Zamanım da , param da yetmiyor mutlu olmak için...

genelde herkes aynı durumda.dayalı döşeli evimi temizlemeye bile zamanım olmuyor.şöyle tertemiz bir evde keyif yapamıyorum.bir koşturmaca.doya doya uyumamıyorum bile.vucudum bile bu tempoya alıştı.1 saat fazla uyuyacagım desem migrenim kalkıyor.

herkes anne anne deyip duruyor ama anneyı düşünen yok. herşeyi annelere yığmayın herkes kendi temizliğini yapsın yada temizlikçi tutsun anneniz sizin hizmetçinizmi ????
@cannsemm
temizlikçiye vereceğim parayı anneme veririm dedi konu sahibi bu sözünün üzerinede temizlikçiyi gene al iki alma bir al kalan parayıda annene gene verisin dedim.siz nasıl anladınız temziliği annenmi yapsın dediğimimi düşündünüz.

Bazen bende diyorum aman boşver nolacak. İnsanlar neler çekiyor.Ama bazen öfkeden deliye dönüyorum. Benim neden hayatım böyle. 20 li yaşlarda insanlar hayaller kuruyorlar . Güzel bol kazançlı bir iş , 2 çocuk ,anlayışlı yardımcı bir eş, mutlu bir aile, tatiller , spor vb. ama hayattamına dönüp bakınca bazen banyo yapıp saçımı kurutmak bile yorucu geliyor. Yüzümde hep sahte bir gülümseme . Bu durum çok daha sıkıcı

Aynı düşüncelerdeyim de, elden gelen birşey yok malesef.
tek yapılacak anı değerlendirip yaşadığımız kadarı ile mutlu olmaya çalışmak.
Başka yolu yok... Ben de çok yorgunum ve yıprandığımı hissediyorum, her gün inanılmaz sırt ve bel ağrıları ile uğraşıyorum bazen ve kendime mecalim olmuyor.
Ama yine oğlum ile 1 saat dahi olsa yerlerde sürünüp oyunlar oynuyorum, tek mutluluğum ve yaşama sevincim diyebilirim.

temizlikçiye vereceğim parayı anneme veririm dedi konu sahibi bu sözünün üzerinede temizlikçiyi gene al iki alma bir al kalan parayıda annene gene verisin dedim.siz nasıl anladınız temziliği annenmi yapsın dediğimimi düşündünüz.
aynen öyle düşündüm :işsiz:
ama annesinin temizliği yapıp ta al anne demeside çok saçma 3 hafta temizliğini kendisi yapsın 1 hafta temizlikçi tutsun

aynen öyle düşündüm :işsiz:
ama annesinin temizliği yapıp ta al anne demeside çok saçma 3 hafta temizliğini kendisi yapsın 1 hafta temizlikçi tutsun
ya konu sahibi temizliği annesine yaptırmıyorki zaten kendi yapıyor böle bir fikir yada yazılmış hiç bişi yok siz yanlış anladınız zannımca.

ya konu sahibi temizliği annesine yaptırmıyorki zaten kendi yapıyor böle bir fikir yada yazılmış hiç bişi yok siz yanlış anladınız zannımca.
evet tatlım yanlış anladım ama benım fikrim şu yönde
diyorumki hayda 4 gün temizlik yapıyo her cumartesi
3 gün yapsın 1 gunde temizlikçi tutsun en azından 1 haftası kafası rahat geçmiş olur 100 tl den kim ölmüş
:deli:

Herkes mi böyle diye sormuşsun,evet bence herkes böyle.Ama herkes mutsuz değil,senin mutsuzluğunun sebebi 11 saat ayırarak yaptığın işini sevmemen.işini sevmiyorsan bitiyor zaten,zevkle çalışsan,iş arkadaşlarınla vakit geçirebilsen zaten mutlu olursun ve yaşarsın.

İşini değiştirmelisin mutsuzluğunun ana sebebi bu bence. Ben işimden memnunum zaman zaman çok yoğun ve stresli haftalar olduğunda bazen kendimi bu durumdan dolayı mutsuz halde buluyorum.. İnsan sevmediği işi yaparsa çekilmez bir hal alır gittikçe. Buradan başla bence.

herkes aynı sekılde tavsıyem yasın daha cok gecmeden cocuk yap. annen veya kayınvalden sen ısteyken baksın. ctesı pazaer cocugunla ılgılenrsn kımsede sana bana ılgı goster dıyemez. artı anne olrsn . ve huzurun olr bnce. ıs konusuna gelınce senınle aynı durumdaym . ama planımı ben ypyrm cagıran olrsa da planım var dıyorum bitti. kendıne onem verırsen emın ol bıseklde ustesnden gelrsın. ev temızlıcem ınsanlara ılgı gostercm dıye kendını yorma

ekonomik olarak ihtiyacınız varsa çalışmaktan başka çaren yok ne yazık ki.. ama cumartesi de tatilmişsin bu bir nimet.cumartesileri çalışan o kadar insan var ki ben dahil, 1 günlük tatilden hiçbir şey anlamıyorum, zaman yetmiyo insanın yapmak istediklerine.

bence sen çalışmaktan ziyade insanları memnun etmekten yorgun düşmüssün. biraz kendi içine dön, kendini dinle. herkese yetişmeye çalışma. önce sen önemlisin önce senin huzurun önce senin isteklerin. biraz kendini ön plana almaya başla artık.

Çalışıyorsun temizlikçi tut
Haftada bir kaç saatini kuaföre ayır
Bunların dışında kalan saatini ve paranı başkalarına harca kim olursa olsun ve bu tempoda bir kaç sene daha çocuk düşünme
Önce ben de
Unutma önce sen

Sabah 7 , akşam 8 çalışma düzenim bu .Günün 11 saatini işte geçiyorum. Eşimde aynı şekilde. Güzel bir evim var. Cumartesi günleri temizlikle geçiyor.Çamaşır,ütü ,silme,süpürme . Pazar gününü kendime ayırmak istiyorum ama o da mümkün olmuyor. Ya kayınvalidem bir etkinlik düzenliyor , ya annem . Bazen kuaföre gitmek için bile zaman bulamıyorum. Fiziksel anlamda gerçekten yorgunum. Sevmediğim bi işteyim. Maaşım çok kötü değil ama kazandığım paranın büyük bir kısmı borca gidiyor. Bir kısmınıda annemlere harcıyorum. Onlarında zor durumda olduğunu biliyorum. Ama benden herkes ilgi bekliyor. Eşim ilgi bekliyor, annem kardeşim ilgi bekliyor. Kayınvalidem ilgi bekliyor. Arkadaşlarım sitem ediyor. 7 gün bana yetmiyor. Ekonomik sıkıntılar var. İş değiştirsem emin olamıyorum. Çocuk yapmak istiyorum. Yaşım otuz. Şuan çalışmasam olmuyor. Kafam allak bullak. En çok beni yoran ekonomik konular ama... Yetmiyor... ne zaman ne para....Herkes mi böyle
herkes ınan boyle .hoşgeldın gerçek hayat

Hayatın acı gerçeği. Yeme,içme, barınma hakkı için tüm hayatımızı köle gibi harcatan bu kapitalist sisteme lanet olsun. Fak dı sistem :rapci:
Benim yaşlı kurdum da hep böyle yakınıyor. Adam geliyor 7 de enkaz gibi yemekdi banyoydu hadi biraz da boş boş tv izleyeyim derken sümük gibi yapıştığı koltukta uyuyup kalıyo.. Halbuki biz böyle mi hayal etmiştik. Dağlara tırmanacak, paraşütle atlayacak, bungee jumping yapacaktık. Meğer onu babası zengin olan yapıyormuş :cry: Ne bicim hayat :63:

Akşam 8 çok uzun bir süre zaten. Ben 18:30 da çıkıyorum eve gidip tencere yemeği yapmaya bile yetişemiyorum. Haftasonu yaptım yaptım yoksa pratik şeylere yöneliyorum.
Ben de cumartesi işim bitsin de pazar rahat edeyim diyorum ve şahsen canım istemezse kimsenin çağırmasına aldırmıyorum. Benim eşim ev işlerine yardım ediyor. Benden ekstra ilgi beklemez. Her şeyin farkında.
Herkese yetişmeye çalışma 'çalışıyorum vaktim yok evime kendime zaman ayıramıyorum' de. Senden ilgi beklenmesi senin ille de ilgi göstereceğin anlamına gelmez. Biraz kendin için yaşa.
Ayrıca iş saatlerini azaltma veya iş değiştirme imkanın yok mu?

Cumartesi günü eşinle girişeceksin, ne kadar uzun sürecek ki... Zaten aksamdan aksama eve geliyormuşsunuz.

2 elden, 2 saate, siler süpürürsünüz.

1 saatte ütü desek, cumartesiniz yne size kalır.

İşi değiştir 11 saat iş mi olur Çinli gibi. İsveçte çalışma saatleri 6 saat olarak duzenlendi gecenlerde. Dünyanin amelesi biz miyiz ya. Beyin isi maksimum 5 saat sürer zaten her yer angarya iş dolu.

Bence temizlik için yardımcı almalisiniz. O parayi anneme versem iyi demişsiniz de sürekli böyle düşününce yıpranan siz oluyorsunuz.
Öğretmenim 6-7 saat okuldayiz buna rağmen istisnasiz tüm evli arkadaşlar temizlik için yardımcı tutuyorlar.
Böyle yaparak kendinizi çok hirpaliyorsunuz.

cnm bende çalışıyorum mesela hamileyim eşimde her işime yardım eder ama ben çok temiz seviyorum yani bunun için yardımcı almak istedim annem izin vermedi hatta temizlik yapmama çok kızyor hamilesin çalışıyosun ben temizlerim der. evin anahtarı onda ben de anneme kıyamam ama haberim yokken gider buyuk temizliğimi yapar 2 günlük yemeğimi yapar elim ayağım gbi resmen. hani sen annene destek oluyosun ya annende seni bu konuda desteklese en azından temizliğini yapıverse cumartsi günün temizlikle geçirmiş olmazsın :KK76:
Siz hamilesiniz içinden gelip yapıyormuş eline sağlık

Ama konu sahibinin annesine gelsin temizlik yapsın demek garip değil mi

Damat kirletsin anne temizlesin olmaz ki

Günde 11 saat çalışan birisi hizmet almalıdır dışardan bu bazen temizlikçi olur bazen yemek olur bazen ütü olur hangisi sizin hayatınızı çok engelliyorsa

Örneğin zaten evde yoksunuz çıcuk vs de yok sizin evse her hafta ne temizliği olur ki

15 de bir süpürge tut azıcık üstten sil yeter

Cam vs silmesen ne olacak silsen de 3-4 ayda bir yeter

Zaten haftasonunu da dışarıya ayırırsan ev kirlenmez

Geç eve gelenin daha çok yemek sıkıntısı olabilir mesela pratik ta da hazır yeme olur

İş kıyafetlerini de oldukça ütü istemeyen seçin çarşaf vs ütülemeyin

Anne ve Kv bize de ayda yarımşar gün ayırın tel ile görüşün gerekirse

Eşiniz Cumartesi çalışmıyorsa arada kaçamak kısa tatil yapın

Çocuk vs sonrası daha zor şimdiden tahammül gücünüzü bitirmeyin

herkesin dediği gibi mutlaka 15te bir aynı kişi olmak kaydıyla temizlikçi gelmeli ve evin tüm işleri onun olmalı. evin tüm ihtiyaçlarını gidermeli.
bir de iş saatleri daha uygun bir iş olsa fena olmazdı.
bence de hayır diyin. inanın 1-2 kez hayır deyince insanlar anlıyor ve sonra bir bakıyorsunuz ki hiçbirşey olmuyormuş, bugüne kadar boşa insanlar için çırpınmışım dersiniz, anneniz hariç tabi ki...

Kızlar yanlış anlaşılma olmasın . Ben anneme temizlik yaptırmıyorum asla. Kendim yapıyorum . Temizlikçi tut diyenelere dedim ki .. O paraya yazık . Kendim yaparım temizliğimi o parayı da anneme veririm . en azından faturasını öder.

Back
X