten. ki o ayetlerin başı sonu var.
ayrıca şehitlik sadece o ayetlerde geçmez. yani her şey sadece Kurandan öğrenilmez.
o insanların şehit olup olmadıgını elbette Allah bilir. zaten şehitlik için de mesela Allaha iman şarttır. oradakilerin dini düşüncelerini bilmiyoruz hepsinin.
ama tekrar söylüyorum şehitlik dahi olsa kul hakkı silinmez. peygamberlerden dahi silinmez.
saraylım sadece 1 2 ayetle bu şehitlik mertebesi anlaşılmaz zaten. ki o ayetlerin başı sonu var.
ayrıca şehitlik sadece o ayetlerde geçmez. yani her şey sadece Kurandan öğrenilmez.
o insanların şehit olup olmadıgını elbette Allah bilir. zaten şehitlik için de mesela Allaha iman şarttır. oradakilerin dini düşüncelerini bilmiyoruz hepsinin.
ama tekrar söylüyorum şehitlik dahi olsa kul hakkı silinmez. peygamberlerden dahi silinmez.
Bu tek başına kanıt olarak yeterliBoğularak ölen şehiddir. Yanarak ölen şehiddir. Gurbette ölen şehiddir. Yılan gibi bir haşeratın sokup zehirlemesinden dolayı ölen şehittir. Karın sancısından ölen şehiddir. Çöken evin altında kalan şehiddir. Damdan düşüp ayağı veya boynu kırılarak ölen şehiddir. Üzerine taş yuvarlanarak ölen şehiddir. Canını korurken öldürülen şehiddir. Malını korurken öldürülen şehiddir. Din kardeşini savunurken ölen şehiddir. Komşusunu savunma uğrunda öldürülen şehiddir. İyiliği emredip kötülükten sakındırırken ölen şehiddir.(İbn-i Asakir).
Allahü teâlâdan, ihlâsla şehidlik isteyen, yatağında ölse de şehid olur.
[Müslim]
yazıyı okurken tam da aklıma bu gelmisti mune,
dansöz oynattıklarını iddia edip depremle cezalandırıldılar diyorlardı...
aynı dusunceyle pompeide cocuklarını korumak icin kendisini siper eden aileler icin de ensest yakıstırması ile yine hakettiklerini buldukları soyleniyordu...
bugun de acıya uzulmek, onu paylasmaya calısmak yerine köle gibi calıstırılan insanlara, yitip giden canlara surekli bir yakıstırma arayısı icinde bazı insanlar.
bu cezalar, haketmeler, helak olmalar, mustehaklar hic bitmeyecek mi?!
tabi ki de öyle.İşte kilit nokta bu belissa.
Ölenlerin dinini veya ne kadar imanlı olduğunu bile bilmeden " onlar şehid oldu" denmesi.
Bu konu insanları aşar, Allah I'n bileceği birşeydir.
Ihmal olsa dahi diye ve gocuk altinda kaldiginda diye ibareler goremedim, bence kopyala yapistir yerine, bir ne yaziyor okuyuverin...
Himm.. Gayet guzel iste bak, yurtlarindan cikarilanlar, hicret edenler, bewnim yolumda ... diye devam eden bir tanimi varmis... Simdi calisirken ihmalden canindan olanlar bunun neresinde? Hem bak, kotulukleri ortulup cennete de giriyorlarmis, demek ki ben karnimdan konusmuyormusum.
Burda dumandan boğularak ölenlerden bahsetmiyor değil mi?
Şehitlikten de bahsetmiyor.
Dediğim gibi Allah rahmet eğlensin, ama ölenlerin şehid olup olmadığını Allah'tan başka kimse bilemez.
Kesin konuşmamakta fayda var.
Bakınız biz Kur'an dan ayet istiyoruz.
Var mı bir ayet? Soru gayet net.
herkes kendi hayat gorusune veya dinine gore madende hayatını kaybeden iscileri yuceltecek kelimeler kullanabilir,
ancak sehit oldu olmadı tartısmasını bir yana bırakıp, konuda paylasıldıgı gibi açaltıcı yazılara odaklanılsa belki haklarını birkez daha teslim etmis oluruz...
sonları sehit veya degil, hayatta iken her nefesleri karanlık...
http://www.diken.com.tr/vitrin/maden-koleliginin-ic-yuzu-ocakta-kapilar-uzerimize-kilitleniyor/
Elmadere köyünde konuştuğumuz ama adını vermek istemeyen madenciler, Şirketler öyle bir tonaj yarışına girdi ki, iş güvenliği denen şey kalmadı. Kapılar kilitleniyor bizim üstümüze, vardiya bitince şef açıyor diyor.
Ya kaza olursa diye sorduğumda, isyan ediyorlar: Yukarıya telefon açıp şefi bulmamız isteniyor. Ama ciddi bir şeyse durum o zaman aralığında zaten olan olur. Geçmiş olsun! Önce kömür çıkıyor dışarıya, en son biz. Burada istenen böyle
Bana bir ayet gösterirmisiniz bu yazdıklarınızı doğrulayan..
saraylım savaşta şehit olan bir insanla kazada vs şehit olan insanın mertebesi aynı değildir.
en yüksek şehitlik derecesi savaşta Allah yolunda ölmektir.
mesela hamile bir kadın doğururken ölürse de şehittir ama işte mertebeleri farklı.ha bu insanlara layıkıyla muamele yapmamaları onların şehitlik mertebesini etkilemez ya da şehit olmadıklarını göstermez.
İşte kilit nokta bu belissa.
Ölenlerin dinini veya ne kadar imanlı olduğunu bile bilmeden " onlar şehid oldu" denmesi.
Bu konu insanları aşar, Allah I'n bileceği birşeydir.
Ne biliyordunuz da boyle kati konuşuyirsunuz tovbe haşa Allah tan da mi iyi biliyorsunuz Allah u Teala yikik altinda kalanlar dogal afetlerle ölenler ve ani olumler( deprem ,yangin, sel tragik kazasi ) sehittir diyor sadece sehitlik savasta olenler icin mi saniyorsunuz
Dikkatini cekerim musluman bir ulkedeyiz ben genel olarak konustum simdi 301 kisinin icinde hiç mi musluman yok
Sehit dediysek bu ihmal degildir kazadir kaderdir demek anlamina gelmiyir bizim temennimiz ölümleri kötü oldu bu hayatlari karsnlik ivinde gecti ahiretleri nur olur cennetlik olur temennimiz ve duamiz odur. RABBIM beni nasil nasil bilirseniz ben oyleyim biz onu rahmetli merhametli cok bağişlayan olarak biliyoruz
Herkese iyi geceler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?