Zaman yönetimi

ama ben hayatımın hiçbir aşamasına gece 2 de temizlik yapmadım

tüm konulara yazarım, benim eksenim yemek

karnımız tok olsun, kaliteli beslenelim yeter

yer tozlu olsa ne olacak ki

camlar kirliymiş olsun dışarıya mı bakacağız 7/24:halay::halay:
tam benliksin abla :D

ama ben hayatımın hiçbir aşamasına gece 2 de temizlik yapmadım

tüm konulara yazarım, benim eksenim yemek

karnımız tok olsun, kaliteli beslenelim yeter

yer tozlu olsa ne olacak ki

camlar kirliymiş olsun dışarıya mı bakacağız 7/24:halay::halay:

Aslında haklısın ama huy işte :D
Bitsin yeter ki modundayım.
Hafta sonu kendime kalsın diye temizliği dün yaptım mesela :D

Sizi oyalayan sosyal medya hesabiniz yoksa nasıl istediğiniz gibi gunu verimli gecirmiyorsunuz doğrusu şaşırdım.
Bazen insanın enerjisi olmuyor, dalgin oluyor, hayati sorgulayan modda oliyor filan. Ağırlaşıyor elimiz ister istemez.
9 gibi degilde 8de kalkmayi deneseniz? Ben son zamanlarda 5de kalkiyordum ve hic tahmin etmezdim ama, cok dinc oluyordum. Öğlen yarım saat uyusam toparlıyordum. Hem sabah evi toplayip ders calisiyordum, hemde çocuklar anaokuluna gidince temizlik çamaşır alışveriş bunlar aradan cikiyodu. Simdilerde 6bucuk 7de kalksam toparlayamiyorum mesela.
Diger uyelere katiliyorum, hedeflerinizi detayli şekilde not alin ve istikrarli sekilde yapmaya çalışın.
Cocuk yokken sabah 7 bucuk 8 gibi uyanirdim, ilk isim evi toplamak olurdu, çöp çamaşır filan. Saat 10 gibi temiz evde oturur tv karsisinda kahvalti yapardim. Ütü alisveris detay temizlik ne varsa halledee 12-1 gibi koltuğa devrilirdim. Sadece yemek isi kalırdı, onuda 4de baslardim yapmaya.

İş hariç hiç 5 te kalkmadım :D

mesela ben günde 3 öğün yemek yapıyorum evdeyken

hatta bir süreçte bizimkiler öğle yemeğinden kalan çorbayı akşama yemekten bile şikayetçilerdi

ama şimdi öğlen bulgur pilavı yaptım

yanındaki yemek de vardı o bitti

akşama da yine bir ana yemek bir salata ile devam edeceğiz

yarın yeni bir gün yeni bir 3 hatta 5 öğün olacak hayatımızda

ama benim evde online eğitimi olan oğlum var

hayatının saniyesi dahi planlı

ders bitti öğle yemeği

teneffüs oldu ikindi kahvaltısı

bu olmasa bile yani evde yalnız olsam da saati gelince acıkırım ben o nedenle düzenli yaşamak gerekir

haa günümün belki bir çoğunu burada öldürüyorum ama başka işlerimi ertelemeden gerekirse sıkıştırıyorum

konu sahibi saat saat planlayinca da robot gibi oluyor demis,
dusundum de benim kahve saatim bile planli yani, bazen hayatima surpriz gelsin diye farkli saatte kahve ictigim oluyor ama rutinimde bellidir :KK48:

konu sahibi saat saat planlayinca da robot gibi oluyor demis,
dusundum de benim kahve saatim bile planli yani, bazen hayatima surpriz gelsin diye farkli saatte kahve ictigim oluyor ama rutinimde bellidir :KK48:
Hahaha yani size robot demek istemedim de. Hani robotu ayarlarsin şu saatte çalışmaya başla diye. Aklıma o geldiği için öyle dedim

Bu arada beni gaza getirdiniz işleri hallettim sağolun valla. Yalnız şimdi yine bulaşık çıktı. Onuda akşam yemeğinden sonra artık

Çocuklar olduktan sonra eskiden ne kadar yavaş, aheste ve keyfi yaşadığımı anladım.
En basiti duş alırken bile tasarrufluyum.
Mesela saçımı durularken eskiden 2 el kullanırdım, şuan durulama aşamasında kendimi yıkıyorum😂
Ya da tezgahı silerken tek el silerdim, şuan 2 elde ayrı bez şeklinde hoppala girişiyorum.
Yani tek elimi hayatımda kullanmayıp zaman harcıyormuşım.

Aynı zamanda iş planlamasını muhtemelen doğru yapmıyorsunuz.
Örneğin cilt bakımı falan mı yapacaksınız, bunların bekleme süreleri var.
İşinizi gücünüzü bunlardan önce yapmak yerine, bakıma başlayıp, bekleme süresinde o gün ne yapılacaksa onu yapın.

Dinlenme sürenizi çalışma olarak ayarlayın, vücudunuz dinlenirken beyniniz aktif olacak.
Ayrıca bir dinlenme keyif zamanı ayırmaya gerek yol.

9 buçuk geç. Güne en geç 7.30 da başlayın akşam da 23 gibi bitirin :KK66:

sen bari yapma

konu sahibi çalışmıyor, çoluğu çocuğu yok neden kalksın 7.30 da

evet işin gücün olduğunda olağan da, işi gücü olmayan insan için 9.30 geç değil

erken kalkmak yerine pratik iş yapmayı öğrensin

ne bileyim her gün ev temizlemesin, daha derli toplu olsun ki harcayacağı zaman azalsın ama şu günlerinin tadını çıkarsın

yarınlarda işe girer 6 da kalkar, bebeği olur 5 te kalkar ama imkanı varken uyusunnnnn

Uyanmak için 9. 9buçuk bana göre çok geç bir saat. Daha erken kalkıp erken yatmalısınız. Akşam iş yapılmıyor çünkü.
Birde ben işlerim yoğun olunca saat saat plan yapıyorum.Hem işlerim bitiyor hemde Kahve içmek için vaktim bile kaliyor. Mesela 15dk şu iş bitecek veya 1 saatte bu işim bitecek. Süre yetsin diye hızlı hızlı yapıyorum.

sen bari yapma

ne bileyim her gün ev temizlemesin, daha derli toplu olsun ki harcayacağı zaman azalsın ama şu günlerinin tadını çıkarsın

yarınlarda işe girer 6 da kalkar, bebeği olur 5 te kalkar ama imkanı varken uyusunnnnn

ama kisi secmesi lazim, erkenci kus mu gece kusu mu diye.

kimi insan erken kalkar, motivasyonu yerindedir, islerin buyuk cogunlugunu yapar bitirir, gununu de planlar.

kimisi de bu isleri geceye birakir evet ama gece performansi yuksektir, okudugunu anlar, odagi kuvvettlidir falan.

Benim gece kusu olan arkadaslarim gece bildigin tez yazacak kadar canli kanli oluyorlardi. O insana erkek kalk denmez, sacma da zaten, cunku zaten verimli geciriyor uyanik kaldigi zamani.

Ama konu sahibi bence erken kalkmayi de bir denemeli ve enerjisi yuksek oluyor mu diye bakmali.

ama kisi secmesi lazim, erkenci kus mu gece kusu mu diye.

kimi insan erken kalkar, motivasyonu yerindedir, islerin buyuk cogunlugunu yapar bitirir, gununu de planlar.

kimisi de bu isleri geceye birakir evet ama gece performansi yuksektir, okudugunu anlar, odagi kuvvettlidir falan.

Benim gece kusu olan arkadaslarim gece bildigin tez yazacak kadar canli kanli oluyorlardi. O insana erkek kalk denmez, sacma da zaten, cunku zaten verimli geciriyor uyanik kaldigi zamani.

Ama konu sahibi bence erken kalkmayi de bir denemeli ve enerjisi yuksek oluyor mu diye bakmali.

ayy valla bence 9.30 da kalkıyor işte

zaten daha erken kalkası olsa kalkardı

muhtemelen eşi işe gidiyor o erken kalkıyordur ama konu sahibi onunla kalkmıyor bile

bak benim eşim sabah mecburen kalkar

hatta ailecek bizi arabaya atar götürür vs

sonra da der ki bir saat sonra ben daha ancak uyandım

bu zamana kadar söylediklerini anlamadım bile

yani o gece insanı da değil sabah insanı da değil

9.30 da kalksa olur ama hayat uymuyor

konu sahibi 9.30 yerine 7.30 da da kalksa bir şey değişmeyecek bari uyusun

zira 9.30 da kalkıp 11.30 a kadar kahvaltı yapan birisinin 7.30 kalkınca 8 den 10 a kadar tüm işleri yapacağına inanmam mümkün değil

ayy valla bence 9.30 da kalkıyor işte

zaten daha erken kalkası olsa kalkardı

muhtemelen eşi işe gidiyor o erken kalkıyordur ama konu sahibi onunla kalkmıyor bile

bak benim eşim sabah mecburen kalkar

hatta ailecek bizi arabaya atar götürür vs

sonra da der ki bir saat sonra ben daha ancak uyandım

bu zamana kadar söylediklerini anlamadım bile

yani o gece insanı da değil sabah insanı da değil

9.30 da kalksa olur ama hayat uymuyor

konu sahibi 9.30 yerine 7.30 da da kalksa bir şey değişmeyecek bari uyusun

zira 9.30 da kalkıp 11.30 a kadar kahvaltı yapan birisinin 7.30 kalkınca 8 den 10 a kadar tüm işleri yapacağına inanmam mümkün değil

bu pandemi doneminde insanlarda cok ortaya cikan bir sorun bu biliyorsundur.
Bazi haber makalelerinde falan denk geldim.
en hosuma giden suydu:

yasli cift torunlarina bakmak zorunda kaliyor bu surecte,normalde cocuk krese gidiyor. Iste cocukla dedesi sabah giyinip on kapidan cikiyorlar, bir rotalari var yuruyorlar, sonra donup arka kapidan eve giriyorlar. Anane evde bekliyor, guzel giyinmis, ogretmen rolunde, cocukla dede tum gun okulda gibi davraniyorlar. Sonra aksam olunca arka kapidan cikip on kapidan evlerine giriyorlar.

yine bir cok insan sabah evden cikip arabayla bir tur atip geliyor, veya baska baska seyler.
Bu da ilk bir kac ayda degil sonrasinda olan bir sey.
Surekli evde olunca duzeni koruyacak, ve seni uyandiracak bir sey bir durtukleme gerekiyor.

Tabi ev hanimlari icin bu hep vardi, herkes de kendisine uyan yontemi arayip bulmustur.
ben o yuzden konu sahibi denemedi ise denemesi gerektigini dusunuyorum.
Cunku sadece normal ev hanimligindan bahsetmiyor,
Ingilizce ve excel ogrenmesi gerekiyormus,
bunlarin okuluna gidiyor gibi dusunmezse eger cok cok uzun vadede ancak ilerleme gorebilir, o da iyi ihtimal.

tabi bu erken kalkmak sadece bir yontem, ise yaramazsa baska yontemleri de dener, ama denemeden de bilemez.

Beni anlatmışsınız.
Ben çareyi günümü planlamada buldum.
Ama gerçekçi planlamalar yapmak gerek yoksa sonu fiyasko oluyor. Dediğiniz gibi bazen kendimi robot gibi hissediyorum ama başka türlü kendimi disipline edemedim, olmadı.

sen bari yapma

Bilmem ki ben sabah insanıyım :) sabah erken kalkarım aşırı enerjik olurum öğleden sonra ise aşırı tembelleşirim
Bir de çok aç uyanıyorum :D hemen sağlam bi kahvaltı yapmam gerekir, sabah geç kalkınca benim için gün ölü oluyor.
Şu an bebek olmasa kaçta kalkarım yine aynı :D çünkü kendimle zorum var

Zaman yönetimini iyi yapabiliyor musunuz? Ben tüm gün evde olmama rağmen yetmiyor, olmuyor. Akşam da eşim gelince onunla oturuyorum vakit geçirmek için. Elim mı yavaş anlamadım. tw izlemem. Sosyal medya hesabımı da kapattım beni oyalamasin diye ama yok olmuyor. Verimsiz bir şekilde gün geçiyor. Ben mi yavaşim acaba.
Mesela internetten 3 konuda birşeyler öğrenmem lazım biri ingilizce diğeri excel diğeri işle ilgili. Ama ben sadece İngilizce bakabilyorum. Bunun dışında DIY projeleri çok ilgimi çekiyor ama vakit yok. Herhalde çalışan biri olsam hicbisey yapamam.Kişisel bakimim da aksıyor çoğu zaman çünkü hep bugün vakit yok yarın yaparım diyorum. Ajanda da kullandım olmuyor. En son çare günü saatlere bölmek ama o da robot gibi
Ben de böyle düşünüyordum. Sonra çocuk olunca dağlar kadar zamanım olduğunu ve her işi yayılsrak yaptığımı farkettim :D

Back
X