Buyuklere karsi saygi elbette kalmadi. Simdi yazacagim kendi fikrimdir kimse ustune alinmasin herkesin anneligi babaligi farkli ama genel olarak yeni nesilde Modernlik adi altinda her seyi normallestirme var ve bu cocuklarin sucu falan degil. Ve ben bunu cok yakindan aile yakinlarimizda bile gordum. Bir cocuk yanlis yapiyorsa oturulur dogrusu ogretilir, saygi ogretilir dimi cocugun eline vermisler tableti ne bir tesekkur ne baska bisi, annesine yasindan buyuk cevap veriyor ama anne bunun yanlis oldugunu soylemek yerine sadecr guluyor ve lafa bak diyor. Tabi teknoloji cocuklari buna bisi diyemeyiz ama ailelerin cogu ver eline telefon tablet, sorumluluktan kurtulma cabasinda. Ailelere emir veren cocuklar mi dersiniz, anne baba karar vermesi gereken seylerde cocugun karar vermesi mi dersiniz hepsi bu donemde var ama aile ses cikarmiyor tamam diyor. E eski donemlerde yok muydu? Elbette vardi ama asiri cogaldi. 2000 liyim ve lisede son sinifta artik universiteye hazirlaniyordum, sinifin icinde acik acik cinsel birlesme yasayan ogrencileri uyariyoduk arkadasimla, sirf bu yuzunden zorbaliga bile ugradik. Ogretmenlerin umrunda degildi, Yani bizim donemimizin sacmaligina bakar misiniz? Onu gectim cikardiklari sesten ders calisamaz hale gelmistik ve siniftaki kimse ses cikarmiyordu bu duruma. Istediklerini yapabilirler ama her seyin bir yeri var. Bence sorun hem donem farkliligi hem de dogal olarak bu donemdeki cocuklari anlayamamaniz, tabi eger ogretmen arkadaslar varsa onlar daha iyi fikir verirler size nasil iletisime gecebileceginizle ilgili.